3075 новозаразени с Covid-19 за последните 24 ч., но излекуваните са повече

В лечебно заведение са настанени 7084 души, от които 542 се намират в интензивно отделение

Обратно в новината

Коментари - 3075 новозаразени с Covid-19 за последните 24 ч., но излекуваните са повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3072 заразени не е спад на заразените. Повечето излекувани нищо не означава. Колко да са повече Извинете, моля не лъжете! Загиналите по вина на президента и властта са 122- това са хора, които можеха да са живи, но властта предпочете да пусне в класните стаи учеиниците, които заразиха учители, лекари, родители и не случайно много хора загиват всеки ден. Мерките са палиативни и не носят желания резултат. Ако някой вярва, че това е добре, лъже само себе си. Днес ББ оповести една катастрофална картина, която се усеща на Запад. Там говорят за трета вълна, а това е много лоша прогноза. На този фон трябва всички политици и целият елит на нацията да започне да мисли как да се затръшне вратата за такава трета вълна? Време е за реорганизация и отръскване от предишния удар, защото този може да се окаже още по- тежък. Опазете хората- те са нашия капитал!

Нали населението не искаше да бъде плашено. Ето сега - обявяване на трагични данни с позитивен привкус. Мутафчийски след като свали униформата, статистиката тръгна в добра посока.

знае ли някой кои хора влизат в графата излекувани? Само тези които са влизали в болница или и тези които са изпратени в къщи като с по-леки симптоми (последните никой не ги лекува - чака се имунната им система да оцелее).

за да те регистрират като заболял е достатъчно да дадеш +ПСР тест , съобщават ти да се карантинираш 14 дни и после .... нито нов тест, нито болнични,.....да се оправя всеки както може (но лекари казват че над 40 дни може да си болен....)

Излекуваните били повече от заразените. Това не е вярно!!!Като не правите тестове от 10000 на ден ,така ще изглежда че пандемията намалява. Както казах и преди без да съм голям експерт,Пандемията се засилва ежедневно и пика ще бъде през Януари- Февруари.

В болница 7100, от които 600 в интензивно! При 50000 налични легла и 1500 за интензивно лечение как успяха да съсипят задравната система??? Значи цялата здравна система е пунта мара и шменти капели, което се потвърждава от стабилното първо място на България в ЕС по смъртност последните 15 години. И искат още поне един ден повече да са на власт, използвайки врътки в нарушение на законите. НЕКАДЪРНИЦИ!

От къде ги вадиш тези "легла"? Някой може и да се е похвалил, Борисов трябва да си луд за да му вярваш. 1500 ковид19 легла нито ги има с нужната апаратура, нито го има персонала от лекари, сестри и санитарки за 24 часово обслужване. Това че някой тича с бутилка кислород между леглата и се чака някой да умре за да вземат поредния пациент от коридора, е самата истина.

А на Слънчака още 200- 300 хиляди празни кревата и да се чуди човек какъв е проблема? Да не би случайно да не е проблема че няма къде да полегнат болните? А?

болен - на креват, но без обслужващ медицински персонал се нарича курорт а не лечение...

абе половината дето познавам вече го изкараха, но се тестваха чак след оздравяване, за антитела, че е на достъпна цена. те не влизат в статистиката, защото само пцр се докладват. така че подозирам как докато дойде ваксината, всички ще сме го минали и после тия ваксини ще си ги врем...

е малко по-мащабен и се простира даже извън твоята махала и хората които познаваш. Иначе щом те влече да си вреш някакви неща... Твоя воля ама почни с мнението си.

Починали с ковид по седмици (най-новата най-горе): 902 972 880 633 452 293 Новорегистрирани с ковид в София по седмици (най-новата най-горе): 19375 18565 22193 23710 22380 20195 Новорегистрирани с ковид в България по седмици (най-новата най-горе): 19375 18565 22193 23710 22380 20195 Брой тестове в България по седмици (най-новата най-горе): 49963 49513 53933 61384 64311 68660

Новорегистрирани с ковид в София по седмици (най-новата най-горе): 3607 3850 5273 6666 7453 7713

Починали с ковид по седмици (най-новата най-горе - без последната, защото не е завършила, до тук са 608): 986 934 750 465 367 204 108 94 49 48 35 (това е последната седмица на Септември)

Не са грешни, просто са за последните 7 дни, а не за астрономическите седмици.

Средна възраст на починалите с ковид вчера: 69.59 години, ст. откл: 10.93 години Средна възраст на починалите с ковид 4475 души от 10.16 досега: 69.79 години, ст. откл: 11.84 години Средна възраст на починалите 108 083 души през 2019: 73.24 години, ст. откл.: 13.10 години

Мда, фактите са много красноречиви!

Влязохме в плато,но доста продължително плато,засега индикации за намаляването му няма,явно мерките или не вършат работа или народа трябва да се пази малко повече...

Още 10 пъти по толкова починали с Covid и ще докоснем бройката на починали от сърдечни проблеми в България...

Те голяма част от починалите с ковид всъщност са починали от сърдечни проблеми :)

3евзек

С тежка двустранна сърдечна пневмония.

То вирусите как убиват ? Отслабват имунната система и предизвикват заболяване ! Само по филмите вирусите са малки животинки дето те изяждат жив !

Само че сърдечните проблеми са над 50 вида, а Ковид е само един и в последните няколко седмици ги задминава взети накуп. Все пак добре че нямаш власт, иначе щеше да ти отнеме цяла година, за да разбереш, че седмичната смъртност е скочила тройно или четворно.

Средна седмична за миналите 5 години - 2000 души. Имаме по няколко грипни седмици до близо 3000 души. Последната седмица - 4619 души. Но според управляващите това не е съществено...

3евзек

Онези седмици с по 3000 даже не са грипни, а просто много студени. И тогава се намират хора в рискови групи, които не слушат съветите на доктори да си стоят вкъщи на топло, вместо да излизат навън на -15 или на -20.

Няма излекувани от Ковид 19. Никъде по света. Има възставени (донякъде) Никой не знае кога напълно ще изчезнат последствията от пораженията които вирусът е нанесъл или пък кога ще се проявят такива последствия. Освен това вирусът мутира и в определени случа е неоткриваем и от нашата имунна система и тестовете коитп се използват

В 95% от случаите е мутирал и тестовете не го намират, в другите 5 тестовете са грешни и откриват друг вирус...

3евзек

А ти как го намери в 95% от случаите, за да кажеш, че е мутирал?

Да де ама има и 1000 човека повече в болница и интензивните не намаляват! На практика вълната си продължава яко!

Така ще се окаже,че болниците ще се изпразнят и няма да има пациенти.Като изкарат и труповете отпред и ги покрият с чаршафи,докторите съвсем ще останат без работа.

7084 настанени в болници, по 1200 лв. пътеката, 8,5 милиона лева от касата, ежедневно. Много голяма част от тези 7084 човека е можело да се лекуват и излекуват в къщи и да прекарат заразата, но тука е интересното. Личните лекари при най-малкото оплакване на пациента за температура и главоболие, веднага в болницата, с две думи вързват си гащите да не ги упрекнат, че са сгрешили и казали на пациента, че и в къщи ще му мине короната. Болниците и те уплашени, приемат ги веднага, държат ги седмица, две, минава му съвсем елементарно на пациента и касата плаща. Интересна ситуация, хиляди уплашени за здравето си се натискат за болницата след като спокойно могат да изкарат заразата и в къщи. Дали ще бъдеш в къщи или в болницата няма значение ще мине, но не удържи ли имуната система на заразата, тогава трябват спешните терапии и тогава трябва болницата.

Ми сори, всичко е ковид или придружаващо заболяване с ковид. Не мога да повярвам как им се връзват хората, че даже и защитници си намират.

Абе не е баш така-познавам поне 10 човека ,които са били с положителна проба и с клинични признаци на коронавирусна инфекция, личните лекари са ги оставили в къщи-поне двама от тях стигнаха на 6-7 ден до болницата,едната жена едва прескочи трапа ,другата още е в болницата и се молим да се оправи . По важният въпрос е -защо се докарахме дотук-затворени болници , липса на медицински персонал и защо още в началото на октомври нямаше затваряне...А и съм сигурен,че без ваксинация нама да мине това чудо.

Грипа не е баш така... Ама налинсега ви облъчват по тавализията по цял ден

Шматарок , такива като вас трябва да се вкарат един път в моргата да видят как изкарват умрелите в чували и да мирясате...Да не би на мен да ми е кеф да влача маска на муцуната си и да си дезинфекцирам ръцете през половин час . През живота си не съм се ваксинирал против грип и не съм боледувал от грип поне от 15 години...Но това не е грип...И не искам ,ако се заразя да се тъпча с антибиотици и химиотерапевтици против вторичната бактериална инфекция и да бъда унижаван в някоя мизерна болница...а близките ми да треперят...Затова влязат ли ваксините-ще се ваксинирам ! Е,в интерес на истината,ще пропусна ваксинацията с РНК ваксината,но с векторната ваксина - ще се ваксинирам!

Крайно време е да казвате колко от излекувание са били в болница че иначе саде продължавате манипулациите си... Време е да се засрамите от бройката на починалите С вируса и да си направите анализа реално на колко вие сте помогнали към този пъхт..

Чудим се днеска от сабахлемка къф да се пишем, та да не работим! Заразен ли, умрел ли, излекуван ли...

Разчитаме да ни лекуват лекари, които пренебрежително наричат пациентите си "ВАТНИК", "КОМУНИСТ" и др. Прочетете коментарите на лекар, който от много години се е регистрирал като член на "БЛС - въоръжено крило " в лекарския сайт ЗДРАВЕНЕТ ! Що за поведение е това да насаждаш омраза към пациента и да гледаш на него като на банкомат ! С такива лекари броя на починалите няма да намалее !

А преди три месеца лекарите други ли бяха, че умираха по-малко пациенти?

Преди три месеца нямаше толкова опитни мишки да ги ''лекуват'' експериментално за 1200 лева клинична....Несретниците починали С вируса пред болницата са едва 1% докато всички други са ''лекуваните'' там

3евзек

Т.е. причината пак е в експерименталното лечение, а не в лекарите. Може би ако беше ти, тогава за разлика от цял свят, щеше да лекуваш всички по утвърдени методи.

Задминахме Япония с двеста и гоним Швеция. По умрели ще ги минем скоро но по заразени с това тестване няма да е лесно. Имаме късмет че сме в европейската кошара и ще получим скоро безплатни ваксини. Иначе с тази"здравна система" сме живи погребани.

Къде видя безплатни ваксини? Ще си ги платим като попове, даже вече сме внесли нещо. Някъде гледах 13 милиона ваксини за половин милиард лева.

Статистиката в България е мутренска порнография! Както и всичко останало! Нито е верен броя на заразените, нито е верен броя на излекуваните. Познавам хора, които седмица се лекуваха (от личната лекарка) заради висока температура, и чак когато нещата се влошиха и трябваше да влязат в болница, си направиха тестове, и те се оказаха положителни. Но до тогава си обикаляха където си искат. За да не ги сложат под карантина, хората почнаха да избягват да си правят ПСР тестове. А броят на така наречените излекувани, е още по голяма порнография. Местата в болниците не достигат. Лежиш там 5-6 дена, почувстваш се по-добре, и те изписват. Отиваш на домашно лечение, ПСР тест не ти правят, но те броят за излекуван! Но, дали е така? Имам колежка, която от една седмица е изписана от болница, като "излекувана", но още не може да се върне на работа.Изискването на нашият работодател е, всеки който се връща от болнични, да носи отрицателен ПСР тест. Но нейният тест, все още , е положителен! (въпреки, че е изписана от болница, като здрава!) И тя се брои като излекувана! Единственият верен показател, за това как правителството и здравната система се справят със заразата, са смъртните случаи! А там нещата са зле.Много зле! Не само че за последните месеци смъртността у нас е два пъти по-висока от предходните години, ами сме и на първо място сред другите страни.Има достатъчно данни, може да се проверят. Например, в Гърция и Сърбия, които са малко по-големи от България, има почти 2 пъти по-малко починали!!! Но там има локдаун. Във франция , от 15 декември се въвежда комендантски час - от 20:00 до 06:00часа. С изключение на бъдни вечер. Там гонят 5000 заразени на денонощие ( при 70 милиона население), за да намалят мерките.Сега имат по10-11 х заразени на денонощие, което отнесено към броя на населението, е много по малко, от колкото у нас. Но там засилват мерките, а у нас искат да ги махат (до колкото ги има) У нас, с почти толкова заразени за ден (при 7 милиона население), казваме, че нещата се подобрявали ще премахваме мерките по празниците!

В наредбата пише, че изписаните след подобрение влизат в карантина 14 дни. Колежката ти не е разбрала.

Тази бройка новозаразени са включени всички диагностицирани болни от всякакви болести през последните 24 часа. Наш роднина получи инсулс миналата седмица и в безсъзнание беше транспортиран в Търновската болница и там го вкараха в ..... ковид отделението! Диагнозата беше Ковид и " има нещо малко и на мозъка" - цитат от лекарите. Изводите всеки да си ги прави сам.

А един наш роднина разказва, че лъжеш като разпран.

Някой от капацитетите на НОЩ ще сподели ли как ги излекуваха тея хора всичките? Какъв им е алгоритъма :)

С хапчета. Пии си твоите, че явно си пропуснал тази сутрин.

Лекар ли си? Ако да я кажи кои са хапчетата!Ааааа, не си лекар. Профан без образование си!

През уя му е на госин Боко, колко българи ще умрат от вируса, интересува го да има алъш вериш за да има пари за крадене. Същия е и Мунчо естонеца.

Броят на починалите у нас е най голям, защото мерките на управляващите са неадекватни и здравеопазването е ужасно. Хората мрат пред болниците, защото няма милосърдие и професионализъм, личните лекари и болниците са търговци на здраве и живот, а търговците са мошеници и крадци......

ти си невинен!

Наивен, но прав.

Броят на умрелите е такъв, защото държат вярващите уфтсе в перманентен стрес. Сутрин, обед, вечер НОЩ и дебилите в него обясняват как се мре като за последно и уфтсете вярват. Вярват и умират, от страх умират, не от Covid...

Разчитаме да ни лекуват лекари, които пренебрежително наричат пациентите си "ВАТНИК", "КОМУНИСТ" и др. Прочетете коментарите на лекар, който от много години се е регистрирал като член на "БЛС - въоръжено крило " в лекарския сайт ЗДРАВЕНЕТ ! Що за поведение е това да насаждаш омраза към пациента и да гледаш на него като на банкомат ! С такива лекари броя на починалите няма да намалее !

Най-меродавни според мен са броят на хората в интензивното, ежедневният прием там и процентът на напусналите го живи:мартви.

Жалко е твърдението, че "излекуваните" били повече от заразените, все едно повече круши от ябълки, и какви излекувани, като няма лек за тази болест, правилно е "оздравели" или "възстановени".

корегират ве, мисирко?

Какво се има предвид под оздравели? Това са може би хора с изтекла 10 или 14 дневната карантина, като изключим бройката на починалите и хоспитализирани. А има хора които продължават да приемат медикаменти (т.е. продължават лечението) след изтекла карантина и след изписване от блницата.

На 21-ви като отворите моловете е тогава ще стане една бройка...

Сега чакам да видя дали ще се сбъдне най- апокалиптичната прогноза - съчетанието на Ковид с грип и останалите сезонни респираторни инфекции през януари, февруари и март. Да не се окажете Очудени пак?

8470 ПСР теста е пълен майтап! Хората спряха да си правят ПСР. В същото време приетите в болница растат и реанимационните също растат, което означава, че и смъртните случаи растат. Никой не знае колко са реално заразените. В едно семейство мъжът и децата са болни, жената ходи на работа и заразява колегите си и родителите си. Не си правят ПСР , за да не ги карантинират... Не си правят ПСР , за да не ги уволнят или да затворят цеха или офиса.... Това е някакво безумие и пълна загуба на представа за епидемията. За какво е този НОЩ тогава, да ни прочетат статистиката ли, че ние сам можем да си я прочетем.

Еми нормално е - когато мерките са неадекватни и липсва каквато и да е държавна помощ при безработица, хората не си правят пср, не се карантинират, защото знаят, че няма на кого да разичтат.

Това му се вика манталитет ! Това показва само колкото ти пука за колегите и приятелите ! Ако на мен ми се случи нещо такова ще напусна такава работа !

Бройката на тези в интензивно отделение продължава да расте = > и бройката на починалите ще расте. За мен това са числата, които трябва да се гледат, защото тях не може да ги скриеш. А това колко са новите болни и колко са оздравели са толкова далеч от истината, че няма какво да се споменават. Другото е статистиката на брой починали по седмица, която може да се види на сайта на НСИ. Там ясно се вижда, че от средата на октомври умират 2-пъти повече хора на седмица отколкото през последните години. Докато тези цифри не почнат да намаляват значи нищо не сме постигнали.

А калви са реалните данни все пак ? Тези от антигенните тестове не са ли над 10 000 болни, но не влизащи в статистиката . Що се правят на луди

Смъртността в България през Ноември по седмици в сравнение с 2015, 2016,2017,2018 и 2019 година се е увеличила двойно! През минали години през Ноември са умирали по 2000 човека седмично, а през Ноември 2020 г. броя на починалите е 4500 човека на седмица!

20то място по смъртност на 100000 човека. Мерките действат! До края на годината номер 10!

Казвам ,че съотношението заразени -починали ,извежда България на призово място в света по брой починали на 100 000 души.Малко статистика за не разбралите. България при нейното население под 7 мил. заразени -174568,починали-5405,Япония някъде към население 130 000 000,заразени-172 406,починали-2395,Сърбия население към 7 500 000 население,заразени-249 224,починали-2172, Словакия, население към 5 000 000 заразени-124 921,починали 1104, Гърция население към 10 500 000,заразени 121 253, починали-3 370.Население ,приблизително посочено

Ако погледнеш и броя тестове освен другите цифри ще видиш, че не сме по-различни от другите държави. Като умножиш броя положителни по 8, което е официалната позиция се получава 1 400 000. 5 хиляди починали правят 0.35% смъртност, което не казвам, че е малко, но за нова болест не е чак толкова смъртоносно, както се опитват да го изкарат. Очевидно е, че ще оцелеем и няма нужда от страх и паника.

8500 теста? В нормалните страни тестовете са безплатни и се тестват около 8 пъти повече хора от нас, това е сметнато на пръсти. Повечето тестове нема да увеличат хората в болници и тежките случаи, но ще даде яснота положителните да се изолират по-ефективно и да не разнасят вируса. Защото тези скритите и неизолирани ще продължават да захранват болниците и интензивните отделения.

В нормалните страни тестовете са безплатни за онези, на които са им предписани тестове.

Още през лятото беше предсказано какво ще се случи и беше обяснено що е то взрив на епидемията, защо това е напълно нов етап в развитието й и че болниците ще окапят и че хора ще чакат за приемане и ще умират отвън, а на входа ще има пропуск само за коронавирусни. Всички останали болни ще закъсат за медици. Много пъти бяха обяснени разликите между различните етапи на епидемията. Не е ясно- хем бяхте предупредени, хем се присмивахте и дрънкахте глупости тогава, хем сега ревете вкупом?! Каквото и да стане - мрънкане!

Фен на Форевъра, ние сме овце! Искаме си стадния имунитет. Ама здрав стаден имунитет, предизвикан от преболедуване с истински естествен вирус, а не някакви си там ваксини пълни с консерванти, гмо-та и обработени вируси и вирусни протеини!

Ама що ривете тогава , че мрете?

Не ревем бе :))) Вие страхливите хипохондрици ревете от началото!

3евзек

А кой го беше страх от бактериите в маските, а?

Вируса доиде от това че народа вече не готви у дома а яде готова храна навън и сега рядко млади жени готвят щот са мързеливи

Амчи то сига ако я накараш мама да готви тя Ши забегни ве

Когато мама и тати работят по 8 часа, децата са на домашно обучение и мама освен че работи и седи с тях пред компа 2-3часа дневно, някак си готвенето е мисия невъзможна, освен ако мама не стане само домакиня, или тати също да св включва в домашните задължения.

Едно време да не би да не работеха Работеха и деца гледаха и готвеха всеки ден

КОЛКО ОТ "СЛУЧАИТЕ" СА ГРИП?

почти всеки ден 3-4000 " ИЗЛЕКУВАНИ" ?!?!?! та то нито толкова са е болница и дасе сменят всеки ден , нито някой лекува 4000 на ден , виж 4000 заразени и оздравели от които 3950 сс си били здрави без симптоми и НЕ са лекувани с нищо е друг въпрос

На хората вече им омръзна да си мият ръцете секи ден

Излекувани??? От кое лекарство??? Пак ли на Боко от аурата???

Излекувани ... от статистиката. За сметка на това има много реално болни извън статистиката (с бързи тестове), ходещи на работа, в магазина ... лекуващи се със запасите, които натрупаха преди няколко седмици по аптеките.

Смъртността в България през Ноември по седмици в сравнение с 2015, 2016,2017,2018 и 2019 година се е увеличила двойно! През минали години през Ноември спо 2000 на седмица, а през Ноември 2020 г. са умирали по 4000 на седмица! https://cutt.ly/YhUCMlB

Всеки божи ден пътувам с градския транспорт. Не съм чула и един човек да се изкашля! А автобусите са си пълни, както обичайното. Лъжии, лъжии...

Ами то да се изкашляш сега е по-срамно, отколкото да пръднеш или да се насе-еш

Ганчо, Ганчооооо....

Аз пък рядко пътувам с градски транспорт, но почти винаги сме по 2-3-4 души, освен шофьора. Максимум съм преброявал 8 пътника при пътуванията ми в последните месеци, а веднъж пък бях само аз. И това е по иначе натоварени линии, винаги е в натоварените часове - сутрин около 8 и вечер около 18, представям си какво е по останалото време.

Лъжете за всички цифри! Лъжете по презумпция, щото така свикнахте и ви е удобно! Лъжете, защото така ви нареждат, а вие сте послушни овце! Но никой не ви вярва! Лъжете, че даже си и вярвате! Направете едно добро дело, вземете се застреляйте, та да оттървете тая хубава земя и тоя хубав народ от вас, изроди неземни!

В метрото съм, всеки 2ри кашля.Да затворим планините и морето.Те са проблемът;-)

Ще повяраш като го имаш , споко !

Добавете още толкова антигенни тестове и ще получите реалната бройка. Масово се правят антигенни тестове поради ниската цена и липса на карантиниране.

добави и тези, които не се тестват, но са със симптоми - цели семейства лекувам, които не се тестват, а и е безсмислено да дават пари на мутренската хунта за тестове

Дир.бг, моля научете се да се изразяват е правилно. Не са излекувани, а са оздравели....щото 90% от болните от Ковид никой не ги е лекувал.

Мама ви мръсна лъжлива.

Няма излекувани, има преболедували и изписани бе простаци такива...научете поне родния си език ако не друго, коя думичка какво значи.

Те много добре си знаят коя думичка какво означава, но така им изнася на изродите!

с новоотпуснатите евро-кинти да въртят циганите повторно през лабораториите?

Ако един каже нещо стойностно, веднага е засипан с тривиални коментари. Отсявайте семето от плявата, драги, тя винаги е била повече. Но сега е просто в индустриални количества.

Ако някой напише нещо стойностно, то троловете са длъжни най-малкото да го засипят с обиди. Ако трол напише някоя изтъркана опорка, то обикновените коментиращи започваме да го оборваме с логични доводи. Мисля, че Вие сте от троловете, защото те най-често правят обобщения на форума, това е една от опорките им.

Най-многобройни са тролците на ГЕРБ. После русо/китайско-филите.

логично тогава, без да ме обиждаш?!

Още един неразбран интелектОалец