3000 свободни артисти ще получат по 4000 лева на проект

Авторските проекти може да са от всички жанрове, но да са свързани с България и да могат да са достъпни онлайн

Обратно в новината

Коментари - 3000 свободни артисти ще получат по 4000 лева на проект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ебем ги артистите. на майка им оная работа ФОСТАТА

Желая да вида списъка ... Дали аз ще попадна от страната на " свободните" или "НЕ свободните" 3000 бр (Всъщност артисти, писатели, художници и пр е само една цифра и бледа статистика от прочетеното по горе ) Интелигентните и можещи българи - творци са далеч повече от 3000 ?!?! Всеки е творец в собствената си душа.

Как да се регистрирма като свободен творец ? Правя уникални кюфтета от ЕКО КАЛ . На никой не му трябват ,но са стахотни и са ОРГАНИК/ЕКО/БИО

Ако не си признат художник, може пък да си добър бояджия. Може да опиташ. И няма да чакаш пари от батя си. 4 бона на творец. Много пара ще се изпие и изяде.

Подготвих проект за моноспектакъл "Карам джипове напосоки из страната, хваля простата п..редседателка и псувам президента"Имам ангажименти в Барселона.

Тези пари не трябваше ли да се получат от артистите преди два месеца?

в родината ни мила има 3000 свободни артисти, каквото и да означава това??? еее, вече и на мен ми идва в повече, закривай! З А К Р И В А Й!!!!!! то ния нямаме 3000 кадърни инженери нямаме 3000 заварчици паспортчици нямаме 3000 читави бизнесмени! нямаме 3000 хирурзи кардиолози дори 3000 свясти спортисти нямаме! но имаме 3000 свободни артисти на които ще раздадем по 4000 лв?!!!!

Оставка негодник, ти си един от крадците на герберастката мафия. Трябва да бъдеш разследван!

След дъжд качулка! Сетили се Бойковите протежета, че народа изнемогва. Оставка, некадърни герберчета

Народа изнемогват и хвърля като луди храна в центъра

„ ...Защото цялата професия на артиста изисква той постоянно да се отрича от себе си и постоянно да умира и да живее под чужда маска! Ако ми се харесваше външността му и държането му, накарвах го да чете, за да разбера от една страна силата и обема на гласа му, а от друга духовните му качества. Давах му и нещо хубаво от голям поет, за да видя дали е способен да почувства и да изрази голямото; после – нещо страстно, диво, за да изпитам мощта му. След това преминавах към нещо лесно разбираемо, остроумно, иронично, шеговито, за да видя как постъпва при такива неща и дали притежава достатъчно духовна свобода. После му давах нещо, в което е изобразена болката на ранено сърце, страданието на възвишена душа, за да проверя дали може да изразява трогателното. Задоволеше ли ме той във всички тези разнообразни насоки, основателно можех да се надявам да направя от него твърде значителен артист...” Гьоте („Разговори с Гьоте” – Екерман)

Изблещения оли го от снимката пиян ли е или дроиран ?

Те крадат и ние ще крадем.

Баце си купува ентелегенция

бати ентелегенцията-алкохолици и леки жени...

Ами друг нормален щели се хване с боко????

А ти какъв си? Простак паважен. Който има пари купува, който няма протестира на паважа.

То и крадецът има пари, ама си остава крадец. Така че - не е важно дали имаш пари, а как си ги получил. Мисля да спирам да ти обяснявам, защото и това ти е много за павирания отвътре мозък.

Протестирам, защото ги купува с моите пари, тикво!

Толкова ли можеш?!

Ебанов ти още ли си министър ?

Явно песните за Банкя ще се увеличат в пъти!

Протестните действия в София вече започнаха. Недоволни граждани спряха движението по ключови булеварди. Пред президентството също се събират хора за големия протест довечера. С призиви за оставка на правителството и главния прокурор протестиращи блокираха кръстовището на булевардите "Иван Гешов" и "България". Полиция е спряла движението, показа в репортаж бТВ. Действията са част от инициативата за гражданско неподчинение в рамките на продължаващите вече 21 дни протести. Участниците в акцията не обявиха нейния краен срок. Някои носят плакати "Извиняваме се за неудобството. Държавата е в ремонт", а други - национални флагове.

Нищо не можете да спрете защото сте шепа хора.

Не сме шепа, юмрук сме.

булевардите "Иван Гешов"?? Каскета кога успя да кръсти булевард на него?

Къде може да се види повече за програмата? Как се казва?

Чета коментарите в тая секция. Има много умни и готини попадения! Пичове и мацки, вие сте по-креативни от всички свободни творци в България.

Няма начин

Кое е пияндето на снимката ?

Попитали един мъдрец какво е истината, а той отговорил: – Истината е онова, което е противоположно на действителността, която виждате и приемате за дадена. – Един, който стоял настрана, се обадил: – Нима истината не е онова, което е пред очите ни, но човек не го вижда! – Мъдрецът не отвърнал нищо, а само се усмихнал загадъчно...

един мъдрец казал, че живот, който не е осмислен, не заслужава да бъде живян. Но после се замислил и добавил, че и живот, който не е бил живян, то не заслужава да се мисли за него.

През 1937 год. поета Христо Радевски пише стихотво рение,което е много актуално и днес: НАЙ-ОПАСНИЯ ПОРОК Запитали един пророк /било то нявга в древноста/ кое той смятал на света за най опасния порок предателството,клеветата,убийството или разврата Набърчил своя древен лик и сякаш тоз въпрос е чакал – – отвърнал мъдрият старик – ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА ПРОСТАКА

Но как може да осмисли животът, ако не съзнава за какво е той, т.е. неговата цел?! От което следва, че се изпада в "логическо" противоречие и второто изречение се обезмисля. Звучи китайско, а китайците не са силни във философията, макар и в София, в двора на механотехникума на ул. "Опълченска" има "Център на Конфуций в София".

Мисля, не е много очевидно, че животът изобщо има някаква цел. Може да има, може и да няма - зависи дали живеещият го ще го натовари с такава, а и каква би била тя, е един отделен въпрос. Това първо. Освен това, защо осъзнаването или осмислянето на живота да е свързано с цел? Много неща се осмислят от нас и без да имат цел - например, цялата наука е такава. Тя изследва Земята, планетите, синус и косинус - те нямат цел, а просто съществуват по един или друг начин, което не им пречи да са интересни. Да са интересни с това, как точно съществуват и по какви причини, а не - към каква цел се движат, защото такава няма - както няма цел числото "пи", или нямат цел граматическите времена, те просто изразяват отвътре навън някакви неща. Това второ. Затова не ми се струва, че в изречението на оня мъдрец има някакво противоречие. Пък дори и да има, животът не е логика, той се движи по собствени закони. Много хора се обичат, но се разделят - нелогично, но факт. Това трето. И пр. Поздрави,

един философ: защо в тази напреднала възраст протестира по улиците срещу атомните оръжия, вместо да си пише у тях на спокойствие книгите. Той рекъл: защото, ако гръмне атомната бомба, няма да има кой да ми чете книгите. Та и ние така. Всички довечера на протеста!

Регионалната медия "ТВ Враца" свали от интернет платформата Youtube и от сайта си своя силно критичен репортаж за посещението на премиера Бойко Борисов в северозападния град вчера. Това се случи, след като видеото доби популярност в социалните мрежи и други онлайн медии. От телевизията отказаха коментар за "Сега". Репортажът на "ТВ Враца" красноречиво показа, че вчерашното посещение на министър-председателя във Враца, където беше аплодиран от възторжени граждани, всъщност е режисирана от ГЕРБ постановка.

Сигурно режисьорът е някой свободен артист?

Наум Шопов младши ще гушне ли 4 Хил? Той е инфлуенца и взима хонорари от бг марката на Кауфланд и т.н. Инфлюенците ще участват ли?

Значи така - за пенсионерите, работили цял живот - по 50 лв, а за подлогите на властта - по 4 000 Оставка, крадци!

:-(

И всичките ще бъдат долно Герберасти, нсли

За какви "безпрецедентни мерки в областта на културата" говори тази пионка!? За каква култура в България става дума, когато моралът на днешната ни "младеж" е тръшната на дъното. Безпрецедентно, драги ми г-н Банов, е безкултурието, неграмотността, дебелащината, откровената простащина, циганията, безскруполността и агресията, обхванали огромната част от днешните българи. И като прибавим завладялата всички американска антикултура, бълваща своите сурогати от всички възможни посоки, ситуцията става неспасяема! Косите ми се изправят, когато срещам по улици и квартали, навред в страната, тъпи, дрогирани, настръхнали, свирепи мутри и примитивно предизвикателни мургави физиономии.......

Пари нахалост. В България всички артисти са бездарни.

Готов съм да взема на вилата у село 3-4 артиста. Обещавам да ги храня, но няма да им давам да пият. Ще работят на лозето, ще копат и ще поливат, може и още един кенеф да ги накарам да изкопат за да серат отделно. Ако не работят ще ги вържа на верига и ще ги бия с гьостерица, може от време на време да ги пущам у народния театър да играят алкохолици и бездарници, но за тва трябва да се напише специална пиеса, че дори кодекс от пиеси за некадърници и алкохолици. Ало, не съм е-Баноф.

Калин Вельов сега умира от яд, че няма да лапне 4000, а и скоро няма да е депутатин. Ама може и да му измислят нещо "по втория начин". ГЕРБ са царе на врътките и Пунта Марите.

Нищо, нали ще са онлайн - ще ги видим. Само дано не ги засекретят, защото ще се окажат глушпави. Това калинка да те оценява си е наказание.

Калин Вельов,ако бие тъпана пред НС ще получи ли4000 лева,или това е конфликт на интереси

ако се наложи, че не е.

"Ние имаме изкуството, за да не загинем от истината." (Фр. Ницше)

А нашите творци такова изкуство правят, че загиваме по-бързо, отколкото от истината.

Но недей да ги виниш, ако знаеш какво точно изучават в тези "художествени" ВУЗ-ове.

Hито една герберска физиономия не виждам да излъчва дори наченки на почтеност

Тиквун си купи "артистите". Сега пак ще почнат да го хвалят пред наведените медии и пак ще потече мед и масло от чешмите в Тикваленд - държавата на мафията.

те тия артисти са толкова зле, тъпи и некадърни, че не могат и да го похвалят както трябва и само ще се получи обратен ефект :-)

Извършвайки нещо, човек не трябва да мисли за награда и какво ще получи за него! Само тогава неговият труд и дело ще бъдат полезни и ще имат истинска стойност. Който се стреми към признание, трябва да го заслужи, като всъщност то не трябва да го интересува, ако заявява за себе си безусловно и безкористно с онова, което прави и твори.

нещата съвсем се объркаха, имам чувството, че в България ситуаицията е идиотия или олигофрения с елементи на шизофрения. Прави са били някои древни автори, че всички нещастия идват от невежеството. Объркване на понятията плюс далавери в това време: свободен артист е този, който сам се издържа и не разчита някой да му търси клиенти, камо ли пък да му дава пари наготово, такъв е примерно Пикасо, който не е бил на щат някъде. Той е свободен от властта най-вече, за да може да твори както си иска, разбира се. А не, че е свободен от пазара - в смисъла, в който пазарната икономика е свободна, а централно-планираната не е свободна. По логиката на тия синковци, да вземем да раздадем и 50-100 милиона на останалите свободни професии, като адвокати, архитекти, консултанти, счетоводители, одитори, частни съдебни изпълнители, нотариуси? Нищо чудно и да го направят - особено ако парите минат през единствената все още държавна банка, ББР?

Е, имай в предвид, че и "пазарната" икономика се планира - примерно не можеш да построиш електроцентрала там, където в близките 30-50 години няма да има търсене на енергия или не може да се строи автомагистрала на място, където няма автомобилен трафик ...

но там планът се планира от този, който харчи собствените си пари. Той решава дали и какъв бизнес, и за колко пари да прави като инвестиция, и си носи риска. Не се планира от Министерски съвет, които не носят никакъв риск, щото парите не са техни, а са на народа. Аз си планирам дали да тегля кредит и си правя сметката като го харча за себе си как ще го връщам. Министерски съвет планира да тегли кредит от чужбина и преценява как ще го харчи и за кого, а не му пука как ще го връща.....а после пак аз и ти ще го връщаме, няма да го връща Министерски съвет. И това, без да се краде. А ако се краде...вече е друго. Това е разликата. Колкото повече планира правителството, толкова по-малко планира отделният човек.

Това не е случайно , а е умишлено насаждано! Затова този продьлжава все още да е на власт!

Бойко Борисов е окончателно осъден за клевета на всички инстанции ! За справки " copy -paste " на по-горният текст във вашата търсачка ;))))

Браво. На нашите некадърници -по 4 000 лв.

Е

Те трябва да получат пари не на проект, а защото в момента нямат право да работят и трябва да оцелеят чисто физически! Както ресторантьори, хотелиери и обикновенни за аятчик!! Това важи и за други браншове. В германия затова раздадоха пари, за да може хората да си покрият належащите сметки!!! А тука раздават заеми и проекти!!! Това управление е престъпно.

Така е!

...когато се чуе думата проект в бг, е ясно че ше се краде.

като трябва да оцелеят чисто физически, да си сменят професията временно или постоянно бе, нас кво ни вълнува? Няма да пеят и да свирят, ще боядисват и ще лепят плочки, какъв е проблемът тук? И аз искам да съм писател като Стивън Кинг, обаче - не, налага се да бачкам зад компа с неприятен шеф зад врата ми, такъв е животът....Не съм длъжен да издържам всяко wanna-be арт-недоразумение, особено пък тия дето са известни у нас само до границата със Сърбия.

А защо да трябва да оцеляват чисто физически без текущи приходи? Къде са им спестяванията?????

Защо? Това ли в момента е най-важно и неотложно?

Явно

А танцьорки на пилони- те свободни артистки ли са? за една позната питам....

Тези свободни артисти като одъртеят ще реват че нямат пенсии и ли че са много малки и пак ще чакат от данъкоплатците, включително и от бабичките които си купуват лекарствата давайки 20 % от стойността на държавата.

Вижте, колко пари се изсипват за всички. Невероятно. Пари им под краката, та се чудят, как да прикоткат хората да спрат протести и да заобичат баце и шайката Му.

Нищо не са ми подхвърлили. Търся работа и навсякъде реват,че не ставам (биофизик съм) -това за чистач,дрехи,образ.центрове. Че нямало бюджет и щатове заради Ковид,работели без клиенти само онлайн,с намалено работно време заради МЗ и те така....ще се хвърлям скоро от незаконната си общинска стая!

ДО КОГА ??? До кога ще прахосвате държавни средства за тези арт-некадърници?? Що преди да им дадете финансиране не им организирате една проверка от НАП за укрити доходи, че те укриват в особено големи размери. Има деца, възрастни, болни хора, които се нуждаят от помощ наистина! До кога ще спонсорираме тази клика от бездарници, които даже не си плащат данъците в-у хонорарите. За качествата на "проектите" им по-добре да не говорим!

Браво!

пари за лешпери.

Тия пари само за Вежди ще свършат. Останалите пак ще са излъгани

Добре, че е направено уточнетието "свободни творци", за да разберем какво значение се влага в термина "артист". Преди години "артист" означаваше преди всичко "актьор". После, под влияние на английския език, артист започна да се употребява в смисъл на художник, макар че не всеки английски художник е артист, той може да бъде и "бояджия", ако е живописец. Сега вече изглежда, че артист означава човек на изкуството, вероятно от английската дума art /изкуство/. Покрай артист стана популярно и прилагателното артистичен, което съществуваше и в миналото но с по-различно значение. Научаваме, че вече има артистични директори, но не си мислете, че са особено артистични, може да са дърти, грозни и схванати. Едва ли в някой друг език съществува подобен напън ежедневно и ежечасно да се променят термини, утвърждавани в продължение на 100-150 години.

Тука актрисите имат предимство са стриптизират онлайн и готово...ама при актьорите е вече проблем треа да са съешават помежду си примерно казано Куркински-Карамазов,Блатски -оня от Стъклен дом

Да пея. Друга работа не намирам.

Въпреки че в 1970 г. 430 лв. нето си е много сериозна цифра. Въпросът обаче, който ви убягва е, че заплатите през този период не отразяват адекватно и обективно положен полезен труд, а по-скоро служат за други цели. Например, подdyrxane на статуквото, казано най-общо. Освен това за честно и всеотдайно трудещия се индивид не се полага сътответно вънаграждение, "щото не това е целта.! (Ако разбираш как во искам да кажа.) Онзи, който върши наистина полага достоен и полезен труд, не е сред „наградените”, а и не трябва да го очаква признание за това, защото тъкмо това е истинската оценка и признание оценката за неговия труд. Извършвайки едно нещо, човек не трябва да мисли какво ще получи с/у него! Само тогава неговият труд има истинска стойност!

Ми то затова естествено е възникнал пазарът, за да уравни нуждите и предпочитанията на хората, няма нужда се измисля топлата вода и някой чиновник да определя кое колко и кога струва. По света един добър програмист в ГУГЪЛ взима много хиляди, един добър артист като Уили Нелсън взима много милиони, един добър предприемач като Илон Мъск взима много милиарди. Не преценяват от Сената колко на кого да разпределят от данъчните постъпления. Естествено, това не изключва и варианти, при които кич като Ким Кардашиян и простотии като порно-филмите също печелят милиони и милиарди - но пък пазарът не е създаден, за да прави литературна критика или научни оценки, така че не можем да му се сърдим. За въпросите на вкуса си има изкуствоведи.

Гоше, на този свят "оценка" и признание получава само онзи труд, който поддържа статуквото (ако разбираш какво казвам). Крайно време е да се събудите за реалностите. Онзи, който иска да създаде нещо наистина полезно, трябва да загърби цивилизацията! Матрицата, в която сте хванати , действа безотказно... Нищо не е такова , каквото изглежда и ни го представят/ внушават. Казано е преди 1800 год.

По онова време мой познат преведе една книга на български и получи като хонорар около 10 хиляди лева, с които си купи малък апартамент в София.