3000 лв. глоба, спряно БМВ и отнета книжка заради дрифт

19-годишният шофьор блъснал два автомобила на светофар във Враца

Обратно в новината

Коментари - 3000 лв. глоба, спряно БМВ и отнета книжка заради дрифт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Келеш с БМВ

Какви са тия "тежки" наказания бе?! Ами хората преживели тези ужасии? Ами колите им? Кой ще плаща сметката? Тоя катил имал ли е ГО? Я сега от неговата ГО - материални и нематериални щети на пострадалите! Я да видим като отиде да си поднови книжката да му хакнат една "премия" на ГО и неговата да стане 2000лв за година! Ето виждате ли защо ГО трябва да е на шофьор, на разрешителното му за управление на МПС, а не на самото МПС! Така много бързо ще бъдат превъзпитани всички дрифтари и дзифтари! Не всички да плащаме "солидарно" по 400лв на калпак. Освен това, вного важно нещо - ще отпаднат всякакви тинтири-минтири на румънски цигани с български регистрации на МПС-тата по Румъния, Италия, Испания и Гърция. Никой обаче не иска да направи ОЧЕВИДНАТА реформа, в полза на обществото! А лобито на застрахователите само реве колко много било плащало... Няма нито един смъртен случай при който застрахователите да са платили по 250хил или повече! Нито един!

*ГО - задължителната застраховка Гражданска Отговорност

Ще си плати като поп ! За ГО си прав , но това не е в полза да дупетатите ! Нали ти е ясно колко бързо повечето дупетати ще се сдобият с такива "бонуси" ;) И бе само дупетати , а всички властимащи !

Оставка на това скапано Правителство, което отнема и последните ни свободи и права!

И след това теб ли да сложим? Нали и твоята рода е там? Или ти си от Марс?

еййй не мога да повярвам , най-накрая едно качествено следсвие и присъда.

Интересно по кой член от ЗДвП е наказанието. Скоро един административен съд направи официално предупреждение към КАТ, че няма формулирано точно нарушение "дрифт" и всичките им актове ще паднат в съда. Да не се окаже и тази глоба пожелателна.

БМВ-то е пръв приятел на портомонето.

Ей най-накрая се случва нещо на място в тази страна!!! Ако всичко това е истина адмирации!!! Такива и по-яки санкиции трябва да има и за пияниците по пътищата!!!

А германецът го е измислил - казва се "опасна намеса в уличното движение" и всякакви такива каскади влизат в тази дефиниция и готово.

За такива келеши си трябва и конфискация на колата - в полза на потърпевшите, на държавата, за старо желязо в крайна сметка, но оръдието на престъпление следва да се отнема!

Естествено че по 175а ЗДвП.

Шилo

Малко му е на келеша! И защо му вземат книжката за 12 месеца, а колата я спират само за 3 месеца?!?!!?

Та, какво казвате е тук престъплението?!

"Шофьорската му книжка ще бъде отнета за срок от 12 месеца, автомобилът ще бъде спрян от движение за срок от 3 месеца, а наложената глоба е в размер на 3000 лева" А ако го хванат пак да шофира само с глоби ще го цакат тъй като вече му взели каквото могли!А за по сурови наказания и дума да не става.

Не е в полза на застрахователите. защото има повече МПС-та от шофьори в България!

Щото колата не е негово име.

какво е ирония?!

Горкия. Как пък един приятел нямаше с връзки ... пуу, жал ми стана за него.

Цитирам статия от Търновския вестник Борба "3000 лв. глоба и 12 месеца без книжка, защото дрифтът не бил забранен! ТЕМИДА СЕ СДОБИ С НОВ АБСУРД! ТОЗИ ПЪТ РЕШЕНИЕТО Е ДЕЛО на Административния съд в старата столица и не подлежи на обжалване. С него на 15 октомври т.г. се отменя наказателно постановление на началника на „Пътна полиция” в областния град за налагане на глоба от 3000 лв. и отнемане на шофьорската книжка за 12 месеца от шофьор, който е заловен на прави „дрифт” на кръстовище в града. „Хипотетично е възможно описаното от свидетелите движение на автомобила да е в резултат от грешки и объркване на водача или желание за подобряване на шофьорските умения, а не демонстративно управление”, пише в съдебното решение. Освен това за тези търновски съдии ДУМАТА „ДРИФТ” НЕ БИЛА ВПИСАНА В ЗАКОН И ТЯ НЕ БИЛА ЗАБРАНЕНА! Така не можело да има такова нарушение, за което пътните полицаи да налагат глоби. Дрифтенето било техника за шофиране! Всеки можел да дрифти на воля, защото в нито един закон нямало описание на това нарушение!" Край на цитата.

Доста общи понятия, които може и да паднат в съда. Ако е бил сам - "нерегламентирани състезания" отпада, а "ползва за други цели" е неясно понятие. Ще пледира, че се е хлъзнал, защото не неопитен и толкова. Би трябвало да има по-точно формулирано - "демонстративно, опасно и създаващо риск за останалите участници в движението управление на МПС".

Драйфиращите са Само ПОВРАТ

Прочети НК, там пише!

Келеш...няма ли някой да му начука празната кратуна?

Там пише какво(страшно изчерпателен коментар)?Че глупостите от този род са допустими ли?!Пък и каквото пише в НК не означава че така ще стане когато няма кой да прилага законите така както са написани!

Най-малкото - глупост, колкото за цяло стадо оФФФце. Голямо стадо.

Това са най-опасните водачи! Нула опит; таралясник на 25 години ама БМВ; на предната седалка гаджето на което трябва да покажем какви големи мъже сме; и газ! А това, че можем да загробим невинни хора, няма значение. Кретенизъм до безкрай!

В Търново може ида мине метър някой дрифтер ама във Враца съда ще му скъса трътката на келеша...

и комплексарщина и простотия!

а бе - колата ли е виновна или шофорьт, да му се не види макар?!

Това присъда ли е? По-скоро такса. Ако имаш 3000лв излишно можеш да сгазиш когото си поискаш

малко е

Ще му вземат книжката - ок, ще кара без книжка. Ще му спрат колата - ок, ще дрифти нощем без номера. Ще вземат на баща му едни пари. Това може да е проблем за известно време, но едва ли ще има трайни възпитателни последици. Тя изтървана работата...

- На 16 август трима младежи бяха пометени на тротоар в Петрич от дрифтиращ шофьор. лекарите не успяха да спасят крака на единия от пострадалите 18-годишния Крум Николов, и го ампутираха. - Този врачански дришльо е нямал пари, иначе при случаят от Петрич Полицията категорично заяви, че нямаме дрифт, просто колата се подхлъзнала от дъжда, макар че всичките 4-5 ударени младежи заявиха, че шофьорът е дрифтил.Т.е. очаква го една присъда за тежка телесна, по невнимание, 2-3 години условно. Малка отметка - бащата на този от Петрич е бившо ченге шеф на Икономическа Полиция, напуска 90-те години, приватизира заводи, политик от модерните сега партии

Тоя или е ударил шефа на КАТ или нямам друго обяснение, единствения получовек глобен за дрифт в кочината... Отделно че като тръгне да обжалва другите шофьорчета ще ги домързи да ходят свидетели в съда и най-вероятно ще му падне актчето... Но иначе това е правилния път, дано виждаме повече такива глоби и още повече превантивно взети мерки, преди някой да се е пребил...

Жена ми ме кара да сменя Шевролета с БМВ. Било по-престижно... Какво престижно има да караш марка, която в България се асоциира с най-голямата измет на пътя? Няма катастрофа, в която да не е замесен шофьор с БМВ. В чужбина да съм, да си купя БМВ. В България тези коли станаха за съжаление нарицателно на простащина.

Кажи й на жената да ти я купи , плаща разходите , пълни резервоара , и поема ремонтите , и тогава да видим дали ще я иска !

дайте цепенячето отворко насам

де да беше само тоя

На младите шофьори трябва да се сложи ограничител да не вдигат повече от 80 км/ч и да имат лепенка "млад шофьор" на задното стъкло.

Хахаха, точно :)

не е единствения дрисковец по пътишата ни

Пак тънко е минал. Другият път може да се отвори пред Поничките.

Такава трябва да е сакцията само за дрифта, защото ми омръзна да се пазя от идиоти!

Това е кола ковчег. Нестабилна е и създава измамно усещане за сигурност. Тази кола не може да стои нормално на пътя. Не случайно я наричат кта на пътя.

Вече видите ли някой да дрифтира, номера на колата или видео с телефон и викате полицаите! Няма по-нагли от тях! Всички да ги приберат, няма да ми е жал!