3000 лв. глоба, спряно БМВ и отнета книжка заради дрифт

19-годишният шофьор блъснал два автомобила на светофар във Враца

Обратно в новината

Коментари - 3000 лв. глоба, спряно БМВ и отнета книжка заради дрифт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече видите ли някой да дрифтира, номера на колата или видео с телефон и викате полицаите! Няма по-нагли от тях! Всички да ги приберат, няма да ми е жал!

Такава трябва да е сакцията само за дрифта, защото ми омръзна да се пазя от идиоти!

Пак тънко е минал. Другият път може да се отвори пред Поничките.

не е единствения дрисковец по пътишата ни

На младите шофьори трябва да се сложи ограничител да не вдигат повече от 80 км/ч и да имат лепенка "млад шофьор" на задното стъкло.

де да беше само тоя

дайте цепенячето отворко насам

Жена ми ме кара да сменя Шевролета с БМВ. Било по-престижно... Какво престижно има да караш марка, която в България се асоциира с най-голямата измет на пътя? Няма катастрофа, в която да не е замесен шофьор с БМВ. В чужбина да съм, да си купя БМВ. В България тези коли станаха за съжаление нарицателно на простащина.

Кажи й на жената да ти я купи , плаща разходите , пълни резервоара , и поема ремонтите , и тогава да видим дали ще я иска !

Хахаха, точно :)

Това е кола ковчег. Нестабилна е и създава измамно усещане за сигурност. Тази кола не може да стои нормално на пътя. Не случайно я наричат кта на пътя.

Тоя или е ударил шефа на КАТ или нямам друго обяснение, единствения получовек глобен за дрифт в кочината... Отделно че като тръгне да обжалва другите шофьорчета ще ги домързи да ходят свидетели в съда и най-вероятно ще му падне актчето... Но иначе това е правилния път, дано виждаме повече такива глоби и още повече превантивно взети мерки, преди някой да се е пребил...

- На 16 август трима младежи бяха пометени на тротоар в Петрич от дрифтиращ шофьор. лекарите не успяха да спасят крака на единия от пострадалите 18-годишния Крум Николов, и го ампутираха. - Този врачански дришльо е нямал пари, иначе при случаят от Петрич Полицията категорично заяви, че нямаме дрифт, просто колата се подхлъзнала от дъжда, макар че всичките 4-5 ударени младежи заявиха, че шофьорът е дрифтил.Т.е. очаква го една присъда за тежка телесна, по невнимание, 2-3 години условно. Малка отметка - бащата на този от Петрич е бившо ченге шеф на Икономическа Полиция, напуска 90-те години, приватизира заводи, политик от модерните сега партии

Ще му вземат книжката - ок, ще кара без книжка. Ще му спрат колата - ок, ще дрифти нощем без номера. Ще вземат на баща му едни пари. Това може да е проблем за известно време, но едва ли ще има трайни възпитателни последици. Тя изтървана работата...

малко е

Това присъда ли е? По-скоро такса. Ако имаш 3000лв излишно можеш да сгазиш когото си поискаш

В Търново може ида мине метър някой дрифтер ама във Враца съда ще му скъса трътката на келеша...

Това са най-опасните водачи! Нула опит; таралясник на 25 години ама БМВ; на предната седалка гаджето на което трябва да покажем какви големи мъже сме; и газ! А това, че можем да загробим невинни хора, няма значение. Кретенизъм до безкрай!

и комплексарщина и простотия!

Келеш...няма ли някой да му начука празната кратуна?

Драйфиращите са Само ПОВРАТ

Цитирам статия от Търновския вестник Борба "3000 лв. глоба и 12 месеца без книжка, защото дрифтът не бил забранен! ТЕМИДА СЕ СДОБИ С НОВ АБСУРД! ТОЗИ ПЪТ РЕШЕНИЕТО Е ДЕЛО на Административния съд в старата столица и не подлежи на обжалване. С него на 15 октомври т.г. се отменя наказателно постановление на началника на „Пътна полиция” в областния град за налагане на глоба от 3000 лв. и отнемане на шофьорската книжка за 12 месеца от шофьор, който е заловен на прави „дрифт” на кръстовище в града. „Хипотетично е възможно описаното от свидетелите движение на автомобила да е в резултат от грешки и объркване на водача или желание за подобряване на шофьорските умения, а не демонстративно управление”, пише в съдебното решение. Освен това за тези търновски съдии ДУМАТА „ДРИФТ” НЕ БИЛА ВПИСАНА В ЗАКОН И ТЯ НЕ БИЛА ЗАБРАНЕНА! Така не можело да има такова нарушение, за което пътните полицаи да налагат глоби. Дрифтенето било техника за шофиране! Всеки можел да дрифти на воля, защото в нито един закон нямало описание на това нарушение!" Край на цитата.

Горкия. Как пък един приятел нямаше с връзки ... пуу, жал ми стана за него.

"Шофьорската му книжка ще бъде отнета за срок от 12 месеца, автомобилът ще бъде спрян от движение за срок от 3 месеца, а наложената глоба е в размер на 3000 лева" А ако го хванат пак да шофира само с глоби ще го цакат тъй като вече му взели каквото могли!А за по сурови наказания и дума да не става.

Прочети НК, там пише!

Там пише какво(страшно изчерпателен коментар)?Че глупостите от този род са допустими ли?!Пък и каквото пише в НК не означава че така ще стане когато няма кой да прилага законите така както са написани!

Шилo

Малко му е на келеша! И защо му вземат книжката за 12 месеца, а колата я спират само за 3 месеца?!?!!?

Щото колата не е негово име.

За такива келеши си трябва и конфискация на колата - в полза на потърпевшите, на държавата, за старо желязо в крайна сметка, но оръдието на престъпление следва да се отнема!

Та, какво казвате е тук престъплението?!

Най-малкото - глупост, колкото за цяло стадо оФФФце. Голямо стадо.

а бе - колата ли е виновна или шофорьт, да му се не види макар?!

Ей най-накрая се случва нещо на място в тази страна!!! Ако всичко това е истина адмирации!!! Такива и по-яки санкиции трябва да има и за пияниците по пътищата!!!

БМВ-то е пръв приятел на портомонето.

Интересно по кой член от ЗДвП е наказанието. Скоро един административен съд направи официално предупреждение към КАТ, че няма формулирано точно нарушение "дрифт" и всичките им актове ще паднат в съда. Да не се окаже и тази глоба пожелателна.

А германецът го е измислил - казва се "опасна намеса в уличното движение" и всякакви такива каскади влизат в тази дефиниция и готово.

Естествено че по 175а ЗДвП.

Доста общи понятия, които може и да паднат в съда. Ако е бил сам - "нерегламентирани състезания" отпада, а "ползва за други цели" е неясно понятие. Ще пледира, че се е хлъзнал, защото не неопитен и толкова. Би трябвало да има по-точно формулирано - "демонстративно, опасно и създаващо риск за останалите участници в движението управление на МПС".

еййй не мога да повярвам , най-накрая едно качествено следсвие и присъда.

Оставка на това скапано Правителство, което отнема и последните ни свободи и права!

И след това теб ли да сложим? Нали и твоята рода е там? Или ти си от Марс?

какво е ирония?!

Какви са тия "тежки" наказания бе?! Ами хората преживели тези ужасии? Ами колите им? Кой ще плаща сметката? Тоя катил имал ли е ГО? Я сега от неговата ГО - материални и нематериални щети на пострадалите! Я да видим като отиде да си поднови книжката да му хакнат една "премия" на ГО и неговата да стане 2000лв за година! Ето виждате ли защо ГО трябва да е на шофьор, на разрешителното му за управление на МПС, а не на самото МПС! Така много бързо ще бъдат превъзпитани всички дрифтари и дзифтари! Не всички да плащаме "солидарно" по 400лв на калпак. Освен това, вного важно нещо - ще отпаднат всякакви тинтири-минтири на румънски цигани с български регистрации на МПС-тата по Румъния, Италия, Испания и Гърция. Никой обаче не иска да направи ОЧЕВИДНАТА реформа, в полза на обществото! А лобито на застрахователите само реве колко много било плащало... Няма нито един смъртен случай при който застрахователите да са платили по 250хил или повече! Нито един!

*ГО - задължителната застраховка Гражданска Отговорност

Ще си плати като поп ! За ГО си прав , но това не е в полза да дупетатите ! Нали ти е ясно колко бързо повечето дупетати ще се сдобият с такива "бонуси" ;) И бе само дупетати , а всички властимащи !

Не е в полза на застрахователите. защото има повече МПС-та от шофьори в България!

Келеш с БМВ