30 пожарa горят едновременно у нас

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" призова стопаните в Югоизточна България да преустановят работа през следващите 2-3 дни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко руски подпалвача изгонихме от руското посолство. Всичките трябваше!

Толкова много инфуенсъри в България, а само 40 доброволци. Средно по един и малко на пожар. Definition of influencer : one who exerts influence : a person who inspires or guides the actions of others

Пожарите са дело на комунетата и б.г. дървената мафия канадския олигофрен и шопара Бойкиев

През 2014 за пожара край стара Загора дойдоха единствено руснаците като приятели да ни помогнат безплатно но заради канадските олигофрени вече не са ни приятели

Горите ли ваша мама циганска! Горете , мангали балкански , щом не сте вечно наведени и поклонени пред руска империя, която вас създала през 1878 и на вас дала букви, написани от Македонска империя, когато владяла балкани от 7 до 11 век Продажни цъйгани, сега правителство на наш резидент крадев - шпаклата ще продължи вашето газово робство за още 20 гадини, а потом виднее будет! На колене роби на империята на Петър първи!

Слава Кокаину, слава кокаину!

Това се поизтърка, Митрафонова го свали на оперативката в събота

Що ве? Няма лошо всичките спец служби барабар с началниците да ги изпратят да гасят и да повишат физическата и психическата си издръжливост.Ама май не могат да ги съберат от таверните по гръцко..... да ве я и супер агентите чорбалосани!! Хората се чудят какво да правят те се изпокрили,като мишки и нагоре големите плашоци и те мълчат.Ми, ако стане война пак там ли ще се криете ,ве!

Трябват ни руски бази за хуманитарна помощ, защото от американските файда няма, само ни пречат.

Бачо ви Лапан,кога ви обясняваше,че файда за хората има само от полицаи криминалисти и пожарникари, вие все за спез служби и разни анти дърдорехте.Що не ги изпратят на място и те да гасят заедно с населението.... или ще изпортят хващането на шпиониращите нашите секретни тайни?

Вървим с бързи стъпки по пътя н Гърция и Южни Испания, Франция и Италия. Някога рай със зеленина, а сега скали, храсталаци и суша и ПОЖАРИ.

Тез руски туристи, които искат виза да дойдат в ЕС явно са много заблудени!

Ще горат я! Мина времето когато Русия ни даваше противопожарни самолети безвъзмездно! Чакайте сега НАТО да ви помогне!

След като селският мат'риал е такъв ще горят не само гори а и села и ще чакаме някой да свърши нещо вместо нас

САЩ нямат проблеми с "матряла"! Я виж колко много искат да сме в НАТО!

Украински партизани ще да са.

_stankow

Не, Атакамс са изстреляни - с Хаймарси ;)

Ама нито един у Банкя ! Барем в Драгалевци да имаше!

В зайчарника има файърфайтер Уж

Рустроловете нарочно облъчваха денонощно, как няма глобално затопляне и няма Ковид. Сега пък плашат, как нямало да ни помагат и живи ще изгорим, а ако случайно не изгорим - ще умрем от студ зимата, щото газта но не била руска :))

Ми няма бе такива мангали като тебе ги палят

нема се плашиш, ти ще каталясаш от тъпотията си.. ббаахаха

Дебурният трол се изцвъка

Сега да имаше една кама,да направи по една свирка преди обедната дрямка...

пушихте и си хвърляхте фасовете в жегата ей.

_stankow

Не, запалват се от статични разряди или от стъкло (дъно) на счупена бутилка, което действа точно като лупа. Понякога - от тлееща сажда от дизел с нерегулирана горивна уредба ...

При тези цени на пелетите, има търсене на дървен материал.... хубаво ше е ако не изгори всичко. Трябва да се забрани сеченето в пожарищата поне за няколко години. Инак всичко ще изгори при тези цени.

да си спасим горите, за да може мангалите на дпс да си изнася спокойно дървесина и пелети на европейските пазари, т.е. да им спасим джоба? Имам техника, за да помогна, имам и желание и хора.. Но ще изчакам малко, за отида и да си направя пържоли на дъбовата жар от естветвена гора.

Преди десетина години при големите пожари Русия ни помогна да ги загасим по въздуха, а Европата не щя и искаше пари за наем на самолети. Сега вече няма кой да ни помага, Европата освен с гейпарад няма с какво..

Що не, даже Монсанто може да помогне. Ще изкупи земята на който си е загубил продукцията. Все пак, то слънчогледа изгоря. Да не би да е по-изгодно да се вземе застраховката, отколкото да се продава кюспето?

абе няма ли наѝ-накрая да се вземат мерки против подпълвачите на умишлени пожари/90%/-предлагам 10 години затвор

_stankow

Ритате отворена врата. Умишленото опожаряване е криминално деяние и винаги си е било такова през вековете. Още от Крумови времена ... В съвременния НК: Чл. 330. (1) Който запали сграда, инвентар, стоки, земеделски или други произведения, гора, машини, рудник или друго имущество със значителна стойност, се наказва за палеж с лишаване от свобода от една до осем години. (2) Наказанието е лишаване от свобода от три до десет години: 1. ако пожарът е представлявал опасност за живота на някого; 2. ако е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, като посочените по-горе; 3. ако запаленото имущество има историческа, научна или художествена стойност или ако в запаленото помещение се пазят предмети, които имат историческа, научна или художествена стойност; 4. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) ако палежът е извършен от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организация или група по чл. 321а или организирана престъпна група; 5. (нова - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) ако запалената гора или друго имущество със значителна стойност се намира в защитена територия. (3) Ако в случаите по предходната алинея са последвали значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години, а ако е последвала смърт за някого, когато деецът не е искал и не е допускал това, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Що умишлено бе, дай да ти кажа как става. Та да речем лавандула. Ако се събере на голям куп започва гниене и се самозапалва маслото. Също както се е запалило житото в Украйна през 1923 година, когато изпратили учени учители по литература и философия да научат зелените как се прави тази работа и те заповядали да натрупат всичкото жито на огромни купове, които естествено се самозапалили (житото го прави и без гниене). В украйна станало веднъж, след което сменили началниците и който умрял тази година,ами писали го тогавашния ковид - разкулачване. Въпроса с лавандулата е че става много пъти, даже по няколко пъти на едно место и всъщност причината не е че са неграмотни или тъпи или че не го забелязват, ами в изкупната цена. Пазарна икономика, както се казва. Е пожарища, почти всички с предварително широко изорана полоса наоколо за да не стане някой сакатлък и да изгори нещо добре застраховано.

Беър Грилс Да не снима Пак България Къпа се в Рила Сега пожар направил

_stankow

А жабите !? Жабите дето гонеше да ги яде ! Няма прошка за такова деяние ! :D :D

Най голямата глупост на комунягите беше България да гони 9млн жители. С тая територия България не трябва да е повече от 5.5 млн жители

Тъп си на гъдулка. България е една от най-умиращите държави, малоумнико.

Територията ни е единствена в Европа която ще става за живот съвсем скоро. Лошото е наистина че се топим, но българите от другите страни ще се върнат защото няма да имат шанс там. Вече какво ще стане ще видим.. Масово професори и политици от други държави взимат имоти у нас. В Холандия официално си виждат края например.

Не ти си тъп Норвегия има население 5млн а е на 4-ри пъти по голяма теритоеия по площ Всички са супер изучени и е с висок стандарт маживот а не пълна с потни олигофрени като теб на всеки етаж от държавата.

Ходи мажи там, не се поти тука. Тъпанар.

Научи се първо да уважаваш непознати тва вимлипсва на българите много устати ама на запад ви запълват с чурки устенцата нагли и необразовани

Ти на теб елементарно образование и фактологическа информация. Ето ти ресурси да се образоваш. https://countryeconomy.com/demography/mortality/bulgaria Номер едно сме по умиране, кретен продажен. https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?locations=BG&mostrecentvalue_desc=true

_stankow

Тазгодишната реколта е 6 милиона тона зърно. За изхранването на България стигат 3 милиона тона. Тоест спокойно можем да сме 12-13 милиона. България е благословена, богата страна. Трябва само да изгоним западните окупатори които ѝ пият кръвта !

E па , що си се родил? Само създаваш навалица

2 момчета гасят в Несебър Цялата кооперация сеирджии Нещастници

не е руската. ЕКО мафията е.. довечера ще излезе по телевизора и ще каже, че е заради промените в климата и глобалното претопляне, за да ни начукат зелената сделка. Това е маркетингова кампания на зелената сделка.

чакат лешоядите, за да оберат дървата накрая. Тука е така.

Тука вали дъжд дъге

Кво е дъге и на къв език е

на плевенски :)

Българинът е прост човек! Продължавата да си палят стърнищата за по-лесно или да си хвърлят фасовете през прозорците на колите! Яки глоби трябват за такива!

_stankow

Е да де, ама повечето от пожарите са далече, далече от пътищата. Затова и толкова трудно се гасят !

няма,няма да вали

Земи огин запалиме

Руската мафия у нас винаги почва палежи по изборно време- коли, гори, къщи, създават усещане на неспокойство, тревога, гняв и отчаяние

не е руската. ЕКО мафията е.. довечера ще излезе по телевизора и ще каже, че е заради промените в климата и глобалното претопляне, за да ни начукат зелената сделка. Това е маркетингова кампания на зелената сделка.

ЩЕ КУПУВАМЕ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ НА ХАРТИЯ ДА ГОНИМ МИХАЛЯ, А ЗА ТЕХНИКА ЗА ПРОТИВОПОЖАРНА ЗАЩИТА НЯМА КИНТИ.

На русофилски боклуци как да им дадеш последни разработки? Има да ги чакаме самолетите докато ревем за мъчителката ни Раша

Мале мила, ти май си от последните разработки на Америка за България като те гледам. Introduction 17 August 1978; 43 years ago

След Борисов има само уволнения по пожарната. Изчегъркване. Друго си е да затопля глобално

иска да ни каже нещо.

Къде са мангалите дето крадяха гори до вчера? Да ходят да си ги спасяват. Нека да изгори всичко. Бих отишъл да спасявам с най-голямо удоволствие и да помогна с каквото мога, но при това безхаберие само ще стоя и ще гледам. Нека да изгори всичко.

А аз какво трябва да направя

Има доста голямо поле за изява в момента. И му е по специалността и може да направи наистина нещо полезно за държавата.

търсете руската следа.....орките палят наред..

Търси си една следа в мозъка, наподобяващ аспирин.

Тези пожари не възникват от само себе си!

Преди години пак имаше пожари. Само руснаците ни помогнаха тогава. Сега ще чакаме на божията милост.

Помощта беше абсолютно безвъзмездна тогава!

Бах как го удари на спомени по форумите!.. и когда, това, вата, когда помогили руские?

никой не може да ме убеди. че всички тея пожари не са причинени от хора

Тази държава!

Така и така кат не си вършат работата, пратете ги с лопатите да мятат пръст.

Подържайте огъня,докато дойдем.

Панели че строИме да пазиме природата