30 000 души са екзекутирани само в Москва при голямата чистка на Сталин

Московчани почитат десетките хиляди жертви на сталинските репресии през 30-те години

Обратно в новината

Коментари - 30 000 души са екзекутирани само в Москва при голямата чистка на Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И.П. Павлов казва: "Октомврийската революция донесе толкова беди както на Русия, така и на целия свят". Та къде ръцете на комунистите не са до лактите с кръв? По лична заповед на Ленин са избити 3000 свещеници в Русия. Колко са загиналите от Сталиновите репресии никой точно не знае, колко са загиналите в Гулаг, колко са загиналите заточеници в Сибир също никой не знае. А колко са застреляните от заградителните отряди на НКВД по време на ВСВ също никой не знае. В Русия от край време човешкият живот не струва пукната пара, както се вижда...

1. Никъде човешкия живот не струва пукната пара ! И навсяке зависи кой е човек. 2. Заградителни отряди на НКВД е нямало - митове, легенди и т.н. - колкото искаш 3. Застреляните са част от петата колона на Троцки, който е искал да изнася революция и да взриви Европа. За това че са избити на Сталин трябва да се вдигнат паметници. 4. На фона на избитите в ВСВ и алтернативите ако Сталин не беше "строг и справедлив" спрямо предателите - не 30'000 а 300'000 са приемлива цена

Теб трябва някой да те гръмне прост и неграмотен боклук такъв.

над руския народ, организиран и извършван от руската комунистическа партия, започва много по-рано от 37 година. Избити, интернирани и малтретирани са милиони селяни, набедени за кулаци и укриващи хранителни припаси. СССР е поставен на военни релси - подготвят се и се въоръжават близо 10 армии, които е трабвало да нахлуят в Европа и да я присъединят към СССР. За тази цел в СССР настъпва невиждан глад, довел до смъртта на милиони, повечето деца. Ето от тази партия са се учили нашите комунисти, за да сътворят същия геноцид над нашия народ. А пряки наследници и последователи на БКП е БСП, която брои дори конгресите си от мракобесните години на комунистическата диктатура. И същите тези комунисти отново протягат ръце към властта...Но народът ни вече поумня и не се връзва на червените лакърдии за розово бъдеще, равенство, братство и демокрация. Защото демокрация и комунисти са несъвместими понятия!!!

В следствие на Голямата Депресия в САЩ са измрели около 2.5 милиона човека от глад. И какво от това ? Демокрацията и капитализма са несъвместими поради несъответствието на икономическа и политическа власт.

Как можеш да сравняваш Голямата депресия със съзнателното избиване на собствения си народ. Ама наистина си тъп.

Добре де, защо са избити? Кои са причините?

Потърси едно интервю с другаря Жириновски от 2004-а може да намериш някои интересни отговори

И аз това питам. Защо евреите от ФАРАОНСКО ;МОЙСЕЕВО време до 1945г са гонени, преследвани и убивани.

Само 30000? За милионна Москва? По време на Септемврийското въстание убитите от българските фашисти са много повече.

1937-8 е мирно време, не война или септемврийско.

Хич не е мирно ! Тече гражданска война - Сталин срещу Троцки. Там където побеждават сталинистите - троцкистите се прочиства. И обратно ...

Пешоо пешооо Септемврийското Въстание от 1923г е доста подранило като Фашистко. Хитлер идва на власт 1933г за какво въстание антифашистко говориш пешооо ,Пешкооо мамит червенодуплес.

Пак простотии. Архивите по въпроса са отворени. От армията са изгонени малко под 40 000 души. В това число и уволнените по болест, пенсионирани, за дребни престъпления. Съдените са около 11 000души.0т тях са разстреляни под 2 000 души. Къде ви е милиона?! А виж, когато чисти обществото от мошеници, предстели, саботьори и всякаква друга сган, там наистина цифритд са по- сериозни, но пак не няма жертви от порядъка на милион. Милион жертви можд да има, даже и повече, но за това са виновни: Тухачевски, Якир, Троцки, Ягода, Дъйбенко..Именно тия зверове и компания чисти Сталин. Останалото е пропаганда, включително и тия "протести".

И теб ще застрелят. 1 на милион нищо не е.

Ами ако някой съсед реши, че ти си мошеник /какъвто сигурно си/ трябва ли да бъдеш застрелян и семейството ти също избито до десето коляно.

Хайде да напомня за Пол Пот който през 70-те изби 1/4 от собствения си народ и беше подкрепян от САЩ.

всъщност сте изпуснали само две нули! сталин е утрепал 30 000 000 индивида, предимно русские! нещо за което света трябва да му е благодарен! ако небеше сталин, и неговата политика, следвана и до днес в раша, популацията на това вредно племе нямаше да е стабилизирана до 100 000 000 колкото са днес , а щяха да са 400 000 000 индивида, което е критична бройка за съществуването на цивилизацията!

В Китай цивилизация няма отдавна, а ? Ами в Индия ? ...

Ако не разбираш разликата между комунизъм и капитализъм надявам се правиш разлика между Мерцедес и трабант

А сега колко ли има за трепане, убийци, изнасилвачи, крадци, наркопласьори, ало измамници, политически убийци на народа, приватизатори мошенници, доктори мошенници и много друга пасмина живееща на гърба на отрудения човек.

Сталин е направил и едно добро дело- избил е два милиона комунисти в СССР. Започнал е от правителството, държавната дума, генерали от октомврийската революция, и накрая Берия и Ягода.

Гольо паздравляю вам с наближаващата ВОСР --заповядайте на параду--я жду вам

Всички комунисти вършат добри дела. Берия е разстрелян от наследниците на Сталин.

Не е вярно ! Останали са живи някои .Например Горбачов !

И добре че беше Горби. Единственият умен политик от тази нещастна държава.

Направете справка колко са загиналите по пътищата ,рекетираните и самоубийствата в България от 89 и тогава пишете

Жертвите по пътищата и самоубийствата в България от 1989 насам са колкото жертвите по пътищата и самоубийствата в Русия за миналата година.

Хрушчов съобщил, че Сталин бил убил 600 хиляди немски шпиони, предатели, саботьори, изнасилвачи, крадци-рецидивисти, убийци, заговорници от армията и др. престъпници. По-късно, по времето на Горбачов и Елцин, броят на убитите от Сталин стана 6 милиона. Сега пък западната пропаганда и нашите слагачи говорят за 60 милиона убити. Възниква въпросът - дали пък няма задгробен живот, та мъртвите се размножават?

Капитане, капитанеее да те е... кой те хване

Теб ония от дисципа ще те оправят и без да те хващат

Бог да прости жертвите на Сталин и комунизма. Почивайте в мир Души невинни и изстрадали.

Да изтрепем всички умни - руснаците са гении, че и на нас ни направиха Народен Съд след 45-та... Интересно тези които нямаха народен съд, като Чехия, Полша, Унгария и други днес са два пъти по богати и от България... А румънците при които имаше Нардоен Съд, (но убиха 10 пъти по-малко хора от нас) са малко по-добре днес, но пак са като нас. ДА ЖИВЕЕ БКП-ТО, ДИМИТРОВ, ЖИВКОВ, ЛУКАНОВ, ВИДЕНОВ, СТАНИШЕВ И ВСИЧКИ ДРУГИ ЛИДЕРИ - ПРЕКРАСНИ ХОРА

1.Народния съд е поискане напобедителите а те са САЩ,Великобритания , Франция и СССР!!! 2.Такъв съд е имало във всички стани завладяни от Хитлер, включително победителката Франция и там са убити в пъти повече отколкото в България! 3. Как Франция е пред всичк дето сиизброил манипулативно , ако причината е този съд. 4. в периоад до 89 г. всичкизиброени стреани са зад България икониомически с някои изключения в отделни отрасли на икономикаата, където Чехословакия ни е изпреварвала. Сега ако са побогати от нас са виновни преходниците ,като един вече управлява 3 мандата и все назад вървим.

3евзек

До 1997 все напред вървяхме. Затова 1985 изнасяхме тока за Турция и Гърция, защото мощната ни икономика нямаше какво друго да изнася.

Добрият комунист е мъртвият комунист. България също не е забравила за злините на червените плужеци и национална предатели след 9ти септември.

Бълогария е ментално болен плужек с Синдром на Даун, който си избираше комунистите години наред след като демокрацията дойде. Да ви припомня, тогава НИКОЙ не си преизбра комунистите, даже Руснаците никога не си преизбраха комунистите. Българите сме си олигофрени по-душа и сърце. И естествено на дъното на всички класации ХАХАХ

Не ни слагай под общ знаменател. За комунист/ червен боклук никога не бих гласувал.

Просъска агента фашист!

Абе знам ви аз вас

Юдите тия дни пак с активни мероприятия по целио свет. От тия интернационалисти и медийници отърване няма. Всичкото при тях е шмекерия и измислица, и най-паче историята.

Нещете акъл от Митьо Боба. Обаче. При комунизма се умира бързо от разтрел. А при капитализма сме уж свободни а лекичка полекичка се заличаване като нация. Вече сме с 2 500 000 по малко за 30 години капитализъм. Какъв е извода. Ни капитализма става,нито комунизма. Трябва нов по хуманен строй. Но всички са затъпели в печелене на евро и са загубили вече човешкото в себе си.

Ами да, намаляваме като нация, защото над 2 милиона отидоха да живеят в изгнилите от капитализма западни държави и в САЩ. А колко заминаха за раша питам аз. Дори и русофилите не отиват там. Обичат раша и другаря путкин, ама ползват благата на западните държави и Америка.

Евреите милост нямат.

...кратко, точно и ясно казано!!!

Сталин е изтрепал доста болшевишка чифутска гад, която е направила т.нар. революция с парите на еврейските банкери!

Значи има и добри хора на тоя свят

Руснаците дадоха милиони за революции по света, включая и у нас!!! Никъде по света тези революции не победиха, само при ватниците се получи, защото организаторите бяха евреи, но революцията я направиха руснаците!!! И днес когато руснаците пъшкат какво се е случило добре е да им се напомни, че в началото на 20ти век е пълно с опити за революции, като само една се случи....тази дето сами си я направиха. Казано с други думи, като бръкнеш сам в контакта, последиците са смъртоносни, но ти и единствено ти си си виновен!

релолюцията беше направена изключително и само от чифути, тъпи руснаци бяха използвани като добитък да воюва, но всичко беше замислено и ръководено от чифутската болна измет! още 1904 година се е знаело за този план, издал го е един еврейски банкер, който е бил отровен заради съпротивата си срещу прилагането му и преди да умре е приел християнството и се е изповядал и е казал какво ги очаква руснаците и царското семейство! за съжаление царот се е оказал мекушав и вместо да изтреби поголовно завераджиите и да изгони останалата чифутска измет от Русия, той просто е пратил няколко на заточение, но нищо повече

Допускам разтреляните московчани да са само 30000,въпреки, че си мисля, че тази цифра отразява само 1937-1938 година, НО колко са онези московчани и ленинградчани, попаднали и загинали к ГУЛАГ.? Но нека си го кажем, революцията те руснаците си я направиха, а каквото сам си направиш, никой не може да ти направи. Какво да кажем ние, които бяхме завладени от азиятскитв орди и минахме по същата програма?!

ти там ли беше, та използваш това интересно глаголно време, или това си върви заедно с неграмотщината, поради която пишеш "азиятските", докато се мъчиш да раздаваш акъл?

Приятелю любезен аз казвам факти, ти ме питаш дали съм бил там!вероятно правописът ти е добър, но четенето лошо, ЗАЩОТО за да знам нещо не се налага да съм видял нещо с очите си. За тъпаците като тебе ученето е въпрос на това лично да си видял, лично да си бил... не се къхари глупаците като теб са много, сливаш се с тълпата, няма да ти се смеят персонално и ще можеш да кажеш...”не бях там...в тълпата умен съм, имам доказателство, знам как се пише азиатски...”.

Е, гаа ти! ПОМЕНЪТ пак го обърнахте на политическа проява. ..Путин е виновен !..Амин!

“ 30 000 души са екзекутирани само в Москва при голямата чистка на Сталин” ====== Сталин е изверг, и то не по-малък, а по-голям от Хитлер, и комунизма трябва да бъде преследван и осъждан както фашизма, ако не и повече доколкото е нанесъл по-големи поражения и щети, смърт и нещастия! Всъщност същото Сталин е направил и в България с влизането на Съветската армия през 1944 като поробител, но представяща се за освободител, чрез московските некерета, подлоги и предатели - предимно селсни, простаци и престъпници-рецидивисти в Бългсрия, но докато 30,000 избити за Русия са определен процент от населението й, за България това е страшно много - обезглавена е нацията ни, в лицето на автентичната ни интелигенция, и това определено е геноцид, с който се установява и поддържа половинвековното руско робство в България - третото в историята ни след византийското и турското!

От тебе акъл не щем! Кътай си го за себе си.

Аз не ти и давам, бе боклук! Моите постинги не са за кретени като теб, така че не ми досаждай! И между другото акъл не се дава, а се взема, и тук всъщност не става Дима за (даване на) акъл, а за факти! Но дори и това е трудно за схващане за тежък случай на мизерник като теб и останалите идиоти тук!

Отпадай бедняк необразован!

Колкото и да не вярвате,този тумор комунизма е измислен в САЩ. С една единствена цел-спиране на икономическото развитие в Русия. Великата октомврийска социалистическа революция е спонсорирана от Швейцария и ционистите.

Знаех си аз, че и това е работа на Сорос!

Ако този тумор на човешката цивилизация наречен комунизъм по някакъв начин можеше да се избегне сега света щеше да е друг

Тумор??? А капитализма какво е??? Благоденствие??

Някакво друго предложение? Понеже си умник ...

Никой не ти е виновен че си необразован, беден и неконкуретно способен!

мемориал на избитите от комунизма.Да се посочат техните имена поименно.Успоредно с този мемориал да създаде и черен паметник на позора на който да се напишат имената на всички убийци , начело с техните партийни лидери.

30 000 по официални данни от едно време сигурно..

Когато Елцин разсекрети архивите на ВЧК, и всичките и наследници, цяла кохорта антисъветчици се зарови в тях... и след като броиха сума ти време преброиха 600 000 репресирани, включая разстраляни, лагерници и въдворени, та и затова днес вече никой вече не се позовава на документи а на агенцията ЕЖК.

Сталин екзекутира 30000 само в Москва, Общия брой екзекутирани в целия СССР са 5 милиона. Нашите комунисти са аматьори- убиха без присъда 30000 невинни. Сега искат власт и пак да убиват.

То Господ така ,,те е ударил,, ,че си почти пребит!? Амин!

Поредните фейк нюз

Сталин е едно ЖИВОТНО

и пред "Петровка"....днешното КГБ