Коментари - 2743 новозаразени с коронавирус, а 2357 са излекуваните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само аз, едва ли някой може да бъде толкова долен, продажен, лицемерен, безчувствен и неморален, колкото сте Вие. Не си правете труд повече да ме обиждате! Излишно е. Не можете да ме обидите, каквото и да кажете, както и да се опитвате да манипулирате думите ми и другите пишещи, защото абсолютно не се интересувам от мнението на едно нищожество. И няма да ме спрете да пиша.

Децата вече трета седмица стоят затворени вкъщи но броят на заразените остава същият. Какъв беше смисълът да затварят детски градини и училища?

Увеличават се и заразените и умрелите.Недей Тикво непоръбена да казваш само тая информация,която ти е изгодна.Казвай всичко докрай.Като писмата за напредъка на България: сричаш само половината текст.Другата половина с негативите ги криеш.

Жалкото е, че трябва да ти се казват очевидни неща, защото няма как заразените или починалите да намаляват.

но на теб друго не ти се увеличава.... няма и да ти се увеличи

Да в Лондон пеят " Ние сме 99%, заврете си ваксините отзад и среден пръст за новия световен ред

Съвсем са изперкали покрай тоя Брекзит.

Много са си добре даже. Не са като нас с робско мислене

като умре някой твой близък друга песен ще запееш. Има да се оплакваш ,но поне ще знаеш ,че си допринесал а тая смърт.

няма вечни хора. Все някога някой умира. Такъв е живота! Но да живееш като роб цял живот.......Та ти таковам и живота

напоследък няколко души се самоубиха в болници. Не чухме вие или някой от НОЩниците да ни изпее някаква песен.

Стой си в пещерата ......И не си мисли, че всички само от ковид умират. Даже напротив , умират хора по най-различни причини...

3евзек

Тролче, Самоубилите се в болници са няколко души. С тези темпове трябва да се самоубиват в продължение на около 12 години, за да достигнат жертвите на Ковид само за ден. И от кога три жертви взеха да те интересуват повече, отколкото 20 000? ТИ за предотвратима смърт увал ли си? Не те ли е срам бе?

Крайно време е да кавате колко са ''излекуваните'' в болниците защото за починалите знаем че са от там... Всеки ден едни и същи плямпания и вечно за някакви ''герои''говорят дето бая пара гушнаха ама не спират да мрънкат без да им дреме за починалите под техните ''грижи''.

Децата вече трета седмица стоят затворени вкъщи но броят на заразените остава същият. Какъв беше смисълът да затварят детски градини и училища?

Целта на всички т.нар. мерки не е да спрат заразяването, а да предизвикат у нас желание да се ваксинираме.

Ще стане както каза Мангъров ,70% ще минат през болестта ,хората масово не се тестват или се тестват с бързите тестове за да не дават по 120 лева и да не ги заключат за две седмици ,ходят на работа заразени и заразяват и други около тях които на своя ръка също не се тестват и реално броя на заразените и преминалите заразата е десет пъти повече от официално обявените или около два милиона от населението ,до Нова година ще станат три или 50% и съответно до февруари март 70% ,при циганите този процент вече е минат защото циганин тестван няма ,живеят като стадо и нямат елементарна хигиена ,ако си седяха само в гетата и махалите щеше да си е техен проблем ,но те шетат навсякъде и ръсят зарази ,в събота в един Кауфланд имаше поне 50 цигани които пипаха стоките ,маските им като лигавник и се бутаха на опашките на касите.

знаехте и ти и Мангъра за какво говорите щеше сигурно да е хубаво... Той поне изреди всички възможни позиции по въпроса така че каквото и да стане все ще съвпадне с някое нещо което е казал. И е с научна титла. Ти обаче защо се изхождаш и ти по въпроса не е ясно.

Мангъров казва това което е установено във времето от десетки епидемии и пандемии ,аз казвам това което виждам около мен и което всеки може да види и събере две плюс две.

поне вие, троловете, сте с по 5 медицински специалности, а смешната даже е и адвокат, та от позицията си на тиквоподметки да наричате доц. Мангъров с най-обидни прилагателни и даже завинаги тролът да се изказва за компетентността на професори от Оксфорд, Харвард и други престижни университети.

3евзек

Вече на всички стана ясно, че емпатията ви е чужда. Срещу скромна сума ще прежалите своите близки и никаква песен няма да пеете.

Ще стане както каза Мангъров - вирусът ще изчезне до юни. А четете ли ситния шрифт за 20-те хиляди починали? Защо в Австралия или Норвегия не го изкараха 70%? Май не му е удобно на Мангъров да коментира държави с адекватни мерки?

Затвориха училищата - заразените се увеличиха, при новите ограничения - процентът не пада! Изводът си направете сами.

първо добра справка за ситуацията пък после прави изводи. Не че е работа на Сульо и Пульо да правят изводи и да се изказват "компетентно". Но тука е така особено от футбол, политика и медицина валяло експерти у нас. Затова и сме толкова напред с материала и по трите направления. Аман от тъпаци със самочувствие!

Хора, стига страх ! Вижте по света какво правят хората. Гледайте в Лондон за какво иде реч. Това по нашите медии няма да се излъчи никога !!!

Какво правят? Водят по заразеност и смъртност.

Какво правят? Обявиха най-висока степен на опасност. В чуждите медии пише.

Все по малко тестове = все по малко заразени,но починалите стават все повече,абе хич не се манипулира... Пфууу!

Новите случаи изглеждат намалели, но и направените тестове са по-малко. Като процент е горе-долу същото. Преди се правеха по 11 000 теста на ден и случаите бяха по 4000, сега - по 7000 теста и случаите са по 2500. Така че реално е същото, да не се заблуди някой.

Те тестовете се правят ако се налага и има симптоми, а не за норматив - така че не става въпрос за заблуда в случая

в момента pcr се прави при по-сериозно протичане на болестта и особено при нужда от болнично лечение. Повечето хора със симптоми предпочитат бързи антигенни тестове.

От седмици наред гледам как случаите в София са съизмерими с тези в Пловдив, Варна и Бургас. Това очевидно няма как да е вярно. В столицата очевидно са минали рязко на антигенни тестове и просто не влизат в статистиката. Дано поне се самокарантинират, особено тези, които карат сравнително леко. Познавайки егоизма на българина едва ли го правят!

Изглежда сме докарали нещата до някакво плато. Неприемливо високо е обаче и не е ясно колко ще продължи.

Вече месец мерки, теглилки, простотии и все тая. Т.нар. заразени не намаляват. А колко от тия заразени са болни наистина е отделен въпрос.

Гледай болниците и умрелите. Що се губиш с официално обявените.

Така де. И там няма промяна. Не намаляват

Вчера четох статия в Сега ,че хората си организират частни партита без всякакви предпазни средства. Отделно като ходя по магазините или ползвам обществения транспорт масово виждам нарушения на препоръките за дистанция и как се носи маската. Никъде не видях проверяващи. В големите хранителни магазини не видях и персонал да следи да не се струпват хора на едно място или че някой си е свалил маската да говори по телефона надвесен над хранителните стоки.

Няма вирус, бееееее ... Сички на лъжат, само Мангъра казва истината! Бееееее ... Дрогаре комунисти-протестъри, няма вирус, бееееее ... Няма носиме маски, бееееее ... Няма нужда, бееееее ...

Стига си блял.

Има нещо ,което е трудно обяснимо.Като цяло България има по-малко заразени,както по абсолютна стойност ,така и по брой на 100 000 жители от много държави ,но в замяна на това броят на починалите за 100 000 ни извежда на призово място в света..Това показва ,че или късно се диагностицират заболелите ,поради вродено дебелоглавие ,или има много маргинали ,или алгоритъма на лечение се нуждае от корекция.А ,ако отворят кръчмите ,купона ще е пълен

Или че се тестват много малко, и затова базата новооткрити е много ниска. Бърза проверка дали е така - БГ е на 43 място от 48 страни и територии в Европа, и 89/200 в Света.

лъжат с починалите. И като бройка, и като причина за смърта. Колкото и да се мъчат тази година смъртността е колкото и миналата. Статистиката го показва. Порови се и виж евростат какви данни дава за нас. И кънтриметър.инфо Просто и при статистиката използват същия похват, като бройката на новозаразените. Бройки има и ги натрупват, после няма как га ги изчистят и си седят във виртуалното пространство активните случаи. Тука е обратното. Криеха цяло лято бройката на починалите (не от ковид - общата бройка), за да ги прехвърлят в последното тримесечие на годината. При по-дълъг период ще лъсне очеизвадно!!!!

Общата смърност вече е по-висока. А трябва да добавим и данните от декември.

2019 - 108 083 2020 - 100633 + 6000 ковид )кънтриметър) - 109885 (НСИ)- до момента Има още 15 дена. И да се насерат, най-много да ги изкарат 117000 - 108000 обичайни + 9000 с ковид. Стъкмистика отвсякъде. Как пък в София, където е половин България най-малко се заразяваме и умираме. Ами как - тука всичко се вижда и се знаеме много големи групи хора - и на работните си места и в панелките)) Лъжата веднага ще лъсне. Всички здрави, няма катафалки..... Изобщо, спрете да вярвате на цифрите, които ни подават. Просто са фалшиви (манипулирани)

Отчиташ ли, че страната е намаляла с над 100 000 души?

И аз ли имам вина, че всяка година намаляваме с по 100 000?????? Това е от години, не от вчера. Ако ти, имаш като мен три деца, няма да е така!!!!!!!!!!!!!! И за това намаляване ковида не е виновен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не са излекувани, защото няма.лекарство за К19. Оздравели е точния израз. Оздравели напук на системата.

Оздравели ,е по-правилно от излекувани. Само,че не е ''напук на системата'', а с Божията помощ. Хората от памтивека са оздравявали сами и този факт е причината да имаме имунна система.

Все още няма точна и конкретна информация дали поставянето на ваксина срещу коронавируса ще е с информирано съгласие. Понеже обаче тя не е задължителна, се предполага, че който пожелае да се ваксинира, се е запознал с описанието ѝ и евентуалните странични ефекти. При нежелана реакция отговорност могат да носят лекарят, държавата или компанията производител. Това коментира в адвокатът по медицинско право Мария Шаркова. Това зависи от това по каква причина се е появила реакцията – от грешка при поставянето, при съхранението и транспортирането, или ако тя не е описана в характеристиката. Мит е, че обикновен гражданин не може да съди фармацевтична компания, допълни тя пред bTV. Може би нашите управляващи гледат дали другите държави са приравнили антигенните тестове с PCR, за да направят това. Приравняването на двата теста означава, че тези с положителен бърз тест също трябва да се изолират и карантинират, както и контактните с тях. Лекарите, които са установили такива случаи са задължени да информират РЗИ, подчерта Шаркова.

Истеричните крясъци ''ПОМООЩ ЧИПИРАТ НИ'' са на около 3-4 % от активните хора. ВАКСИНАТА Е СПАСЕНИЕТО - Това го знаят всички нормално мислещи хора.

Слушах ония ден шефа на сюъза на лекарите - той каза, че реално не са им платили на докторята обещаните пари там 1000 лв за първа линия. Моете ли да отгатнете, колко точно е зле хазната за да не бъдат платени тези пари?

Абе, виждате ли как страхливата измет се тюхка кога щял да дойде редът им да се ваксинират? Не знам защо се притесняват. От всички, които познавам, а дъртите са лекари, само един беше навит преди да го изкара. Сега и той не иска. Така ме ще има спринцовки за всички! Не берете грижа.

не ти се разбира нещо. родителите ти ли са измет ? кой е бил навит и какво да изкара ????

Който е слаб и негоден е измет. Разберете го. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА! Разбра ли го, дебиле?!

ОЩЕ по 1000лв им даваите , за да си вдигат телефона !

за да успее ваксинационната кампания в България, трябва Гърция да обяви, че узо и сиртаки ще се пият само срещу документ, че си ваксиниран!!! И че на всеки ще се иска печат на челото, че е ваксиниран!

от два дни прословутата система за онлаин направления за ПСР тестове не работи. Сега предстои да намалеят и бързите тестове, когато ги вкарат в системата и станат повод за карантина, понеже тиквите искат да си кашлят , но да си ходят на работа, понеже немат мангизи.

Естествено, че ще ходим на работа - не може всички да сме крадливи гербери като теб

и родителите си, нали се сещаш , рогльо? И нямаш пари да им направиш ПСР,

Откакто затворихте МОЛ-овете и заведенията, процентът на новозаразени се повиши! ЗАЩО? Явно мерките ви не са насочени към правилното място! Коригирайте се, че станахте за пореден път смешни!

Процента се повиши откак навлязоха антигенните тестове - по-евтини са, по-бързи и не те карантинират, ако си положителен. За PCR само ако нещата загрубеят и изглжда, че ще трябва болница. Това е логиката на сериозна част от заболелите.

и ваксинацията в България ще се провали, както и мерките, ако някой още не е разбрал, най- добре е стадото да бъде оставено на воля да си гради имунитета, само не е ясно що като се гътнат търчат при Мутафа, а не при Мангъра да се лекуват, справка- Гошо Боеца и жена му?! Че и ВИП ???

При Мангъра всичко е заето. А Гошо Боеца не може да бъде никаква справка. Освен това Мутафа е коремен хирург, и няма нищо общо с лечението. Абе откъде ви изравят бе?

организацията е негова. За това се натискат при него, а не при смотания пелтек.

Когато ген.Мутафчийски ръководеше нещата срещу коронавируса всичко беше под контрол.

Лятото когато нямаше никакви мерки, имаше кръчми, молове, плажове и протести - тогава наистина всичко беше под контрол, но не заради мазния боклук от ВМА

Никога българин не е ръководил нещата срещу коронавируса, от м.Март насам. Всичко се ръководи от подлогите на големия капитал

Радефф?

Поне този път явно са изкопирали от портала за ковида: "Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 6005. 167 от случаите са от последните 24 часа." А не твърдят че са починали от ковида. Явно там имат 2 редактори и другият пише не "доказана", а "констатирана". Но реално никой не брои от какво са починали и колко са починали от ковида. Мнозинството са със сърдечни проблеми, а от болести на кръвообращението си водят по около 70000 почиващи на година в България. Броят просто почиващи, сред група хора, основно влезнали в болници по всякакви причини, които тестват. Твърди се че теста лови други вируси и може да е положителен дори да нямаш ковида. А PCR не е за ковид, а репликиране на гени - старо нещо. С лъжите за починалите, воденият 1.41 милиарден Китай не може да ни стигне. ;) А в момента голямата смъртност, е сигурно от сринатото здравеопазване, покрай ковидпараноята и пикът на почиващи е пъти повече дори от това което лъжат за починали. Някои ще умрат от страх. Необоснованият страх от вируси, е психическо болестно състояние.

Вчера 2000 , днес 2700 , Утре може би 3000 ! И нашият велик премиер иска на 21.12.2020 да охлабва мерките щото тези които пълнят чекмеджетата няма с какво да ги пълнят !

Вече имам един фен на Толуп I Чекмеджето !

Много е страшно да умрат 150 с коронавирус, а не е страшно още 300-400 без коронавирус. Било напълно нормално.

Погледни статистика на новорегистрирани безработни. То и преди ковида са повече от назначените. nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/NRPRBG03021312_bul.png Гледай кога са пиковете? Когато затварят. После с лек обратен ефект. Както каза един, 10% спад на БВП бил равен на 2% смъртност. Без икономика няма здравеопазване. Вирусът НОЩ трябва да бъде премахнат.

Ти пък - лекарства и техника за болниците са без пари, фирмите ще ни подарят, и готово!

Без хора няма икономиката !

д-ц Мангъров ви го обясни - нов вирус, предаван по въздушно-капков път, за да се прекъсне веригата 70% преболедували. Спазвайте мерките умерено, пазете по-възрастните и хронично болни и си живейте живота.

а това Мангъра не го каза!

Троловете цяло лято се опитват да го оборят. Нямало стаден имунитет! Сега се оказа , че 70 процента трябва да го минат или да се ваксинират. Защо , като цяло лято ни обясняваха , че имунитет бил нетраен , даже почти никакъв. Странно вече не виждам тролове.

Защото е нетраен ! Вече има достатъчно случаи дори в БГ такива които го карат втори път след като изкараха пролетта !

Мангъров го обясни това, по време когато цял свят имаше НУЛА информация за този вирус. вариантите са : 1 . Мангъров е ГЕНИЙ . 2. Мангъров е налучкал за да изкара ползи от това .

Варианта Мангъров да е доктор по заразни болести го пропускаш.

И еболата ли така се прекъсва - трябва 70% да я изкарат.

епидемията си върви, никой не следи и не контролира за спазване на мерките, така ще отлепим още много време, а тепърва идва грипния сезон и се каним да правим масова ваксинация на населението??? Грип и масова ваксинация не вървят, ако се сбъдне лошата прогноза.

Бате ти наистина ли си мислиш, че грипа го няма? От поне месец е тук

че от месец има грип, я кажи? Още един вирусолог?

А колко глупав трябва да си за да повярваш, че за пръв път от десетки или стотици години по това време няма грип?

само тиквите не сте разбрали още.

Масова, масова, колко да е масова 10% от лекарите са готови да се ваксинират...

да даде пример!

Завинаги тролът да не е болен от ковид?

Как си играят с числата . Всички ограничителни мерки трябва да спрат . За тази смъртност от 0,3 е см смешно да се говори . В България няма превенция за никакви други заболявания . Следете борбата за климатичните промени . Бил Гейтс за това го прави и нищо друго не го интересува .

още лятото ви беше казано какво ще се случи. Тогава се правехте на безсмъртни и питахте къде е вируса, що ревете сега ? Сами се нахендрихте на епидемията, а най- лошото още не е дошло, ако не сте разбрали, то ще дойде , когато на хоризонта се появи и грипчо! Понеже, квито сте умници, сигурно и не сте се ваксинирали против грип.

Сега остава да обясниш в страни, където спазваха мерките и лятото, защо се появи втора вълна.

през лятото и сега страдат.

КИТАЙ И КОРЕЯ ЛИ ИМАШ ПРЕДВИД.

в япония защо няма ковид ?

Много жертви. Най-много жертви. А от отговорните - мълчание и обвинения към жертвите.

вместо да мрънкаш сега, нали нема вирус, всичко е паника и епидемията е измислица, що друг ти е виновен сега, ъ?

Я у лево троловете. С маски на здравите борите грип. А болните по телефона само ги преглеждате. Мерки, ПР, ваксини - промяна никаква, няма и как да има - грипа минава през хората, ама за да няма усложнения си трябва лекарска помощ. А такава липсва.

и като как дали ще има усложнения зависи от лекарите? Те да не са любимата ти врачка и баячка? Ся па лекарите ти са виновни, че си дебел дюнерджия, че паласките на кръста ти са кат мекици и вирусът те събаря.

Ковид тотото продължава.След време ще ни отнемат всичко човешки права.

Явно си доста заблуден щом смяташ че досега си имал Някакви права

Миме, отнеха ви дикторите от психиатрията, за ковид отделенията. Да се надяваме, че скоро това ще отмине, за да ви върнат правото на грижи за лудите.

и как ги излекуваха!!!!!!!!!?????? Щото не се връзват числата на хоспитализираните и излекуваните

в къщи не се ли лекуват хора и не се ли излекуват? Тъпи десебарски соросоиди!

А тези , които се лекуват в къщи някой проследява ли ги е дали спазват карантината и дали са се излекували, ама наистна? За тестове след това питам?

Само да попитам къде трябваше да ръкопляскаме на Боко Тиквата и на ГРОБАРИТЕ за "успешното" управление и справянето с кризата! Съд и затвор ви чакат за престъпленията крадливи ГРОБАРИ ОСТАВКА!

че Маята и Рада Дълбоката ша ни опраят!

Е както винаги е било у нас. Сега партийния курс казва- има ковид, мерки и теглилки пари за ваксини и до новия президент нема мърдане. Това е ясно и на децата. Другите работи са забранени даже да се говорят, естествено има и индивиди които са вярващи. Има тролове ,конспиратори,извънземни и интересчии. Кво се чудите пъстър свят.

Нищо не правите, хора. Все на същия хал си стоим.

Ето какви са фактите и как се промени заболеваемостта след последните противепидемични мерки: 26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове. 27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали. 11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали. Какво се промени? Отговорът е: НИЩО!

И ти искаш да ти отворят ресторанта и фитнеса? Не те ли е страх? Оптимист...

Испания се справи по някакъв начин. От първо място в Европа в момента имат под 300 случая на ден. Трябва да почерпим опит от нея. Казват, че се справили като правили много от бързите антигенни тестове на населението.

Справи се Испания - като и умряха 43 000 души, след като всички или се заразиха, или умряха. Стаден имунитет на практика

Хайде малко статистически обзор на база 7 - days rolling average: Брой заразени ПИК на 2020-11-19 3387 2020-12-15 2303 Процент заразени ПИК на 2020-11-26 41.1 2020-12-15 36.1 Починали ПИК на 2020-12-06 141 2020-12-15 121 Брой норозаразени за деня София град на 100/К ПИК на 2020-11-09 90 2020-12-15 28 Вчвра за пръв път броя хоспитализирани е по-нисък от този за предни дни, твърде рано, за да има тенденция. Преди да обвините мерките, пъста на новоприети в болница се забавя от 11.14, когато са били приети средно 207 повече от предния ден, докато за вчера цифрата е -21. АКо на някой не му харесват данните, да сеоплаче на правителството. Статистиката е базирана на https://coronavirus.bg/, и усреднена за седем дневана база, за да се изгладят вариациите от работни/неработни дни

Стези темпове скоро няма да остане кой да погребва мъртвите. Ще трява гробари да внасяме

Стига с тази статистика вече. Аман от глупости.

Джъмбо, затворете джъмбо веднага!!!!!! P.S Майтапая се - иронизирам ковидистите. И всичко да затворите все тая

167 починали вчера. Измряха хората.

Няма вирус, затова няма една аутопсия

Кой да прави аутопсии бе, то няма кой едни лекарства да ти даде, чак пък аутопсии. Нали правят рентгенови снимки на болните, там всичко се вижда...

Глада е избие всички,

Глад от какво? Цялата икономика си работи, без заведенията. Ако не ходиш на заведение ще умреш от глад ли?

Умирали млади хора . Досега не са умирали млади хора. Само от естествена смърт са умирали. И лекари са умирали ,и полицаи и военни.

България е на първо място по смъртност от Ковид.

Мерките не работят. Заразените се увеличават. Оставка на престъпниците от щаба.

И какво предлагаш - да се затворим за три месеца и да не ходим на работа и за храна?

нали до вчера квичеше, че има диктатура бе? Днес квичиш а мерки?! Кое последни искаш, комуноид?

Гьобелс би завидял на сегашната пропагандна машина действаща на принципа, че една лъжа повторена 100 пъти става истина .