2600 военни участваха в най-мащабното учение у нас „Балканска стена 20“ (снимки)

Армията е готова да се включи винаги в помощ на населението, обяви военният министър Каракачанов

Обратно в новината

Коментари - 2600 военни участваха в най-мащабното учение у нас „Балканска стена 20“ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам експонатите и се питам това пресъздаване на боеве от Пустиння буря ли е?

Аз само да попитам, с какво ще се включи армията? С двата си танка или с негодните самолети? Или може би с химическите войски, които сигурно нямат и защитни облекла вече... Или може би с лекари като Майтапчийски? Разбирате ли как армията е ударила дъното на дъното и копае за да излезне... от другата страна на планетата....

Хм, министъра май пак си проси глоба(няма маска) за неспазване на противоепидимичните разпоредби....

Абе вирус няма ли за тия дрънчащите оръжия че иначе няма какво друго да правят??? Пази боже да чака населението армията да го спасява като себе си няма как да спаси особено с такъв м-р

Тва на първата снимка кво е? Танк от биктата при Курск? Браво!

Като гледам техниката, всичката е от времето на соц-а, съветско и българско производство. Как да не ни разузнават руснаците, те такава техника никога не са виждали :))

Майката си трака като гледам какво имаме - след 30г демокрация, нато шмато и Европа, още караме с омразната и вражеска руска техника от миналият век! Май ако не е бил СССР, щяхме още да сме с кремаклийки щот другите нищо не ни дават а ние не можем сами да си купим.

Ски пич! праисторически рашки артефакт на снимката

Във военните учения на Варшавския договор от края на 70-те и началото на 80-те в България участваха по над 100 хиляди военни и цялото НАТО беше вдигано в тревога, а сега за някакви смешни 2600 пишат НАЙ-ГОЛЯМОТО хаххахх

Точно за това ни разузнават..нямат спомени да сме толкоз прости и некадърни колкото сега, та си викат че сигурно симулираме слабост и реално българският военно промишлен комплекс прави чудеса в тайна.

Министърът е политическо лице и не командва. Има командири на родовете войски - генерали, има началник на отбраната и върховен главнокомандващ.

При това учение е най важното да удържим на врага 30 минути, през това време братята руснаци ще стигнат за да ни спасят!

Преди т.н демокрация а всяко дивизионо учение участваха поне два пъти повече хора и поне четири пъти повече техика.В една армия имаше по четири дивизии , а ние имахме три армии.Мащабите са просто несъизмерими.

На тоя кога му свърши карантината? Какви са тия учения при пандемия?

Само "вражеска" трябваше да напишеш в кавички.

Това е ретропарад на съветска военна техника от 60-те и 70-те години.

след толкова месеци вируси и кризи научих, че резултатите от тестовете освен "положителни" и "отрицателни" можели да бъдат и "съмнителни" :)

Уууу "много" бре, 2600 ! Учение на ниво бригада ! Едно време само в Ямбол ,7ма мотострелкова дивизия (най-големия гарнизон в България ) наброяваше 12 хиляди военнослужещи !

с тая "техника" и най-вече с министъра начело врагът ще е умрял от смях.

е какво искаш, като се съберат 5 батальона на учение и руснаците припикват. После една седмица са под бойна тревога, не щеш ли да не ги нападнат и да им вземат земята.

не знам, ама тея дето са се ръкували с него са големи смелчаци. Кой знае кога се е ръкувал с ББ преди това?

легенди... за това време ще долетят ракетите.

Ке ги тепаме ама каде , че ги копаме.

армията ще се бори с короната ? като изтрепва заразените ли ?

ти да видиш... на германците с какво сме ги гонили? с руска техника?? Хайде вземи се образовай малко. В периода 78-45-та военните победи не сме ги правили само "на нож" колкото и героично да звучи това.

това да не е възстановка на битка от 1 СВ

точно заради тея мащаби се катурна "комунизъма". Не може 25% от БВП да се харчат за издръжка на армията.

с глупости , ами купувайте дронове , още пепелянки, поне 8 ф-35 , и 2 разрушителя- по едни във варна и бургас всичко друга е ташак ! кви са тия наземни каруци от 50 години, дето един байрактар ще им ебе мамата за 2 часа ?!

На горната снимка виждам един ръждясал изпочупен танк. Това ли е нашта армия/ А ако се включат и Ф-16, страхотна стена ще бъде.

не... малко по-модерен е, но това нищо не значи. Добре, че ще изгният от самосебе си, та барем на генералите им светне, че у нас танкови войски са безмислени.

Само плашим гаргите. Като гледам снимките, механизираната техника, бусолата, че даже и каската са от "съветско" време. Само дето сега събираме 2 600 души и го наричаме "мащабно военно учение", а едно време това бе числеността на средно голям гарнизон.

Хах , военните са заградили ХаскоУ , на руци намек някакъв правят :)))

на тебе бездомник,че скоро ще живееш в контейнер до границата

Като знам с каква техника и възможности разполагаме... Гола вода сме! д Дано не се налага да разчитаме на военните от БА...

Абсолютно!

Абе за тия няма ли covid19???? Боклуци!!!!

да му наденат един противогаз или пликчето от Била

Има сериозна опасност всеки наш потенциален враг да умре от смях, като ни гледа какви сме ошашавени и неориентирани.

министъра всъщност командва... Президента е само гумен печат де юре и де факто. Нали помните какво каза другара Живков - може да решава само тоя дето има пари. А парите са в министъра.

какъв ковит?само да кихнеш срещу тях и са напълнили гащите

Шило

Цели 2600? Хахахаха. Смях в залата.

Шило

Само за илюстрация- навремето само в НШЗО са били над 3000 школника.

Шило

много филми гледаш и игри играеш.

А на Връшка чука кога ще има ?

Допотопна техника,личната екипировка ,пълна скръб,каски,бронежилетки??

Оставка на Мутрата от Банкя и неговите министри-калинки !

струва ми се че населението трябва да се включи в помощ на армията, като я гледам на какво прилича

Шило

Мдаааа, имах "честта" да служа в оня триъгълник.

Секретно е! ....Ама това вече обяснява защо Путин се е насрал - спазъм , като е чул за учението!?

Танкът на картинката е от времето на баба ми. Прилича на "Т-55". И Русия е тръгнала да шпионира нашата армия. Тарикатска работа!