2600 военни участваха в най-мащабното учение у нас „Балканска стена 20“ (снимки)

Армията е готова да се включи винаги в помощ на населението, обяви военният министър Каракачанов

Обратно в новината

Коментари - 2600 военни участваха в най-мащабното учение у нас „Балканска стена 20“ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се, ама утре ако ни запари под краката на армията ще се надяваме.. Приемат се доводите , че техниката е стара.. Но по-страшното е липсата на дух и национално чувство... Без тях ни е спукана работата - техника ще купим!

не се купува с празни джобове или с голи задници!

Абе, някой военен да ми поясни: каква е тази униформа, която министърът на отбраната носи и какъв е този чин на пагоните му?

Чинът е КАЛИНКА, а за унформата не мога да кажа...

Анцунг за напреднали демек...с памперс по въпроса доложих.

Вместо пагони носи емблемата на някогашното (преди 44-та година) министерство на войната, вместо кокарда носи надпис , а лъвчето е пародия на лъва от полицейските униформи и няма нищо с армейските изображения и знаци за петлици и шапки !

В тази държава няма ли един достоен военен да каже на министъра си да не се прави на палячо в тази измислена униформа - пародия на военните униформи на БА, явно измислена специално за него.

Крайно време е на Късия да му припари под краката, Eдиният инцидeнт e бил нaд Чeрнo мoрe, кoгaтo Cу-27 e вдигнaт, зa дa прeхвaнe двa изтрeбитeля-бoмбaрдирoвaчи "Мирaж 2000" нa ВВC нa Фрaнция. Тoвa e cтaнaлo, cлeд кaтo рaдиoлoкaциятa нa ПВO нa Южния вoeнeн oкръг e уcтaнoвилa нaд Чeрнo мoрe "двe въздушни цeли, приближaвaщи държaвнaтa грaницa нa Руcкaтa фeдeрaция". Cу-27 "e cъпрoвoдил двaтa изтрeбитeля бoмбaрдирoвaчи нaд aквaтoриятa нa Чeрнo мoрe", ce кaзвa в cъoбщeниeтo, кoeтo зaвършвa тaкa: "Нaрушeниe нa държaвнaтa грaницa нe e дoпуcнaтo". Пo-рaнo днec друг Cу-27 e прeхвaнaл нaд Бaлтийcкo мoрe пaтрулeн caмoлeт нa гeрмaнcкитe ВМC и рaзузнaвaтeлeн caмoлeт нa ВВC нa CAЩ. "Eкипaжът нa руcкия изтрeбитeл e идeнтифицирaл въздушнитe цeли кaтo caмoлeт нa бaзoвaтa пaтрулнa aвиaция Р-3C Оriоn нa ВМC нa Гeрмaния и caмoлeт-рaзузнaвaч U-2S нa ВВC нa CAЩ, cлeд кoeтo ги e cъпрoвoдил нaд aквaтoриятa нa Бaлтийcкo мoрe", ce кaзвa в cъoбщeниeтo. Тo идвa дни, cлeд кaтo в Coфия aмeрикaнcкият пoмoщник държaвeн ceкрeтaр Клaрк Купър призoвa НAТO дa cи върнe кoнтрoлa нaд Чeрнo мoрe. Минaлaтa ceдмицa oт Пeнтaгoнa oбявихa и прeхвърлянe нa чacти oт Гeрмaния пo-близo дo грaницитe нa НAТO c Руcия.

Униформен , но с какъв чин ? А тези прословути 2% са до 2025г. а ние вече сме ги надвишили ? И най вече какво е това дрънкане на стари тенекета и защо?

Ръкувайте се,строявайте се-утре 3000 болни!Голям зор да се направи учение!Демонстрация ,за пред кого ,бре!?Армията май репетира,как ще ни затвори !

Таралясници и дебелаци в униформа

О,армио могъща колкото една китайска рота.О "Стена Балканска20"мащабна колкото "заешки панаир"на Айтоската танкова бригада през 1980г.

На гол тумбак чифте пищови.

За българските офицери да отдават чест на продажник и прасе

Те са овцери.

Открива музея на българската армия от 90 те години

кюфте, оставка

Моля ви изтрийте снимките

май сте прекалили с 0 те !

допотопният танк на първата снимка на мурзилките ли е

А честито!

Голям разбирач се извъди. Бусолата не е стереоскопичен инструмент умнико. Изобщо знаеш ли за какво е предназначена и докосвал ли си се до ПАБ?

Нали?

В бившето поделение в Момчилград, артилеристите ползваха бусола от 50-те години...

Браво български момчета, браво натовски орли. Вие сте гордост за българския народ

Шкембе войвода не е ли под карантина ?

не е ... иска да зарази първо повече българи.

Шкембе войвода е министър на отбраната. По Конституция, Президентът е главнокомандващ въоръжените сили на Република България! И не виждам в него желание "да зарази повече българи"... Но това не пречи на тъпите гробарски тролове да се изхождат по въпроса!

и за това не са го сложили под карантина и него в разигравания театър.

“мащабно учение” и “2600 човека” - и смешно и тъжно...

"Тръц Марийке 20" е уплашило всичките ни врагове и половината съюзници, особено с появяването на Красю черната акула.

Тоя танк от музея на въоръжение сили ли го взеха бе ?!?!? Там в музея,има и некви самолети и хеликоптери. Що не ги вземат и тях. Поне за снимка на масовките стават. Така армията ни ще изглежда силна и непобедима....на снимката, де.

ТАНКОВЕте са ретро отживелица ,съвременните войни се водят с МОДЕРНИ оръжия ДРОНОВЕ Танковете са нещо като лъкове,мечове и стрели

С дрона как ще минеш през пехотата, бе. Дроновете си имат друго предназначение.

ПОЗОР! Това не е Армия! Всички сте за НС! От генерала Михов надолу! Каква е тази бусоля от 60те години? Какъв е този танк с издънени калобрани? БТРа на колко години е?

Да му берат гайлето талибаните!

че с това шкембе и какъвто е трътлест няма да се намери за него никаква униформена дреха! Каква армия имаме, бре шкебме?! Имаме сухопътни сили в размер на една половина от мирновремениня щат на дивизия която е въоръжена с машини и оръжия още от времето на соца! Същото е с флота, няколко вече твърде остарели корита и имаме авиация, която с изключение на 2-3 звена с поддържани по способа от 2-3 правим ремонт на 1 самолет могат да изпълняват някакви мирновремени задачи и всичко това накуп е напълно недостатъчно за водене на реални бойни действия! За сметка на опосканата ни армия шкембето му расте и се увеличава, а с него растат и приказките му! Голямо ти е шкембето и празна главата, за това ти е толкова раззината устата, шкембе войводо!

Опи ПОД ГОЛЯМО шкембе гоооляма КОМИСИОНА се крие

СРАМОТА ЗА ВОЕННИТЕ С ТОЗИ ТОЛУП.

Пълна скръб,жалко за бойците,КАМУФЛАЖИТЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО,кога ще преекипират и превъоръжат армията?,50 лв разходи,кради-кради!

А дали е в движение или само стреля от място.Съседите ще си умрат от смях като ни видат каква техника ползваме.

Танкът на картинката е от времето на баба ми. Прилича на "Т-55". И Русия е тръгнала да шпионира нашата армия. Тарикатска работа!

Шило

да, 55-тица е. Дори не е от някоя по-обновена версия.

То това е за заблуда на спъниците..снимат!? Иначе на компа да знайш кви танкове имаме. ??!

Секретно е! ....Ама това вече обяснява защо Путин се е насрал - спазъм , като е чул за учението!?

насрал се е... от смях

....ха...ха .Нали? ..ха.... ха..

струва ми се че населението трябва да се включи в помощ на армията, като я гледам на какво прилича

Ша бутаме танко да запали !

Оставка на Мутрата от Банкя и неговите министри-калинки !

Допотопна техника,личната екипировка ,пълна скръб,каски,бронежилетки??

А на Връшка чука кога ще има ?

Още сме на корените. ....По-нататък.

Шило

Цели 2600? Хахахаха. Смях в залата.

Шило

Само за илюстрация- навремето само в НШЗО са били над 3000 школника.

Абе за тия няма ли covid19???? Боклуци!!!!

какъв ковит?само да кихнеш срещу тях и са напълнили гащите

Като знам с каква техника и възможности разполагаме... Гола вода сме! д Дано не се налага да разчитаме на военните от БА...

Хах , военните са заградили ХаскоУ , на руци намек някакъв правят :)))

на тебе бездомник,че скоро ще живееш в контейнер до границата

Само плашим гаргите. Като гледам снимките, механизираната техника, бусолата, че даже и каската са от "съветско" време. Само дето сега събираме 2 600 души и го наричаме "мащабно военно учение", а едно време това бе числеността на средно голям гарнизон.

Абсолютно!

На горната снимка виждам един ръждясал изпочупен танк. Това ли е нашта армия/ А ако се включат и Ф-16, страхотна стена ще бъде.

с глупости , ами купувайте дронове , още пепелянки, поне 8 ф-35 , и 2 разрушителя- по едни във варна и бургас всичко друга е ташак ! кви са тия наземни каруци от 50 години, дето един байрактар ще им ебе мамата за 2 часа ?!

Шило

много филми гледаш и игри играеш.

това да не е възстановка на битка от 1 СВ

От втората е!

армията ще се бори с короната ? като изтрепва заразените ли ?

Ке ги тепаме ама каде , че ги копаме.

с тая "техника" и най-вече с министъра начело врагът ще е умрял от смях.

Уууу "много" бре, 2600 ! Учение на ниво бригада ! Едно време само в Ямбол ,7ма мотострелкова дивизия (най-големия гарнизон в България ) наброяваше 12 хиляди военнослужещи !

е какво искаш, като се съберат 5 батальона на учение и руснаците припикват. После една седмица са под бойна тревога, не щеш ли да не ги нападнат и да им вземат земята.

Шило

Мдаааа, имах "честта" да служа в оня триъгълник.

след толкова месеци вируси и кризи научих, че резултатите от тестовете освен "положителни" и "отрицателни" можели да бъдат и "съмнителни" :)

Това е ретропарад на съветска военна техника от 60-те и 70-те години.

На тоя кога му свърши карантината? Какви са тия учения при пандемия?

не знам, ама тея дето са се ръкували с него са големи смелчаци. Кой знае кога се е ръкувал с ББ преди това?

Преди т.н демокрация а всяко дивизионо учение участваха поне два пъти повече хора и поне четири пъти повече техика.В една армия имаше по четири дивизии , а ние имахме три армии.Мащабите са просто несъизмерими.

точно заради тея мащаби се катурна "комунизъма". Не може 25% от БВП да се харчат за издръжка на армията.

При това учение е най важното да удържим на врага 30 минути, през това време братята руснаци ще стигнат за да ни спасят!

легенди... за това време ще долетят ракетите.