17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е точно такак както пищат. Това стана през м. феврари. През целия месец валеше нон стоп. Имаше наистина затопляне кратко с валежи от дйжд като послего обърна на сняг. А лавини падаха из цела Австрия. Куррта е т.н. силврета и обхваща, Зее, Капл, Ишгл и Галтюр. По пътя н От Зее до Галтюр беше затрупан от лавина, мостът при Капъл оттесен от друга лавина. Въвросния хотел беше ударен от първата лавина а по късно падна лавина и от другия склон. Въртолети за спасяването се включиха на по късен етап и то за целия регион. Поради лошото време и снеговалеж не ги пускаха. Критично беше в цял Тирол. Страхотна организация беше направена. И от том трява да се учим. А при нас при 3 см. Затваряме пътища.

Имате ли в дира учен човек изобщо, да обясни какво е 300000 м сняг?

Извинявайте за спама, но ще споделя едно мнение по темата, вместо за НАТО, Русия и подобни, които явно са неразривно свързани с това бедствие, но аз като прост човек не мога да намеря връзката. Като видиш на място склона от който е тръгнала лавината тръпки те побиват. Изключително величествена природа е там, а като чуеш и гърмежите, с които принудитлен освалят лавини става още по-интересно. В момента целия склон е опасан от противолавинни съоръжения, но остава някакво чувства в теб, че може и да не помогнат, заото природата е много, много по-голяма от нас.... Пожелавам на всички вас да се излекувате от психическото си разстройство и вместо да си губите времето като четете за армии и оръжия да посетите Галтюр през зимата и то през зима в която има много сняг за да усетие колко нищожни са и Русия и НАТО и всички ваши политичски любимци. Имаше много интересен документален филм по случая май се казваше "Цунамито от Галтюр". Поне него гледайте вместо да се занимавате с глупости и да чакате някой да ви оправи...отново отзад. Наислствено и болезнено.

защото не казваш нищо ново, освен че си бил в Галатюр. коментира се нещо повече от една лавина - редовното подминаване на отбелязване на годишнини от трагедии, засегнали хора, които не са отишли на почивка в луксозен курорт.

С такива лавини не можем да се прочуем. И по-добре. Ама с друго. Местни племена в Тирол си кръстили селото Култура. На техния език си език - "galtür". На балканите си кръщават селата Торбалъжи, Чурка, Сърбогъзи, Долно Уйно, и Гъзурниците. Разлика още от векове. Та кога ще ги стигнем австрийците?

като си изгубим идентичността - тогава. тебе какво те бърка - тия имена са непреводими. аман от изнежени културтрегери и граждани. тия въпроси се решават впрочем от населението на споменатите селца, не от разни загрижени за "имиджа" пред ЕС перфекцционисти.

Не се поти напразно. Виж нещата и от веселата им страна. Бъди здрав.

ами аз ги видях - на техния език трябвало да знам, че "galtür" се превеждало като култура...Аз пък го чета Галтюр - селото гали и тургай, що па не? И немам нужда да ми е обяснява, че значело култура.

Истинската дата 23 февруари, че днес е създадена червената армия. Всичко друго бледнее. Красная Армия всех сильней.Белая армия, чёрный барон Снова готовят нам царский трон, Но от тайги до британских морей Красная Армия всех сильней.

Тази армия ни е донесла само нещастия.Донесе ни и омразния комунизъм.Да си я честват русначата.

Еми не е така, тази армия ни освободи от фашистите и даде старт на икономическото ни развитие, което може само да се сравнява като на икономически тигър. За съжаление всичко това днес е унищожено от либералния фашизъм и над два милиона българи търсят своето оцеляване в чужбина, а икономиката ни е в разруха.

300 000 метра широка или дълга? Или това е някаква друга мярка за сняг?

Добра идея да отбелязвате нещастията, станали през 1999 година. Това е нещо страшно, да те затрупа лавина. Но войната е нещо още по-страшно и жертвите са много повече. Та за 1999 година... Наближава месец март, не е зле да разкажете за това събитие: Бомбардировките на НАТО са военна операция, извършена от 11 държави-членки на НАТО срещу СРЮ по време на Войната в Косово. Ударите започват на 24 март 1999 г. и се прекратяват на 11 юни 1999 г. Кодовото название на офанзивата е операция „Съюзна сила“, а в американския щаб тя е известна като операция „Благородна наковалня“.

освен това пак имаме 20-годишен юбилей. пък и разрушенията са много повече. дано не забравите, все пак се е случило нещо, което няма аналог в съвременната история. Лавините са нещо по-обикновено и не променят съдбите на цели народи.

Какво общо има това добро дело на НАТО срещу съветския тиранин Милошевич и тази трагедия в Австрия?

общото е това, че ще има двадесетгодишен юбилей на дело с много невинни цивилни жертви и разрушения.

освен това Слободан Милошевич беше оправдан посмъртно - явно си много зле информиран и се изживяваш като съдия. На, чети тука: Международният трибунал за бивша Югославия свали обвиненията за военни престъпления от починалия в затвора Слободан Милошевич.

Какво му е доброто? Това е най-жалката изцепка на НАТО и доказва мракобесническата и агресивна същност на този никому ненужен военен блок, създаден само, за да защитава интересите на САЩ. Днес, няма никакво оправдание за съществуването му освен явното доказателство за агресивната същност на капиталистическата система. Тези, които не искат да признаят това, трябва да намерят отговор на въпроса защо след като се разпадна Варшавският договор продължи съществуването на НАТО. И да им припомня, че Варшавският договор беше създаден като отговор на създаването на НАТО. Да нападнеш мирна европейска страна като не водиш бойни действия, а избиваш мирното ѝ население, униощожаваш инфраструктурата и икономиката трябва да е някаква висша неразбраема за простолюдието перверзна форма на човеколюбие и демокрация. С каква цел да създадеш две измислени държави Косово и Босна-Херцеговина, за да можеш след това в едната от тях да изградиш най-голямата военна база на световния сатрап - САЩ - в Европа. И това след започване на интервенцията под измислен повод. Това също удобно се забравя, защото днес се знае, че поводът - обстрелването на пазара в Мостар - е измислен и че е дело на мюсюлманските милиции, а на народната армия на СФРЮ и не се коментира, че е абсурдно мюсюлманските милиции сами да са решили да обстрелват мюсюлманско пазар, за да се забавляват. Това явно им е подсказано от американските им съветници, натрупали достатъччно опит в избиване на всякакви други народи, които не са искали да им играят по свирката.

Какво да ти разкажим, бомбихме комунистите и това е.

демек нато благородно изтрепа 1 700 цивилни включително почти 400 деца инвалидизира към 10 хиляди души, остави без вода към 1 млн човека, остави без работа 500 хиляди души, разруши хиляди къщи на мирни жители. и насипа бомби с обеднен уран. сори за загиналите по време на лавината, голямо нещастие е, Бог да ги прости. но тия удари на нато са трагедия, а лавината е нещастие.