2019 - годината с най-много масови стрелби в САЩ

41 инцидента и 211 жертви - това е тъжната равносметка

Обратно в новината

Коментари - 2019 - годината с най-много масови стрелби в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно че в Швейцария има повече оръжия по глава на населението. Там е на 100 човека - 28 регистрирани оръжия. Даже в Канада е по-висока бройката. Америка е на първо място в света, далеч пред всички останали. На 100 човека - 122 регистрирани оръжия. И расте всяка година. Голяма трагедия е когато психопат хване оръжие и почне да стреля в някое училище, но тъжният факт е че оръжията в САЩ спасяват много повече животи от колкото отнемат. Изследвания са правени - всяка година междо 500 000 и 2 000 000 души се спасяват от престъпление само защото са имали оръжие да се защитят.

Статистиката ти е много вярна, ама задаваш един много болезнен въпрос - след като оръжията в САЩ спасяват между 500 000 и 2 000 000 човешки живота на година какво и е хубавото на американския модел демокрация, че дори я промотират навсякъде по света?

Заглавието на статията е: "2019 - годината с най-много масови стрелби в САЩ." По-долу в самата статия четем: " При 33 от инцидентите е използвано огнестрелно оръжие." Възниква логичният въпрос: Какво оръжие е използвано при останалите бройки инциденти до 41щом според заглавието става въпрос за стрелби? Може би лъкове и стрели, копия, прашки, катапулти... Добре е все пак списваищият статията да уточни за да е ясна статистиката.

Сега трябва Европа да наложи санкции на Щатите и да иска промяна на режима.

Пожелаваме им през следващата година да подобрят резултата.

никой не се съмнява, че ще го подобрят...

"Косвени жертви". Важното е, че продавачите на оръжие са на печалба. Друго там в анUSa не се цени.

Усмихнете се! Утре ще бъде по-зле! Едуард Мърфи

Нац спорта на наркоманцити!

А дай Боже 2020 да е по-плодородна.Нека увеличението да е 100000%.

Нека и теб те гръмнат, едно циганско копеле по-малко...

И теб също.

Бае Ганя

Копеле циганско, закопавай се.

какви са ти американците, че да искаш смъртта на един българин ?

И най-ниската безработица.

С 20 000 000 под мостовете!!! Нема що!!! Цъфти и връзва!!!

Бае Ганя

20 000 000 са ти въшките, идиоте.

ЕДИН ПО ЕДИН ДО ЕДИН! АМИН!!!

А в България няма нито едно масово убийство, според определението му. Много са напред американците, много.

не е точно така. Преди време един застреля 6 души в една къща в Нови Искър

за мурзилажа искам само да поясня , че велика Русия е много по-напред ПАК американците им гълтат прахта....пак не могат да ги достигнат , в случая "по убийства на глава от населението" тъй че....не плачете над чужд гроб , тролчета червени.......

Кой па ги иска твойте чалгаджииски квичения ве гурбетдобитък мизерен. Бегай да копаш кладенци из пернишко, чё нема с кво да си изплакнеш опрасканата пъдюха.!. мбууухахаха

тъй,тъй.....мучи , мучииии , люскай лосионааааа !!! Какво толкова е станало в Перник , ми то в половин Русия сте така,че и по зле с външните ви кенефи и калните пътища.......тъй че ти специално какво се впечатляваш толкова ?

Путин е виновен и агентите му от ГРУ за масовите стрелби в САЩ.

Ми то затова рублата ви не става и за тоалетна хартия.

В България за тоалетна хартия се ползват западните медийни издания, ясно е, че постоянно пропагандират глупости и фейкове, ама ратията им става за тръканье на гз след акае

Щом им харесва нека се тепат. На нас ни харесва да ни управляват тъпанар и да сме бедни

споко , това май ще е последният мандат на Путн :))) но пак ще си останете бедни

останеш тъп като галош.

За 2019 убити и осакатени по-пътищата на БГ .Убити 680 ранени ,осакатени -3200 ,ПТП -3500.Трудно много трудно ще се отърсите от руския манталитет насаждан и днес от вестници и тв. Кадето и да отидете в Европа българин се възприемат къти руснак. Четете руски новини и там коментираите не в САЩ .

В Европа " българин се възприема като руснак", заради непознаването на местните европейци географията на Европа. Образованието на Шорош не прощава на европейците.

Непознаваш тяхната образователна система ,но коментираш ,ето това те прави руснак . Вие всичко зает и всичко можете СМО че използувате ЩЕ направим. Ти си руски мужик и се срамувам че водя диалог с теб.

Краварите още не са съобщили жертвите по пътищата, споко, но няма гаранция тъй като..много от масовите стрелби не попадат в медийния поток, защото са свързани със семейни разпри, нарковойни или вражди между различни банди. Ъдърстенд?

Golyam lajez si ti 20 godini sam v druga darjava nikoi nemi kazva che sam rusnak

Научили езика им

На времето реших да не живея в тази страна и не съжалявам. Не казвам, че съм в България сега, но САЩ не е страна за живеене.

е да има ПЕЧАЛБА ! ако един закон пречи на печалбата ,богоизбраните ще се сърдят много . а това е граничещо с антисемитизма !

"... много от масовите стрелби не попадат в медийния поток, защото са свързани със семейни разпри, нарковойни или вражди между различни банди." Някой разбира ли защо голяма част от стрелите не попадат в новините?!? Иначе нас обвиняват че нямаме свобода на словото. Бля бля по американски за балъци като нас

Не че е много хубаво, но по-добре да се гърмят там, отколкото да правят "революции" по цял свят. А най-добре е да се разпаднат и в резултат да се сложи край на експеримента "глобализъм". Видя се, че този експеримент е несполучлив.

лошото е, че и се гърмят там, и правят "революции" по цял свят. Едното не пречи на другото, даже напротив. Токъв им е манталитета.

Това са масовите стрелби с над 4+1 убити. А колко са "немасовите" - не пишат. Що така?! Дайте ни пак за пример Америка. Статистиката е на амер.държавен "Център за контрол и превенция" Убити за година (миналата) - 19 510 човека. Тази сигурно са повече. Среден коеф. 6 (на 100 000 човека). Повече убийства стават само в Латинска Америка, където се избиват наркобандите.

Сейнт Луиз е най-опасният град в САЩ - убийствата са около 57.7 на 100 000. Според статистиката това е около 10 пъти повече от средното ниво за САЩ.

Какво заглавие само! Да не съм лош пророк, но както вървят нещата 2019 година може и да не е най-рекордна по стрелби в Краварника! Все пак след няколко дни започва 2020 годин, и тогава какво ще настане в Краваристан с коледните и новогодишните отстъпки по продажба на оръжия и боеприпаси, ще стане най-вероятно нещо като Содом и Гомор!

А у нази и без стрелби чезнем! Но пък сме щастливи, че други се трепят! Тука оръжието е колата на бай Ганя - айде догодина можем и повече утрепани на пътя!

Нова година, нов късмет. Таза година още повече стрелби.

Баси жалкото човече!

Кой, ти ли? Да нистина си жалък, и то от най-жалките.

американско човече е жалко, защото се мисли за господар на земята

Тази година с полуавтоматическо оръжие рекорд,догодина с автоматическо. Да ви е честита 2020 година

До година до амина...ОЩЕ ПОВЕЧЕ! А да им е честито!

Хайде момчета още по-добри резултати догодина!!

Това е началотою! Това са посели, време е за жътва!

Това не е въпрос на оръжие, а на манталитет. Убива не оръжието, а човекът. В Швейцария например има доста повече огнестрелни оръжия на глава от населението, но няма почти никакви стрелби. Явно защото там не живеят каубои, които са свикнали да си решават проблемите със сила. За съжаление така действат САЩ и във външната си политика. Те са предизвикали най-много войни за последните 100 години.

Глупости.

Болен мозък! Човека ти казва истината .В Швейцария всеки мъж има оръжие защото е записан в националната гвардия и има пълен комплект военна униформа с оръжие прибрани в килера, и в случай на война швейцарската армия се мобилизира най-бързо.

ИСТИНАТА

кое точно са глупости? Конкретно! виж саттистиката: на 100 хиляди души в САЩ - 5,8 убийства, а в Швейцария - 0,6. Това е 10 към 1.

Шантава държава! Гмеж от бели, черни, жълти, червени и т.н. тъпаци! Какво да очакваш от такъв "матриал" ?!

чистят се!

бас държа, че Путин е виновен

Ми то затова рублата ви не става и за тоалетна хартия.

Така е в дивия запад. И със спада на икономиката им, все повече "задоволени" материално хора ще изперкват.

Това са нормални работи за капиталистическия свят. А иначе - лека им пръст на жертвите.

Шило

Ами това е резултата от криворазбраното право за носене на оръжие. Обама се опита да затегне режима, ама бай Дончо такова мамата и на малко постигнатото.

И те тръгнали да ни учат на демокрация. Смешници.

т.е. - вместо да Тиражирате ЯсноЗащо това - Точно отн.Америка - Би следвало да СложитеПублично ДискретнатаВзривност на/от г-н Р.Леонидов ! ...ама то с това НЕистово Нонстоп Инсинуиране - Сами се фиткате, Дир.бг...

скрии се дърво пелтечещо

Пак са те нападнали дървоядите, бегай за Раундъп или нещо подобно

...

Несъмнено 2020г. ще бъде още по-резултатна. Генно-модифицираните храни дават енергия на всеки притежател на огнестрелно оръжие в САЩ и го правят терминатор.

За генно ГМО-тата си прав, ама за всеки притежател на огнестрелно, не си. Причините са други

изглежда, че Швейцария има много по-ефективни методи, когато става въпрос за употреба на огнестрелните оръжия. На всеки 100 души там се падат 30 огнестрелни оръжия! Масовите екзекуции в Швейцария са рядко срещано явление, за което влияят и няколко фактора. Първо, в Швейцария е задължителна военната служба за мъжете, като жените също могат доброволно да я изкарат. Задължителната казарма е изключително популярна в Швейцария: 73% от швейцарските граждани са гласували против референдума за премахване на тази практика. След като са служили в армията, жителите на страната са резерв в армията! КОЛКО ОТ ВАС СА ЧУЛИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ В ШВЕЙЦАРИЯ???

Тия за по-малко от 4-ма убити наведнйж не го броят за инцидент ами за нещо нормално и ежедневно. Баси държавата.

Сега остава и да ми Пука за Смръдливътъ задокеанска КочинЪ. Нямя шанс

През 2020 - повече!!!

Слаби са ин ги стрелците. Требват тренировки повечко. Резултатите им ги са плачевни.

Туй "ги" що го туряш?

Защото така е на врачански диалект.

Със сигурност са много повече реално....