2000 ядрени бойни глави са във висока степен на готовност

Ядрените държави продължават да модернизират арсеналите си

Обратно в новината

Коментари - 2000 ядрени бойни глави са във висока степен на готовност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаш ли атомни централи все едно имаш атомна бомба. Като не ти разрешават атомни бомби, прави атомни централи. Никой не бомбардира държава с атомна централа. Когато ножът опре до кокалът винаги може сам да си взривиш централата, затова я построй до границата, колкото по-близо до Европа по-добре!

Военните не са друго освен изнудвачи, които трябва да бъдат заставени да стоят с наморници.

Когато седиш на буре с барут и пушиш цигара ,няма НИКАКВО значение дали е 50 или 500 кг или дори 5 кг , когато гръмне- резултатът ще е един.....Та за новината за ядрените бойни глави е същото......дали са 2000 или 20, ако гръмне една, после ще има и други.....май само хлебарките ще са щастливи.....

Аз твърдо вярвам в думите, че "АЗ няма да допусна втора планета в Слънчевата система да бъде унищожена." /Визира се планетата Фаетон/ А за командата на АЩАР ШЕНАН ежесекундното дежурство от Карибската криза насам може да се каже, че не е преставало дори и за миг.

Ядрената енергетика за мирни цели била опасна, а ядрените оръжия осигурявали нац. сигурност...

Тези мои колеги, вече съвсем взеха да се оливат.

Исраел няма ядрени бойни глави. Поне никога не е признавал за такива официално.

Дюнерджийниците че ни вардат!

еми пуск истарт бе! кво чакат.

Чакат милите оператори, НЕБЕТО ДА СЕ СТОВАРИ върху командните им пунктове, за да се предотврати повторна апокалиптична вакханалия. /като тази на Фаетон/

Ядреното оръжие крепи мира в света. Ако нямаше ядрено оръжие до сега да има поне 2-3 световни войни. Повече ядрени бойни глави, повече мир. Като знаеш че съседа ти може да те направи на течно стъкло за няколко минути, добре ще мислиш преди да го напарднеш, дори с водни пистолети....

Те политиците и военните от големите бункери са едни мислители.

Всички ядрени, химически и оръжия за масово поразяване трябва да бъдат премахнати и строго санкционирани... само тогава ще повярвам, че политиците не са марионетки и светът е поумнял...

Да, ядрените държави притежават ядрен арсенал. Още по темата в новините в 6.

от които световните джандари се насират,а наште говедомучащи сороси се напикават в гащите без памперси

Русия? Това е Нигерия със сняг.Скоро путьо ще призове ватенките да се връщат по дърветата.

и моя

Въоръженият "до зъби" СССР рухна без нито един изстрел. Същото може да се случи с Руската Федерация, ако не обърне внимание на изоставането си в икономическата област и особено в жизнения стандарт на населението си. Танковете и самолетите няма да повишат жизненото ралнище на народите в Руската Федерация и рано или късно тя ще се пукне като балон, както се пукна СССР. Живеещите в Руската Федерация народи все някога ще разберат, че ближат хартийките от бонбоните, коитото другите народи ядат.

Когато стотици години си близал хартийките от бомбоните,то ти става навик и вече както виждаме не им прави никакво впечатление. Русия не може да се оправи в следващите 100 години - дори и да се сменят сегашните ръководители.Трябва да им се промени мисленето и манталитета. Между другото при нас е същото(хубавато е че вече извървахме 30 години от прехода и почваме да се стабилизираме)

Бъркаш. Онези откачалници, на които служиш, са решили да редуцират населението на Земята до 1 милиард души. Тъй че яж си центчетата докато ги има и недей толкова да се вживяваш в ролята си на лайнояд. Прочети Талмуда. И не се прави на безсмъртен, а помни, че си гой, нарочен за гибел.

Сори пич,аз съм от избраните(1 милиард).Хубвато е че ще се отървеме от мушмули като теб - вие сте като плевели и трябва да бъдете изкоренени

Хахахахаха ... За производството на атомна бомба са необходими двa елемента: високообогатен уран 235 и плутоний 239. За да функционира една такава бомба, прецизно съдържанието на изотоп 239 трябва да е най-малко 93 процента. Със своя период на полуразпад от 24 410 години плутоний 239 е изключително устойчив елемент. Е ха дано ги преживееш пич, обогатения уран и плутония.

Всичко преживавям аз - щом преживях комунизма,значи нищо не може да ме събори

Че то кога е имало "комунизъм"?! Аз не помня хората да са били - свободни, да са били равни ...

А кой е казал, че изобщо ще оставят някакви зомбита на планетата?

Верно, че СССР рухна без нито един изстрел, ама по-интересно е какво ще се случи със САЩ когато им се счупи доларовата печатарка?!

Нормално! В света важат правилата на джунглата! Още повече, че е налице прецедент с употреба на ядрено оръжие срещу мирно население на неядрена държава..., както и тотално унищожение на държави, които са се отказали от разработването на ОМП като средство за защита...

Какво мирно население - Япония и САЩ са във война,няма мирно населени по време на война. Руснаците що бомбиха цяла Германия и не оставиха камък върху камък(да не би те да се съобразявали с мирните германци)

В Хирошима и Нагазаки беше ударено цивилно население! Там нямаше военни цели! Всичко беше демонстрация за пред Сталин, подобно на удара по Дрезден! Във всяка война има цивилно население! Само варварите не пазят живота на цивилните по време на конфликт!

Чети история не руснаците сринаха Дрезден при победена Германия.

Kрайно време е за ТСВ в която да се употреби поне 50% от всичкото ядрено оръжие. Ще бъде един естествен завършек на световната лакомия и Земята ще си почине малко от няколко милиарда навлеци. Примерите от Припрят и района около Чернобилската АЕЦ, само показват, че дори радиацията не пречи толкова на природата, колкото човеците. Дано скоро да има ядрен конфликт!

СКОРО, ОБЕЩАВАМ! Дори по-скоро отколкото си мислите!

Досега не е имало ядрени войни единствено защото поразената територия на врага става неизползваема. А лакомията за чужди територии е мотивът който стои в основата на всички войни. Щом територията на врага става безполезна след ядрена война, то такава война губи смисъла си. Става безпредметна и ненужна.

а тепърва ще има ядрена война (или не ядрена, но ще има нов тип удар), защото вече едни други неща имат много, много голямо значение

Масоните подготвят прочистването до 1 млрд човечЕта , като по време на сечта, всички "отгоре" ще са се пробрали по дупките по-земята (или под планините), докато се разсеят гъбите ... Затова се и подготвя почвата за бягство и на Марс...

до 500к това им пише в 10-те дяволски цели, дето са ги издялали на онзи олтар-паметник

А ние кога ще модернизираме нашите?

Тази "новина" каква информация точно дава на читателите на ДИР? Привлича вниманието на войнстващите тролове, създава психози или просто пълни страницата?

да си губим времето да разсъждаваме за неща, които тотално не зависят от нас и от нашето мнение. да се вторачваме в разни милитаризми, вместо да си гледаме ежедневието.

ChatGPT

Ядрените държави: Всички държави трябва да премахнат ядрените си оръжия за да се запази баланса! Също ядрените държави: Дайте да правим ядрени оръжия и да ги модернизираме! Само да напомня, че като ни го вкараха в НАТО ни накараха да си нарежем за скрап всички ракети. Още не мога да си обясня как толкова правителства го търпят това?! На практика България капитулира пред НАТО, както преди това капитулирахме пред СССР и преди това пред фашистка Германия, а още по-рано и пред Османската империя!

Добри сме в капитолацийте братче. ВИЖ в Южна Америка протестират масово срещу повишаване пенсионната възраст. В Бг народа реагира на същото с демократична радост

Тръмп ще направи Америка отново велика!

на пияна жена, но не и на ТРЪМП, той е дърт и с единия крак в гроба вече!

ама му ядат центовете и искат и още

Може, ама ДЕД..ВИЯ, ама веке мек!

България пък има бойни глави, макар и не ядрени, но с много по-разрушителна сила от ядрените За съжаление българските бойни глави падат само на българска територия. те са от серията БОКО

По колко ядрени глави имат е ясно,но имат ли ГЛАВИ да не ги използват,това е въпросът на днешния ден. Като гледам лидерите, не споделям оптимизма за утрешния ден. Нито форма нито съдържание. Големи небостъргачи,но с празни последни етажи.

Руслямска държава естествено има най-много ядрени бойни глави, но не е само това те са и много по-мощни от тези на другите държави. А територията и е най-голяма. Това ги прави нагли и нападат всички съседни държави, а като СССР предизвикаха над 95% от всички въоръжени конфликти по света.

Вчера пак си излизал без шапка.

ОБИКНОВЕННО ЗОМБИ СЪМ!

Я че много обичаш да публикуваш постиженията на Щатите та и аз да ти публикувам една статистика: от 248 военни конфликта щатите са започнали 201 тъй че, това мисля че говори достатъчно кой е агресивен!

И това бе по изследване на щатско НПО за здраве, за военните конфликти след ВСВ. Като резултата е от по-предни години. Само в Латинска Америка направили 20 преврата за 10 години. А се оплакват от намеса в изборите им. Двуличници до безкрай.

Тази статистика можеш да си я завреш там, където слънце не огрява, щом не са успели да го докарат до 100 на 100. Тъй де, те американците, де що е имало войни от 300-400 години насам , всичките те са ги започвали.

.....Е щерев, много ама многоо си се объркал, ако това което си написал е вярно то тогава защо има Беловежки споразумения с които Украйна се съгласи да предаде тежките си ракети с ядрени бойни глави на блядовете гадове, срещу гаранция за нейната териториална цялост....видяхме какво се случи с териториалната и цялост!!!

А докладът на СИПИ - кварталната отганизация на анонимните алкохолици обявява, че във всеки един момент има поне 200 пияни глави във висока степен на готовност.

Доналд Дък скъса договорите. Допълнително Дък показа, че ако имаш ядрена армия няма да те изнудват и закачат. И какъв е изборът на малки държави да се защитят от крадливите САЩ? Ами да се сдобият с ядрено оръжие. Мислите ли, че Иран ще чака дълго? САЩ са толкова алчни и отчаяни, че вършат простотии само и само да се доберат до природните ресурси на дадена държава. Ако Венецуела има избор мислите ли, че ще чака дълго преди да се сдобие с ядрено оръжие?

И до какви точно природни богатства се добраха в Сърбия?

словения, хърватия, черна гора, босна, херциговина, косово, македония. Съзнателно с малки букви. Стигат ли?

добра се до територии на хората и ги предадоха на орките. Създадоха оркска държава, играха си на криеница с обезглавяване на случайни минувачи с нея - ту орките режеха глави на минувачи, ту краварите дронираха цели села. Просто се забавляват да изхабят старото оръжия, защото капиталистите са направили много ново, и то много.

Венецуела първо трябва да се справим Мадуро и глада,после да мисли за бомби

Мадуро е избран с 3 пъти повече гласове от следващият на изборите. Някъде 5.8 милиона са гласували за него и 1.8 милиона за следващият. Тръмп е избран с почти 3 милиона гласа по-малко от Хилърито. Дори да има някакви нередности при изборите, те трябва да са за милиони гласове. Та въпроса е, къде има повече демокрация, в САЩ или Венецуела? Като демокрация в превод от гръцки е народно управление. Мадуро е избран от народа, а Тръмп не. Онзи Гуайдо народа на венецуела дори не го познавал - 81% според допитване от януари.

но армията на Венецуела е най-мощна на онзи континент.

Дават прекалено много за Великобритания и Франция като бройка и малко за Пакистан и Индия. Те трябва да са много по-назад. Последно като гледах класация, тя бе: Русия, САЩ, Пакистан, Китай, Индия, Франция, Великобритания, Израел, Северна Корея. Само заради договора Русия и САЩ вървят към едно количество, иначе Русия можеше като при СССР да има с десетилетия двоен арсенал, като и главите им бяха по-мощни. Сега поне са много по-модернизирани, а САЩ отстъпва много. Само заради бройката Русия не може да се справи с тях без поражения, въпреки че с отделна ракета сигурно да се справят. Но реално са постигнали мечтата на САЩ, за възможен първи ядрен удар без отговор. И това вбесява американците, но им е прекалено скъпо.

САЩ дълго време бяха в застой и може наистина да са изостанали във въоръжаването си. Сега щат не щат ще насочат много усилия, научен потенциал за нови технологии, нови поколения оръжия, включитерно и ядрени, защото по-важно от сигурността няма.

... но за рязаните - има, и по-важно е да оберат всичко на всички. На едни вярата, на други душите, на трети парите, а на останалите - квото падне. Така че краваристан вече 100 години снабдява рязаните с каквото му поискат. Първо си даде финансите, после войските, после вярата, а напоследък и всичко останало. Дори флага не смеят да си развеят над собствените училища, жалки до припадък. Реално тия 240 проблема дето ги имаме тук там са милиарди и милиарди.

всеки самурай или ислямист е готов да се самоубие, така е и с човечеството

За Северна Корея ясно че не се знае точно. Но как па за Израел се знае? Те даже официално не признават че имат атомно оръжие.

Май...ната ви на всичките "развити държави"...НАшите приятели от УСА се въоръжават а нас ни накараха да с инарежем ракетите които могат да носят ядрена бойна глава...

Не можеха да носят руските ракети "ПРАВИЛНИТЕ, ДЕМОКРАТИЧНИ, АМЕРИКАНСКИ ЯДРИНЕ БОЙНИ ГЛАВИ"!

Не са накарали нашите приятели от УСА ами вашите господари от Кремъл.И то веднага след закопуването им.И не защото са можели да носят ядрена бойна глава ами защото можеха да стигнат до Крим и Краснодар.

Герберастките орки от ранни зори се напъват да словославят (не че те знаят какво означва тази дума) банкянския шайкаджия. Сега че ги ударим в земята! "Борисов и Мария Габриел обсъждат изграждането на суперкомпютър у нас." Представяте ли си? Двама титани та IT индустрията и стратези от бъдещето обсъждат... изграждането на суперкомпютър в България?! Сякаш имат ресурс или пък нещо зависи от тях? Гаче ли това е да си насадиш 2 лехи чушки и домати в градината в Банкя!

Колкото у генерала толкова и у тебе - фатмака.

Този е генерал-МЕНТЕ! Под достойнството ми е да обсъждам начина на подаването на пагоните му. Ще кажа само, че Румен Петков запалката го предложи, а му ги даде Ахмет Доган. И за разлика от теб и него, аз имам официален документ от Менса БГ и резултатът записан в него е трицифрен, за по-простите като теб това означава "над 100".

Не разбирам за какво си си вадил документ от Менса? Да го размахваш ли или за да покажеш, че не си под 100 ли? Ами аз изкарах над 180 и то без никаква подготовка, така че мога да ти кажа да не се напъваш по въпроси които очевадно са ти трудни. Разбира се, че тези "титани на IT" могат да обсъждат Суперкомпютъра, защото от тях зависи къде да бъде разположен, как да се захрани и т.н. административни въпроси и проблеми, но явно напразно са ти дали над 100 от Менса.

Стойност на IQ над 140 Хората, които имат стойност на IQ по-голяма от 140 притежават отлични предпоставки за творческа дейност и служат като ориентир за останалите. Те са големите имена на своето време - създават теории и изобретения. В света тези хора са приблизително 0,002%. . . . Дир-а издирете го тоя български титан на мисълта бе! 180+ ИМАЛ НА МЕНСАТА!

.......Украйна - третата в света държава по мощност на притежаваните от нея ядрени оръжия се разоръжи (предаде тежките си ракети с мощни ядрени бойни глави на блрядовете) и виждаме какво и се случи, така че ако искаме мир никакво разоръжаване,....човечеството все още не е дорасло за един мирен свът!

поКрайната никога не е притежавала ядрени бойни глави! Те са били собственост на СССР, а тая НЕдържава не е и никога не е заявявала, че е наследник на пасивите и активите на СССР! Все едно да кажеш, че главите, разположени в бившата ГДР са немски!?

SirBob

Тук си напълно прав.

а сега ако обясните какво получи в замяна Украйна, цена няма да имате.

В ЗАМЯНА НА КАКВО?! Да не би да са поели част от дълговете на СССР, че да имат претенции за друго?! Пасивите и активите вървят ръка за ръка.

Освен това 25 години от обявяването на своята независимост до 2014 точеха газ на корем, като мургавите ток в България! Тая газ да не би да я плащаха?

в замяна на разоръжаването - били са 3 в света ядрена сила. на този въпрос идеално би отговорил Бил Клинтън, подписал Будапещенския меморандум и един от инициаторите на това разоръжаване.

Получи един "демократичен". Като България.

Получи свобода и живот - дали руснаците щяха да оставят така - някой да реши да си затвори вратата и каквото остане в двора му - негово си е Щяха да отидат и да си приберат всичко насилствено. Въпроса е какво получиха жителите на Украйна в замана на жеста да върнат на Русия всичко, което си беше нейно - получиха възможност да запазят всичката инфраструктура, тежка промишленност и заводи, които руснаците бяха финансирали (в общи линии украинците са малко като гърците - лежерни да ги наречем). Получиха и горива без пари, редовно щипваха от транзита. Ситуацията в Украйна може да се опише като "Не би мирно седело, не би чудо видяло" - ако не бяха позволили на американците да си правят Майдан-а, нямаше да влиза руснака и да си гарантира, че няма да му го забодат отзад (от към Украйна). Съвсем обективно - каква работа имаха американците в Украйна и трябва ли да са на всяка манджа мерудия?

Няма по-добър ръководител от Бойко Борисов!

Путя е по добър - той е просто незаменим

Нямаш ли роднини, които да те заведат при психиатър?

Колко пъти би се унищожил живота на земята с това оръжие?

Дира, нали имасвобода а словото, какво сега - само да хвалим банкянската глава иначе - цензура?

А, има ли? Свобода на словото.

В Русия има...

За България ме интересува.

под свобода на словото се разбира свободата да псуваш, да ругаеш политиците...Това си е просто "предвиден социален отдушник"...Онова, което липсва, е ИНФОРМАЦИЯ...Или я няма въобще, или закъснява, или не е точна...Всичко това се вижда при проследяване на чуждестранните медии...

Колкото и ядрени глави да имат свръхсилите те е могат да се сравняват с пожарникарската банкянска глава която издигна България на непознати в историята висоти.

логично е да продължават - наскоро САЩ излезе от договора за ракетите и даде тон за песен. лошото е, че има изгледи до излязат от още един важен договор. или по-скоро да не го преподпишат.

Според либералното право можеш и да излезеш от договор, който си подписал, даже без да платиш неустойка, ако извадиш бухалката. Само че Божието право не прилича на човешкото и от Божието справедливо възмездие няма измъкване.

Абе, що тъй за тез държави може, пък за Иран не може, а?

За Иран ще има геноцид и бомби - евроатлантически ценности. САЩ са гнусна държава, уж морални а реално ходят и убиват невинни хора без истинска причина, само с измислена такава.

Защото не може да се допусне фанатици да притежават оръжия за масово поразяване.Противно на всякаква логика е.

Как се разбра, че са "фанатици"?

Иран е единствената държава в света,която не признава съседна на нея държава и открито да заявява че ще я унищожи(и се опитва да прави това с различните си там военни формирования

Коя СЪСЕДНА държава не признава? А, при Сърбия и Косово, като как е положението - признават ли се? А, при Китай и Тайван?

Примерите които даваш нямат нищо общо с Иран и Израел. Нито Косово иска да унищожи Сърбия,нито Сърбия Косово. А примера с Тайван и Китай е смешен. Иран не признава израелците като нация и няма духовен или военен лидер на Иран който да не се заканвал да унищожи Израел. А що се отнася за фанатизма - то Иранския фанатизъм е радикален съпоставим със С.Корейския

Аха! Разбрах - "заканвал" се! Начи, номерът е да унищожаваш без да се заканваш! Както унищожиха Ирак, Либия, Сирия, Югославия, Украйна... България.

е оазис на мир, добронамереност, религиозна толерантност...

Е явно е че си несведущ. Ами да дам и аз примери. Не, както унищожиха Германия,Франция,Италия,Испания,Холандия цяла западна Европа + Япония,Ю.Корея ,Кувейт,Дубай.Катар.Мароко.Тунис. По голямата част от тях водещите 20 иконимики в света. Ирак,Либия,Сирия бяха унищожени от собствените си диктатори.Войната срещу Сърбия прекрати едно повече от 10 годишно клане. Украйна като гледаам някой друг се опитва да я унищожи. А България не знам как попадна в твоята класация. Брутния Вътрешен продукт на България в момента е почти четири пъти по голям от по времето на соца

България е на челните места по смъртност и обезлюдяване в ЕС и света.

Не съм съгласен. И за смъртността и за обезлюдяването. Не ми се иска да влизам в дискусия кой има полза да подържа мита за високата смъртност в България. А за обезлюдяването - според последното преброяване сме 7.300.000милилона. Ако вярваме че 1989г България е била 9 милиона(в което се съмнявам,тъй като си спомням изкривената действителност и опитите на комунистите да преувеличават значително) голямата екскурзия имаме 1 милион турци които се прибраха в Турция - значи остават 700 000 хиляди - да ги разделиме 350 000 гастербайтери(отишли да работят) и 350 000 емигранти(които евентуално няма да се върнат никога) . Еми смятам че обезлюдяването което искат да представят на хората всъчщност не е токова голямо.Щото ако по времето на соца бяха отворили границите - щяха да избягат 7 000 000 милиона и да останат само активните борци и партийните секретари в България

Страхувайте се! Гласувайте за Боко и той всичко ще оправи.!