200 испанци починаха за 24 ч., заразата уби 17 в старчески дом

Близо 14 000 са заразените в четвъртата най-засегната от коронавируса страна в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До списвачите на поредицата апокалиптични статии, информиращи ошашавения народ, къде колко хора са починали. Моля, вземете най-обикновен калкулатор и разделете 50 000 000, колкото е населението на Испания на 366, колкото са дните през настоящата година. Полученото разделете на 80, приблизителната средна продължителност на живота и ще получите число - 1706. Това е нормалният брой хора, които ежедневно умират от старост в Испания, като непосредствената причина за голяма част случаите са именно вирусни инфекции. Хайде сега погледнете пак числото 200 и кажете, голямо ли ви изглежда още. При това огромна част от същите тези починали, колкото и цинично да звучи, нямаше да преживеят и зараза от обикновен грип.

под 40 годишен си?

Ид.от! Ти знаеш ли какво е експоненциална функция!???

Тези дето смятат проценти не са чак толкоз напред с материала. Не се хаби изобщо да обясняваш.

А защо не дадете статистика колко хора умират за 24 часа ,преди короната,да не се окаже че са пак толкова,ама сега всичко се пише на тоя вирус

Това са същите тъпанари като нас. Пътуваха из цяла Испания като обявиха карантина и заразиха що де видяха, италианците съшите тъпаци, ако ние не се спрем ще ги последваме...

Всеки месец Испания е посещавана от 7млн. чужденци. Дали щото пътуват се станало така. Тиква

Испания е същата смешна държава кат Злеталия.

Испания бе руски боклук. Добре че еИспания чепошувината ти храна на масата идва от там. Михлюз

Разбирач който работи за 500лв тук.

в Русия 82 евро мин. заплата.

Щом не знаеш - Функция, която е равна на собствената си производна. След като го научи, можеш да разработи математически модел на епидемията и на мерките, които да се вземат за овладяването и. Ако интегрираш ти позволявам ти ползваш указаните от мен неопределености, без да ми дължиш хонорар. Успееш ли, ще станеш новия Ойлер.

Само разбирачи зад клавиатурите а 95%тука не са излизали от квартала. Разликата между Испания и Италия е голяма а с Абсурдистан светлинни години. Вие си пишете и заблуждавайте колкото искате!

Никой не ви вярва вече :D

Вярно е, че прекаленото драматизиране е излишно, но има два важни елемента: 1. Короната изобщо - проблемът не е смъртността като процент, вярно е, че не се различава много от сложен щам на редовен грип. Проблемът е в експоненциалното му нарастване, т.е. става дума за епидемия, която се развива много бързо и дори най-добре оборудваните медицински системи, като испанската, не могат да удържат на масивния шок. Когато имаш 7 пациента за едно легло в спешното и трябва да избереш, кой да живее. На това му се казва медицина във военни условия. 2. В Испания не се взеха навременни мерки по политически причини. Феминисткото лоби настояваше за голяма демонстрация на 8 март и заразените са се умножили значително по време на манифестацията. Три дни по- късно затвориха училищата. Точка.

Викаш 30-40 пъти разлика не е много?

ви имам и заглавията. Ако човек си направи труда да провери информацията ще открие,че почти нищо не е вярно. Само имената на държавите и името на свещенния вирус.

От мигранитите ли или?

Преди да пишете проверявайте хубаво. Това са 200 от всекидневно умиращите 1200 - 1300 души / нарича се смъртност в една държава/. Просто на път за оня свят /лека им пръст/ са им лепнали по една корона в болниците. В болниците поради тези фалшиви новини гъмжи от корона. Като публикувате за утре бройката пишете и колко са умрелите без корона и колко са починалите за същия ден миналата година. Да видите как всички ще лъсне.