17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много им се събра на италианците но ще се оправят ние сме с пъти по неорганизирани.

Няма статии за блокирани пътища и катастрофи в Русия ? Там времето вероятно е много хубаво.

Внимавайте при превод североизточна Австрия не може да граничи със северна Италия. Южните части на Австрия граничат със северните на Италия.

Североизточна Италия граничи с югозападна Австрия...

Kak така? Нали тези неща само в България могат да се случват???

Случило се е в алпийски район в Италия. В България падат 5cm сняг и се оказва, че снегопочистващите фирми/АПИ/общините са изненадани. И в изненадата си дремят и чакат снега да се стопи. Оня ден пък валя дъжд в София, вечерта беше студено и логично - сутринта улици и тротоари бяха като огледало, добре оборудвани коли, камиони и автобуси се въртяха и боксуваха. Аз също поднесох с 20 km/h, въпреки че съм с нови зимни гуми (на 800km). Защо казвам, че е логично? Защото у нас никога не се вземат превантивни мерки. Ако някой беше гледал прогнозата за времето и не беше откраднал парите, а предварително беше обработил улиците с последната дума на химията - воден разтвор на натриев хлорид, това нямаше да се случва.

Точно в тази част на Италия италианците са си живи австрийци, много от тях говорят немски, а в някои райони дори етнически са австрийци (дори помежду си говорят на немски и това им е майчин език). Много са организирани и дисциплинирани, нямат нищо общо с онези от Южна Италия.

Не си личи от снимката да са много дисциплинирани. Бил съм в различни части на Австрия, не всички са еднакви

Стига си се оправдавал. Ако се беше случило същото количество валежи у нас, щеше да оревеш какво било в Италия а тук с едни 5 сантиметра...