17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ги вдигат я гражданските то няма ден без ПТП, но най-накрая да въведат строги шофьорски курсове и на сульо пульо да не се дава книжка, а мургавите задължително да се отнемат книжките защото един такъв не съм виждал на учебна кола

Българските пътища са пълни с демони и малко невнимание прибират душите им, И до ден днешен не се знае Защо ????

Самокатастрофа е специален термин, смешно е катаджия да не знае какво означава.

за младите шофьори имаше редица ограничения - най-вече ограничения за скоростта(в продължение на 3 години).

Осемнайсегодишни, преди полунощ , кога и как взема шофьорска книжка? Къде са родителите, това са сигурно още ученички, дано оживее поне другото момиче, много жалко...

Удар в дърво е причината сигурно на 50% от смъртните случаи по пътя в България. Ама пък било полезно за въздуха да са точно до пътя.

Причината е малоумие

Ако спукаш гума и умреш в първото дърво, малоумен ли да те наричаме ,тиква проста? На дърветата мястото им е в гората,не до пътя!

Бог да прибере младостта й! За кой ли път се уверявам, че " ТХ" е диагноза!

Малки котки, станали за умирачка, а пак не йм дошъл акъла. Срамота.

Изпростяването се вижда най-добре на пътя!Само да не завличат невинни! А не е зле да човек да кара така, че даже нещо внезапно да изскочи на пътя, да успее да спре, особено нощно време.Понякога обаче завоите изскачат внезапно и разни тъпи шофьори не успяват да спрат, да не говорим да завият....Та после виновно било дървото. И всеки път когато загине момиче, България намалява с повече от един човек.Но така ще е след като за момичетата най важни станаха материалните неща и силните усещания от дискотеки и чалга, алкохол и опиати, високите скорости и лъскавите играчки.Както казва един познат:Абе много обичат нещо да ги разтърси, да ги раздруса, ама из основи да е! Жалко за момичетата!

Еми разтърсило ги е, даже раздрусало, чичко Смърт дебне с тримера в дърветата....¹

Добричлии със стена да се ограничат там!

Всяка седмица правя обиколки из България от по 4-500 км и не мисля, че е нормално да виждам катаджий най-много веднъж месечно... Къде е целият ресурс на КАТ, къде са новите камери за толкова много пари. Видях ги 2-3 пъти из София и околията няколко дена след като ги доставиха и това е. Днес беше един от редките случаи, когато видях катаджий. На източния вход на Пирдоп. 5 километра преди тях, всички ти мигат с фаровете, все едно ти правят невероятната услуга. Е как няма да караш като гламав при положение, че знаеш, че даже и да има катаджий пред теб, някой все ще ти 'мигне' да те предупреди. Гламав народ, гламави шофьори!

"...катаджий"- три пъти! "Браво" на правописа ти, 180! " Браво", защото, според мен, не си достигнал нивото на оценките с цифри! И какви са тези "обиколки на България" от по 4- 500 км.?

Виш даскале щом ас пиша "катаджиЙ" - значи така са пише. Ти каде беше като бех оченик да за ма научиш да пиша правилно?

Какъв е този Катаджий? За кого говорите?

кръвна проба ще покаже наличие на наркотици щом са изхвърчали, значи са били без колани на-вероятно напукани като за събота вечер

Ако не бяха изхвърчали щяха да изгорят и двете.

кръвна проба ще покаже наличие на наркотици щом са изхвърчали, значи са били без колани на-вероятно напукани като за събота вечер

Явно възрастта за шофиране трябва да се дигне на 25 защото тогава почва да им идва акъла

ОК, но ти ще плащаш заплатите на хиляди хора, които с шофиране си изкарват хляба от 18-ата до 25-ата им година.

Загледайте се внимателно в такива шофьорки, болшинството шофират и говорят по телефона, и няма кой да ги спре да го правят.

Загледайте се внимателно в такива шофьорки, болшинството шофират и говорят по телефона, и няма кой да ги спре да го правят.

Жалко е, когато млади хора си отиват по нелеп начин! Това, което се наблюдава през последните дни са тежките катастрофи с жертви причинени от млади и неопитни водачи. Тук включвам и случаят в Карнобат от вчера. Гибелта на младата двойка от Казанлък също е в тази графа, независимо, че има и друга причина. Изобщо, изводът се натрапва сам. Водачите на възраст до 25 години са най-рисковите и опасни. Фактите го доказват. Вижда се, че трябва да се предприемат законодателни мерки. Ясно е обаче и друго. Родителите трябва да са на мястото си! Как така ще пуснеш детето си, което е шофьор от вчера, да кара по късна доба и ще спиш спокойно?Родителският контрол и възпитанието на такива водачи е много важен. С децата трябва да се разговаря сериозно и да им се обяснят рисковете, защото автомобилът е и оръжие. И то смъртоносно!

... жалко за загиналите. В някои отношения младите са ДЕЦА, но пълнолетни. От този момент нататък не мама и тате, а ДЪРЖАВАТА е тази, която поема възпитанието им, независимо от провала на родителите до първите осемнадесет. Но явно нито родителите, нито държавата желаят да възпитават. Това децата да са без колани е ВЪЗПИТАНИЕ, навик, който явно не е изграден от родителите. Аз не пускам никого в моя автомобил без да си сложи колана, дори и на задните седалки. Ако каже, че не ще, му казвам глобата е индивидуална, желая в моя автомобил пътниците да са с колани. Ако пак не ще, си е за него! Но ... след като родителите не са се справили, какво да очакваме от държава, чиито транспортен министър затри детето си без каска на забранен за ски спортове път със ски джет? Че не си и подаде оставката! Надежда няма и ще мрем като мухи, а бате Бойко ще вкарва бесарабски българи, а всичко читаво от България ще чака на терминал 2. Тъжно ... много тъжно! П.П. желая да попитам модератора, поради каква причина цензурира този ми пост?

Извинения към модератора. Не знам поради каква причина, но за няколко минути не ми показваше поста ми. Добре би било тези, които са писали коментарите(говорим за регистрирани потребители), да имат правото да редактират или трият свои коментари.

... жалко за загиналите. В някои отношения младите са ДЕЦА, но пълнолетни. От този момент нататък не мама и тате, а ДЪРЖАВАТА е тази, която поема възпитанието им, независимо от провала на родителите до първите осемнадесет. Но явно нито родителите, нито държавата желаят да възпитават. Това децата да са без колани е ВЪЗПИТАНИЕ, навик, който явно не е изграден от родителите. Аз не пускам никого в моя автомобил без да си сложи колана, дори и на задните седалки. Ако каже, че не ще, му казвам глобата е индивидуална, желая в моя автомобил пътниците да са с колани. Ако пак не ще, си е за него! Но ... след като родителите не са се справили, какво да очакваме от държава, чиито транспортен министър затри детето си без каска на забранен за ски спортове път със ски джет? Че не си и подаде оставката! Надежда няма и ще мрем като мухи, а бате Бойко ще вкарва бесарабски българи, а всичко читаво от България ще чака на терминал 2. Тъжно ... много тъжно!

Защо по дяволите са тези дървета покрай пътищата, защо не се махнат?

Изскачат внезапно на пътя, нали?

Не! Няма начин да го разбера това. Всеки ден, ВСЕКИ ДЕН някой под 25 нацелва дървото и някой умира. всички медии украсяват първите си страници с труповете, глозгат мъртвите им тела още няколко дни, понякога цяла седмица... И ВЪПРЕКИ ТОВА някой под 25, който бог знае защо се мисли за безсмъртен, се качва на някоя раздрънкана бричка, качва и най добрите се приятели, газ до ламарината и... НАЦЕЛВА ДЪРВОТО. Започвам да мисля, че просто не им пука дали ще живеят или не. Явно и н ародителите не им пука. Тогава защо пък на мен трябва да им пука? МРЕТЕ, БЕ ТЪПНАРИ, МРЕТЕ! ИЗПУКАЙТЕ ВСИЧКИ, ТА ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ!

Преди години 3 депутатки изхвърчаха от кола при катастрофа и загинаха. При това не от стар таралясник, а от съвременен депутатски Мерцедес. У нас е пълно с комплексари, които са велики и оплюват задължителното ползване на колани. Щото са мъже. А в същност са п.си.

Какво щеше да промени колана?При удара ще останат на седалките и ще изгорят в запалилата се кола.

Щом има нужда да ти се обяснява, защо се ползва колан... май, по-добре е да си караш без волан, до денят Х, когато ще спреш да хабиш ресурсите на родната социална система.

Интересно, същата новина я има в норвежкия сайт, но излетялата е норвежка.

Това да не е начин да кажеш, от кой етнос е?

От толбухинския.

въпреки целия траур съсм възхитен от находчивостта на журналистиката при всички полозения. ето това например било част от зачестилите напоследък, цитирам! "самокатастрофи".... тц, тц, тц...

Какво става ? Всеки ден загинали ,а други на Терминал 2.Пътищата ни заприличаха на военен фронт.Всеки ден от 1 до 3-ма загинали и предимно млади българи. Трябва сурови мерки от КАТ и правораздавателните органи,като се почне от обучението и изпита за водач на МПС.

Със сурови мерки не става наливането на акъл. Няма как да се намалят жертвите с контрол на превишената скорост, когато за 50% от жертвите в ПТП е виновна НЕСЪОБРАЗЕНАТА.

трябва да се ограничи макс.скорост навсякъде и след това много добре да се обмислят и въведат нови ефективни мерки за намаляване на катастрофите с отчитане на обществения интерес.

Вчера един мръсен циганин уби две възрастни жени над 80 години, днес загинаха два млади живота на по 18 години---няма край---как ще осъмнат тези мили майчици ..Бог да прости тези възрастни и тези млади жени!

А българите,дето го вършат същото те "чисти" ли са?Стига сте лепили етикети,защото безобраията са повсеместни.

Етноса нали станаха "роми"! Цигани са всички необразовани, невъзпитани и с огромно претенции примати населяващи територията. Нищо общо няма вече с цвят и религия.

Бе друго си е да летиш с трошката и чалгата на макс. Е случва се и някое дърво да те изненада в мрака ама пък нали си голяма работа

Държава няма та КАТ ли ще има ?

Ми то карането на кола не е като френският.

КОНТРОЛ - НИКАКЪВ! КЪДЕ Е КАТ? ЗАЩО ДО ТОЗИ МОМЕНТ ЗА СТАВАЩИТЕ УБИЙСТВА ПО ПЪТИЩАТА НЯМА ОТГОВОРНИ? МОЖЕ ЛИ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА ЧЕТЕМ ЗА СМЪРТ ПО ПЪТИЩАТА? НЕ СЕ ВЗИМАТ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ, АПЕЛ: СПРЕТЕ ПРОДАЖБИТЕ НА ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ, ЗАВИШЕТЕ ВЪЗРАСТТА НА ХОРАТА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ!

Всеки шофоьр знае къде е КАТ - наслагал е безсмислени забранителни знаци по първокласните пътища и дебне да събира глоби. Да не са луди катаджиите да стоят по междуселските пътища, където всички са "наши" хора.

к'ъв КАТ искаш пък ти бре ? Кола на КАТ да съпровожда всяка трошка-изтребител ли ? И стига с тия купени книжки вече....и да не си с купена , акъла ти като е на врабче дето се мисли за орл , все тая......

да вземе пример за...катапулт към Луната!

- за гравитацията.. - за съхранение на енергията ...

с 3-ка само за присъствие по милост по физика - толкова

Каква нечовешка смелост?..! Без грам инстинкт за самосъхранение.

Толбухински селяндури, стойте далеч от ТХ.

За да излетят са били и двете без колани. Жалко, но кифленското образование до там води.

Тяхното е "кифленско", добре. А как се нарича това на момчетата, които правят същото?

КОЕТО ВИЖДАМ Е, ЧЕ ЖЕНИ-ШОФЬОРИ ТРУДНО СЕ ОРИЕНТИРАТ В ПО-СЛОЖНА СИТУАЦИЯ... ВСЕКИ ДЕН ВИЖДАМ ЖЕНИ-ШОФЬОРИ, КОИТО НА ВИСОКА СКОРОСТ ПРАВЯТ ЗАВОЙ, ДРУГИ ПЪК НЕ МОГАТ ДА КАРАТ ПО ВИСОКИ МЕСТА..., КОЛАТА ИМ СЕ ВРЪЩА НАЗАД, ЗА ПАРКИРАНЕТО - ТАМ Е НАПРАВО СТРАШНО... ИСКАМ ДА ПОХВАЛЯ ДОБРИТЕ, НО ТЕ СА ТВЪРДЕ НИСЪК ПРОЦЕНТ!

Сигурен съм че е имало неосветена циганска каруца, а иначе са карали съвсем благоразумна скорост както се полага да караш по подобен път. Те нещо напоследък неосветените цигански каруци станаха повече от циганите.

Това е наказанието за родители, невъзпитали децата си и им предоставили средство за убийство. Простотия, показност, арогантност. Без колани, висока скорост, чалгата до дупка, щракане с пръсти. Добре, че не са убили някой невинен.

То като по филмите - колата се блъска в нещо, пътниците изхвърчат през предното стъкло, защото са забравили да си сложат коланите. След секунди колата се запалва и последва взрив. Значи: не си купувайте мазда - запалват се от раз! Ако все пак сте си купили мазда, не слагайте коланите - така ще избягате от пламъците, а и предното стъкло е декоративно, няма да може да ви спре. А най-добре е да си сложите газова уредба, защото тъпите японци нямат технологии за евтини двигатели! Иначе жалко за момичетата...

Дали щеше да кажеш "жалко", ако на пътя им вместо дърво, беше твое дете, което е спазвало всички правила? С такова поведение това са потенциални убийци, които рано или късно неминуемо щяха да катастрофират.

С налагането на забрани,глоби и други мерки,няма да се намалят произшествията по пътищата!?Вниманието трябва да се насочи към възпитанието и подготовката особено на младите хора в училищата и семействата! Иначе, само ще пълним хазната,а загиналите - гробищата! Не по-малко важни са състоянието на пътищата и превантивната дейност на КАТ.

КАТ ги подстрекават нарушителите като ги предразполагат за подкупи или направо си ги рекетират.

Напротив, считам, че с ефективно събиране на глобите ще се постигне максимален ефект. А сега го глобяват и глобите си видят несъбрани в пространството. Той (или тя) продължава постарому и се подхилква на думата "глоба" като циганин на Задушница!

Нарушението, водещо до най-много жертви (близо 50%), е несъобразяването на скоростта. За него няма предвидено наказание, освен това, произтичащо от законите на физиката.

Когато глобата за превишена скорост или не спиране на червено стане 1/4 от минималната работна заплата ще понамалеят ако има кой да ги събира

Колко пъти съм казвал, че книжки на 18-годишни келеши и кифли не трябва да се дават.

Те келешите и на 18 и на 28, и на 38 все са си келеши. Аз като стм взел книжка на 18 и карам оттогава - вече 20 години, редовно имам златен талон и един единствен фиш за неправилно паркиране. А по мое време курсовете бяха по 24 часа шофиране...

А на 78 ?

не е ли малко рано ....

Предполагам, че не са сложили препазения колан? Жалко...

Не знам доколко колана щеше да ги спаси при положение, че колата след това се е запалила.

Ми те първо са изхвърчали а после колата се е запалила.

- началникът на "КАТ Пътна Полиция" - Добрич, Жулиян Минев - Жули Жеко, мъжЪ ми е в Коми..

То беше едно време, за Коми. Сега мъжът ми е дюлгерин в Европа.