1733 деца са спасени от изоставяне през 2018 година

Извеждането на дете от биологичното семейство е крайна временна мярка

Обратно в новината

Коментари - 1733 деца са спасени от изоставяне през 2018 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. 1733 циганки ще получават пари за да не си изхвърлят децата... А държавата ще взема тези пари от работещите хора.

Още ... – могат да ви отнемат детето, ако преценят, че го възпитавате или отглеждате в разрез с неговите „най-добри интереси” – Чл. 42(2), Чл. 43 – ви отнемат детето, ако преценят, че не успявате да осигурите развитието му дори в „една от следните области: здраве, образование, емоционално развитие, изхранване, осигуряване на дом и безопасност.” Чл. 71(4) – Чл. 3(29) – ви отнемат детето незабавно (по смисъла на закона това са 24 часа) единствено по преценка на социалните служители, т.е. БЕЗ СЪД – 84(2) – Биологичните родители ще бъдат задължени да заплащат на приемните за услугата, че им гледат децата – Чл. 156, Чл. 157 (3); на тях ще им плаща и държавата, с цел да ги превърне в „професионални родители” (Чл. 85 (3)). Така родителската грижа се превръща в професия, която ще имат право да упражняват одобрени от службите лица. На официален форум по Закона за детето, организиран от Икономическия и социален съвет през март 2012 г., Диана Вакарелска, Директор Социална политика и планиране, УНИЦЕФ, заяви: „Желанието не е да отнемаме децата, а да ги дадем на тези, които най-добре се грижат за тях – това предлага законът.” Това е узаконен трафик на деца от биологични към приемни родители и осиновители – той се счита за оправдан, защото някой е убеден, че го прави с добри намерения. Това вече е гласувано и го има в държавен вестник 24бр от 22.03.2019г. ако успеете да го намерите, го прочетете. В нета е изтрито. А защо в бележниците на децата има телефона, на който отговаря НПО Анимус?

Отнемането на дете е социална услуга (Чл. 85 (3)), която държавата ви предоставя, за да закриля детето ви от самите вас – 157 (3) – Според Чл 155 (2) ако откажете да сътрудничите на социалните служби или ако те преценят, че има „риск” (т.е. вероятност) да пренебрегнете детето си, те ще предприемат задължителни социални услуги за защита, сред които спада и отнемане на детето ви. още ... – Социалните работници и училищните психолози ще могат да консултират детето ви, независимо от възрастта му, без ваше знание, когато то има разногласия с вас – Чл. 49 (1) и когато се прецени, че това е в негов интерес – Чл. 21(2); 25(6). Държавата ще предоставя на детето ви, и по-специално на непълнолетното дете „… достъпно, безплатно, конфиденциално и пълно консултиране по въпросите на: здравословни проблеми; болести на пристрастяването; сексуално и репродуктивно здраве; психично здраве; отношения със семейството и връстниците.” Чл. 28 (3) – държавата ще обучава детето ви от предучилищна възраст (4-5 г.) в сексуално и репродуктивно здраве – спокойно, тя ще го ограмоти как тези неща се правят „безопасно” (включително безопасно прекратяване на бременност) и ще го закриля срещу дискриминация заради сексуалната му ориентация – Чл. 27 (5); Чл. 29(1) – ако детето ви е над 16 г., държавата ще му извършва определени здравни процедури и изследвания без вашето знание – Чл. 31(3) – ако детето ви почувства, че нарушавате правата му, то ще може да ви докладва на социалните служби и държавата ще му съдейства да ви съди – ако е под 14 г. тя ще го представлява, а ако е навършоло 14 – то ще може да ви съди лично – Чл. 24 (1)

Препечатвам това от друг форумец тук, преди 2 дена ... Закон за защита на детето Извадки ... – държавата ви забранява да оказвате каквато и да е принуда върху детето си и ви задължава да „взимате предвид мнението и желанието” му (каквото и да означава това в правен текст), но отговорността за вредите, които то е причинило другиму, остава именно за вас. Чл. 46(2-4) – държавата ще защитава детето ви от вашите „форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.” Чл. 196(2) – държавата ще съблюдава „правото” на детето ви да формира възгледите си „свободно”, като на вас определя ролята да го „подкрепяте”, (не ръководите) – Чл. 20. (1) В съчетание с Чл. 23(3), който гарантира на детето закрила от „въвличане в религиозни, синдикални и политически дейности” (сякаш са престъпни дейности), това на практика отнема до голяма степен възможността на родителите да споделят живота и убежденията си с децата си. – държавата ще постанови само един законен метод за грижа към децата, формулиран в закона като „позитивно родителство” – Чл. 3(19) – държавата ще се назначи за „особен представител” на детето ви, ако е налице „противоречие между интереса на детето и на единия или двамата родители” – 46(5) – Внимание: Не трябва да се дърпате, ако социалните служители дойдат у вас да отнемат детето ви! По закон ще трябва да им сътрудничите, Чл. 156!

Какви новини очаквате да прочетете, след като НПО-тата хранят медиите

някой разбра ли го какво дъвчи социалния министър??? превенция на "оставяне" на децата? ние го питаме за отнетите, той ни се обяснява за оставени деца. Че кой оставя 5, 10г дете, говори ли за новородени, за тежко увредени родени, ей така си хвърля цифри и ние трябва да гадаеме какво казва, Искам отговор за отнетите деца, на майката с 11 деца, бедни, но добре гледани и възпитани деца, защо са отнети???

лъжат за цифрата, нека чуем колко от тях са били на цигани и турци, и на кого точно не са разрешили да "остави" детето си, за новородени ли става дума, което няма как да е вярно,не да ми хвърля някакви цифри.И такава огромна служба с огромна издръжка за какво са ми. наглеци, затвор ви е малко.

Разследване на ДАЗД! Присъди за чиновниците!

при социалните не говорим за фалшиви новини ,а за дебели лъжи, да се криминализират и да се вкарват в затвора,

Моите деца не ги давам да ги разпорят . Гейовете да си търсят деца от друга страна. Като сме бедни майки защо ще ни вземат детенцата.

България е сключила договор за законно отвличане на деца с Норвегия. За 1 милиард евро. Трябва да се отнемат деца и да се задоволят нуждите на гейовете и педофилите.

Има голямо търсене на бели деца от гей-двойки. Черните деца са за резервни части. Отнетите деца са временно настанени при приемна жена / възрастни жени/. Докато се появяват осиновители. Майката на детето няма да го види до края на живота си.

Значи има шанс някои педали да те осиновят- радвай се

Дават децата на безработни бабички. Тези мащехи крадат от парите на детето. Кой следи кой идва при мащехата ,може да идват мъже и да се възползват от детето. Кръвен данък имаше през турското робство. Сега пак го въвеждат

А какво стана с взетото новородено, понеже майката нямала кола?! Като се хвалите колко сте били спасили, искам и още 3 статистики: - Колко деца сте откра... Извинете, 'извели' от семейства? - Колко от тях са били върнати и кога? - Има ли и ако да, то колко, невърнати?

PEYTSCH

Спасението е в Българската Православна Църква, колкото и на някои да не му харесва...Единствено Църквата да има право на решителен глас кое дете е застрашено и кое е Продатено за 1000 лева месечно. Каже ли БПЦ НЕ, значи никакво НПО, никаква Социална служба, никой не бива да се бърка в семейството и неговите вътрешни проблеми. Църквата да носи отговорността за това.

Полит. некоректно е да се обясни за какво става дума. Социалните наливат много пари в семейства, които традиционно си изоставят децата и никой не иска да им ги взима. От друга страна има голямо търсене за деца от другите семейства, които не ги изоставят. Та тези вторите ще се взимат насила от социалните и ще се продават, а бизнесът на първите ще си върви.

Поредната платена пропагандна статия. Смърдят от 1000 километра!!! Гнус!!!

PEYTSCH

Колко от тези деца са деца от Малцинствата ?

Артър Кларк е предсказал, че децата ще се вземат от родителите и ще се възпитават от държавата, какво са сурогатните майки, точно това. Само че световното правителство там е в Париж, а сега е в Страсбург.

Колко деца са изведени от семействата, на колко са сменени имената, Норвегия няма да плаща 1 млрд евро за нищо, защото заплащането зависи от резултатите.

Дираджии, триенето ви потвърждава, че Стратегията за детето е ЗАПЛАХА за детето.

За да не те съдят, ДИР знаят какво вършат.

Някой ще съди някого за изнесени ФАКТИ?! :)))

На социалните работници да не им умря циганката , която ги хвалеше та се налага подобна статия ? Досега не шумяхте за тези случаи ама откакто се разбесняха родителите и се започна с пропагадата.Икони ще правим ли за социалните ? За светци ще ги издигаме ли ?

Много е просто. Набелязват за вземане 3000, вземат половината, а другата половина се водят спасени от изоставяне.

''Изключение правят единствено случаите, когато при различни причини се налага спешното извеждане на детето. '' ????!!! ЛИПСВА КОНКРЕТИКА! Не е разписано ТОЧНО при какви обстоятелства.Т.е. ЩЕ е по преценка на.... ЧИНОВНИК. Горното + вече приетия закон ,по който пак чиновник преценява и решава да ви вземат детето и 24 ч никой да не ви дължи дори уведомление ,камо ли обяснение. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! Пак липсва конкретика . От това по-ясно няма на къде.

единствения конвейер, на който тъмнозелените "работят" реално-конвейера за "изоставени бебета" и за бебата за получаване на помощи.

това на снимката е много бяло, та да е изоставено! вапцайте го малко за да добие по правдоподобен вид!

Ако вземат дете от малцинствата, рискуват да се сблъскат с цялата рода и с цялата махала, а там милост няма.