162 лаборатории правят бързи антигенни тестове срещу 10 лева

Тестовете са безплатно предоставени от здравното министерство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хубаво беше да може и да се отвори файла... ИДИОТИ

За да ме допуснат в мол или кино с този бърз тест, той трябва да е положителен или отрицателен? Антителата показват, че съм карала вируса, но не означава ли, че може и в момента да го карам и да заразявам околните? Въпросът ми е сериозен, не ми е ясно.

Взимането на проба е необходимо условие за направата на тест. Без пробовзимане не е възможно да се изпълни заповедта. ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО Чл. 63. (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) (9) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.

За да може да се изпълни заповедта трябва лабораториите да са налични и да могат да правят тестове на всички, които нямат сертификат. Грубо 80% от 7 милиона - 1,2 милиона под 18, - 2,5 пенсионери е около 2 милиона теста на всеки два дена. При 162 лаборатории това са грубо 12 350 теста на всеки два дена на лаборатория. На 8 часа това са около 1540 теста на час или около 26 теста на минута половин или тест на 2 секунди. Това е с пробовземане, смесване, тестване, резултат, записване, издаване на сертификат - това на всеки 2 секунди. И това се повтаря на по-следващия ден! В случай, че не може да се изпълни, заповедта е неизпълнима.

Да ама колко лаборатории изследват тестовете?

Така се правят бързи пари от ковидовце!

И аз също съм тъпа овца

Мараба, дебили-антиваксъри!

Това е някакъв тъп филм! Нямам думи просто…

По приказката "Царят е гол!"