16 смъртни присъди за убийството на Нусрат, която беше подпалена в училище

Разследването установи конспирация за потулване на случая и опит той да мине като самоубийство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докосването е мнго онтосително понятия. Който е обикалял там по ония краища знае че тия даже не се и здрависват. Не знам, кой крив кой прав в случая, ама 16 смъртни присъди е лееееко прекалено. Има и малко по-цивилизовани начини да се понася отговорност.

Има и малко по-цивилизовани начини да палиш хора.

Като съжалим за момичето, много ми хареса нататашния развой на тази история. Тук в България трябва да се прилагат подобни мерки и хиляди лъвове-юнаци- изнасилвачи, които протестират и срещу Истанбулската конвенция, трябва да бъдат осъдени на смърт.

Патка :)

Абе ти не си добре сглавата. Каква Истанбулска конвенция те гони и къде я намеси тук? Естествено е, че сме против нея, но от това следва ли, че одобряваме станалото в Бангладеш? Я иди да се гръмнеш!

Зевзек

Тук има жени, в Бангладеш има жени, но както (не) забелязваш, джендърите им са различни. В същото време пищиш против различните джендъри. От това следват много неща.

Случайно да си изпуснал/а някоя нула??? П.С. Споко, чичко шорош НЯМА да го огрее;-)...

Ако знаете колко гадно ми стана, като прочетох тази новина. Бангладеш-правосъдие. България-Европейски съюз-правосъдие. Всичко друго е излишно, защото всеки се сеща за какво става дума.

на май в ЕС НЯМА смъртна присъда. С'я к'во пра'им???

и какво сега, либерастката гняс е доволна от присъдите, те половината осъдени даже не са присъствали на местопрестъплението!

И Хитлер не е присъствал в концлагерите. Това оправдава ли го?

Да, оправдава го. Той така или иначе не е нареждал да се избиват хора. Може да е намеквал, ама не е нареждал.

Не го оправдава, затова се е самоубил. Бил е по-умен от теб, очевидно.

Ето затова жените в цивилизования свят ходят с оскъдно облекло.

Хм! В Бангладеш правосъдието е по-ефикасно от българското.

Едни политици са се разправили с други политици. Случаят на това момиче не е единичен по онези ширини, а най-лошото е, че обществеността е често на страната на насилниците. Няма да забравя как преди година излезе новината за онова 7г индисйко момиченце, което умря след седмици брутални изнасилвания в хиндуистки храм. Голям потрес уж по улиците шествия чудеса.... А в същия град имаше шествия В ПОДКРЕПА на насилвачите. Че тя си го е търсила, семейството й трябвало да плати за някаква обида и т.н. Какъв свят, Боже!

В Индия (3 години съм бил там) в повечето щати момичетата са под 45% от населението. Там ходят мобилни видеозони, правят безплатен преглед за определяне пола на бременната и предлагат платен аборт ако тя носи момиче. Там дъщерята се счита за бреме за цялото семейство. Хиндуизмът в Индия е по-ужасен и от исляма, но понеже той няма завоевателска и "конвертираща" доктрина, ние белите го смятаме за много мирна и добра религия. Кастовото разделение въпреки че е отменено, на практика си съществува с пълна сила. На о-в Бали, Индонезия е по-различен, заради вековна липса на контакти с Индия.

пола на бременната е женски какво ще му определят

Разликата между шивачките в Бангладеш и нашите шивачки е, че нашите свалят кротко глава (както са ни учили някога в турско робство), а тази е отишла там, където трябва. В БГ дойдоха хиляди предприемачи от чужбина и никой българи, разбира се и ги опрегнаха на луд труд по 12 часа на мин.заплата !! Наемаха си "бригадирки" на които плащат 100 или 200 лева в повече и те им вършат мръсната работа !! КЪМ ЖУРНАЛИСТИТЕ У НАС: ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА БЕЛИТЕ БЪЛГАРСКИ РОБИ И РОБИНИ НАЙ-ВЕЧЕ В БЪЛГАРСКАТА СИВА ИКОНОМИКА, НЕ ГИ КРИЙТЕ !!

ти да не си шивачка?

Пиша, защото знам колко маркови фирми на така известнaтa ни UK шият в Бангладеш като тяхна бивша колония, пиша, защото съм от Северозападнала България, защото виждам Софийски и пловдивски регистрации на последен модел "Мерцедеси" и БMB-та окупирали бивши машиностроителни наши заводи ( а имаше много такива до времето на Костов & Sie и превърнати в шивални, използващи немотията на Сев. западна БГ, плащайки им минимума на минимумите !! Ей, хейтър, ела и живей тука и след това си помисли какво ще пишеш в друг форум ?!

"Учителят ме докосна. Ще се боря с това престъпление до последния си дъх" Малии, наистина тежко сексуално престъпление. А що точно е сексуално. Свят шарен, какви ли не ги има. То и ние за някои не сме у ред. Което може и наистина да е така. Само дето не разбирам каква е идеята на новината. Да следваме светлия пример, или не. Това си е съвсем местна и локална трагедия. Каквито има много по света.

С думите си за непозволено докосване момичето иска да опише непристойно поведение. Най-близко до поведението на учителя е лакърдията на бившия военен министър с тупето. Онзи неориентиран земеделски шмекер, който назначи сума ти тутурутки във Военното министерство. Той в прав тест казва какво и как правел с жените - хващал ги с цяла шепа някъде там долу. За това "става на вапрос".

Виж какво, ако за тебе нежеланото докосването не е сексуално престъпление, разходи се по пола из един затвор със загорели мъже, да видим дали ще го приемеш толкова несериозно. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

в русия е същата работа

Столипиново и Максуда не са Русия. Объркал си се.

Учебния процес в това училище сигурно се състои в сричането на корана от сутрин до здрач.

Рано сутрин берат и краставици.

Ето на тези човекоподобни им трябва ИК! Но как да работи тя там, като властите, които трябва да я налагат са от страната на мъчителите?!

Докато явно арабите вървят нагоре, ние какво правим със съдебната си система - дълбаем дъното!

не са араби.

Днешното образование наистина изглежда много слабо... Най-близката арабска страна трябва да е Оман, поне на 2000 км от Бангладеш...

Представяте ли си, ако в България се проведе референдум за връщане на смъртното наказание, какъв ще бъде резултата? Все още е пресен спомена за садиста Северин, който потресе цяла Европа. Интересно как в затвора още не е линчуван. Нашата система защитава и поощрява престъпноста.

Сеньор, не си представям, а знам какъв ще бъде резултатът от такъв референдум! Гарантирам ти поне 80% "ЗА" да се върне смъртното наказание, щото на хората им писна на разни изроди - убийци и изнасилвачи, да им лепват минимални присъди, че дори и "условни"...Хората искат справедливо възмездие, не погалване по темето...

И какво точно ще промени приемането на смъртното наказание? Който си плаща пак ще получава лека присъда. И сега има тежки ама що така не ги дават? Толкова и осъдени на смърт ще има...

Дир, предпоследният абзац: последно рядкост ли е или не оплакването, че така написано трябва боб да хвърлям, за да разбера посланието?

Нищо не казват за Япония, там постоянно ги опипват в метрото, има и филм за такъв случай.

Явно сме по- добре от Бангладеш по отношение на общество и индивиди- подобни нрави и отношения все още нямаме. По отношение на съдебна система обаче май май изоставаме...

Текстът е неграмотен, алогичен и манипулативен - докосването е нормално в западния свят. Доколко една запердена мюсюлманкажможе да бъде погледната, видяна и докосната? Оттук насетне престъпления много около това момиче. Трагично е всичко, освен това е починала и в адски физически мъки...

Няма страна, в която учител да опипва ученичка да бъде считано за нормално. Независимо кой с колко ката дрехи е.

И съдебната система в Бангладеш е по-добра от тази в България и медийте са по-свободни. До там ни докараха ГЕРБерски пожарникари и БСПски мамини синчета (ДПС просто не искам да споменавам).

Да бяхте зползвали гугъл преводач- по-смислено щеше да изглежда статията...

Дори и там има повече справедливост отколкото в Тиквостан.

Бенголците, както се нарича населението на Бангладеш, са етнически индийци, но с мюсюлманска вяра. Отделят се от Индия през 40 - 50-те години на миналия век. Нека допълним че и пакистанците са мюсюлмански индийци. Циганите които всички много добре познаваме също са индийци. Сега почвате ли да правите паралел между бенголец, индиец, пакистанец и циганин? Един етнос - една и съща извратена ценностна система, в случая "гарнирана" и с мюсюлманска вяра, където по канон жената не е човек. А сега си спомнете че милиони от тия представители на фауната налазиха ЕС. Е, да ни е честито! Купувайте си вазелин докато не е станал дефицитен - ще ви е нужен....

всички бенгалци са мохамедани. Второ - реално Бангладеш не се отделя от Индия, а от Пакистан след война + индийска помощ. Въпросната война е още едно доказателство колко е мирна една "мирна" божем "религия" - пакистанците сунити се колят с "братята" си сунити , ама бенгалци... Ислям = лицемерие 24 карата...

Долу горе такъв е и процентът на неприемливо поведение спрямо жените и у нас. Преподаватели, началници, по-рано партийни секретари, сега недосегаеми цървулени велможи, мутри и пр. по един или друг начин притесняват жените, но голяма част от тях предпочита да замълчи. Този слугински манталитет е основата на безнаказаността на подобни типове. У нас и десетки бяха убити от ненормалници, при опита си да ги напуснат. Тъжна работа. Но това не се решава с документи, а с непрекъснато образование в семейството и училището в морал и етика. което не може да стане при изобилие на прости родители, че и учители. Простотията и агресията са повсеместни. Не вярвам, че нещо може да се поправи вече.

Абе некак си що така зависи от това, кой ви притеснява. Да ти дойде един русокос, синеок жребец да видим дали ще му се дърпаш. Ама обикновенния скромен човечец изгърбен от работа и с шекмбенце от биричката вечер няма право ид а ви поглежда нали? Ходете си се оправйте две по-две, да ви видим до къде ще я докарате. Краставичарки!

Една качествена и бърза присъда!

Ако напиша нещо за "религията на мира" ще бъда ли цензуриран и обвинен в ислямофобия ?

Не пиши каквито и било нападки защото ще будеш, но всичко здравомислещи те рабрахме пнапълно! :)

Въведете в Бангладеш истанбулската конвенция, пък после се напъвайте за у нас.

Смело момиче , платило с живота си борбата за справедливост .

Супер, а сега да ги подпалят и 16-тимата!!! Малко им е!!!!

"Но да се оплачеш, както направи Нусрат, все още не е рядкост, тъй като съобщаването за сексуален тормоз може да доведе до последствия. " - Дир -аджии, пак се изложихте. Това изречение противоречи на цялата статия!

Е добавили са едно "не", вярно, че променя смисъла на цялото изречение, но е ясно къде е грешката.

ДИР-аджия писател, а не читател.