15-сантиметров бетон е пробит като от снаряд след потопа в Дяволското гърло

Около 30 човека работиха, повечето доброволци, за да възстановим щетите, казва Владимир Солаков от туристическо дружество "Орфей"- Девин, стопанисващо обекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости с 10 - 15 см бетон ще подпираш планината! Нищо не е пробито, просто има места, в които не е налят бетон както трябва и пороя е промил дупките...

Природа... няма как да я спреш. Това, че някой е решил, че тази пещера ще бъде атракция, и ще правят пари от нея - нищо не значи за природата....

Като го гледам как е направен този "15 сантиметров бетон" просто онемявам - рехав, без арматура с малко цимент.... Абе направо отбиване на номера ала "MADE IN ГЕРБ"!

Оставете природата на мира, НЕ НИ ТРЯБВА БЕТОН, не ни трябва "благоустрояване" трябва ни спокойствие. Искам да почивам а не някой да се опитва да ме скубе и за това къде и как стъпвам. Страдаме само от ТЪРГАШИ.

Обърнаха природата там на бизнес - скара-бира и китайски и други боклуци.

Там не се вижда грам арматура, а 15 см бетон без арматура е НИЩО! Няколко по-силни удара и ще го откъртят, особено такъв ръб. Виждал е Каменов попадение от снаряд, ама друг път. Пак е писал надрусан!

Не ви ли е срам да лъжете така! Показвате улики, който показват некачествено изпълнение и ни сапунисвате как било много страшно....

Някой знае ли дали ще е добро качеството на олимпийските игри в Пекин? Че е на повече от 300 метра от нас и да не предава размазано - за това питам.

Щях нещо да коментирам, нещо весело, но прочетох коментарите. Стъписах се! След прочита на интервюто у мен остана едно приятно ведро чувство от благоприятното развитие на нещата с наводнението, което силно контрастира с общия дух на коментарите. Абе хора, защо сте толкова негативни, бе??? Защо във всичко виждате само лошото? Дори и да се бях напънал специално нямаше да ми дойде на ум да мисля за измами, злоупотреба с пари, граматически или тегнически грешки...??? Как ви идват в главите всичкия този негативизъм???

Съществуват причинно-следствени връзки. Някои от причините са природни, други са човешки. Човешките причини, довели до негативни резултати, се смятат за грешки. Ние познаваме човешката дейност и можем да я анализираме. Когато такава дейност се определи като грешна няма смисъл да си затваряме очите.

Още Учителя Петър Дънов е дал много точна характеристика на българите. Има и такава негова книга"Българите". Ние сме под знака на Сатурн, много е силно неговото влияние, а сатурновите хора са мрачни, подозрителни, песимисти, критикари, негативни. А и твърдоглави.

Не са ги вибрирали, а цимента и желязото са щипнали. Вижте проекта и ще стане ясно на кой етап кой какви щети е нанесъл.

Е то 15 санта бетон не е кой знае колко дебел бетон

Как не го е срам! През летния сезон групите за посещение са буквално една след друга. При 10 лв. вход само през активния сезон това прави половин милион. А пещерата е целогодишна. И година след година милионите текат. А отделно Европроекта за укрепване - от там що пари. И накрая доброволците опъват, а пък те лапат! Ужасно нагли хора!

"Реката е влачила много дървета, някой от тях с диаметър над половин метър". Как може да пускате неграмотни личности дави пишат статиите. Това не е първият път, когато въпросният автор не прави разлика между единствено и множествено число!!! В кой клас се учи, че някоИ и някоЙ не е едно и също. Моля Ви, пратете го на опреснителни или довършителни курсове....коЙЙЙЙ хора са така неграмотни????

На фонетичната клавиатура е Shift+x. На бдс го има стандартно. На телефона го няма. Кога се ползва се учи в училище. Ако трябва да го ползваш, но не можеш, ползваш неударени и. Не й или главна буква.

Железобетон. Така се именова.

ако си завършил през 60-те, може би. Както и на майсторски жаргон, където може да чуеш и за "бетонно желязо". Но през последните поне 40 години, терминът използван в строителствотое "стоманобетон".

Като от снаряд ? Уау ! Непомирисали оръжейна смазка плашат павликенските бабички и трупат точки и кликове :) :)

по отношение пробиването на 15-сантиметровия бетон ще се въздържа от коментар. По ред причини, най-малкото заради професионалното изкривяване. Силно впечатление ми направи и онова твърдение за смачканата дървесина от налягането. както и за засмукването на цялата вода от сифона с водовъртеж по периметъра на цялата зала... Звучи авторитетно и почти научно, но дали е така?

Това със статуята на Орфей ще е поредната профанщина в Триградско. Точно както и дяволското лице изсечено в пещерата и така наречените орфически мистерии. Желанието да привличат туристи води до подобни гротески. Оставете планината на мира! Показвайте я в естествения и вид и наблегнете на истинските неща - гостоприемство, фолклор, традиции, храна.

Ще направите България като Скопие, бре!

10 лева е входа. Трябва да има поне милион лева събрани за подобни случаи. Или парите ги влагаме в кокаин,любовници и имоти.

Ама няма пари за 300 метра кабел за камерите :/ Никой от посетителите не му дреме за камерите - само гидовете и обслужващия персонал ги притесняват.

Аз пък имах една съученичка дето и викаме дяволското гърло.

Имал си ти съученичка с пет баджака. Шепова се казва. Мазоли са й излезли от теб.

водата е природна стихия, като огъня, земетресенията, торнадото - ние все се борим да овладеем природата, а трябва да живеем в хармония, защото самите ние сме част от нея.

Представете си в пещерата да има хора на посещение и да давали пороен дъжд !! Пита се : колко спасени ще има ?

Представяш ли си докато си ходиш по улицата да те прасне метеорит?

или да те отнесе вихрушка (торнадо)

Само за сведение 2600 литра в секунда е 2.6 кубически метра в секунда и в р Три градски в момента протича по голямо водно количество.

Е Стига с тази пещера вече, стига това мрънкане. Как са се образували повечето пещери в БГ ? Ест с помощта на водата. Щом се е намесил човек и се опитал да я "облагороди" с малко алейки и стълбички, ще бере ядове.

Куфража отиде... Там имат майстори а пък каква грозотия са направили.

От снимката ясно се вижда, че основата на бетонната стена е подкопана, а не че бетонът е "пробит". Ако бяха направили основата каро хората, нямаше да има такъв проблем. Да не говорим, че в такива стени, където се предполага да са възможни наводнения, трябва да има дренажни отвори. Прото някой проектант или строител не си е свършил работата.

но не си ти. ти си я вършиш винаги.

Не се учудвам за бетона - този правен по евро проекти и като цяло с държавни пари е по-мек.