15-годишно момиче е издъхнало в МБАЛ "Д-р Иван Селимински“ в Сливен

Тийнейджърката е била с наднормено тегло, починала е в скенера след неколкодневно лечение в детско отделение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще им изпращат само моделки. За по лесно и да не стават грешки ... след 4-5 дни опити за диагностициране !? Жалко за детето ! Светла му памет !

За вас нормално ли е на 15г едно момиче да тежи 115кг и никой да не му обърне внимание!!!! Има виновен,но не бих винил изцяло докторите!!!!

Па я съм забележил, че по Сливен и Сливенско нема никви мангаляци, ама въобще ...

Това са видимите резултати от десетилетиа безхаберие, работа на парче и липса на цялостен план. Качеството на докторите в малкоте и средни градове е потресаващо ниско, а кадърните са претоварени. Възпален апендикс се вижда и на ренген, но щом сме в докарали до там, три дена да се чудят, докато детето издъхне ... ясно е що за капацитети има в тази болница. И не са виновни само те - рибата се вмирисва откъм главата! И сега какво - санкции, уволнения, кръвнина?!? А не е ли по-добре да се забранят всички лобисти на разни хранителни добавки, и вместо на симпозиуми в 4+ звездни хотели, лекарите да ходят на обучение и практики? Изтърваха детето при елементарен случай! Най-трудно е за близките! А особено много боли, когато знаеш, че това не е съдба а немарливост и лесно може да се предотврати. И няма значение, дали момичето е 115 килограма, дали е циганка или марсиянка! Мъката е голяма, и ситуацията описва много добре дълбоката провинция!

Какви са тези доктори?Човеци ли са?Кадърни ли са?....Един път бях в една столична ендокринология.Сестрата каза на докторката,че една пациентка има пулс 120.Тя отвърна-после ще и дадем Бета блокер.Добре ,но това после за болната жената е цяла вечност изпълнена с страх .И т.н.

Цигането е направила аборт при врачка. Това е резултата

Така е като се точат пари от здравната каса и здравеопазването ни е на такова ниво! Кадърните ни доктори избягаха в чужбина. Тук чакаме дарения от капачки, дарения от мутри, визирам Пеевски и още много като него. Сещаме се да променим нещо, след като нещо подобно (лошо) се случи и след 3 дена забравяме и всичко пак си продължава по старому.

Веднъж се наложи да си правя изследвания влизам в окръжна болница никои не ми обърна внимание питам от сам от там всеки вика не можем сега заети сме ,а в действителност нямаха работа пиеха кафета ,на последния лекар му теглих една маина и си заминах ,отидох в частна болница за 5 минути си свърших работата ,та мисълта ми е че тия нещасни курви по окръжните болници пет пари не дават за. Вас

да ти коментирам интелекта, но ще ти кажа следното. Курви са едни дето се престорват че им пука за кефа ти и те обичат дори, за да ти вземат парите. Айде оправи си възприятията ако обичаш. Че скъпо идва да си будала. Пукало им за него в частната болница. В този живот само на майка ти може да разчиташ, че и пука за тебе и то не задължително. Пораснете най-сетне.

Не съм лекар, ама "гадене и повръщане" не е диагноза, а симптоми. Питам се какво са ѝ правили 4-5 дена, та чак тогава са я сложили в скенера? Капки ли са ѝ давали против прилошаване? Има един куп изследвания, които се правят, ама трябва да стане бързо. Дали са бързали? Знам, че не всеки живот може да се спаси, ама напоследък в много случаи усещането е, че не се и опитват, а чакат "да мине като на куче". Горките родители. Мир на душата на детето.

ама на всички с гадене и повръщане да правят скенер викаш... Ми няма проблем щом ти казваш... Обаче скенерите трябва да почват от болницата и ще стигат до табелата край на населеното място горе долу. Понеже и за всяка кашлица ще ревне някой да се прави скенер ВЕДНАГА и за всяка болка в корема и знам ли още за какво. Пък кой ще го прави всичко това... Много е лесно постфактум да се дава акъл. Още по лесно е, като те изпращи ефекта на Дънинг-Крюгер по простата тиква, понеже сам казваш, че не ти е силата медицината. Да се хвърлят обвинения без да си наясно нито с конкретният случай, нито с материята по принцип също е лесно. Не разбирам удоволствието, което ви доставя, но перверзии разни. Какво да се прави?

Още по-лесно е да обиждаш напосоки човек, когото не познаваш. Не казах, че не ми е сила медицината, казах, че не съм лекар. Също така не твърдя, че за всяко нещо трябва скенер, а в случаи като този с "неясна клинична картина". Разбрахме, че няколко пъти била консултирана с хирург, и няколко пъти бил изключен "остър хирургичен корем". И понеже била 115 килограма, вдигат рамене и не знаят как да изяснят клиничната картина, така ли? Значи като прехвърлим 100 килограма, да не ходим в болница, защото не могат да ни направят диагноза?? Не ме разбирай погрешно. Уважавам лекарите, както уважавам труда и компетентността на всеки, който си върши работата. Но да умре детето след четири дни в болница и те да нямат идея какво му е, а само да знаят, че не е остър хирургичен корем? Това е меко казано безотговорно. А и лекарите, като очакват уважение от другите, мисля, че първо трябва да започнат да уважават пациентите си. Това не е еднопосочна улица.

Кадъна та е преяла с баклава.

Боклук, пукни да не мърсиш земята! Що за гадна к-ва може да роди и отгледа изрод като теб!

Всички лекари, санитари, здравни работници в хирургията на болницата са помияри. Докара баща ми след 14 дневен престой до дименция. Уж да го раздвижват след операция. Нищо подобно. Държат ги вързани по леглата не ги хранят не ги поглеждат. Само хора със здраво сърце издържат но за сметка на психиката им. Не ги хранят за да не ходят по нужда. Вързани за да не стават и да не паднат. Изобщо за тяхно улеснение ако може да не си там. Да не говорим че храната която се носи изобщо не достига до болният. Колко ниско може да падне човек та да посегне на храната на пациента. Вие преценете.

Повечето възрастни откачат от упойката. Буквално. Буйстват , изтръгват си системите....... Само ,че това те се казва на роднитите предварително....................... дИменцията си е сериозна диагноза...................

Лекарска некомпетентност и немърливост. Как може да използваш наднорменото тегло при едно дете като оправдание? Тези касапи в България нямат елементарна лекарска ЕТИКА и подход, всичко се върши през пръсти, не се спазват стриктно просотола на лечение. Не мога да си представя какви нескопосани лекари са останали, особено в тези провинциални градове. Държава от третия свят!!!!

Много си прав!

И като е 115 килограма, означава, че ги оправдаваме лекарите за некадърността ли? Ми те във Щатите ако умираха всички дебели хора, ще станат наполовина!

Алоууууу Сливен айде се стегнете и си вършете Работата

115 килограма на 15 години? Не са ли я лекували лекарите и роднините й? За да отслабне малко. Наднорменото тегло е огромен риск за сърцето.

Пишете корона, че е най-лесно, като не знаете, какво ѝ има и готово!

15 годишно момиче е починало. Да почива в мир! Дано е на по-хубаво място. ... А сега да спомена и нещо друго. Дете е починало, а в коментарите - " 5% от дебелите хора са дебели поради заболяване", "Бягам във фитнеса от 21 години", "Всеки с наднормено тегло , който не спортува е клиент на аптеки и болници". Абе защо сте такива кретеноиди бе? Имате нещо сбъркано по рождение. Не знам дали е заради Чернобил или нещо друго, но сериозно сте сбъркани. Някакъв супер лош генетичен материал

кофти лекуват ковид и долу маските и ваксините. При положение че нямат общо тук. Разни видове откачени изроди има тук.

Българина, след като се случи нещо, първото което прави е да заяви кой е виновен. Виновника се определя по общопризнати клишета и лични предубеждения. След като се назове виновника, се заявява че другите грешат и после се казва нещо съжалително.

да си каже МНЕНИЕТО, изхождащо от личен опит и колко той е прав, а другите - криви. Затова са и тъпите форуми - да се печели от тая струнка

Как се диагностицира човек с такава телесна маса? Знаеш ли как се прави операция на човек с наднормено тегло? Ехограф? Дори на ЯМР има проблеми понякога! При спукан апендицит при слаб човек се забелязва веднага, може и да се напипа. Това е реалността, независимо дали ти харесва или не.

Само 5% от дебелите хора са дебели поради заболяване. Но как досега не срещнах 1, който да не твърди, че при него не е от заболяване? Ако ги питаш тях, 100% са от заболяване. Както каза колегата долу - заболяването е мързел и чревоугодство.

Бягам във фитнеса от 21 години.Влизали са хора с тегло 150-200 кг и са ставали 90-100 кг. Заболяването , което трупа мазнини е мързела.

заболяла от баклава и дюнери...

Фитнесите не ги ли затвори Баце заради короната?

ако не е във фитнес не е бягане. Деееа и префърцунените боклуци.

Не четеш ли? "Бягам във фитнеса от 21 години"

Бягай бе лейко. Ама си прост като стар налъм!

Някои плащат за лекарства, други плащат за фитнес, кой както си прецени. Трети работим в природата. Ако между умствения труд слагаш по 2 часа мотика на ден, нито на лекари, нито на фитнес ще плащаш. От 10 години отглеждам зеленчуци. Btw, работя в IT сферата, само за да не се налага да си продавам зарзавата.

Първо грешката е на родителите, че са оставили Зайбе да стане 115кг. После ни интересува платили ли са родителите 1 лев осигуровки през живота си, че да имат претенции за каквото и да било

Цял живот като си плащам на частно, защо да нямам притенции?

пък кой те пита. Случката е в общинската болница. Със сигурност не са платили на частно.

Всеки с наднормено тегло , който не спортува е клиент на аптеки и болници до края на живота си. Който спортува ще бъде здрав и ще пести от излишни лекарства, операции и живее повече.

Детето трябва да е 35-40 кг , останалото е мазнини . В САЩ са забранили трансмазнините. В България ги внасят свободно. Затова сме на първо място по смъртност в света. Ако бяха загрижени за здравето щяха да забранят трансмазнините. Не да ми слагат парцали и ваксини .

Очевидно не сте наясно със затлъстяването на децата в САЩ, Англия и др. държави. България е много, много по-добре в това отношение. На тези години 115 кила стават от заболяване. За съжаление родителите много дълго за неглижирали проблема.

да обясниш сега каква е връзката на трансмазнините с ваксините и маските. И къде забрави въглехидратите? Тъпа кифла!

На 15 години 35 кг? Я, не се изсилвай, защото и анорексията е болест и то смъртоносна, ако не знаеш!

А що се отнася до трансмазнините, преди 10 на години лекарите ни убеждаваха колко е полезен маргаринът, защото не съдържа холестерол! Ха-ха-ха!!

Същите тези лекари, сега ме убеждават да се васкинирам.

На 15 г. е 115 кг. На 30 г. ще бъде 230 кг. Ако случайно забременее ще бъде 300 кг. Наднорменото тегло е смъртна присъда с отложено изпълнение.

Колкото и да е странно, при жени с такива килограми, при бременност се наблюдава спад на теглото. След раждането много от тях дори са с по-малко кила от преди забременяването.

Ани, то и Животът е смъртна присъда, писе. Не зависимо дали си 30 или 300 ще дойде и твоя ред.

Безумие е да си болен от рак и да те лекуват от корона вируса само защото един фалшив тест е бил положителен. Така лекуват в България. Лекарите не им пука какви заболявания имаш.

дето му се е разхлопала короната. Много куку, много нещо.

Родителите са убийците. Детето им е носило минимум 70 кг мас и не са обърнали внимание.

... 15 години и 115 килограма са си диагноза и то не много добра :/ или е имало сериозен здравословен проблем детето или родителите са пълни дебили, но и в двата случая не е нужно да се хвърля вината върху (само) върху лекарите, те не са магьосници все пак.

Почвам са се дразня с какви извинения лекарите си измиват ръцете. Ами то щатите да са измрели бе заради наднормено тегло! Ама е на, живи са си. Но нямат кадърни лакари като нашите.

3000 българи умират годишно заради лекарски грешки. Увредените и осакатените са с хиляди. Осъдени и вкарани лекари в затвора почти няма. https://www.mediapool.bg/do-3000-balgari-godishno-umirat-zaradi-lekarski-greshki-news163379.html

Вземи стани един лекар ти, че да не умират толкова българи. Аман от всезнайковци и разбирачи.

Това, умнико, не е до разбиране, а до факти. В САЩ са минимум 250 000 годишно(данни публикувани в престижни медицински списания), така че тази цифра в БГ е доста занижена. И да, ако си читав лекар и достатъчно знаещ, тази цифра ще е по-малка!

Ти какво работиш ? Тоя само е доктор. Това е първия въпрос когато отидеч в БГ на доктор. Не те питат какво ти е, а те питат какво работиш .

Всички експерти дето се вихрите с мъдри теории тук да вземете да се укротите малко. Вижда се че и хората лично лекували детето и разполагащи с много повече информация не дават заключения. От къде на къде хора като вас дават мнение? На база на какво? Примерно цитирано е теглото на детето. А знаете ли ръста му? Сещате ли се изобщо, че на тази възраст може и под 140 см да е и над 180 също. А теглото в тези различни случаи изглежда и се отразява по съвсем различен начин. Аман от хора без информация, често без знания, а щом при това се изказват и без особен интелект, на които обаче не липсва самочувствие. Или точно липсата му е проблема и избивате комплекси?

знам че съм прав. Но тежестта на затлъстяването и влиянието му върху здравето зависи от body/mass индекса всъщност. Така или иначе това не е толкова важно в случая. Беше само пример за нещо което не става ясно от статията, а променя сериозно картината. Важното е че е тъпа самонадеяност да се дава мнение без достатъчно информация, а в повечето случаи и без експертиза в областта на медицината.

Тази болница няма ли да я закрият вече и всички работещи там мед сестри и измислени уж доктори да ги пратят да работят в чистотата ами те в тази измислена болница измориха сума народ с некадърността си

за тъпите родители, допуснали детето им на 15 години да тежи 115 кг?? ЗНАЕШ БИ КАК СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ТАКОВА ТУЛОВИШЕ ОТ ЛЕГЛО НА КОЛИЧКА И ОБРАТНО??

щом намерят кой и какво да я замени. Само понеже не ти докладват за всеки излекуван не значи че не се случва и това бе жалкар. И със сигурност доста по-често. Ежедневно.

Няма клинична пътека в бг- здравната система за 15 годишни по 115 кг.

Нестандартен случай, немъ как дъ ги лекувъме тъкъви...

В скоро време ще ви светне (може и покрай короната) за ятрогенните причини за смърт и къде е върхът на айсберга!

Родителите са виновни! Как и защо са допуснали детето на 15 години да стане 115 кг! Родителска безотговорност!

Нека се види колко некадърни лекари има! Нека се види каква сган ни лекува и, че всичко, особено около т.нар. пандемия беше една голяма измама!

пък какво общо има пандемията? Ептен откачихте вече.

какво работиш, ...

И в този случай с жалки обяснения! Интересно защо след като е била приета с диагноза „гадене и повръщане" не са й направили промивка на стомаха или най-малкото да я видят на скенер вместо да я наблюдават 4-5 дена без нищо да предприемат. "Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия" И как се е стигнало до това решение? И по важно защо се е стигнало до това решение след като при приема е постановено нещо малко като „гадене и повръщане" за което даже дори не си правят труда да те приемат!? "Проблемът е бил от това, че 15-годишно момиче е тежало 115 килограма и не е била ясна клиничната картина“, уточни д-р Хрисантов" И като момичето се държи в болничната стая без да й и се направят каквито и да било изследвания ще се променият нещата, как точно?! Според мен завеждащият лекар е преценил че е нещо малко и просто и след като не се оправили нещата се е консултирал с колега от където дошло решението за хирургическа намеса. Сега да видим дали теглото или Ковид ще е причината за смъртта на момичето!?

пак ковид го сърби някой? Ти някой от новоизлюпените ковид медицински експерти от Фейсбукския университет ли си?

Хора, обърнете внимание на децата си! Всяко трето дете в БГ е с наднормено тегло. Блъскат кола, дюнери, хамбургери, все боклуци. Ето това е пандемия. Наднорменото тегло е опасно за всяко дете. Жалко е, че децата страдат, заради нашето безумие.

Абцес на дебелото черво и си е отишло детето докато се наканят да го отворят :(

На тези килограми голяма отварачка ще е била необходима.

А защо не инфаркт?

То причината никога не е в лекарите...!

Е, ми недей да ходиш на лекар тогава.

А кой те кара да мислиш, че ходя? Пожелавам на никого да не му се налага да ходи, дори на теб, но ако искаш - ти си ходи, профилактично така!

Къде прочете някой да е казал каква е причината бе сминдух! Казват хората какво е станало и толкова. Като се проверят нещата и като се види за какво става дума тогава ще кажат каква е причината. Лекарите за разлика от анонимните невежи по форумите, нито твърдят нещо, а още по-малко предприемат нещо без причина и изследване за доказателство. За съжаление е станало късно докато се изяснят нещата.

Бас ловя, че и този път ще е кивид, като родилката от Благоевград! Ковид със съпътстващо заболяване - затлъстяване.

ами режете по спешност, като не установявате.! отворих една жена със силни болки, която ме бяха изпратили с диагноза възпаление на яйчници, а то се оказа извънматочна бременност.всички органи плуваха в кръв, въпреки,че пункцията нищо не показваше.наложи се кръвопреливане. но си е жива жената. цървули! кой ви даде дипломи, па даже и специалности?

Тия с купените дипломи вече 'лекуват'...

Перитонит без остър корем? В случая иде реч за ковид, помни ми думата!

нямате ли в центъра на просветата дето работиш бе градски? И тази работа първо режем после мислим не ти ли се струва... селска. Пък и не е безопасно някак. Иначе вярно е сравнително точен метод за диагностика аутопсията, но има причини да се прилага само постмортем.

защо в съвремието, когато диагнозата не може да бъде потвърдена моментално се гадае, не се приложи скенер, ултразвук, ендоскопия, ренген за да се огледат вътрешните органи веднага - защо нямаме достъп до тази техника?

Защото е скъпо да се ползва. Парите за нея се изписват без реално да се прави изследването и след това влизат в нечии джобове.

Питай ББ - банкяанлията, който 3 пъти е седял до камината в Белия дом и го хвалят навсякъде, уважават го и го....т.н. Трябваше да го думнат още по време на протестите 2013-14г да си отдъхне цял един народ вместо това бавна смърт, геноцид и лъжи от прес-центъра на ГЕРБ., колко е розово положението.

Това може да стане или ако си направиш скъпа медицинска застраховка или живееш в държава със 70% данъци и безплатно здравно обслужване. В друг случай можеш да плащаш за всичко поотделно, но лекари не останаха в България, така че ще трябва здраво да се изръсиш.

Милата.. бог да я прости!

Вероятно натравяне следствие от спукан апендицит!

Тя е мюсюлманка, богохулнико!

Добре, ще горя в ада, съгласен съм да съм навсякъде където ти не си.

Глупак!

И за 4 дни не можаха ли да изяснят клиничната картина? Лека му пръст на момичето, млад живот...

Много е вероятно апендисит перфориран.Перитонит.4 дена!

Почти всички ранно почиващи и при ковида, са с наднормено тегло. Другата рискова група са едрите трениращи.

“Гадене и повръщане” не е ли симптоматика? За диагноза, май трябва още малко изследвания да се направят, а? Какво точно значение има теглото на момичето, КАТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ТОЧНО МУ СЕ Е СЛУЧИЛО?!?

Обвинете Ковида ! Лекарите са невинни !

Пълно безхаберие навсякъде..

Ми да, 5 дена гадаят на боб какво и е, вместо веднага да се направи скенер. Ей така действа нашата здравна система - не си ли платиш, си мреш по клинична пътека и НЗОК.