17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ - набеден революционер, идеализирал сам и с помощта на масони от Русе от различни ритуси ролята си в историята на града и на България. Псевдоними: 54, Кола, Кобра, Кила (убиецът?), русчуклията Никола, Каврък, Кубрат, Комедаджия, Комик, Тихо, Кольо, слуга, дядо Никола. Фалшификатор на събития, съдби и дейности на съратници и политически врагове. Злоупотребявал със средства, със служебно положение, с придобитото доверие на революционни дейци, активен масон и предател. Поради масонската му роля историците приемат лъжите от "Спомените по българските въстания" и не изследват ролята му в убийствата на Стоян Пенев, Христо Ботев и Ангел Кънчев. Не е изследвана ролята му нито като член на русенския комитет, нито като апостол на БРЦК, нито като ботевски четник. Свързан с различни чужди дипломатически мисии и най-вече с турските тайни служби, той не оставя следи. Погрижил се добре за ореола си още по време на събитията, той се грижи и за унищожаване на всички уличаващи го документи и закупува мълчанието на свидетели със методите на шантажа, заплахата и служебното си положение. Вероятно и с физическо унищожение, дискредитиране и подкупи. Захари Стоянов, негов зет и събрат по възгледи и дейност, полага усилия за затвърдяването на историческото му алиби...НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ - ВИНОВНИК И ЗА СМЪРТТА НА БОТЕВ !!!

И като се сещам какви паметници, музеи - къщи, книги, статии и т.н. се пишат за такива като тоя, ме хваща ярост !!

Не разбирам, защо на снимката/паметника трябва да има руски кръст, а не нормален български..

Цитат: "В годините остава вечния въпрос кой уби Ботев? Загадката за смъртта на Ботев съществува от самата му смърт, макар че официалната версия е, че е загинал от турски куршум, а не от приятелски огън." Моят коментар: От години се вълнувам от съдбата на Христо Ботев. Обретенов умира последен от Ботевата чета на 10.10.1939г. на 90 год. възраст. Но...ЗАЩО ЕДВА 51 ГОДНИ СЛЕД СМЪРТТА НА ВОЕВОДАТА ТОЙ РЕШАВА ДА ПОКАЖЕ ЛОБНОТО МУ МЯСТО ?! АКО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ БЕШЕ УМРЯЛ ?! Н.Обретенов Е ПАЗИЛ някаква особено важна тайна !! И в турско, и след турско смъртта на великия революционер и гениален поет е била загадка. Според Никола Обретенов куршумът е "НЕПРИЯТЕЛСКИ" (????). Да, турците са неприятели, но има ли други неприятели Христо Ботев? Цитат на Обретенов: Съгласихме се (според мен - заклехме се) да не казваме никому за смъртта на войводата, макар че мнозина от четниците питаха: "Къде е войводата?". Много усилия са правени, за да бъде разбулена ИСТИНАТА. Натрупани са много съмнения, подозрения, колебания. Защо Димитър Димитров - Димитрото - бил по време на убийството казва, че е бил прострелян в челото ?! Нали Обретенов казва, че е взел окървавената и пробита от куршум воеводска карта от джоба на воеводата ?! Или е имало "контролен" изстрел в главата от там присъстващите за по - сигурно ?! От комисията през 1927 год., включваща военни, царски офицери + Н.Обретенов, качен на кон, понеже е бил на възраст вече, има на 3 - ма от тях "О.М." - ( прочетох го във в. "Независимост" в брой от 1929 год., намиращ се в нац. библиотека "Кирил и Методий), означаващо особено мнение при огледа ?! Мотивировката, че е убит от турски куршум не е от фактическо, нито от правно естество, а от етично, социално и патриотично естество, за да се "ОПАЗИ" доброто име на българина. Вероятно по същото съображение след 9 септември БАН утвърди тази "истина" (?!). А ИСТИНАТА - ТЯ Е ПО-ВИСОКО ОТ ВСЯКА ДРУГА РЕЛИГИЯ И ИМА САМО ЕДНО ЛИЦЕ !! КОГАТО Я ПРОГЛЕДНЕМ - ТОГАВА ЩЕ ИЗПЪЛНИМ И ОСНОВНАТА ИДЕЯ НА СЪЗДАТЕЛЯ НИ !!! СПОРЕД МЕН ОБРЕТЕНОВ ИМА УЧАСТИЕ В УБИЙСТВОТО НА БОТЕВ !!!

Абе бегай с тоя сектант ботев бе.

С тези сирени остатък от тираничния период на сегашните управляващи те са същите нали знаете,само плашат населението и будят децата.А траурна музика няма ли да пуснат по високоговорители из цялата страна!? Най-добре да се премахне това със сирените. Ицката ботеффф само си е мислил че помага на народа а повече е навредил. Трябва да се почитат само истински българи като Левски,Светите братя и др. Такива като ботев и масона раковски нямат място в бг историята. Трябвало е да чакаме Първата световна война за да се освободим-щяло е да бъде без кръв и да се развивавме по-добре след това.

По-тъпо нещо не можа ли да измислиш, това е кощунство !

- Изповядвам единий и светлий комунизъм! - Липсват 3000 златни наполеона от хазната на БРЦК по времето, когато Христо Ботев е бил секретар - След като майка му живее няколко седмици при него в Букурещ заедно с братята му, казва: „Леле, майка, аз такава мизерия никога през живота си не съм виждала“, след което се хваща помощница и се премества да живее при Евлоги Георгиев, чиято далечна роднина е. Кое от тези три неща от живота на Христо Ботев ви довежда до кравешки възторг и всеки път го слагате на един пиедестал с Васил Левски. А, сетих се кое. След като Априлското въстание е зверски потушено и БРЦК в Румъния много добре знае това, Христо Ботев на своя глава организира над 250 въстаника да преминат отвъд Дунава, при условие, че всички го предупреждават, че там го чака добре въоръжена турска армия, с което обрича тези хора на сигурна смърт. Та, на едно ниво с Гюро Михайлов- да, но с Васил Левски- категорично не.

Аз се чудех днес, когато пуснаха сирените, на тези които си караха колите и не спряха за 1 минута. Една жена опита да спре, но започнаха да и свирят с клаксоните, и тя тръгна . Такива хора, които нямат уважение към загиналите, нямат уважение и към себе си.

Поклон пред Ботев и всички загинали за Родината ни !!!БЪЛГАРИЯ! НА КОЛЕНЕ!!!!

Ботев се е бил никога повече на не СКЛОНЯВАМЕ ГЛАВА и да не СТОИМ НА КОЛЕНЕ !!!!!!!!!!! СТИГА!!!!!!!!!! НЕ ПЛЮЙТЕ НА БОТЕВ!!!!!!!!! ГОРДО ПРАВИ. НЕ НА КОЛЕНЕ И БЛАГОДАРНОСТИ НА ПРА ПРА ПРА ВНУЦИТЕ НА ФАЛШИВИ ОСВОБОДИТЕЛИ !

Поклон пред подвига на Хр.Ботев и четата му. Можем ли днес в "демократична "България да назовем поне един човек като Ботев?Няма такъв,в България през тези 30г.има само крадци и престъпници и те ни "управляват"за жалост.Отчаянието е пълно.

На 2 юни отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата!

Защо това е последната новина на Дира? Пфу, няма нормална медия в тая държава..

500 турско 70 руско 30+ мафиотско

познай кой ни прати под византийско като ни нападна в гръб.

Никола Обретенов до края на живота си е запазил тайната - кой е прострелял Ботев, за да не оскверни паметта на поета и да не хвърли съмнение върху героизма му. Поклон пред паметта на Ботев !

Твърди се, че е бил ранен, и че другарите му са го скрили в плевнята на близко село. През нощта уплашените селяни от турско отмъщение селяни са влезли в плевнята с тояги...

на всички отдали живота си за България и българския народ!

"Поклон пред саможертвата на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България! Мирът, човешките права и разбирателството се отстояват всеки ден с дела. Нека бъдем горди с нашите предци и да следваме европейския път, който ни посочиха!". Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук" по случай 2 юни - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този срам няма! Поне на този ден да беше замълчал от благоприличие! "Първия признак на простотията е пълно отсъствие на срам" Зигмунд Фройд

Всеки иска да живее добре и в това няма нищо лошо. Лошото е че за да живееш ти добре, някой преди тебе е трябвало да живее зле. Някой преди тебе е трябвало да спечели земята на която си роден, често със цената на собственият си живот. Някой преди тебе е трябвало да извоюва някакви права и свбоди, за да може ти сега да си по добре от него. Това което става е че много хора по света, си вдигат дисагите и отиват да живеят там където някой друг е извоювал тези неща, просто защото не искат да рискуват за да извоюват същото у дома си за бъдещите поколения. Да не би живота на заселнците в САЩ да е бил лесен? Мряли са като мухи..от болести, липса на храна, конфликти с местното население...за да може Пенчо от Каспичан сега да се вдигне и да иде там да стане полицай на понички, щот в България не се живее от тези "мутри и комунисти". Но и това е до време...като болшенството хора в САЩ станат такива ( а те са вече почти всички такива), държавата запада и потомците на същите тези Пенчовци, като скакалци ще налетят следващата територия където някои са плитили цената да се добре. Хубаво го е казал мъдреца - Калпавите условия за живот създават силни хора, силните хора създават добри условия за живот, добрите условия за живот създават каплави хора, а калпавите хора създават калпави условия за живот.

Ало, дира, това трябва да стои на първа страница целия ден.....

Днес е Денят на Христо Ботев и загиналите в Априлското Въстание-1876 г, за Освобождение на България от Ислямско робство.... Обаче СОбствениците на разни фирми за ритане на топка- Ботев, Левски ЦСКА, са Предатели като поп Кръстьо и Стефан Стамболов. Христо Ботев, Васил Левски и Българската армия тре.паха турци и негри, да я има БЪлгария, а СОбствениците на тия фирми дават пари и работа на Башибозуците. И за да я има БЪлгария и да имат пари и работа Българските футболисти, тия собственици, трябва да бягат ЗАЕДНО с маймуните към Африка.

Вечна слава на ХРИСТО БОТЕВ и на неговите следовници, които дадоха живота си за ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛОЧЕСТНОТО И МРАКОБЕСНОТО ПЕТСТОТИН ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО.

„Добре – ти ще научиш българина да използва светлинен газ, ще откриеш театри, библиотеки, университети, ще го накараш да чете Омир и Спиноза – добре! С какво ще промени това еретическата му душа. Нали той и в цивилизацията ще влезе с нея, нали и там, при Спиноза ще богохулства и иронизира? Нали същите хитърпетъровци ще хванат библиотеките и университетите, нали те ще бъдат професори и директори, и философи? Нали пак ще се спотайват в тунели и дупки, нали пак ще стъпват с плоските ходила там, в котловината, и ще плюят срещу всеки, който се опита да размаха криле, нали ще се гаврят с пътешествениците и героите на духа, както се гаврят с героите на меча?“

Тежко ,брате, се живее между ГЛУПЦИ НЕРАЗБРАНИ!

И още нещо подходящо за времето, в което живеем: Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.

Кой каквото и да пише, поета го е казал ясно и точно. Тоз който падне в бой за свобода, Той не умира!!!

200 коментара под статията "Трима българи полицаи ранени при размириците в САЩ, Тръмп се закани да извади войската", от които поне половината се дразнят че ДИРА не написал нищо за Христо Ботев. Под статията за Христо Ботев, 32 коментара :-)

В този ден, когато трябва да се изправи с цялата си отговорност и да разбие митовете в главите на безпросветните и малограмотни българи? Няма ги. Явяват се само па заповед на Путин!

Да ти предпишат подходящите лекарства и процедури.

Тука става на въпрос за Христо Ботев, ти обаче пак за Русия и за Путин!!! Ама верно ви правят у газо по Анадола..а?

Трябва да се постараем децата ни да не забравят кой е Ботев; Така няма да забравят кои се те.

са имигрирали,за да се върнат и да помогнат на народа си....а не да за да си устроят живота в чужбина и отвън да оплюват сънародниците си.

а здрав , богат и щастлив, а това става когато си далеч от българи. за по - сигурно.

дебил.

Като Ботев който цял живот е стоял в България. Ех... злобата към сънародниците на някой "хора" е уникална. Само защото живеел по-добре и се развива е готов да заплюе и ЕМИГРАНТА Ботев и всички ЕМИГРАНТИ с него. Само който нему ме е сторил добро - само той е добър. А не се вижда, че той сами само ГЛАВА СКЛАНЯ и ТОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ и ВСЕ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН.

До "не искам да съм велик..." - ти нямаш ценностна система, патриотизъм , а само си меркантилен.

С това трябва да започваме, с това да завършваме, защото в последните 200 години тази земя е родила един истински гений от световна величина, ако и него не почитаме, тогава кого?

от ръката на българин, за торба турски жълтици! все едно дали ви харесва - това е истината. май - няма да ви хареса,харесвате митилогизирани , а не реални истини. ваш си проблем!

Това, от антибългарския "хелзинкски" комитет те информираха.

Имали са разногласия накъде да се оттеглят - Ботев е искал да отидат в Сърбия, другите са искали да се оттеглят към Балкана. Никола Обретенов отнася тайната - кой простреля Ботев в гроба си. Така не е помрачил с предателство героизма и смелостта на поета.

за Ботев, дано го пуснат довечера.... Къде е той, къде сме ние.....

да бара Ботев.

То обяд стана вие се сетихте да пуснете статия за Христо Ботев. А за оня нищоправещия американец Кристо, два дни му стои статията, че гушнал букета.

се бях притрснил че ще пропуснат деня както пропуснаха деня на детето. новинари сър.

Тази статия трябваше да е най отгоре заглавна.

Ей народ поробен, що си тъй унил, ил живот свободен, теб не ти е мил???.....

Жертвата на Христо Ботев и четата му в името на свободата е героичен подвиг който ще се помни вечно,Чест и Слава за героите,свобода за народа,смърт за поробителите и предателите,Стиховете на Ботев разкриват нам истината за тегобите на България и българските революционери,будители и борци за свобода ТОЗ КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА ТОЙ НЕ УМИРА. До помияра и османоислямофашистки ибрик и имбицил със пилешки мозък и сърце на кокошка nqma zna`enie ИМА ЗНАЧЕНИЕ ША ТИ ЕБА МАЙКАТА И ГЯУРА МАЗЕН ТОЛУП 207 "добри чичковци"заптиета да те онодят тулуп разпран в ада да гориш там ти е мястото при предателите,платена соросоиднамангалска фашкийо.

та държите статията за Ботев в малко каре,долу...готова да я махнете от главните?

та държат статията за Ботев в малко каре,долу...готова да я махнат от главните

Отношението на българското население към четата.Неприязън меко казано.Та чак Ботев е промълвил "И аз този народ съм съм тръгнал да освобождавам". А ако е вярно,че Ботев е паднал от куршума на своите, косите ми се изправят.А поговорката "Преклонена глава сабя не сече" изглежда е нашенска.Нищо чудно, след като родния син на цар Иван Шишман се е потурчил,след падането на Търново при нашествието на турците.

Българите се поамериканчиха за няма и 20 години и яече само не знаят кои са и какви са, ти си тръгнал за сина на Иван Шишман да се чудиш.

Да сме само ние, да ни виниш. Цял свят стана така.

Неприязън към четата не е имало. Просто към момента на появата й Априлското въстание е било вече потопено в кръв. Хората са знаели това и като се има предвид лошата му организация във Врачанския революционен окръг, където главния апостол Стоян Заимов така и не успява да осигури оръжие, нещата стават по-обясними. А иначе, почти сигурно е, че Войводата е паднал от приятелски куршум - вероятно напрежението и личните конфликти са взели връх в критичния момент. Но всичко това придава още по-голяма мистика на подвига на четата, превръщайки го в истинска легенда. Легенда, която всеки истински българин трябва да знае и помни, посещавайки местата на драматичните събития във Врачанския балкан...

Ясна е смъртта на Ботев, от кого, как и защо...просто е покрита...както много, много още неща. Но ако имате желание - търсете, четете, мислете и сами ще разберете...Стига чакане на готово за евтини новини, стига чакане да качат статията отгоре в сайта - ти, аз, ние...макар и малко останали не сме този, онзи, другия сайт...Не чакайте някой да научи децата ВИ кой кой е и защо е бил такъв...Вие го направете... Преди години с малко още дете го водих в Ловеч...за да види...Вароша, паметника на Апостола, музея, черквата...и най-вече само да види написаното пред черквата, да си го прочете само...Започна учебната година 3-4 клас може би...и след като им предали урока за Апостола...хлапето се изправило и казало, че е видяло и прочело друго и попитало госпожата - Кое е вярното госпожо??? Помогни си сам, не чакай никого....

"Четата от 207 души на Ботев превзема кораба "Радецки" на 17 май." Българин съм. Патриот съм. И въпреки това за мен превземането на Радецки не е подвиг, а терористичен акт. Сега си представете, че група от 207 мюсулмани превземат кораб. Главатарят насочи пистолет в челото на капитана и му нареди да промени курса. Отговорете си САМИ на въпроса това геройство ли е или тероризъм! А за предателствата и убийството на Ботев от най-приближените му въобще не ми се говори... И не ми пука, че първосигнално ще ме нацвъкате с минуси. Ако се опитате ДА МИСЛЕТЕ, ще се убедите, че съм прав. Но това не го можете... И за това ни управляват мутри. За това сме последни в Европа. За това децата ни бягат по чужбина. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ХОРА!!!!! Целта НЕ ОПРАВДАВА средствата!!!!!!!! Ако сте на противното мнение си заслужавате задължителната ваксинация!

А официална война да отвори Ботев на Турция не искаш ли? Как се правят революциите? Овца!

- Отвличане на кораб - организиране на незаконна въоръжена група. Очевидно няма да се занимават с гледане на овце - контрабанда на оръжия - подстрекателство към бунт и неподчинение на законната власт - съпротива на властите Питам се с какво са различни от днешните арабски терористи, които също са отдадени на каузата на Аллах и унищожение на Израел? Това е първия терористичен акт в нашата история но какво може да се очаква от един комунист, като какъвто Ботев сам се е афиширал? И от русофил, учил на руски разноски за учител да разпространява руското влияние в свещенната майка България(да не се бърка с kleta majka bulgaria писано от парапитеци, рамапитеци и прочее откровени маймуни в човешки образ)?

не е ли достатъчна причина???????

Смени дилъра,как смееш да пишеш такива глупости говедо

"- Отвличане на кораб - организиране на незаконна въоръжена група. Очевидно няма да се занимават с гледане на овце - контрабанда на оръжия - подстрекателство към бунт и неподчинение на законната власт - съпротива на властите " Та това са сегашните действия на САЩ, срещу Венецуела и останалият свят.

Господине, моля да си осъвремените познанията от съвременни източници. Робство не е имало, имало е мирно съвместно съществуване, при което българите са благоденствали. ситуация, променена след руското нашествие през 1878-ма година, наричано по неизвестни причини Освободителна война. Защото тогава сме били свободни и без руснаците, те проблемите започват след тях

09:05:11 Евролиберал (нерегистриран) Ама така ли ти казаха? Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

Боклуци е раждала, ще ражда и занапред тази земя, влечугите са гадна твар, влачещи се, уродливи, липса на хоризонт, липса на полет, с неясна функция, може би запълване на пространството...

Да, това е така, но ако всички спазваха стриктно законите по света, то тогава никога и никъде нямаше да има възстания и революции. А развитието на съвременните нива на обществените отношения в техния социален, политически, икономически и т.н. аспекти е непрекъсната борба във всичките й форми между различните групи, класи, прослойки, партии...С други думи живота, който имаме днес се дължи на борбата и кръвта на предците ни. А иначе, както не случихме на поробител, така и не случихме на освободител!

Имате интересно мнение! Да, по съвременните критерии това си е терористичен акт, но все пак четата на убива никой, нито целта е да отвлича хора. Всъщност целта на показното отвличане на парахода е да се придаде максимална гласност на действията на възстанниците, което и се случва.

Aко са знаели за какво се жертват тия млади момчета, въобще нямаше да стъпят на кораба Радецки. От турско робство стана българско(мутренско) робство.Българина все ще си е роб, с този овчи манталитет!

От практична гледна точка, глупаво са постъпили..съгласен съм. Но ако продължим по тази линия, ще стигнеш до извода че е най добре да се гръмнеш!