143 години от Априлското въстание

Кулминацията на честванията ще бъде възстановката в Копривщица

Обратно в новината

Коментари - 143 години от Априлското въстание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въстанието избухва на 20 април /2 май нов стил/, а е трябвало да избухне на 1 май /13 май нов стил/. В статията няма една вярна дата.

Българите празнуват годишнината от Априлското въстание. А Българина от Банкя - годишнината от евро членството на Полша...

Политиците са новите поробители на България.

Въстанаха хората, за свобода се биха и с чест си отидоха, за да могат днес разни паплачи да плещят за 'мирно съжителство'.

Днес възстановка има и в Панагюрище. А утре е традиционното шествие поклонение в местността Оборище, място на Първото Велико Народно събрание.

1876 20 април (вторник) по Юлианския календар е 1876 2 май (вторник) по Грегорианския. Това е деня който аз приемам за национален празник и ден на независимостта на българския народ.

Роби не сме били, но сме били зависими и не сме можели да участваме в законодателната власт. Днес всеки един от нас може да избира и да бъде избиран и да променя законите и конституцията. Затова сме независими и свободни хора. И дължим свободата си на предците си и на другите свободните и независими народи в цивилизования свят.

що му викат Турското робство, като не сме били роби ?

Колкото и да се мъчат и стараят някой Антибългарски сили , не могат да накарат Българина да забрави тези Паметни събития на Априлското Въстание ! Има и някакви сили които за пари искат да отменим това честване и не признават Клането в Батак ! В момента с това Продажно Правителство всичко може да се признае , назначено от САЩ Правителство на Борисов ! Следващото Правителство трябва да издаде Закон ,който отрича Априлското Въстание и Унищожаването на милион Българи да бъде приравнен както тези които отричат Холокоста ! Честит 1 май !

ПОЧВАМ ВЕЧЕ ДА СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ РОЖДЕДНАТА ДАТА НА адолф хитлер Е 20 АПРИЛ. Много вероятно ми изглежда нагаждането....Но лично моя милост няма да прояви желание да стъпи нявга на този площад "20 април". Кой може да каже със сигурност, че първи май е обявената дата за начало на въстанието? Така написал нявга някой фалшификатор и така по инерция та до днес. Самият завет за чиста и свята Република е категорично свързан с историята на САЩ, република. Нима не са знаели в БРЦК каква дата е 04 Юли 1876 г. - ТОЧНО СТО ГОДИНИ, видна годишнина. Тази дата е истинната която бюрократи не желаят да се изнася. Защо ли....?? Защото ще лъснат други още по-дълбоко пазени тайни от международната политика до тогава, които могат да навредят сериозно на някоя друга политика, проявила пасивност....Няма нищо престъпно в това да се отчете ролята на дипломацията от САЩ по въпроса за нашето Освобождение. Някой нещо може ли да каже за да прочетем. Хич не е за вярване, че САЩ са проявявали пас по нашенските проблеми, а тъкмо обратното-искали са същото и за нас-свобода! Такава е логиката. Россия е искала да се настани после монархия, а САЩ - република.При такова сконфузено положение, на нас ни остава единствен разумен вариант-неутралитет и добри отношения с двете велики сили при пълна забрана на производство на оръжия и сключване на военни договори. Нека пак припомня: основните фигури в САЩ през 1776 са пра-пра внуци на наши боляри от Търново, забягнали преди обсадата му в Ирландия, а оттам наследниците им - в САЩ.

Вечна слава на свободата на словото и на цензурите - дирници! те честно и свободно трият онова за което им се плаща!

Е за кВо са въставали нали тук некой чалгопитеци като:Щерев, Бегеец, той, аа, Woolfa, niksan46, созе, >>>, Филип Марлоу, info, Дървосекачът, Дада, Брат Пит, Стоил, Мурзилките в кома, Кюстендилеца, Мой Аркадаш Вовка, 1, Spiritus malus, Хан Тукту, morskivalk73, Един Демократ, МАЙОРА, The Canadian, уилу , моше, 7/8, и т,п.измет квичат , че било мирно съжителство! Ей такая мирно и тихо по взаимно согласие са нахлузвали резаните ялдаци на бабите им доле деовците им са пасяли овцете на пашата.

Благодарности на Съветския съюз за Освобождението!

поклон пред паметта на юнаците! Ако не беше тяхната саможертва още щяхме носим феса и потурите! Слава и на юнаците освободили ни от поганците от Анадола - руси,казаци,украинци,румънци и финландци. А то е ясно, че всяко стадо си има мършата - платени мекерета!

И кажете на децата си - Априлското въстание е поредното такова, избухнало за освобождение от ТУРСКО РОБСТВО, че в училище се спестяват тези подробности.

20 април стар стил не е 1 май нов стил, а 2 май!

Ха. Проверих в гогъл и намерих сайт за конвертиране и се оказва че си прав! Защо никой не е отбелязъл това разминаване? Много по добре е ако не е 1 май така може да имаме истински национален празник без конфликт 1 май.

Spored men даже е 3 май, защото към 20 април се добавят 13 дни.

За събития от 19 век се прибавят 12 дни.

Днес цяла България вижда ,че само Бойко Борисов и Цецо Цветанов са достойни продължители на бунтовните завети на Бенковски и Волов,докато от предателското семе на Ненко балдювеца и Спас хекиминина се нарои петата измекярска колона от червени дс кучки и жълтопаветни нпо джендъри!!!