17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да се натровиш трябва да стоиш продължително в напълно опушено от въглищата затворено помещение, което е признак за жестока глупост и пасивност. Кафе на джезве по турски се прави на пясък, който се загрява от жар. Явно немците не са знаели как се прави.

Ти ако си мислиш че истинските немците се събират в една стая да пият кафе по турски нещо си се объркал по скоро става дума за арабели.

Безгранична е човешката глупост! Откакто са открити въглищата хората са се топлили, готвили и живяли с тях. Да ставали са и инциденти, но не от простотия. подобен е и случая с Емил Зола, но и там не става ясно дали е злополука или умишлено. А наче и в много български къщи и то не до много отдавна са се топлили на мангал (нищо по различно от просто ковашко огнище. В доста стари къщи на тавана има една кука, на която са окачвали мангала. Гези "германци" са били по -зле от нивото на пещерният човек

драги, натурализираните "немци" по -добре знаят как се вари кафе на въглища, щото и днес доста от тях си готвят на подобно нещо. Надали си виждал огнището, което прилича на чугуненото барбеку продавано в някои от веригите. С една шепа съчки си приготвя яденето, или си пече рибата или ...Така че малко нетипичен е подхода ти: щом е абориген задължително е глупак!

Тия да не са яли кюмюра???

Брей колко целомъдрени изказвания има тука... кой какво знаел или не знаел, как трябвало, какво било... Като се научим да не убиваме хора на пешеходните пътеки с колите си, може би ще може да си позволим и да даваме акъл на едно общество като немското.

еколози?!

Те германците много обичат джезве кафе на въглица. Напрано си мрът за него или от него

Смешно.

13 човека да се съберат в един апартамент, огън да палят кафе за да пият... - Ако събитието е през февруари 1945, това са немци, мизерстващи в бомбардирана и порутена от авиацията на съюзниците сграда. - Ако събитието е през февруари 2019, това са тъмни субекти в общежитие за имигранти, с търкалящи се наоколо няколко издания на Корана.

stankow

Екоекстремистите не мирясват. Сега пък откритият огън им е отровен. За да се събере достатъчно CO въглените трябва да тлеят цяла нощ. И хората да спят около мангала на земята. От векове няма такива конфигурации, кой се топли с мангал ! Кафе на открити въглени кипва за 1 минута ...

stankow

А може ги немското общество да престане да ни дава акъл ? Нещо не виждам да ни превъзхождат по интелект, по ценности, по образование и най-вече - по здрав разум !

Нищо чудно и за това "отравяне" да обвинят Русия! Новичок не спира да действа.

Кафето няма никаква връзка със станалото. Огънят им е бил с непълно изгаряне. Бедният Йори, запълнил пространството с тази статийка така и не е разбрал какво се е случило. Обаче пък знае англицизма "оксид", нищо че на български се казва "окис". Няма лошо да се използват български думи в България.