1200 лв. „Гражданска“ само за 18 хил. души

Примерните водачи пък ще получат бонус за поведението си на пътя.

Обратно в новината

Коментари - 1200 лв. „Гражданска“ само за 18 хил. души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" ...Попадането в групата с най-голямо завишение на цената ще става след тежка катастрофа, довела до смърт, или след 8-9 по-леки нарушения на пътя..." Значи хващат че се превишили скорост с 10км/ч над ограничението 7-8 пъти боуум 1200 лв ?! Другата глупост е с една полица и шофера и колата едновременно. Представяте ли си ако имаш ремарке с 1 полица 3 неща. Най-големата тъпня път е да трупаш точки на МПС-то ! Все едно като ръгнеш някой с нож ще съдят и вас и ножът и ще има две присъди ? Тия от КФН след като ги напусна оная рижавата мома тотално изтрещеха бе

интересно ми е онези неграмотни "водачи" които постоянно пият Ром,те дали са в тази група и какви застраховки ще плащат,и какво ще им се случи ако не плащат?

брат , на манго колата за 1000 лв и бараката ква полза да му вземеш. Целта е който може да се изгърби ще се изгърби а който мине метър ще мине

Не им прощавай Господи, тези знаят какво вършат!

добре бе... и каков е виновна колата? Да се слагат само на собственика.

Нищо им нема. Просто грабят народа. Е, малко нагло го правят, но.... щом народа си плаща и си трае.... що не?

като пие Ром и те удари ,това е проблема после!

Мноо просс нарот

"Мижи кьоро да те лажем !" е казал Народа. При ненаялите се "застрахователи" счетоводните графи са само две - даде ни и взехме му ! ЩЕх да им повЕрвам повече, ако бяха изнесли сумите платени по щети на ГО и сумите с които ни дерат. Тогавя ясно щеше да им цъфне копанката на тия шопари.

Стига глупости бе смешници. Ето за това трябва да стачкуваме, какво прави колата сама бе глупаци

бонус-фалос, големата *бан започнА

Купете си нова кола ,че стара може да се окаже по скъпа. :))))

Така Ганьо Балкански преди време се научи да ползва и предпазен колан . Да се надяваме , че и тази система ще дисциплинира допълнително !! В края на краищата риска го създава ВОДАЧА а не МПС -то ( без значение дали е под или над 2500см3). Така , че това със сигурност е стъпка в правилната посока .

Ако няма бонус малус за мангалус и аз се качвам на каруца

Някой да не си помисли ,че е възможен картел между кат и застрахователи.Може ,но в някоя друга страна.В БЪЛГАРИЯ това е изключено.

идиотщина. Вече увеличиха Г.О. с 50%, а сега водачите без нарушения ще чакат 5 години евентуално, за да плащат старата цена. След година Мента Стоянова ще увеличи базата с още 50% и ние ще си блеем като стадо. Само за инфо имам златен талон. Това не е начин да дисциплинираш шофьорите. Отново яловото правителство не търси истинската причина: Колко автомобили са с българска регистрация и се карат в Румъния и Македония? Колко обезщетения се изплащат за тях?

Вярно сме дебили щом търпим такива издевателства. И как само ги менкат термините "собственик" - "водач" ! За да стане кашата в статията пълна. 1. Гражданска отговорност се плаща за автомобил, а не за водач или собственик! Има автомобили с повече от един собственик - фирмените например и те не са никак малко. Всеки съдружник /собственик/ ли ще плаща гр.отг. ? Значи просто лъжат. 2. Наказание за пътно нарушение се носи от физическо лице - шофьор, пешеходец и т.н. Не е задължително нарушителя да е собственик на автомобила. Както и липсата на нарушения са персонални, а не на автомобила. Та кой и как тогава ще увеличи или намали гр.отг. на автомобила ? Значи просто лъжат . 3. В споменатите държави със системата "бонус - малус" задължителните застраховки, като нашата гр.отг. са персонали ! На дадено физическо лице ! Носи се като картонче, като шофьорския талон например. Та персонална/лична/ ли ще стане гр.отг. у нас от догодина или ... ? Значи просто лъжат.

Нищо няма да дисциплинира , една система в която частни субекти определят цената, освен джоба на хората , и ще даде повод на пътя всяко спиране на водач да е съпроводено с "ами сега какво правим". Не разбраха ли че който кара скъпо возило трябва да плаща повече това е единствения критерии който може да се прилага тук. Иначе освен да напълним гушите на застрахователите нищо друго няма да стане.

Ако вие, компетентни по всички финансови, политически и икономически въпроси ганьовци, си закупувахте автокаско, цената на гражданската отговорност нямаше постоянно да скача. Но нали карате стари и смачкани таралясници, все си казвате "А бе, за какво й е на тази каруца застраховка? Нали си имам гражданска?". И така кой е виновен за ситуацията?

Да не мислиш, че те разбраха?

тиквата, минетката, фандъчката - всички в Банишора с конфискувано имущество на цялата рода до 9 коляно. Не се накраде тая напаст.

За тази ситуация с поста - Климент!

Замаскиран пладнешки обир ,нищо друго не е гражданската отговорност!Нищо няма да се намали или да спре!Само някои ще забогатеят повече !

с бодра стъпка ни водят до стандарта на Северна Корея... при сегашната минимална заплата и средните пенсии - за да си позволиш кола и да и платиш всички данъци и такси означава или че няма да ядеш 2-3 месеца в годината, или колата ще се ползва само събота и неделя - за показни пътувания(разбираш ли, начи, аз имам достатъчно пари да карам колата си)

Гражданска отговорност от автомобила, а не от водача. Гнусни гейберасти!

доказателство, че в България корупция няма. Менда дали не я сърби задника?

Уот дъ хел ду ю мийн уит дис нонсенз?

Предполагам, че са го измислили...Нарушенията се правят с конкретен автомобил и за това има информация в КАТ. Застраховката също се прави за конкретен автомобил и лесно се прави връзката. Така нито КАТ нито застрахователя ще ги бърка кой шофира автомобила, а собственика ще има да си мисли на кой го дава да го управлява. Предполагам това е логиката.

Гледната ти точка е неправилна. Ти търсиш логика мислейки си за някаква справедливост. Сега погледни нещата от правилната страна - едни мафиоти искат да смъкнат още пари от народа. И от тази гледна точка е напълно ясно че могат да увеличат даже здравната ти застраховка. И не само твоята, а и на семейството ти.... защото се предполага че ако ги вози водач който има нарушения и те са в риск. Нали звучи логично? Всичко е относително, важното е да имаш нужната гледна точка (и достатъчно мръснишко мислене).

Моргите ще се напълнят с 18 000 броя 20 годишни БМВ-та ! Егати кефа !

че тиквата няма да е премиер на Коледа. Давай тикво, давай смело напред. Малко ти остава.

само да попитам бонус-малус ще се отнася ли за ромското малцинство, ЗАЩО питам, ЗАЩОТО ромското малцинство е единственото което не може да чете(поне (98%) а в същото време имат книшки който се взимат с решаването на въпроси в текстови вариант, ромското малциство е единственото което си плаща тока, водата, интернет, телефон на части, кога колко има, е затова питам

Какво залагаш на бас !? Пеунишкия Гоуф с алуминиевите джанти от страната на дискотеката ли ?

То вече има гражданска за по 800лв отидете на калкулатора и ще видите за кои възрасти и конски сили. Ама 1000 лв няма да минат вЕрвайте ми

Прав си.но книШка...а поне не се приравнявай с тях

Книжки

ЧЕКАЙ ДА ВИ СЕ ПОФАЛИМ ЗА ЕНТИ ПЪТ, ЧЕ НЕМА КОЛА! 1200 лева "застраховка". елате вие, да не идваме ние!

В правото няма такова понятие автомобил - нарушител. Никъде го няма. Аз като съдружник във фирма например, ще ме задължат да плащам повече затова, че друг съдружник е правил нарушения с фирмената кола така ли ?! Е тогава ще осъдя държавата в Странсбург и не ми трябва фирма повече.

Е ама и ти? Абе колко братчеди имаш, че питаш предполагам, че като мене 3-4. Мангустите имат по 100. Нали се сещаш, че тия ще се разстроят като накое мангалче се тръшне само на предния капак

:)))) правилно ! Така си е. Погледнато от правилната гледна точка ... май колата ще ходи на моргата.

упс, чекай, че не пушим - да питам. 2 кутии цигари дан са станали 1200 лева?

Бойко го каза снощи при Слави. БВП ще стане от 110 милиарда на 130 до края на мандата . След като не са вкарани в затвора големи ,ще ги вземим от народа с повишение на данъци и налози.

7-8 леки нарушения са равносилни на отнемане на човешки живот??? Тези са психопати. Ето за това трябва да протестираме и да изметем боклуците от КФН.

Тия с малките ч.рки вече като се събират на околовръстното под Бояна няма да си мерят конските сили на талигите , а цената на полиците си . И няма да се фукат в мола пред кифлите с айфона си , а ще показват ГО за 1200 лева . Като взимат колата от тати , ще оставят 1200 депозит .

що не си траеш недей дава акъл сега кат нищо утре ще станат

Чукча писател , чукча не читател ! Пише 7-8 ПО-ЛЕКИ нарушения от причиняване на тежки катастрофи и смърт , а не 7-8 леки нарушения !

За римляните, не знам. Ама за циганите.... И се чудя, защо някои хора продължават да не казват нещата с истинските им имена. Циганинът си е циганин! Не е римлянин (ром), българин и т.н.!

Ама без музика че Гроб вече за едно кафе в кафене ще ти искат данък телевизия и радио

2 кутии по 6 лева = 12 лева по 365 дена = 4380 лева . Можеш да пушиш по кутия и половина на ден .

Забравих да напиша че съм платен