12-годишно украинче е без право на безплатно лечение у нас

Карина живее от 3 години в България, но ще има право на безплатно лечение у нас едва след още 2 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като не може да получи безплатно лечеине у нас, не може ли да си го осигури от Украйна, па да и пращат медикаментите тук?

Еми явно не,защо в бюджета не са предвидени средства за подобни случаи ?Да им дадът българско гржданство на майката и детето.

А от къде да идват тези средства? Пак от моите пари ли? За един приятел питам... Отговорът е написан в заглавието - "украинче". Никой не е задължен да лекува безплатно кой от където е дошъл. Айде стига комунизъм.

Съпругата ми е рускиня, заболя от рак и трябваше да платим лечението. ЗАЩО ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ ПЕТ ГОДИНИ КАТО ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАЩИ??? В същото време някоя маймуна прескача оградата на границата и получава грижи и издръжка и безплатно лечение.

С внасяне на здравна осигуровка като самоусигурен не става ли?

защо ? защото такава е световната практика....иначе всеки дето иска гражданство може да сключи фиктивен брак , гражданство и после развод. И недей да ЛЪЖЕШ като пълен профан - НИКОЯ "МАЙМУНА" прескочила оградата не е виснала на националното здравно осигуряване. Грижи и профилактично лечение в рамките на бежански лагер - може , особенно щом ЕС плаща......