1150 лв. заплата в градския транспорт, до 15 ч. извънреден труд и бонуси

Незаетите места в системата на градския транспорт за водачи в момента са 251

Обратно в новината

Коментари - 1150 лв. заплата в градския транспорт, до 15 ч. извънреден труд и бонуси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Предлаганото увеличение ще доведе до следната структура - основна заплата за водачите от 1150 лева, средна брутна заплата, без извънреден труд, от над 1800 лева." всичко е ясно като мъгла :)

Шофьори 1500, начинаещ лекар - 800!!

Ами върви ти работи като шофйор щом мислиш че е по-лесно от лекар. Лекара си стой на топло и пише рецепти. А шофйора работи по 12 часа на ден в студ и пек.

Тея 800 кинта никой лекар не ти ги брои. Рушветите там са в пъти!

До Така, Така : Няма лошо един лекар да почва с 4-5000 лева , ама да спрат рушветите в здравеопазването ? И кражбите от най-ниските нива до най-високите .

Ама тая кво се мотае само. Айде да започва да оглежда Графа, че ремонта е просто наложителен. Улицата е в Плачевно състояние. Не е ремонтирана СИГУРНО ОТ 20 дена

така беше и при комунизма. Стругар -800 лв. Висшист инженер или счетоводител 120лв

Стига сме гледали заплатите на всеки - заплатата е толкова, колкото се споразумееш с работодателя. дори и с подобни заплати пак няма да се намерят шофьори - работата наистина не е от най-приятните. Проблемите в градския транспорт не са от вчера и не са политически - тъпото Данче да си ги разправя на старата ми шапка. Автомобилите в ГТ независимо от възрастта им не са цвете за мирисане - поддръжката им е под всякаква критика - хората, които ги поддържат не са с високи заплати и не добре обучени - интересно как се справят с проблемите, когато диагностичната апаратура им казва нещо на език, който те не говорят, а дори и съобщенията да са на български(със странен превод) как ли ги разчитат? проблемите са много - не са само шофьорите. Само като се види бившият зам.-кмет (кандидат - затворник) Кусев, че дори новият олиго - Барбалов - рибата се вмирисва откъм главата!

хахах , на 1150 лв ли се радвате за смях сме това е заплата за една седмица не за месец както е тук !!!!

Редно е да не очакваме чудеса. Все пак г-жа кметицата се качва в градски транспорт единствено в празно возило от по-новичките, за фотосесия. Трудно се осмислят ежедневни проблеми по тоя начин.

автобусите и се купят маршрутки, а на техните шофьори се обяви колко дневно да носят в общината ще изчезнат много "чантаджии" - дирекции, зам. директори, секлецарки, армии счетоводители и транспортът ще е печеливш. Неободими са два търга за счетоводство и одит и за ремонтна дейност, може и като подизпълнители. Същото се отнася и за топлофикация, разделя се на купуване на парата/след като се извади токопроизведеното!/, доставяне, поддръжка и продаване. Премахват се паразитите по дялово разпределение. Спестените пари ще са достатъчни за намаление на сметките двойно. В тази държава се пилеят пари и навсякъде има чистачки, счетоводства, гаражи и работилници, за каквото се сетите. Това не се прави така, а със специализирани обслужващи фирми.

"От 1 април заплатата на водачите в столичния градски транспорт ще стане 1150 лева, като финансовата оценка на тази мярка е 5,3 млн. лева допълнително от бюджета на Столична община", съобщи Фандъкова на пресконференция днес. Предлаганото увеличение ще доведе до следната структура - основна заплата за водачите от 1150 лева, средна брутна заплата, без извънреден труд, от над 1800 лева. "...обяви още кмета и поясни, че предлага да има и 100 лева бонус за добре свършена работа..." Само като ви чета и ми става лошо. Проблемът в дир ли е или просто Фандъкова си говори на ангро? Абе моме самоковска недоклатена как ги образуваш тия цифри и за кой уй работиш с брутни суми, еле пък и със средни величини???? И как по дяволите решаваш да даваш бонус с мотив: "за добре свършена работа". Овчи мозък - за добре свършена работа се взима трудово възнаграждение. кой е критерият за добре свършена работа - 15 000 оборота на волана за месец ли? Я по-добре раздай бонуси, че работят седнали и да плашат хемороидите, а може и бонус анти-стрес движение в градски усовия - да има там по бутилка ракия и купа овчарска салата след смяна.

Доста ниски заплати за ежедневното натоварване и отговорност.

сега точно обратно. счетоводител 1200- 2200лв., стругар -600 - 800лв. И после чудно, защо няма работници!

Това не е ли по-малко от средната заплата, но какво ѝ пука, тя явно ще става евродепутат, а те имат имунитет, и последици за Графа и изчезването на паветата и жълтите плочки няма да има, поне за нея, гласувайте софиянци за следващия кмет, както се радвахте на новия главен архитект, а се оказа доста прибързано.

Това е доста над средната брута заплата за БГ! 1150 + стаж и други бонуси ще стане поне 1450. Средната брутна работна заплата е 1180 лв! Шифиорче да си в днешно време, милиционерче, пожарникарче, депутатче! А будалите тръгнали да стават инженери, прависти, лекари и учители!

Ако водачите в ЦГМ започнат да спазват разписанията, да не хлопват вратите под носа на пътниците и се научат да пират на спирките, тогава може да с говори за заслужено вдигане на заплатите. Реовното закъснение на превозните средства извън час пик по някои линии е "само" по 10-15 минути... Да не говорим, че за да спат на някоя спирка, пътникът трябва да се е изтапанил на вратата, желателно предната и тогава евентуално без специална покана водачът може да благоволи да спре, па и да отвори вратата... За това колко често спирките биват подминавани, щото на тях има само един-двама души, няма да говорим..

Всеки път се чудя как може с под 500 евро на месец чисто да се живее. Каква Европа, какъв ЕС. Защо изобщо има хора в Бг се чудя.

КОЙ дава рушвет на скромен селски доктор?! На тебе ще ти кажа следното - за лошотията и наглостта ти, ще искаш да дадеш рушвет на някой лекар, за да те излекува, но няма да има на кого!

НЕГРАМОТНИК - НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА СЕ МЕРИШ С ЛЕКАРЯ, МАЛОУ--МНИК!

седмица , а за три/3/ работни дни.Прости хора сме ние българите,затова ни се смеят на запад. Бориш се за 600 евро с кръв и пот. Абе не виждате ли как живеят и колко получават на запад. А не работят повече от нас.Там не се краде така хишнически. Хванат ли те в затвора ,а тук оправдан поради липса на доказателства. Гласувайте за герб за да се пренесете по бързо при Свети Петър.Ееее нЕма такова племе.

А на учителите 960лв. виждате ли в какво се превърна България, после да не се чудите защо децата ви са неграмотни и дебили...

Добре, че има такива цървули като теб за да ми стане ясно защо сме бедни и прости.

Абе кажете 1150 щат,1800 бруто бе,какво е това заплатата ще стане ....

Е добре де, защо са избрали 1-ви април? :)

Да са им честити заплатите, а нима медицински сестри, не са по малко в непрекъснато стресова ситуация, и със 600 лв. Да се опита някой да оцелее с пенсията на сестра с 40 г.трудов стаж и 286 лв. Малко над парите на тези, които нямат и 5 години трудов стаж