Коментари - 1002 нови случая на коронавирус, двойно повече са излекуваните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оздравели или излекувани ?!? С какво ги "излекувахте " ?!?

Мангъров с какво ги лекува ? Нали се води Началник на ковид отделение ?

ChatGPT

Излекувани.... най малкото са вземали лекарста за симптомите и антибиотик... така че са ЛЕКУВАНИ

За Ноември 2020 общо всички умирания са 14073 т.е. с 5958 повече в сравнение 2019 г. (8115) За Декември 2020 общо всички умирания са 15917 т. е. с 7577 повече в сравнение Декември 2019 (8340) За Ноември 2020 са умирали средно по 469 човека на ден докато през Ноември 2019 са умирали по 270 човека на ден! За Декември 2020 са умирали средно по 513 човека на ден докато през Декември 2019 са умирали средно по 269 човека на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 199 повече умирания на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Декември 2020 в сравнение с Декември 2019 е с 244 повече умирания на ден!

За Ноември 2020 общо всички умирания са 14073 т.е. с 5958 повече в сравнение 2019 г. (8115) За Декември 2020 общо всички умирания са 15917 т. е. с 7577 повече в сравнение Декември 2019 (8340) За Ноември 2020 са умирали средно по 469 човека на ден докато през Ноември 2019 са умирали по 270 човека на ден! За Декември 2020 са умирали средно по 513 човека на ден докато през Декември 2019 са умирали средно по 269 човека на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 199 повече умирания на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 244 повече умирания на ден!

Тези дни от Световния икономически форум са призовали правителствата да не вдигат локдауните дори вирусът да изчезне,това,какво ви говори? Използваха вируса за да наложат Глобален тоталитарен ред! Събудете се хора,ще ви съсипят животите!

То пък у нас един локдаун... само кръчмите затворени, ама не съвсем - уж затворени, пък като се изпонапият вътре се сбиват и даже се стрелят, както се оказа.

Средна възраст на починалите вчера с ковид в България: 72.29 години Средна възраст на починалите 7041 души от 16.10 до сега: 70.44 години Средна възраст на починалите през 2019: 73.24 години

А факт ли е, че в последния месец средната възраст на починалите е с 1-2 години по-малка отколкото през 2019 и се е върнала някъде на нивата от началото на века?

Факт е, че заради "мерките" са загубени с порядъци повече години живот, отколкото са загубени с "жертвите" на ковида. А това беше очевидно още преди 9 месеца.

3евзек

Пффффф... Тулупченце, Мерките ли спряха последната седмица, че смъртността започна да спада, така сякаш някаква епидемия тъкмо отминава или ви свърши списъкът с опорките, че го започнахте от първата точка, такава каквато беше преди 9 месеца?

Идват избори и всичко е правплнп

Набързо ще ни пусне да ходим свободно преди изборите и след това хайде пак вкъщи под дивана или у гората на чист въздух с новите ограничения.

е минетчия

са те затваряли в къщи бе, налъм? Това да не ти е Гърция?

като ти ограничат и въздуха който дишаш тогава само аз ще говоря...

такива. боклуците нямате край, хора като Ботев и Левски се обръщат в гробовете като ви гледат страхливите панирани физиономии .

Т.е. ако не бяха антигенните тестове, на практика щяхме да сме приключили с епидемията! Нещата наистина се подобряват, но това е единствено благодарение на късно наложените мерките и нежеланието на хората да ги спазват. Доста хора преболедуваха и епидемията отслабва, следвайки естествения си ход! Може да погледнете статистиката на Ирландия, за да видите какво се случва в страните, където рано бяха наложени стрикни мерки!

Странно как намаляват случаите!!! Не , че е лошо. Супер е!!! Само че, си мислим това като отмине , какво друго ще ни доставят, господата задавили се от алчност?

КОЙ ТИ ГО ДОСТАВИ МАРЕ.

защото идват избори. После пак ще ходиш само у Кауфланд

Цирка продължава.... А земята не е спряла да се върти и хората нама да изчезнат като вид... Пак сме си тука само,че 5 пъти по-бедни и 10 пъти по-психясали! Народа вече е като някаква секта.

Има около 8000 дето ги няма и за тях земята не се върти вече.Ама не ти пука нали ? Важното е , че ти се моткаш по улиците и се пречкаш на хората.

Ми що ги изтребихте бе?

Миналага година нямаше ли умрели дебилче

Аз не си спомням до преди година някой да е бил безсмъртен..може би ти си бил!?!? Човече...това е единственото сигурно нещо в живота. И не е важно само да си жив ,а и как живееш не мислиш ли? И само да вметна че тая паника дето я създадоха ,че има последствия за много години напред когато няма да има и помен от ковид!

Чудим се , ако се застреляш, дали ше липсваш на някого ????

И кой точно ги изтреби бе кавал ? Ей такива като теб безхаберници ги изтрепахте.

На майка ти ще и липсвам.Няма да има кой да и опрашва сливата.

Много лесно оправдавате нечия смърт нали ? Ама ако е за близки твои ще квичиш на умряло май ? Когато започнеш да разсуждаваш като нормален човек и схванеш, че много от тези хора можеха да са живи и да са сред нас сега ще разбереш какво казва.Но при такива като теб егоизма е над всичко и вие за чуждите животи не се замисляте

лесно оправдаваш мизерията и косвените жертви от мерките, мухльо

За Ноември 2020 общо всички умирания са 14073 т.е. с 5958 повече в сравнение 2019 г. (8115) За Декември 2020 общо всички умирания са 15917 т. е. с 7577 повече в сравнение Декември 2019 (8340) За Ноември 2020 са умирали средно по 469 човека на ден докато през Ноември 2019 са умирали по 270 човека на ден! За Декември 2020 са умирали средно по 513 човека на ден докато през Декември 2019 са умирали средно по 269 човека на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 199 повече умирания на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 244 повече умирания на ден!

Това е така, не защото се умира от Ковид, а заради това, че докторите се изпокриха, а хората ги е страх да търсет мед.помощ. Заради хаоса и насажданият страх и ужас.

а до момента докторите , които умряха, от какво умряха ? от стра и ужас ли ? от липса на мед. помощ ? ама тва дет го разправяш и в другите държави ли е ?

косвени жертви на кризата и хронично болни които си умират както всяка година

Ами не е лошо да кажеш и каква се на годишна база .

3евзек

Тулуп, Много ти се иска да сравянваш периоди, в които епидемия няма. Ако беше така, както искаш да го смяташ ти, то ако сега стане катастрофа със 100 жертви, няма да е нищо особено, защото на годишна база има намаление на жертвите в катастрофи. Нали така?

Явно почти всички доктори са го изкарали вече. Да отстъпват мястото си за ваксина на възрастните хора.

Кой си пък ти да се разпореждаш ? Пуснал си лайното сутринта и много важен вече.

Е как можеш да си сложиш + на подобен пост. Обидно тъпи сте цялата ви група. Ама какъвто работодателя...

Не знам кои сме ние и не знам как аз мога сам да си сложа плщс.Параноята в тиквата ти е бззпрецедентна.И да вземете да спрете с менторски тон да казвате кой какво ще казва или мисли.Прекалено сте низши за да си позволявате подобни екстри.

падането на карантината не означава, че човек е здрав. Така е при много други инфекциозни заболявания- карантинният период не съвпада с клиничния период, а клиничният период пък не съвпада с контагиозния период. Това са подробности за лекарите, обикновените граждани не ги знаят. За това се и объркват.

Абе олигофрени спрете да се чудите от колко кладенеца вода да извадите за да оправдавате хаоса създаден ит работдателите ви. “Излекуваните” от коронавирус се формират от изтекла карантина и справка от болниците. Никое джипи не подава данни за долекуването на последици от коронавирус и не ги категоризира като неизлекуван коронавирус, а отделно заболяване. Стуга лъгахте хората.

Хаосът го създаде другаря Мангъров.Всички помним тъпите му изказвания и обикаляния по студията на телевизиите.

ти да не си ДжиПи та да знаеш кво праят ДжиПитата ве?

ТИ СЪЩО СЪЗДАВАШ ХАОС ТРОЛ,ПО ЗАПОВЕД НА ТВОЙТЕ РАБОТОДАТЕЛИ.

Умници, джипитата "лекуват" с есемеси по телефона! Знам го от собствен опит! Какви "данни" да подават, като голяма част от пациентите им дори не си правят никакви тестове, а до грая на декември бързите антигенни въобще не влизаха в статистиките! На мен ми преписа рецепта с есемес и ми каза след 14-тия ден да отида за болничен.... Явно, ако оцелея до тогава, та явно извадих късмет! Даде ми болничния и дори не поиска да чуе как се чувствам и т.н. Така "преглеждат" и "лекуват" джипитата и не знам Мангъров да е "виновен" за това!

Мангъров е виновен за скока на заболяването и за поддържането цяла година на определени нива на зараза.Акълите му да не се слагат маски и да се правим, че вируса бил по-лек от грипа са негови и не се опитвайте да се шправит, че това не се е случило.

Те явно навсякъде си имат по един Мангъров, и в Белгия, и в Италия, и в UK, и в САЩ... И все Мангъровците са им виновни, все някой друг им е срал в гащите...

само да поясня за простаците от Северозапада, че истински грог се прави с ром а не с ракия, както го правят путиняците във Враца.

да не е от Враца, че толкоз мразиш врачанлии бе? Сигурно те държи под чехъл?!

Барманът прави знаменит грог. С такъв грог вирусът няма никакъв шанс.

Това означава единствено, че ако един контактен човек не се разболее за 14 дни, той може да се счита за здрав! Нищо повече! Тук някои другари, начело с Паниката, така и не разбраха този факт! Така и не разбраха протичането на ЗАБОЛЯВАНЕТО, кога се проявява, колко време след контакта, колко продължава, колко време ПСР тестът остава положителен, колко време болният е зарАзен /контагиозен / и т.н. подробности. Дрънкат глупости по форумите.

Филмът "Пандемия" свърши. Музиката свири туш. Завесата падна.

Я да видим кой е неразбрал - по-надолу ви е цитарана заповедта на здравния министър. Според нея, на карантина 14 дни пидлежат не само контактни, а и болни със симптоми (описани в заповедта). За тези с изтекла карантина, непостъпили на болнично лечение - тя се орекратява, демек са “оздравели”, според министър, РЗИ и статистика (щото тя се пълни от РЗИ и болниците, а не джипитата.

един болен може да продължи да боледува с месец, има болни със симптоми по два три месеца, но това не значи, че те са контагиозни/ зарАзни / и карантината за тях е паднала. Тези хора , обаче, не са здрави, не се водят оздравели, в болнични са , не ходят на работа, НОИ им плаща болнични, НСИ ги води болни, повишават общата заболеваемост в статистиката, ако някой от тях умре го водят умрял с Ковид и т.н. И сега ако не загрееш, значи си тежък случай.

3евзек

Г-жо Без паника, Чете те заповедта и пак я спестявате половината, с цел да манипулирате хората.

Средният е 5 дни. Максималният е 14-21 дни.

падането на карантината не означава, че човек е здрав. Така е при много други инфекциозни заболявания- карантинният период не съвпада с клиничния период, а клиничният период пък не съвпада с контагиозния период. Това са подробности за лекарите, обикновените граждани не ги знаят. За това се и объркват.

За статистиката на “излекувани” това е критерият. Дали е здрав или не няма значение. Премахва се от активни случаи на коронавирус и отива в графа пневмония, кардиологични и прочие.

Я оставете статистиката на статистиците, ами кажете сега ясно, как намирате общата обстановка след т.нар. празници, народецът пак ли се оказа недисциплинирен и разхайтен и се олаби? По-простичко речено, направете една ретроспекция и дайте обща картина какво е положението и накъде вървим, че се чуват едни ми ти раБоти от братска Норвегия...

днес е Ивановден! Ква ретроспекция па искаш ти?! В братска Норвегия имат ли Ивановден?

В България пандемията приключи. Филмът свърши. Доц. мангъров излезе прав. Омешахме се и вирусът отлетя та се невидя. Само в Северозапада вирусът избяга от страх като видя за какви комунисти идва реч.

Ко станА? Върви да пуснеш лифта или днес почиваш?

Днес няма да се пързалям. Към 20 януари се отваря всичко и пандемията приключва. Квото било, било. Комунягите понеже реват за ваксини ще ги ползваме за опитни мишки.

двойно по-голяма смъртност ор миналата година бе тъпунгер !!!!! и не бързай да ме наричаш 'комунист' ЗАЩОТО НЕ СЪМ !

Дъртите червени паразити ще продължат да умират и без вирус. Те са токсично наследство от комунизма. Комунизма освен дърти паразити, които да храним и обгрижваме нищо друго не ни остави.. Полека лека държавата се освобождава от тези шуги. Иначе пандемията отмина. Правителството и Щаба преведоха държавата и през това изпитание.

на правителството и щаба, апропо и на теб

Ама не си пиеш хапчетата редовно. Не може на един психически нормален човек всяка втора дума да му е "комунягите".

България: общо случаи 206,392 смъртни случаи 7,961 Швеция: общо случаи 469,748 смъртни случаи 8,985 Това е ОФИЦИАЛНАТА картинка в двете мангъровистки държави и тя не е в наша полза! А само преди няколко месеца беше обратното! НЕОФИЦИАЛНАТА картинка е още по- зле за нас!

Дъртите червени паразити ще продължат да умират и без вирус. Те са токсично наследство от комунизма. Комунизма освен дърти паразити, които да храним и обгрижваме нищо друго не ни остави.. Полека лека държавата се освобождава от тези шуги. Иначе пандемията отмина. Правителството и Щаба преведоха държавата и през това изпитание.

Ко станА? Върви да пуснеш лифта или днес почиваш?

когато дъртите червени комунисти измрът до един ЩЕ ТЕ УПРАВЛЯВАТ КОМСОМОЛЦИТЕ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ И ДЕЦАТА НА ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИ (които са в момента) !!! ТОЛКОВА ЛИ СИ ТЪП ?!?!? недей да мешаш ковид със сбърканата ти представа за света .

Пълни глупости. В България има МНОГО повече случай. В Швеция ходят да се тестват. В България само ако няма вече накъде.

има много починали с Ковид, които не стигат до лаборатория и не се откриват. Това са възрастни, болни и самотни хора по селата и малките градове, които са безпомощни, липсва всякаква социална услуга за тях и мрат за два дни като мухи.

В Швеция вече има задължителни маски, освен това хората спазват препоръки. Сега ми кажи, че това няма значение.

Sweden's government is recommending wearing face masks on public transport during the rush hour, reversing its earlier Covid guidance. Препоръчителни, трол, не задължителни.

3евзек

Добре де, сбъркал съм. Дали препоръчителни, или задължителни, предполагам се сещаш, че в белите държави няма особена разлика. Сега остава да дадеш някакво обяснение защо имат втора вълна и защо въвеждат такив амерки чак сега, при положение че през пролетта изградиха имунитет?

3евзек

It will also cut from the current eight to four per table the number of people sitting together in restaurants, and ban alcohol sales after 20:00. И това е държава, в която "мерки няма". Сигурно забраната за продажба на алкохол е от най-ефективните средства за противодействие.

Знам, че не всеки ползва фейсбук. Някои го мразят неистово. Няма значение. Ще ви кажа за нещо много стряскащо там - когато ваши приятели започват да публикуват снимки на техни приятели, които вие не сте познавали. За вас това са някакви нови лица - хора на по 30-40-50 години. Свежо изглеждащи, усмихнати, здрави. И тези ваши приятели качват тези снимки за да съобщят за тяхната ненавременна смърт. Когато и вие го видите това - действа разтърсващо, отрезвяващо. И разбирате, че работата изобщо не е майтап. И че разни мангърчета и антиваксинари са с мозъци колкото на костенурка.

Мен в гроба ще ме отнесе ковчега а не вируса. Аре бегай.

LeGrandTulup

Прав си, спор няма. Въпросът е обаче кой в ковчега ще те сложи. Всеки един ден до там стига, въпросът е колко време му остава до тогава и кой го поставя там.

Айде пак кръжока по драма...я кажи колко си разтърсван досега от снимките на Милен Цветков? А от тези на знайни и незнайни приятели на твои приятели или още по-лошо техните деца? Изхвърли ли си шофьорската книжка? Даде ли колата на скрап? Спря ли да ползваш транспорт? Започна ли да протестираш срещу комисията за лечение на деца? Деба тъпите гербаджийски драматурзи и артисти. Долни та долни.

LeGrandTulup

Приятел, никакъв драм кръжок, още по малко пък герб. Не те карам да се паникьосваш, от паниката няма смисъл и нужда. Казвам нещата каквито са си. От там нататък всеки както си знае.

И колко са загинали на 30-40-50, при положение, че средната възраст на починалите с ковид е 70.44 години, със стандартно отклонение, по-малко от това за починалите през 2019? Аман от ковидиоти!

За Ноември 2020 общо всички умирания са 14073 т.е. с 6000 повече в сравнение 2019 г. (8115) За Декември 2020 общо всички умирания са 15917 т. е. с 7577 повече в сравнение Декември 2019 (8340) За Ноември 2020 са умирали средно по 469 човека на ден докато през Ноември 2019 са умирали по 270 човека на ден! За Декември 2020 са умирали средно по 513 човека на ден докато през Декември 2019 са умирали средно по 269 човека на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 199 повече умирания на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 244 повече умирания на ден!

Така е! Като починалите от ковид са само по около 100 човека дневно.

3евзек

Останалите умират само с Ковид, най-често непотвърден.

Нещо математиката куца - 69 х. активни случая при 1000 средно на ден в последните 14 дни?! При положение, че след 14-тия ден автоматично се броят за оздравели! Активни трябва да са 14 х., а не 69 х. Ама аз сигурно не мога да смятам.

да не те заболи!

Явно не е гербаджия и мисли...

ти къде се слагаш при мислещите? Я кажи кое е вярното в твърдението , че след 14 ден всички АВТОМАТИЧНО се броели за оздравели?

Можеш бе. Спокойно. Други не могат. Даже и да добавиш тези на болнично лечение, които се отчитат повече от 14 дни, пак кашата е пълна.

1002 нови излъгани хора!! Ххахаха не ви ли омръзна да лъжете..........

и всичко ти е ясно, рогльо.

Излъгани от Мангъра !

Браво на Щаба и на Правителството за точните мерки. Браво и на тези, които ги спазват.

Погледни статистиката за смъртността и ми кажи дали бяха навременни.

Напълно вярно, откакто учениците са дистанционно и кръчмите са ограничени имаме подобрение. През ноември беше тежко. Сега първи до пети клас са присъствено и в Европа, положението е критично. Имаме още пет критични месеци.

бегай да се криеш.

Проклятие на Щаба и на Правителството за фашистките мерки. Проклятие и на тези, които ги спазват доброволно.

И в Китай ли мерките са фашистки? Там локдауна е още по-строг и ограниченията по-големи. То верно разлика между фашизъм, болшевизъм и маоизъм почти няма.

ЗДРАВЕГО е най голямото БОГАТСВО ХОРА

Мама ви мръсна лъжлива.

От ПРОСТОЛЮДИЕ за ПРОСТОЛЮДИЕ!! Сипахте ли си по една домашна ракия комунисти прости?

Добро утро мишок как е в панелката.

ГЕРБав

Престанете да пишете излекувани, пишете оздравели! Повечето от положителните изобщо не се лекуват, само си седят вкъщи!

Седят си вкъщи на домашно лечение, както пише в болничния лист.

Глупостта не се лекува

и побъркват личните си лекари по телефона денонощно! Ама това за бай Наско от село Крив Макарон нищо не означава.

Мишок бъди, от страх умри.

Мдаа...оффтопик ама горе долу на място, напоследък изключително много се изненадвам на призивите да си стоят децата вкъщи, съчетани с гръмки нападки, как не искаме/можем да си гледаме децата, при положение, че те не са застрашени от коронавируса. Страхливци управляват страхливци. А доста родители се извъдиха и завършени егоисти, за които бъдещето на децата им не струва риска да изкарат вируса, чиято смъртност според Кантарджиевите сметки е 0.75% и то основно над 70 годишни.

Браво, много умно! И като учителите се разболеят, кой ще ти учи децата бре, серсем?

Аз пак да попитам : при условие,че последните 14 дни има средно даже със завишение,по 1000 позитивни на ден,това са 14000-15000. И в болница още 5000,стават 20000. И да приемем още 10000 с по-тежки признаци,все още нроздравели,стават 30000. Защо все още са 70000 активни случая? С условието,че след 14 дни,ако нямаш тежки признаци и не си хоспитализиран,автоматично се водиш оздравял,би трябвало тези многото бройки от ноември и до средата на декември вече да са минали 24-те дни и да се водят много повече оздравели? Как се води тази стостика,как една мисирка не постави този въпрос на някой от нощниците.?

За пари! Повтарям, ЗА ПАРИ!!!!! И не бъркай статистиката с нашенската стъкмистика! У нас не се мре от друго, освен от Ковид. А за да има повече смъртни случаи, другите болести не се лекуват и хората си мрат. Къде ще ходят? Така хем черният генерал е прав за якото мрене, хем паричният поток от Европа е гарантиран... Та з пари ие реч и не се опитвай да намериш логика! Още в началото забраниха аутопсиите ИМЕННО ЗАЩОТО ТЕ ДОКАЗВАТ, че Ковид 19 не е ужасна заплаха и от нея не се мре яко...

Поставят го въпроса, но отговор няма. Както и на другия прост въпрос - защо карантинираните са наполовина на "активните"?! В числата, които се публикуват, няма никаква видима логика. Още повече, че за миналата година смъртните случаи са с около 15000 повече от средното за последните години. И половината от тия 15000 са с установен Ковид-19, а останалите от какво са си отишли никой не знае. В момента всичко е хаос, ще трябват години да се разбере истината.

Дано да са го поставяли,аз не съм чувал толкова смела и умна мисирка. Обяснението ми е,че явно наистина вторите и третите тестове на вече положителни се водят като нови.

За починалите-все още не се знае дали са повече от миналата година,защото на графиките Нанси пише отдолу: данните за 2020 година са прогнозни.

Като нищо лъжат за починалите. Аз си снимах графиките, за да сравня с окончателните данни.

3евзек

Rt, Не са прогнозни, а неоконачтелни. Това означава, че все още не е събрана информацията за всички починали и числата ще растат, особено тези от последната седмица.

В няколко държави вече ги намалиха с хиляди, ама тук щели да растат.

3евзек

Тролче, В нито една държава не са намалили общия брой починали с хиляди. Защо лъжеш, бе? По задължение, нали?

До РТ: "Забележки: Данните за 2020 г. са предварителни. При ползването им моля да имате предвид, че има закъснение в регистрирането/обработването на някои съобщения за смърт или броят на смъртните случаи през седмиците на 2020 г. ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА при всяко следващо генериране на тази справка."

намалиха броя на ковидните, защото само тях бяха "сгрешили". При нас грешката е в общия брой, защото нашите са по-нагли, та ще има корекция и при него. Не лъжа, просто не се доизясних какво имам предвид. Защо Ви касае общата смъртност? Вие нали сте по ковида?

3евзек

Тролче, Някои държави наистина намалиха броя на почилалите с Ковид, защото в повечето случаи се оказало така, че не са им правили тест за потвърждение. Сбъркали са, признали са. Иначе ако им погледнеш общата смъртност, картинката хич не е розова. Вече имам двама познати изкарали двуседмична пневмония с отрицателни тестове, "само" живеещите с тях са дали положителни. Някои от тях кръв са плюли, на други нищо им нямало, но това в случая са подробности.

Тулупи, Огромна част от 70-те хиляди активни случаи не са безсимптомни или леки. Самите вие по-надолу се оплаквате, че обезсимптомините и леките никой не ги регистрира, защото не отиват на тест, иначе току виж ги затворили 14 дни вкъщи.

Кви ги ръсиш, бе троле?

много рано днес.

3евзек

Тролче, Не аз, ти си рано и дебнеш?

Аз съм си обичайно, Вие по-късно се появявате в другите дни.

3евзек

Тролче, За разлика от теб, аз не съм длъжен да бъда обичайно тук.

сигурно затова сте всеки ден по няколко часа :)

Даже и да не са асимптомни, в заповедта нищо не пише. Там се дават указания само за изписаните от болница. Точка 8 от заповедта гласи: след изтичане на 14 дни карантината се преустановява за лицата от т.2 и т.7 . Точка 7 са изписаните от болница, които допълнително се карантинират в къщи , а т.2 , цитирам по-долу: На задължителна изолация и/или лечение в домашни условия за период от 14 дни, от датата на потвърдителното лабораторно изследване подлежат следните потвърдени случаи на COVID-19: а) заразоносители (асимптомни лица); б) лица с леки клинични оплаквания (телесна температура < 380С, кашлица, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса, неразположение, хрема, възпалено гърло, стомашно-чревни симптоми като гадене, повръщане и/или диария, без промени в психичния статус (т.е. объркване или летаргия) и без придружаващи хронични заболявания и/или имунокомпрометиращи състояния; в) лица по т. 1, които писмено и изрично са заявили отказ от болнично лечение. Никъде не е упоменато и за тежки случаи ноа домашно лечение, то ако е тежко, ще ходи в болница, сега са полупразни. Така че ,тази статистика не може да е вярна, нямаме ОФИЦИАЛНО 70000 активни случая. Друге въпросът, че неофициално са и повече.

3евзек

Тролче, Пропуснал си да отбележиш, че не е всеки ден по няколко часа. Но все пак изглежда си от надзора, който на пълен щат следи кой колко.

На тъпо зададени въпроси не се отговаря

Като процент нещата са по- добре с всеки изминал ден. 9,93% е добре като тенденция. Но на практика е увеличание спрямо предишните дни по номинална бройка болни. Как става така, че процентът намалява, а болните по брой се увеличават? Всъщност има повече направени тестове и болните са устанвени като повече. На тази игра на тестове не мога да устоя с обективен коментар, до колкото може сам да съм обективен, но установените заразени са увеличени. Друг важен фактор е колко има в реанимация а теобективно намаляват. Което е добре. Но в същото време има загинали над 50 човека всеки ден. Което не е по- 150 човека на ден, но си е 50 човека всеки ден. Няма да са 15000, ще са 7000 ... Но пак е много зле. Защото в България спрямо сърбия болните са по- малко, а загиналите повече. Спрямо Гърция също сме по- зле. И продължаваме на зле. Затова не одобрявам бравурния тон на влатта. Проблемът стои и се решава само с изолация, защото ваксини няма и скоро може да се окаже, че няма да има. Нито 100 000 млн, нито 5 млн ще дойдат някъде наоколо. В този смисъл е добре, който може да се имунизира, да не се назландисва.

Как се решава проблема с изолация? Не можеш да изолираш всички - доктори, полицаи, енергетици, военни, ерго не прекъсваш веригата на предаване. Стига глупости вече.

3евзек

Защо коментираш теми, които не разбираш? Предаването на болест не става по верига, а по граф.

Не разбрахме Вашата квалификация каква е? Като смешната и завинаги трола, се изказвате твърде "компетентно", обиждате другите и се самовъзхвалявате колко сте умни и знаещи. На какво основание не се разбра.

3евзек

Тролче, Обичайните университетски курсове по математика са пределно достатъчни, за да определиш кое по какво се разпространява. Токът се разпространява по верига, а заразата - по граф. Ако беше и тя по верига, тогава един човек щеше да заразява винаги един, а не множество. Изглежда твоята квалификация не стига?

Точно обратното. "Изолацията" най-вероятно е причина за повишената, извън Ковиид-19, смъртност през изминалата година. Много хора допълнително сме изгубили, като само половината от тях са с установен Ковид-19. Останалите никой не казва защо са си отишли без време, но най-вероятно поради "изолираната" здравна система, която се занимава почти само с Ковид-19 установени.

3евзек

И това се случи баш по време на големия пик на епидемията, а не през останалите 8 месеца изолация, нали? А в последните седмици защо общата смъртност е с 30% надолу? Изолацията ли беше прекратена или плановите опреции започнаха?

пак ли ти бе трол

Кога ли ще започнат да броят излекуваните от тъпотия, простотия и идиотщина в тази държава? Аман вече от тази паплач и простолюдие!!!

Когато спрете да и ръкопляскате и гласувате за нея. Има достойни хора в държавата, ама не са модерни щото не говорят вулгарно и не лъжат постоянно. Модела за подражание е грешен, но такъв явно се харесва.

поправят изборните протоколи, щом се харесва?

Смешна работа ! По 20 000 ваксинирани да има на ден, ще отнемат 20 месеца за двете дози. С това темпо до 20-30 години ще успеем.

10 години. Това е срока, който спряга СЗО, а и самоя шеф на Бионтех за продължителност на “войната” срещу коронавируса. Затова и са локдауните - да не вземе набързо да свърши, чрез преболедуване. Затова и хирурзи и ортопеди “управляват” епидемията.

Завърнаха се от голямото празнуване и бройките скочиха.

Няма скочили бройки. Върни се в училище !

Лъжи, лъжи, лъжи!

В смисъл?

Всички споменати цифри...