1000-1500 души ще присъстват на петъчната молитва в "Света София"

Докато траят богослуженията, християнските изображения ще бъдат прикривани със завеси

Обратно в новината

Коментари - 1000-1500 души ще присъстват на петъчната молитва в "Света София" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като истински мюслита - нищо не могат да създадат сами, затова само грабят и ползват това, което са създали другите. Нищо ново под слънцето.

PEYTSCH

Като им прикл1чи дупенето завесите яе се преместят върхи сатанинските йероглифи...

PEYTSCH

Европа не ви обича.

След като превръщат отново "Св. София" в действаща джамия....Ердоган да връща АРАБСКИЯ ЕЗИК като държавен език. Кемал създава днешния турски език и турска писменост на ЛАТИНИЦА.

да се ус... ере, ердоган Света София е християнска и такава ще си остане завинаги. Правена е от християни за християни до като има

включително и новият стратегически партньор на Ердоган - Русия, изказват "безпокойство, тревога, загриженост и съжаление". И на бай Реджеп видимо много му пука.

Изобщо не сте прави !!!! Турците са хора като всички други, но диктаторчето им си е повярвало, че е нов пророк , а това е много опасно , защото лудите с власт винаги докарват беди :((((

Всички диктатори са еднакви , като клонинги са :((( Утре този как точно ще има очи да каже , мюсюлманите са репресирани, ако на някоя откачалка и хрумне да събаря джамия ????? ГАДНИ ДИКТАТОРИ !!!!

И то е, че нищо не са създали. И е вярно. Последните велики постижения на мюсюлманските народи са много преди появата на исляма. От там до преди 50 години не са направили НИЩО! В последните 50 СА, ОАЕ и т.н. създават неща да, но за всичко наемат европейци, американци или азиатци. Те самите не са способни да направят нищо! Дай ми поне 1 пример, поне 1.

Мъжки бурки - не като нашия тулуп като лигъвник! Ей затуй Турция е империя, а България долнопробен вилает!

Турция произвежда самолети, автомобили , почти всичко !!! Българин съм, но Вашите коментари са крайни !!! Турци има всякакви, както и българи има всякакви !!! За съжаление, историята ни е много негативна, но от освобождението на България от Османската империя, комшиите са се държали много прилично, за разлика от Сърбия и Гърция , например !!!! Лошото е , че ердогад е гнусен диктатор,, а диктаторите навсякъде са едни и същи - ВИНАГИ СИ ТЪРСЯТ ВЪНШНИ ВРАГОВЕ !!!:((((

Искам да кажа, че тук мозъкът на Първия мъж на държавата не стига да си сложи маската като мъж! Затуй и таквоз му управлението!

Най-лесния начин за бързи политически девиденти е играта с картата - национализъм и насъскване. Това го знаят провалени политици, които нямат стойностни идеи и визия като Тръмп и Путин и наш Волен не пада по-долу, както и Христо Иванов. Лошото го обират после хората, но понякога и тези пишман политици, това го знае Хитлер. Ердоган също натам отива

Искам да кажа, че на теб ще ти приляга една мъжка бурка.

Много стойностен коментар !!!

Свършиха ли им джамиите на рязаните мърши??? Това е християнски храм, строен от християни. Къде са ек, юнеско и др. световни организации, за да се противопоставят на това безумно и излишно решение ? Трябва да се придприемат ответни мерки от страна на християнския свят-разрушаване на всички джамии и забрана на показните им молитви.

Защо не погледнем от друга страна на нещата - в християнска църква ще се молят нехристияни .....пред християнски икони ...... а той просто дразни Християнския свят и така печели подръжници в собствената си страна .....докато не я разруши ....ще се молят на нашият бог.....

Мюсюлманите тук нямат вина, ВИНАТА Е НА ердогад !!!! На хората с религиозни чувства винаги им е криво, когато някой нарушава чужди религиозни убеждения !!! Само диктаторите използват религията , за да настройват хората едни срещу други !!!!!

бойко също вече е диктатор!

Ясно, говорим за 2 различни неща. Самолети и автомобили правят и в Северна Корея, тях въобще не ги броя. Говорим за архитектура, грандиозни планове и строежи. В днешно време всеки може да произведе всичко, стига да вкара нужния ресурс. За след освобождението си частично прав. Случайно да знаеш, че през края на 70-те, началото на 80-те се сформира цяла армия в Турция с единствената цел да нахлуе в България? Документите са разсекретени, можеш да си ги прочетеш. Не знам какъв ти е проблема лично на теб, мислиш се за турчин ли, мюсюлманин ли си или просто предпочиташ тях пред собствените си хора?

1000-1500 души ще присъстват на петъчната молитва в "Света София" Абе поне да се прекръстят преди да влязат в църквата.

а какво каза по въпроса Бойко!? Или той няма време да коментира Св.София, щото трябва да се спасяавя стола в София!

според мюсюлманите това е същия бог!

Само не чух какво каза по въпроса Бойко Борисов!? Или той няма време да коментира Св.София, щото трябва да се спасявя стола си в София!

Бойко Борисов Предателя там ли е? След като европейците го нашамариха поне ердоган да го намаже.

И те ако си мислят, че ако скрият християнските изображения със завеси, Бог ще си затвори очите за беззаконията им, жестоко се лъжат.

Дано куполът се срути върху надупените им задници!

Му-ха-хах! Турчата си търсят белята! Да се кланяш на Аллаха в черква с покрити икони е все едно да подредиш маса в тоалетната и да се храниш там, същото е и християнин да влезе в черква с минарета и полумесец! Ще се натъпчат там и ще се дупят - толкоз народ...я земетресение, я нещо друго - черквата ще падне отгоре им и ще ги затрупа тези поганци! Яко ще измрат! Ама много яко!

Ислямът произлиза от едно от християнските течения. Това ме православната ерес е станала популярна е най-вече, защото Източноримския император я е наложил с огън и меч, но и така е имало много разкол през вековете.

Православието и правоверието са много близки. Не случайно почти цялото православно население на Анатолия и Близкия изток е предпочело да стане правоверно!

Какво е правоверие? Христос е Бог и каза всичко за вярата. Но никъде не каза за правоверие... Бог поругаван не бива..Не биваше да правят това..не биваше..сега гневът Божий ще ги стигне..

Имам проблем единствено с диктаторите, защото са луди хора, които печелят от настройването на хората едни срещу други !!! Българин съм , родолюбец съм , но смятам, че да си родолюбец означава да обичаш и развиваш Родината си , а не да мразиш и разрушаваш живота на съседите си !!!!

Жалко за усилията на Кемал Ататюрк да превърне Турция в цивилизована държава!

Тоя КуКу върна турчулята в Средновековието...пишман чиляк отвсякъде...

се ли страхуват, че това е християнска светиня, че бог ще ги накаже?

Ще повторя за пореден път. ПОЖЕЛАВАМ ИМ ТАКА ДА ГИ РАЗТРЕСЕ ТАМ, ЧЕ САМО СВЕТА СОФИЯ ДА ОСТАНЕ ПРАВА И ЗДРАВА!!! И СЛЕД ТОВА НЕКА ХОДЯТ ТАМ ДА СЕ МОЛЯ И ДА СЕ ЧУДЯТ, ЗАЩО ТЕХНИЯТ БОГ ТАКА Е РЕШИЛ ДА ГИ РАЗЛЮЛЯ.

Юдеите и те са водени от сатана. Бог праща ма юдеите пророци и светци,за да ги очовечи,а не защото са'Богоизбрани',както се лансират.Заради злото концентрирано в тях,БОГ им изпраща Иисус.И тези ще си платят затова,че хулят БОГ

че храмовете са като късмета, мечтата и душата - не можеш да ги вземеш, не можеш да ги дадеш на друг ! Можеш да ги разрушиш - но ще си платиш!

Гадна, турска свиня излезе тоя "Тайпи".³

Илюминатите- го командват него и техните деди криптоевреите са управлявали Осмснакста Империя чрез еврейския синедрион,който устройва турското робство на България и християните.Сатанински слуги,които необратимо започат в мига на светотатството да си плащат кармата от първия до последния,които хулят БОГ и са били и днес са врагове на Българите и християнството.БОГ и Висшите сили ще им дадат урок!

исляма,юдаизма и католицзма са творения на сатана,както и да го изопачават.Това са творенията на рогатия.

Тя и Св. Седмочисленици е била джамия, строена от прочутия архитект Синан, но българите първо я обърнали на склад, после съборили медресето, очупили полумесеците, замазали, боядисали, изписали и направили църква. Османците навремето само замазали с хоросан иконите в Св. София, наместо да ги изчагъртат и след това да боядисат с блажна боя...Сега ша му берат гайлето, че реставраторите изпод хоросана извадиха икони, мозайки, а в днешно време да ги чагърташ и да замажеш с блажна боя, че даже и с кереч - малко просташко пада!

Аллах и нашият Бог Отец са едно и също. Мюсюлманите не признават Бог Син - Иисус Христос. За тях той е просто човек, пророк като другитем като Мохамед, но е и Бог. За нас, християните, той е повече от човек. Според тях затова Бог е изпратил Мохамед да покаже на хората да не се кланят на Христос, защото било грешно. Жалко е, че ми се налага да обяснявам такива неща. И, да, в Корана я има и Дева Мария и Авраам и Сара и другите... Коранът е писан като критика на начина по който християните четат Стария Завет и следват Христос.

Като се поразсъждава трезво от гледна точка на вярата в Бог, св. София е правилно да е джамия отколкото музей. Св. София музей - това е подигравка с вярата и поругаване на Бог, на който, впрочем, се молят и евреи и христианин и мюсулмани. А това, че първо е била черква, а после джамия е въпрос на вътрешна разборка между православни и правоверни. Безверниците към тоя въпрос са непричом. Едно време безбожниците взривиха Василий Блаженни в Москва. На Ататюрк поне му е стигнал акъла да я запази като музей, но можеше и да я взриви съвсем спокойно под лозунга за борба с религиозното мракобесие. Сега Ердоган поправя едно престъпление. По Божията воля, след влизането на руските войски в Цариград, ще стане пак православен храм!

Килимите летящи ли ще бъдат?

" Ke дойде най-старото учение и всички религии ке се обединат около него" Ванга . Аз считам че това е учението за Слънцето и всички богове свързани с него. На Земята няма богове. Има един "паднал ангел , който е последван от още 250" и това е . Редно е сега джамията в София да стане храм на БААЛ.

Абе баламурници,какво се джавкате ? Някой знае ли точно какво ще става с тази църква? САМО ЗА ПЕТЪЧНИТЕ МОЛИТВИ,ВСИЧКИ ЗНАЦИ И РИСУНКИ ЩЕ СЕ ПОКРИВАТ ВРЕМЕННО И КОЙТО МЮСЮЛМАНИН ЖЕЛАЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ НА ПЕТЪЧНАТА МОЛИТВА.СЛЕД ТОВА СЕ МАХАТ ВРЕМЕННИТЕ ПОКРИВАЛА И ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ДЕЙСТВА КАТО МУЗЕЙ ДО СЛЕДВАЩАТА ПЕТЪЧНА МОЛИТВА. Защо никой не иска или не може да го обясни това на всички "загрижени" българи,гърци и т.н. Важното е да вдига врява,даже не разбрали идеята.

Господ забавя, но не забравя...

17 август 1999 год трус от 7,6 по Рихтер на 88 км южно от Истанбул в ИЗМИТ само за 56 секунди сринати стотици сгради 22.000 жертви щети за няколко милиарда $ Епицентъра на мега труса ев ИЗМИТ-бившата Гръцка НИКЕЯ там се състоял Великия Православен Събор През 1999 год ТУРЦИТЕ в Измит явно строят нещо неподходящо на мястото в древна НИКЕЯ ОСКВЕРНЯВАЙКИ БОЖИЕТО СВЯТО място на Вселенския събор 325 год .сл.Хр последва такъв трус че цял Истанбул реве от страх и ужас а блокове в 12 милионния град се огъват като препечен кашкавал Следват над 1500 вторични труса в околността

Голяма гад е тоя...