Коментари - 10 деца с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в столично училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички дезинфектанти в магазини и метро водят да алегии и увреждане на белите дробове Прави се стая цел а после ще ви лепнат етикета ковид на чувала като ви уморят в болницата от обгрижване да не се заразите

Ви избива

Ковид ГЪСКИ седнали на КАЦА

Убивате ги физически и психически!

Аза да попитам, какво дезинфикцират с този"силен препарат" ,след като всички са тествани и отрицателни?

оффф,аман от олигофрени,,,то не е само ковид ,,,ужас само претенции ........

какво се маже с тия отрови?

Тази пропаднала Територия всъщност е най-подходяща за настаняване на бежанци. Тези бежанци не биха сътворили повече малоумия и свинщини от свинете-кореняци. Нецивилизованите при нецивилизовани, далеч от цивилизована Европа.

Неграмотността и откровената идиотщина са животозастрашаващи. Чудно как българинът е оцелял толкова години, след като сме очевидно най-дефицитната откъм акъл нация на света...

Абсолютната истина! Генетични дебили. Оцеляват както оцеляват скотовете и дивите животни в гората - колкото естествения подбор позволи.

с тези излишни мерки за този грип наречен ковид .

Нямам думи! Масовото невежество и нехайство, което върлува в българската душа е покъртително! Нали “средата” беше “ уж” безопасна?! Какво правиха 2 години тези директори, че не си обучиха персонала? Къде отидоха парите спестен в бюджетите на училищата? Какво правят по цяло лято в същите тези училища, освен да имитират дейност? Аз съм в потрес! На учителите се покъсаха да им вдигат заплатите, а огромна част от тях се справят трагично с технологиите и съответно с онлайн обучението? Оправдание няма!!!! Закривай!

Прочети статията. Дезинфекцията се прави не от учителите а от РЗИ.

Пълна глупост си написал. Прави се или от чистачките в училище или от външна фирма. Нито дума за това.

Проверките се правят от РЗИ. Дезинфекцията се извършва най-вероятно от хигиенистката на училището..

Божеее ще осакатят децата! Малоумни!

Идиоти!

На много места се дезинфекцира вече с напълно безопасното наносребро-просто разтвор от наночастици сребро и вода, напълно безопасен. Това е екологичен продукт без никакъв мирис, възпрепятства растежа на бактерии и вируси и има остатъчно действие от повече от месец. Също така удачни за дезинфекция са и бактерицидните лампи от затворен тип, при които няма опасност от облъчване. Отговорните институции трябва да вземат под внимание новите методи и препарати за дезинфекция, а не да се използват само конвенционалните дезинфектанти.

щот са безвредни ли се задушаваме всички в била или другите супери

Мърлящина в работата - тежко наследсво на работни навици от преди 30-40 гоини,. Масово служители и работници, извършващи нискоквалифициран труд, а и не само, са водени от принципа "вие се праите че ми плащата, аз се прая , че работя". Сто процента отговорните по дезинфекция са ливнали концентрат отгоре , четири за пет, без да си направят труда да го избършат после и да подсушат, за да не остава наслагване по повърхността. Трябва да се възпита нов етос на работа - независимо колко неквалифициран да изглежда от страни труда, извършващите го трябва да подхождат отговорно и с усърдие..Едните не били отговорни да следят как се ивършва дезинфекция, другите правят няква дезинфекция , колкото да тикнат квадратчето с чиновническите иисквания..бе няма оправия

Независимо колко е неквалифициран трудът заплатата трябва да стига за наем, сметки, храна, санитарни продукти, бельо, дрехи, транспорт до работа и обратно. Всички други приказки са мижи да те лажем. Щото нали знаеш къде чистачката почва от 10 Евро на час? На 2,5 часа със самолета.

Тука не става въпрос за размер на възнаграждение и за какво стига ..става въпрос за изпълнение на работните ти задължения, независимо дали е да чистиш чинове в училище или да чистиш нечии лоши вложения на фондовата борса. Задавали ли сте си въпроса защо примерно кенефите на Хийтроу са по-чисти от кенефите в 90 % от всяко средностатистическо училище в БГ? Да не мислиш , че на Саника от Пакистан, дето чисти кенефите там й стига заплатата да плаща наем в Лондон?

"вие се праите че ми плащате а аз се правя, че работя" - точно оттам почва всичко.

Сега препаратите виновни. Децата са фалшиви, не са препаратите. Или пък нещо друго ще да е.

прехвърляне на ..... отговорност

Фашисти, отваряйте всичко и оставете хората на спокойствие. Ние не сме германия, или австрия, за да ни продаеате тези евтини лъжи.

Няма такава простотия. Неадекватни мерки, предприети от неграмотни хорица, дето са като коне с капаци. Те и навремето са предписвали хероин срещу главоболие и радиоактивни елементи срещу анемия. Не сме мръднали напред и йота. Ще бием комар с ядрен взрив. Тъпотия, простотия и безхаберие. Ако един човек загива заради ковид, още 10 загиват заради предпазните мерки. Крайно време е някой да сложи край на тази простотия. Някой с власт и с топки. Ама няма кой. Не ги правят вече.

по-тъпата от двете тъпи агитки веднага намери връзка между дезинфектанта и ковид. а би трябвало да се дезинфекцира, по принцип. също както и миенето на ръце, и носенето на маски по време на дори елементарна грипна епидемия. айде, и умната.

Идиоти, сър...

Спрете с тези олигофрении и нека да живеем като нормални хора! Насраните да се съберат в една държава и да се бодът, затварят и отварят колкото искат! Забравихте дали сте хора или кукли, алооооо

дето се пените под тая "сензационна "новина"" да ми посочите един дезинфектант за повърхности, дето като си го сложиш в окото да не дразни? В случая не става дума дори за алергия. Престарала се някоя тъпа лелка или я домързяло да забърше препарата. Не виждам основание нито за сензация, нито за генерални изводи. Сякаш преди ковид не чистеха и дезинфекцираха и Неси бъркаха децата в очите с мръсни ръце.

Защо се ползват в училището препарати с неизвестно действие наречени дезинфектанти!!!! За какво пръскате бе идиоти недоклатени??? Чума ли има.... олигофрени!!!

са ковид тъпанари. да горят в ада

Атака плаштаите на простите даскалкий по 1000 лева заплата а те една десинфекцйя като хората немогат да направят. Еи за то ва мразя простите даскалиций. Имам две деца и сам им казала че по просто от даскал няма и ги мразя.

След като мразиш "простите" даскали си спри децата от училище. За учителите, както за всички останали, ситуацията е достатъчно тежка и без да се занимават и с неграмотни родители, отглеждащи невъзпитани и глупави деца. Достатъчно като вас са се навъдили, в тежест сте на цялото общество. Вместо да стоите в интернет и да плюете учителите се поинтересувайте кой реално носи отговорност за всичко, което се случва в училищата, пък и не само в тях.

Ето затова пък ние, образованите, мразим неграмотни простачки, които мразят "даскалкиЙ и даскалициЙ", някакви римски патриции са, явно))))))))))

абе няма проблеми... важното е да ги наваксите...

Важното е да е стерилно. Стерилно и е сега ? Да се оперират от мозък, ако вече е станало достатъчно стерилно.

Гарантирано от хунтата на Радев!

Трябва да се извършва от специализирани фирми! Помощния персонал в училищата НЕ трябва да го прави, дори и след инструктаж! Обаче, директорите пестят пари!!! Ами, да се дерзинфектира правилно с правилната концентрация в правилното време, съвсем не е престижно!!!

Дезинфекцията е елементарна дейност за човек с основно образование. Но тя е отговорна дейност.

Висшо по дезинфекция ли искате вие мързеривци и неграмотници?

Не ве, сичко тряба да минава през фирма /през общинска поръчка на наш човек за наш човек/ и после фирмата наема мангасари и прости лелки на 52 да пръскат с някаква вода + 1 чашка хлор по стълбите, защото фирмата пести и от препарати, така или иначе никой не вярва в корона-измамата и се тая какво си пръскал и дали си пръскал изобщо..

Алергичен шок аз го разбирам в смисъла на анафилактичен шок, което е сериозно застрашаващо живота състояние, което изисква спешно лечение. Това, което е описано в статията прилича на локална алергична реакция - ангиоедем вероятно. Моля проверявайте значението на термините преди да ги използвате, още повече, че ги пишете и в заглавието. 10 деца с алергичен шок не е едно и също с 10 децa с алергична реакция към препарат за дезинфекция.

Оправете си дезинфектантите!

Масово децата в детските градини са така... Важното е да е жив и здрав covid-19 √∆+

Нямаш дете в детска градина. Децата в софийските градини са щастливи.

Запалих и изгоря хамбара, ама поне няма мишки вече !!

Българите са безотговорни, мързеливи, примитивни и неграмотни. Жестоки примати, които не могат елементарни дейности да извършват. Дезинфекцията е работа за отговорни човеци, а не за мързеливи примати. Не искам да съм мизантроп.

не е потресаващо, че са объркали, потресаващо е, че те не са потърсили помощ, а са извикали родителя, за да не се мъчи детето!!!!

Не е нормално да объркаш елементарни указания. Безотговорно е да не си прицизин в дейността си.

С тези "мерки'" ще си изтровим децата. Циркаджии неюастни!!!!

Вируса се дизенфектира с хлорни съединения. "Любопитно" , отравянията с хлорни съединения точно съвпадат със симптомите от вируса: суха, трудно за овладяване кашлица, прозрачен секрет с бели примеси (прозрачни защото са цитикинова реакция), дифузна двустранна пневмония, коагулация. Всъщност предполага се че около 1/4 от умрелите в Юхан са умрели от хлорно отравяне. Ако това, което беше влезли в окото на детето беше влезло в носа му, каква щеше да е диагнозата?

В бъдеще ще умират от страх ако не ги напръскат и ще обикалят отдалече ненапръскано или неваксинирано нещо си. Ще развият още един страх и зависимост.

Вероятно някоя малоумна коза, като тези, дето обитават бг мама, се е престарала. Не мога да си представя по-прости и плиткоуни същества да се събирата толкова много на едно място :)

в бг-мама има от всички - и кози, и даже пръчове-идиоти се намират. ти от кои си, че знаеш как е?

това е за тяхно добро! да се ваксинират!

знаете ли какво е шок бе Дира? Аман от тъпаци в тази нещастна територия.

А искате и да им бъркате в носа, а? Изроди сте вие, нищо свято няма за вас. И децата ще пожертвате за жалките си заплати.

Този доктор освен да се хваща за главата два дни подред, нещо лекувал ли е?

Важното е Ковид да няма! Другото всичко вече е без значение...

То Ковит няма, ама важното е да е стерилно. Стерилно и е сега ? Да се оперират от мозък, ако вече е стерилно.