1 милион за жертвите на потопа - германски пенсионер засрами "Байерн Мюнхен"

Той е известен с щедростта си: след като през пролетта зарадва 33 333 деца, сега същият възрастен мъж дари огромна сума за пострадалите от наводненията и накара най-богатия футболен клуб в страната да стори същото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Байерн не им е работа да се надцакват на дарения, а да играят футбол. В Германия има десетки компании на обем по-големи от нашия БВП за година, тях кой ще ги накара да дават?

побърканото бршнарче от Дахау, ПАК ЛИ ДРАЩИ ТУКА? КЪДЕ БЛЕЯТ ДОКТОРИТЕ??? )--{;;;;;;;;}=--------------- ~

И здрав, да си човече. Ще се постарая да запомня името ти. Да се запази за историята. Браво, германци, хора сте и няма никога да пропаднете. Чудно чудо, да сте живи, здрави и хилядолетни заради такива като този ЧОВЕК!

Една птичка пролет не прави и много добре го знаеш. И ние имахме нашият жив светец дядо Добри, който не беше богат и пак даряваше на храмове и нуждаещи се хора. Чудим се само защо богата Германия, днешен арабски халифат Германистан, няма пари за няколко хиляди бедстващи немци, а вади милиарди за милиони прииждащи талибани и примати ? И е опряла до пенсионерите да събират пари за бедстващи немци... На фона тази действителност одата ти звучи доста нелепо, тъпо и комично...

Защо очаквате непрекуснато държавата да прави всичко? Знам отговорът...защото в България няма гражданско общество и на никой не му пука за някой друг, освен за себе си...И в холандия има наводнение и не е бедна страна, но се събраха 1 000 000 в рамките на един ден, и то от обикновени хора, не от милионери...След това държавата обяви, че ще поеме щетите, защото става въпрос за национална катастрофа, но хората не спряха да даряват по обявената сметка на червения кръст. Който имал желание и възможност - дарил, без да се чуди защо някой друг не едарил повече.

за жалост вече пропаднаха защото само след нк години хора като този немец няма да има а ще има озверели и озлобени кръвожадни талибани които ще идат да мародерстват и плячкосват по къщите на пострадалите а не да им помагат.

Но това са рисковете на мулти култиту с всякаква измет, с която се пълнят.

Дали някога някой от новоизлюпените политици и кандидат лидери в България би дарил и 100 лева, за да направи добро и помогне, а не за да подобри имиджа си!

А вие колко дарихте през живота си за някой нуждаеш?

Нас ли питаш, дето нон стоп от демокрацията насам все се дарява за болни и нуждаещи се ? Ай, сиктир !

Ми то у нас открай време само с дарения от обикновените хора се грижим за болни, бедстващи, нуждаещи се. Но явно ти не си дарявал, щом не знаеш.

Ми комунизъма няма вече, така че или ще плащате високи данъци, или ще дарявате. Какво друго си мислите, че може да се случи??

Кой е Хорст Ешлер? Хорст Ешлер живее дълго време в Мюнстер, Германия и е работил като готвач, моряк и пазач. Колко e нетното състояние на Хорст Ешлер? Не сме наясно с неговата заплата и доходи, но изглежда, че с помощта на спестяванията си от предишните си работни места Хорст е спестил добри доходи. Тъй като той е дарил щедра сума и на двете места, изглежда, че щедрият старец със сигурност е работил много усилено през младежките си дни.

те притеснява ли? Немците без особено крадене спестяват такива суми. Около 90 процента от тях. Без крадене, повтарям. Защото знам, че ти е трудно да повярваш.

И високи данъци...

Що за държава е това либерастко мулти култи сборище ? Значи държавата НЯМА пари за няколкото хиляди пострадали свои сънародници, предвид че не се ги е защитила ????? И разчита на подаяния и щедрост отново от сънародниците си... А има милиарди да прибира милиони измет от Близкия Изток и Африка, които и продължават поради тази причина да прииждат на многохилядни армии, орди, тумби....???? Защо никой не се впечатлява от това и не пита либерастките отрепки ????? Как има милиарди за милионите чужди, а НЯМА Зпари за няколкото хиляди пострадали свои ????? Що за тъпо стадо се е пръкнало ? А тоя богат пенсионер, вместо да върши работата на държавата и да я спонсорира, да я беше попитал защо няма пари и събира от хората, а щедро развързва кесията за милионите изнасилвачи и главорези, които пребира ? Пострадалите са данъкоплатците, те бачкат или са бачкали за тая държава, за заплатите на либерастките отрепки, които ги управляват.... Защо не и помага, а чака на хората да събират?

Принципно си прав, но ми се струва че доста минуси ще събереш / :)> като индикатор за стадно 'мислене'; /;

Защо мислиш така ?

Май ти събра минусите...

Не съм чувал никога "добрите" руснаци да дават пари за помощ на нещо, каквото и да е. А вие? Общо взето не съм чувал да се дават пари за благотворителност от никой друг освен САЩ и Западна Европа, Канада, Австралия, Япония, Ю. Корея. Защо така?

И къде си чувал пък някой да дава пари от благотворителните ти държави за мизерстващи европейци например ? А относно Русия, ми никой не ни информира колко и на кого дават руските олигарси. Като ги гледам колко са щедри руснаците като туристи и местните ги чакат с нетърпение, не мога да си представя, че не са толкова щедри и към нуждаещите се. Просто либерастките ти медии не ни информират за такива неща, а само за клевети и лъжи срещу Русия. Иначе всеки който познава широката славянска душа няма съмнение и не чака на либерастките ти платени "медии".

ми кат чуваш избирателно няма и да чуеш

А държавата не се ли засрами ?

Много богати хора помагат. Само за хляба не съм съгласен,че е казал. Европейците не ядът хляб като нас, просто журнариста го оформил да се хареса на българина .

Уфффф, казал го е образно. А в Германия, където живея, хляб се яде. Не случайно наскоро четох само колко видове хляб имаха, останах поразен. Но забравих колко беше бройката, помня, че беше страшно много...

Та немците карат на сандвичи и замръзени пици основно...Това вечерят традиционно. И вурстове, картофена салата и бира по празници и нови години. Това им е кухнята в Германия. Понякога и кисело зеле с джолани.

"пенсионер".... човекът вероятно има фабрика за нещо

От пенсията ли ги дава тези милиони, или на 82 търси индулгенция с пари, дето ако се разровите, кой знае какво ще излезе

бездушниците не трябва да се оставят и една секунда на спокойствие, тия с многото пари и да бъдат излагани постояно, докато нещо им светне под каскета.

И ние си имахме дядо Добри...За. съжаление го забравихме бързо бързо..

Нова вълна от Афганци се задава, а честито!

О, за тях пари винаги има... Милиарди. Те там много обичат мърляви мангали. Не като тука, да събират за нк хиляди пострадали, понеже същата тази държава не си е свършила както трябва работата и не ги е защитила ? И няма и пари за тях, се оказва, след като събират от другите хора...

Всички са застраховани в Германия. Даже повечето вече ще са по богати отколкото са били

Не е точно така. На живеещите на потенциялно опасни места, например близо до река, не им правят застраховка наводнение. Застрахователите не са глупави.

Бате Бойко милиарди раздава за пенсии. Няма по-добър от Бате Бойко.

Всъщност стига да не са останали без лични карти (теглене на гише) и те ще могат да си купят хляб. Това че са си загубили домовете не значи че са им нулирани банковите сметки. Браво на човека за великодушието и готовността да помогне.

Човекът се е изразил образно, метафорично. Не го възприемай буквално. Въпреки, че за някои от пострадалите сигурно и буквалното е валидно. Ако се е наложило да бягат посред нощ за да се спасяват може да имат само дрехите на гърба си и да са без документи и портфейли.

,,,,,,,,,,,А той е евреин.

Дойче телеком дарил цели 100 000 евро !?! Абе вие майтап ли си правите ? Това някаква шегичка ли е ? Я пак си проверете инфото , че за тия пари ЕДНА свястна лека кола не можеш си купи !!!

Едва ли е грешка. Бизнесът обикновено дарява само с цел пиар. Големите суми в подобни случаи се събират основно от частни дарители - обикновени граждани или фирми от сферата на дребния бизнес. Така много хора и малки фирми като дарят дори и скромни суми се събират внушителни дарения. Например за хората от с. Хитрино от частни дарения на граждани се събраха около 1 200 000- 1 400 000 лв. по мои спомени, не си спомням точната сума. От държавата и от разни големи частни компании се събра горе-долу същата сума А си спомням също как преди около 10-на година футболни съпруги на известни наши футболисти направиха благотворителна вечер - коктейл-парти на която беше обявено, че ще събират пари за деца сираци. Събраха смешната сума от 1600 лв, а съм сигурен, че кетъринга за събитието на което ядоха и пиха и си показаха тоалетите и бижутата е струвал поне 10 000 - 15 000 лв. Разни хора, разни идеали! Браво на 82 годишния дядо от Германия! Останал е човек въпреки, че се е замогнал.

Тоя 82 годишен немски "дядо" е със сигурност по-изпънат, жизнен, елегантен, здрав и спретнат от бая нашенски младоци. И едва ли на живо би го нарекъл дядо, защото вероятно изглежда по-добре и от 52 годишен нашенец. Имам съсед на 78 години, немец, който изглежда на не повече от 50, как само подтичва и бързо ходи, нарамил огромни торби с пръст за цветята и двора си, който е една райска градина, с тревичка, дървета, цветенца, и за която сам се грижи. А вътре, в къщата му, свети от чистота...