1,96 млн. пенсионери защитени от запор

Няма да има удръжки върху парите на възрастните и работещите, ако са под 610 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами (нерегистриран) И ние бяхме като вас - и вие ще станете като нас! , ... а може и по-зле да сте от нас, защото не се жените, не създавате деца, които след време да осигуряват вашите пенсии. Ние създададахме много - и жилища, и детски градини, и почивни станции, ... и тогава нямаше толкова много убийства, кражби, изнасилвания, агресия!

Как да разбираме тази страхотна новина ами просто.Почти два милиона пенсионери са с доход под 300 евро на месец.Под мъдрото ръководство на тиквата вожд и шайката му почти 90 % от пенсионерите у нас получават месечен доход колкото една сносна надница в белите страни.И глупаците отбелязват този жалък факт като успех.

Кога ще мога да си вземам пълната пенсия от 1550 лева?

Кога риба проговори.....

Добре е червените утайки да запомнят този ден - това го прави ГЕРБ - защитата от запор, а не бесапету

Благодарение на борбата на Мая Манолова.

Дадоха януарските пенсий пари има който няма да си знае. Фуууууууууу.

тва значи край на кредитите взети от името на баба и дядо... Никоя кредитна институция няма да отпусне заем на лице, чиито доходи са изцяло защитени и върху тях не може да се упражнява принудително изпълнение...

Ми вие нямате угода бе - като взимате пари и не връщате ревете, че ви пращат съдия изпълнител, сега пък банките щели да спрат да дават кредити на пенсионери - ни така ни иначе

И ние бяхме като вас - и вие ще станете като нас! , ... а може и по-зле да сте от нас, защото не се жените, не създавате деца, които след време да осигуряват вашите пенсии. Ние създададахме много - и жилища, и детски градини, и почивни станции, ... и тогава нямаше толкова много убийства, кражби, изнасилвания, агресия!

БВП по ВАше време беше 3 пъти по-малко, отколкото е сега - това в долари - в левове е още по-голяма разликата- толкова за любимия ви социализъм и правешкия селяндур. А децата дето ги правихте сега са в чужбина - вие гласувахте няколко пъти с червена бюлетина, а те ви отвърнаха с еднопосочен билет

Невежество е да сравняваш някакви цифри на БВП от сега и от времето на Социализма. Сега всичко е с най-малко 10 пъти по-скъпо от тогава. Просто цифрите са несъпоставими между тези две епохи.

КОЛКО ЛИ Е 1/3 ОТ 611 ? ПОСОЧЕНАТА В СЪОБЩЕНИЕТО ЦИФРА ГОВОРИ ЗА ОТЧАЙВАЩА НЕГРАМОТНОСТ НАЗНАЧЕТЕ ГИ В « НАП»- ТАМ ТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНИ

А при великите 610 лв. и 1 стотинка какно правим? Големи разбойници са това пенсионерите! Не работят и само искат ли, искат...

В днешно време е много удобно да се наричат нещата с други имена - не били бедни, ами били защитени от запор.

Стига с тая Румъния. Това е като на Боко увеличението 10% ама преди това всичко се вдигна с 20%. Нямат икономика да го направят. Леята ще се срине на половина - там няма борд.

- това е бъдещото на прокълнатата територийка ! другото го утрепаха лихварите до 9-о коляно, в "името на стабилността" !

Стига мрънкял бе. Кой ви кара да взимате кредити и да живеете на изплащане? Като не се разполагате според въжможностите си - да ви дерат. После лихварите му виновни

пенсионерите, най-малко 30% от фирмичките ще са фалирали!

Иван Костов. 2 миома Български пенсионери ти .. пожелават да прекараш живота си във прегръдките и ласките на шефа на манафите на централния софииски .другото е празни приказки..

Ама не са защогени от мизерия и гладна смърт. В другите държави са защитени!

Някой може ли да каже с думи прости каква е ползата от тези 1.96 милоина паразитиращи отрепки?

Българските младежи с труд, кръв, мизерия и пот хранят 1.96 милиона безполезни паразити.

Дано съдбата е по-милостива към житейския ви път, отколкото е била към интелектуалното ви развитие, и недопусне да сте в положението на тази наши майки и бащи, които са се трудили, удържани са им суми от достойно изкараните средства, но имат нещастието да са мост между две епохи - епохи с различни ценности, епохи с различен поглед към живота, епохи с различно тълкуване и разбиране какви са отговорностите на Държавата (ако я има).

А преди да се пенсионират са издържали олигофрени като теб, за да имат безплатно образование и здравеопазване. Разсъждаваш като фашист. Ненапразно и никът ти е такъв.

Пожелавам ти да живееш дълго и да получаваш БГ пенсия

1.96 милиона паразита.

ЧЕ ЗАПОР НА ПЕНСИИТЕ ЕДИНСТВЕНО ЩЕ ИМА НА ОСЪДЕНИ КРАДЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ. ЗАПОР Е СЪДЕБЕН ТЕРМИН, ДРУГОТО Е ДАНЪЦИ.

Към 2 милиона почти 90% от пенсионерите получават под мин.раб. заплата- УЖАС на УЖАСИТЕ !!! Тая политич. каста в цялата и шарения е за ............................!!! Вижте КО праи Румъния. За 2 г. ще увеличи 100% пенсиите. Това е отговорност. Ние с Руските агенти и лапачи от 44г. все сме във фалит. УЖАС,така ще си е и слез 3 милиарда о Саудитите за ПАТОКА и като ни го набутат с БЕЛЕНЕ вече главата е вътре ще жмуцат и последните българи до края на века!!!

Които през живота си нямат един работен ден получават пенсия на гърба на работещите. Сигурно си същия идиот за да те впечатлява.

аре пак Путин... изсра се на иначе правилните думи.

И какво излиза,че 2,9 милиона работещи бедни роби издържат 2,5 милиона пенсионери,1 милион деца и 1 милион цигани,240 алчни и крадливи депутати и още две дузини управляващи,както и най вече няколко десетки хиляди свръх тотално алчни феодала!!!!

При 2,9 работещи, в хазната от ДОД ще влезнат около 2 милиарда лева

Не е случайно вдигането на пенсиите през юли. Ся ги информират, а юли ще им дигнат пенсиите с 3 лв, та да станат 611 и да им вземат половината. Има тук-там няколко закончета, дето одма ги правят длъжници - примерно за паспортите на жилищата: дай 500 лв за паспорт, земи тия предписания за 8 бона. Ако не можеш, жилището се присвоява. Тра-ла-ла.

Това означава, че могат да не си плащат сметките и данъците, ще им ги плащат тези с над 610 лева доход.

Че трябва да се облага само разликата между действителната пенсия и минималната работна заплата. 611 си е почти 610.

Ами ниемладите, дето работим на общо основание, сме герои, бе! Храним и пенсионерите, и държавната администрация и МВР и хрантутняците от Парламента, и хилядите калинки от Агенции, цялото кметско войнство и администрация, държавни фирми... те затова от Софийска вода ми пращат специално писмо, че ми вдигат водата с 7,16%...

Млади ми ТОЙ, ТЯ, ТО, Пенсионер съм, цял живот съм се осигурявал, плащал съм си всички данъци, осигуровки и т.н. Смея да твърдя, че не ме хранят младите, а напротив, поради ограничениета тавана на пенсиите всеки месец получавам около 600 лева по-малко от това, което ми се полага и на практика моите неполучени пари отиват за вас. Така че моля не плюйте по пенсионерите - ние сме вашето бъдеще.

Не съм нито военен пенсионер, нито от МВР, нито съм работил в Кремиковци или мина

Стига си се самозаблуждавал. Изчислената пенсия е тази, в която е т.нар. "таван". Бляновете ти да получаваш нещо, което дава ЧАСТ от правилата(формулата) за изчисление на пенсията, са твой психологически проблем. Виж съдебните решение, включително и това което получихме от Европейския съд по правата на човека. Осъзнай първо, че навсякъде по света има ограничения (може да ти се направи формула, даваща резултатите с ограничения, без да са посочени ограничения от вида "таван", ама тогава 98% от населението няма да е в състояние да осмисли формулата). Второто, и по-важното нещо, което, ако си разумен, ще трябва да осъзнаеш е, че голямото отношение между най-високите и най-ниските пенсиите води до намаляване на общо заделените за пенсии пари. Казах "ако си разумен". По въпроса за пенсиите. Иначе може да си си мъдър - ама в други области.

Не преставате да ме изумявате Вие журналята от Дора, 1/3 от 611 не е 305,50. Но споко Дира и без това е за прохождащи журналя като Вас, от коментарите може да се научи къде къде повече

Докато получа, че 1/3 на 611,00 лв. е 305,50 лв.

Пенсионерите са главна движеща сила в много фирми...

2м пенсии, 2м сигани, 500к юноши и деца, 1.5м работещи. ЗАКРИВАЙ

Има комбинации! Пенсионери и *, в едно... А, може и 3в1! :)

баце, с тези метри го закъсааме :-) научи се поне да съкращаваш.

съкрати - ще цъфнеш и ще вържеш си мислиш ?! ше ви фалират половината фирми от "съкращението"

Идиоте, говори ти за съкращение в граматиката, функционално неграмптна кратуно такава.

Баце, маце, в метри и круши мерим. Не ми говори за граматика в чата, ако можех и критиките ти бих съкратил. Ай легай, че утре домашни трябва да проверяваш, даскале.

Човек, верно ли ми говориш??? От 5 млн. България, 2млн. пенсионира?

1,9 милиона са тези със пенсии под 610 лв и още 600 000 са тези с над 610 лв пенсия,пенсионерите са 2,5 милиона,1 милион са деца и останалото вече са хора в трудоспособна възраст,но не всички може да работят...

Е, то в Силистренско 30% са с ТЕЛК...

Два милиона сме българите, дето няма да ни удържат от парите, ако имаме запори - ами да теглим пари от банките тогава, на босия цървулите ще вземат.

и ще ти дадат, нали!?

запор става с по един изстрел в кратуните на арменския поп и и на швейцарска ягода арсенова. Естествено - и по един контролен, за всеки случай! На децата им - също! В тази графа за запориране попадат и вносителите на чл.417 - те си знаят кои са , и си знаят защо!

1. чл.417 от ГПК 2.Някога пипал ли си истински пистолет

Спокойно можехте да напишете в заглавието 1,96 милиона пенсионери в България осъдени! Пак щеше да се чете много.

тъпо са го направили. запорът не трябва да намаляvа минималната пенсия/заплата.

т. е. който взема 611 лв пенсия, да могат да му удържат само един лев.

1/3 от 611 лв. колко е, редакторе?

Стана много трудно човек да се пенсионира. Стажа се събира много трудно а и възрастта много нарастна. Става въпрос за хора родени след 1955 година.

Олекна ми ! Не, че имам някакъв запор, но винаги ще мога да разчитам на пенсията си в размер на 245 лева !

Малий сега пенсионерите като спрат да плащат местни данъци и такси и общините ще фалират.

Според мен това не е справедливо, удръжки трябва да има само на горницата над 610лв, защото този който получава 610лв. е защитен и не му удържат нищо а на този с 611 лв му удържат доста голям процент от заплатата!

Да така е. Това е поредното недомислие.

не, че така са ти го написали тук, приятелчетата на майчето манолова..!? онази омбудсманка, при която мутромилицията крадеше наравно с банката от хората.

А де. Само още стимули хората да НЕ искат да се осигуряват на реалната си заплата... вместо обратното да стимулират..