Празнуваме светите братя Кирил и Методий

Православната църква прославя днес светите братя Кирил и Методий. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света Литургия.

Обратно в новината

Коментари - Празнуваме светите братя Кирил и Методий | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно! Даже скоро ми цитираха историйка от роман, в която се разказвало за майката на Кирил и Методий. Та в нея майка им била описана като българска принцеса от рода Дуло. И така се оказвало, че византийските братя всъщност били българи. Романът бил исторически факт. Муахахаха. Друга забавна историйка е как България печели първата ИЛИ втората световна война , но май не бяха много сигурни коя от двете...Ахахахаха. Много ми е готино като идвам в БГ и ме забавляват вишисти завършили по метода Хендсфри

Да похваля веднъж и аз редакторите - много добре написан материал. Обективен и верен от гледна точка на историческите факти. Набляга се на великото дело на светите братя, а не на измислената теза за "българския" им произход.

Заглавието е неправилно. Трябва да е ,,Празнуваме ДЕНЯ на Светите Кирил и Методий,,. Казва се- празнуваме Ивановден,а не - празнуваме Иван.

Вчера един глупендер от герберасткото стадо написа, че кирилицата била СЪВЕТСКИ буквички! Да се смея ли или да понапцувам въпросния Пенчо...

и двете наведнаж,за да му доиде акула на пецата! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Св. Св. Кирил и Методи всички истински българи знаят че е след 13 дни - (както и това, че Коледа е 13 дни след сегашното и празнуване).

ти маи не четеш...днес е църковния празник, на 24-ти е националния...

Националния е на 24 защото е останал така от стария календар. После БПЦ минава по новия и става на 11 - от там и разликата. Такова разделение на светски е църковен е изкуствено. Ражда се по време на тоталирания период, в резултат на целенасочена и планирана дейност срещу църква и вяра.