Русия прекръсти милицията си на полиция

Русия преименува своите сили на реда в рамките на мащабна реформа. Наричана "милиция" от Октомврийската революция през 1917 г., руската полиция възвърна старото си име с декрет, подписан от президента Дмитрий Медведев.

Обратно в новината

Коментари - Русия прекръсти милицията си на полиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А почему?

Чеченската република (на чеченски Нохчийн Республика на руски Чеченская республика), известна още като Чечения или Чечня, е една от съставните части на Руската федерация, тя е част от Южния федерален окръг и Северокавказкия икономически район. Разположена е в Северен Кавказ, граничи с Грузия на юг, както и с няколко други руски административни единици - Ингушетия и Северна Осетия на запад, Ставрополски край на северозапад и Дагестан на североизток и изток. Общата площ на Чеченската република е 17 500 км2 и население 1 267 740 души (2010). Столица на републиката е град Грозни с 231 215 души население (2009), разположен на 2 007 км от Москва. Съдържание [скриване] 1 История 2 География 3 Административно деление 4 Население 5 Икономика 6 Външни препратки История [редактиране] Основна статия: История на Чечения Чеченската автономна област е образувана на 30 ноември 1922 година. На 15 януари 1934 г. тя е преобразувана в Чечено-Ингушска автономна област, а на 5 декември 1936 г. - в Чечено-Ингушска АССР. През 1944 г. тя е ликвидирана, а през 1957 г. - отново възстановена. През 1991 г. президентът на Чеченската република Джохар Дудаев обявява независимостта на страната от Русия. От 1994 г. насам руското правителство прави безуспешни опити да установи с военни средства контрол над цялата ѝ територия.

Русия, Беларус и Чечения са виртуални "мафиотски държави", като в никоя от тях не могат да се разграничат действията на управляващите от тези на организираната престъпност. Това твърди Хосе Гринда Гонзалес, испанският държавен прокурор по проблемите на корупцията и организираната престъпност, показват разкритите в четвъртия ден на аферата стателогс документи от викилеакс, цитирани от в. "Гардиън". След 10-годишни разследвания върху дейността на руската мафия в Испания Гринда твърди в доклада си, озаглавен "Организираната престъпност и руската мафия", че последната има "огромен контрол" върху стратегически сектори в глобалната икономика, като например търговията с алуминий. Втората причина, поради която светът трябва да се страхува от руската мафия, е въпросът доколко премиерът на страната Владимир Путин е свързан с нея и дали я контролира, продължава Гринда в доклада си, чието съдържание дипломатически служител на САЩ в Мадрид е предал на Държавния департамент на 8 февруари. От документа се вижда, че Гринда е съгласен с твърдението, че зад убийството на бившия служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Литвиненко през 200ш г. стоят руските тайни служби. Прокурорът обвинява руските разузнавателни служби в срастване с мафията, на която те възлагали "мръсната" работа в нелегалния трафик на оръжие, изнудване и подкупи, пране на пари и други дейности, водещи до облагодетелстване на хора от властта. Испанските разследващи власти са изготвили списък на руски прокурори, висши военни служители и политици, които поддържат връзки с организираната престъпност. Освен това изобличават Владимир Путин в незаконно забогатяване, "откак е на власт".

държавата Чечения на глoбуса на USA ли я на мери ?

чечения е федеративна република в северен кавказ.република-тоест държава, със свои флаг, химн, държавни символи, парламент и т.н......вземи се образоваи малко.за руска-не е руска територия ако това намекваш, само кажи това на чеченците да видим какво ще ти се случи.

отвори географския атлас на Русия. Там е показано всичко. И официалното наименование на Русия всъщност в Руска федерация. Е, Чечня е част от тази федерация - със собствени държавни атрибути. Такива републики като нея има над 50. Ама затова човек трябв ада си направи труда да прочете това-онова

Президентът Медеведев заговори за реформи в руските правоохранителни органи още когато встъпи в длъжност. Основно причина за слабата им ефективност е огромната корупция , която е на път напълно да ги блокира. Явно нещата вече са достигнали такова ниво на нетърпимост, че даже руското общество, което се характеризира с висок праг на поносимост към корупцията вече не може да издържи. Полиция или милиция - това е второстепенен въпрос. Главният е - ще му стигне ли на Медведев реформаторска воля да пребори този недъг.

В началото на дискусията един колега започна с това: "Преоб;лякъл се Илия - пак в тия". Дали ще се нарича полиция или милиция нали ще е със същите хора. а както добре знаем нов бардак със стари мурви не се прави.

Спорам с индианци, щом ви дразни. А напалма или атомни бомби също ли да забравим.

нека си припмним и над 2-та милиона изнасилени немски жени в периода 1945-47 г. Все от съветски "воини". Препоръчвам ви да гледате един немски филм на тая тема - добре е показано. А във Виена паметникът на Съветската армия неофоициално се нарича "паметник на неизвестния мародер и изнасилвач" . Дали пък няма някаква причина австрийците да го нарекат така?

А за изгорени заживо в руски, беларуски и украински села жени и деца да си чул. Или само германки заслужават място под слънце? За село Хатънь да си чул - събират в 1 ферма 174 човека от тях 70 деца , затварят и запалват. А за 900 дни блокада да си чул, когато хора получавали 50 г хляб на ден? Или какво - те са руснаци и могат да бъдат изтребени в собствени градове за прослава на 3 райх. Ами за Бухенвалд и Саласпилс - детски лагери да си чул? Ами то славяне - тъй им се пада? Така ли да ви разбирам?

Журналистите да оправят думичката "прекръсти" в заглавието. Правилната е "преименува" Двете имат различно значение. Моля да не се внася етническа дестабилизация!

Отдавна не е пускано нищо за ДПС, Турция и най-вече за принца на сърцето на Мелиха, Доган, и милата я засърбяха ръчичките. Отвори си речника, драга и се опитай да намериш разликата между "прекръсти" и "покръсти".

правилно, много правилно. Щото някой ги кръстят, други ги прекръстват,а трети ги обрязват. И някои от тях, с по-арабски черти викат "Аллах акбар!"

Както и да се нарича репресивания апарат в Русия, тя си осатва "тюрма на народите". Нагласата им е такава. Мисленето им е такова. И резултатите са налице - от Катин през ГУЛАГ, от Афганистан до Чечня. И няма никакви индикации за промяна.

Е да не сме поборници на демокрация , както например Америка: както почнем от избитите индианците, използване на роби чак до 18 век, та до Гуантанамо, Ирак , Афганистан , Виетнам, поливане с напалм, Атомни бомби в Хирошима и Нагасаки. Всичко това е во име на демокрация и светло бъдещото .

Ти въобще нямаш право да се обаждаш в БЪЛГАРИЯ! Заради скапаната ЧЕРВЕНА АРМИЯ, която маршируваше из нашите земи сме на този хал и до ден днешен! Същата тази армия, която е виновна за коственото избиване на българската интелегенция - и прякото избиване на милиони хора в цяла ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!!

И още нещо....тези глупости за Америка ги разправяи на хилядите полски офицери ликвидирани от РУСКАТА МЕСОМЕЛАЧКА в КАТИНСКАТА ГОРА!!!!

Мен ме интерсува защо СССР обяви война на България, (една страна не във война ссъс СССР) на 5 септември 19ч4, и Съветската армия окупира България. ако някой е трябвало да окупира България това е Великобритания, с които сме във война. а СССР ни окупира без каквато и да е причина - ей така за кеф. За да тури марионетно правителство. Защо ги казвам тези добре известни факти - каквото и да прави Русия тя си остава агресор. И единствения път, когато агресивните й намерения са съвпаднали с нашия национален интерес е войната 1877-78. Но след това намират блестящо потвърждение думите на Левски: " И ако някой докара тук в българско миризливич казашки ботуш, лично аз , ей с тези кунки ще му резна чепката"

дорогая, остави ги да си пишат, кои каквото иска и не се чувстваи задължена да ги опровергаваш... има хора, които щом чуят думата "Pусия" и включват лаинометите, независимо за какво става дума

заминавай си в москва и там има пияници. За индианци не ми плямпай първо защото англия и други морснки сили водят войни, т.е. европейци, като вашия петър първи, просто история. И хайде в 21 век да видим как живеят индианците и как пияните руснаци, така че скрий и тъпизми от преди 50 гидини не бълвай. Червените робовладелци са най-гадното нещо в човешката история, така че грабвай си самагона и бегай да си къркаш на родна земя

Уважаема, би ли ни осведомила кога беше премахнато крепостносто право в Русия и с какво то беше по-различно от робството? Би ли ни осведомила колко цивини германци е избила славната Съветска армия през ВСВ с конвенционално оръжие? А изнасилените германки? Можеш да ни припомниш и за Афганистан, където пак славната СА изби повече от един милион цивилни. Да не започвам с поробените повече от 120 нации. И всичко в името на `освобождението`.

И твойта нагласа и мислене са чугунени! Ако в коментара си смениш Русия,ГУЛАГ,Афганистан със САЩ,Гуантанамо,индианските резервати,Виетнам,Афганистан,Ирак,Гранада,Югославия,списъкът ти щеше да се получи по-точен и по-пълен...

В момента разискваме темата за руската милиция и Русия - в този форум това е темата. Когато стане дума за САЩ и американската полиция в друг форум и по друго време можем да поговорим и за тях.Въпреки че сравнението само ще покаже колко жалки са остатъците от това, което някога се наричаше СССР, а сега се нарича Русия и принадлежи къмтретия свят.

Както обикновено, новината не е новина, и текстът не отразява процеса, а цели да въведе в заблуждение! Съвсем не става дума за прекръстване, а за пълна реорганизация на силите за сигурност в тази огромна държава, при което смяната на милиция с полиция е последната грижа и ще се случи до края на следващата година поетапно. А първата работа е атестация и преустройство на тяхната работа, след което ще получат и новите си заплати при преназначаването - започвайки от 1600 долара на младши лейтенант ... Има и много други изисквания и социални ангажименти на правителството към тези служители, които бяха обсъждани много бурно последните шест месеца. Ще получават квартири, облекла - в техния климат това са много сериозни суми, обучения и какво ли не. Така се прави истинска реформа, не като у нас - дайте да дадем, назначавайте всички, които искат, пък кой какво прави и не прави - няма никакво значение, и без това заплатите им са смешни ... и гражданите да се пазят сами! Който много го е страх да ходи по улиците - да си хваща булевард Брюксел и да се маха!

Както видяхме и у нас - преоблякъл се Илия - пак в тия...