Почина социалистът Илия Божинов

Ненавършил 54 години, внезапно почина Илия Божинов - създател и лидер на партия "Българска левица".

Обратно в новината

Коментари - Почина социалистът Илия Божинов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше нормален човек, а не издънка на висшата партийна номенклатура, можеше да свърши работа простичкото "Бог да прости". В случая, обаче става дума не за конкретния човек (аз него не го познавам), а за дечицата на партийната номенклатура по принцип - и за Станишко, и за Евгения Живкова, и за хилядите знайни и незнайни "герой" оито някак си "случайно", някак си мецду другото станаха капиталисти. А всъщност, ако направим един разрез на забогателите в тези 20 години в България лесно ще видим че това са или деца на висши партийни функционери (че и внуци напоследък), лица свързани с ДС и спец службите и престъпни елементи (повечето от които също са свързани с БКП или ДС). За това става дума. що се отнася до палитрата от цветове може би тук има някои особености - маса от дечицата на номенклатурата след 1989 се пребоядисаха. С едничката цел да продължат да лапат. Така, номенклатурчици има и в БСП, и в ДПС, и в НДСВ, и в СДС. Идейно те са мимикрирали, но по същество са си същите лапачи от кохортата на бай Тошо. В този смисъл определението на свързаност с БКП и ДС е най-точно. Разбирам защитниците на номенклатурата - нали те всички са "другари". Даже в тесен кръг те се обръщат така един към друг - къде на майтап, къде на истина. И в случая опитите да се рзмият границите на отговорност са малко смехотворни. Да, преди 1989 г е имало над 1 млн членовена БКП. Но тези, които са лапали, тези, които са съставлявали висшата номеклатура на БКП са били не повече от 20 - 30 хиляди - ето това са лапачите на различни нива. И разликата между Пешо-стругаря от Н-ския завод и сина на Тодор Божинов е толкова голяма, колкото между червените бабички и червените мобифони. След 1989 бай Пешо Стругаря стана един несретник с 200 лв пенсия, а онези номенклатурчиците сформираха новата червена буржоазия. Ето за това става дума, ето тази истина ги боде червените агитатори в стил Азер Меликов. Защото другари, в момента на изпускане на шпоследния дъх ще си дадете сметка че имоти не ви трябват - трябва ви само един имот с размери 2м х 1м, на Централните гробища. За връзкарите. За другите, обикновените хора и там не може да се намери даже този мъничък имот.

КГБ, след "уточненията" ти започваш да поумняваш и да ставаш "различен" от досегашното си амплоа. Ама мислиш ли, че ни казваш нещо ново и непознато за нас? А бе, ти да не си някоя ученичка, дето си декламира урока пред нас, за да разберем, че си го знаеш? Няма ли някой у вас да ги приказваш на него тия неща? Що ни губиш времето?

По стар християнски обичай мпоже да се каже: "Бог да го прости". Те, в БСП много-много в бога не вярват, ама се оказва че и те са смъртни. И един ден се явяват като "новопредтсавлений" пред Съдника. Чета хвалебствията на изявени червени активисти и си мисля, като толкова е бил срещу номенклатурата защо се е възползвал от привилегиите. Защото беше някак си много удобно да се пишеш за дисидент под крилото на тате. А това беше масова практика сред дечицата на висшата номенклатура на БКП - хем безопасно, хем пресижно. Хем сеправиш на много отворен, хем нищо особено не може да ти се случи - най-много тате да те напляска, или да ти издърпат ушите. А екстрите, които ползваш остават. Ето в това е проблема на номенклатурата в България - техните дечица и внуци са все дни такива "готини". Защото е много лесно да се правиш на "готин", да играеш на "пич" , когато всичко ти е осигурено и не трябва да се бориш за нищо - нито да влезеш във ВУЗ, нито да отидеш на по-лека служба в казармата, нито да си намериш добра, престъжна и високоплатена работа, нито да си купиш апартамент, нито да чакаш 15 години за кола. Така, от скука можеш да се правиш и на бунтар. Прочетете тези неща и ги приложете към всеки от висшата номенклатура на БСП, който е свързан по роднинска линия с висш апаратчик на БКП. Тогава ще ви стане ясно защо нещата са такива - защо БСП е по-дясна от всички десни партии взето заедно, защо висшето ръководство на бСП е по-богато от останалите, защо се създаде класа свързана с БСП, без изрично да го декларира, но пък да живее в симбиоза с нея. Тогава ще стане ясно за какво са харчени куфарчетата с червени пари. И защо някои от БСП са толкова "готини".

Начина ти на мислене те представя като един нереализиран останал в миналото човек, който се опитва да прави анализи пречупвайки настоящите събития през призмата на цветовете. Червен - значи лош, син значи добър. ТОВА ВРЕМЕ И ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ ОТДАВНА СА МИНАЛИ ПРИЯТЕЛ. Сини и червени в името на личните си интереси отдавна са се прегърнали и ни представят евтин цирк на който могат да ръкопляскат само малоумници . Нали разбираш, че интересите на г-жа Бориславова и на г-н Борисов нямат нищо общо с твоите. Нещо повече - те са диаметрално противоположни. АКО ТОВА НЕ СИ РАЗБРАЛ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЖИВЕЕШ В НЯКАКЪВ ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ В КОЙТО ЖЕЛАНОТО ОТ ТЕБ СЕ ВЪЗПРИЕМА ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО, А ДЕЙСТВИТЕЛНОТО ЗА ИЗМИСЛИЦА.

Виж кво, мой човек, отново доказваш, че си елементарник. Който си е бил "активен" при ония, той пак си е "активен" и при тия (справка - и при червени, и при сини, и при пембени е така). За тая работа няма цвят. Хората си действат и се оправят в живота както намерят за добре, въпросът е да не правят престъпления. А ти като си "пасивен", да не мислиш, че някой ден ще станеш нещо "различен" от това, което си цял живот. Не се коси, няма нужда и да се пънеш - просто ще си останеш нищожество сега и завинаги. И по-добре да не беше писал, че да не отпушваш и други реплики по твой адрес. Все пак човек е умрял и независимо дали ти е харесвал или не (пък и не си го познавал), ти говориш алабалистики по негов адрес. Да беше се ограничил с едното "Бог да го прости" и да не беше продължавал.

ИЛИЯ БЕ ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ТОВА РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ НАРЕЧЕНО БСП. Наберете в търсачката интервюто му дадено за в-к Блиц : (Илия Божинов: ДАНС следеше Румен Овчаров, за да не може да краде!) ЩЕ ПОПИТАМ ВСИЧКИ КОИТО ГО ПЛЮЕТЕ : Вие нещастни червеи застанахте ли срещу енергийната мафия на Румен Овчаров по начина по който го направи Илия ?? Някой да е водил за това дела срещу вас. Да сте имали смелостта да се опълчите срещу тази мафия. ИЛИЯ ГО НАПРАВИ И ЗАПЛАТИ ЗА ТОВА С ЖИВОТА СИ. Вечна му патет. НЯМА ДА ТЕ ЗАБРАВИМ ПРИЯТЕЛЮ.

един от симпатичните хора в тази партия.но така или иначе я е напуснал.да почива в мир!

две са децата на които им подариха мерседеси по-време на комунизма. това са людмила живкова и иля божинов. такова беше равенството .за фалшивите избори да не говорим и фалшивите прогнози .господ си знае работата.трябва да се казва истината и само истината 24 часа в денонощието.

Илия Божинов изобщо не караше кола по онова време. Баща му изобщо не го глезеше, като другите отрочета на лидери тогава. Купи му хубав апартамент и това беше всичко (не че е малко). Не споделям политическите му възгледи, но беше много свесен човек. Лека му пръст.

С Богом, дорогой ИЛИЯ! Вечная память!

RIP g-n Bojinov. Bili sme v edna kompania na Gradina! Vpechatliavashe dori s prisstvieto si!

Бог да го прости. Много умен човек беше.

Вечна му памет! Този човек ме караше да вярвам, че все още има честни и свестни хора в тази страна. Поклон!

Мир на паха му!!! Господ също иска да има около се бе си добри хора! Почивай в мир твойто дело ще го довърши някой друг!

Страхотен човек. Жалко! Бог да го прости!

Жалко, казвам, защото това са достойни опоненти. Помня баща му Тодор божинов като шеф на Комитета по планиране, ако не се лъжа, в сградата до Министерския съвет. Лека му пръст, толкова млад да си отиде и така нелепо..... Предпочитам тякеивя сацеялесте да общуваме и спорим като него, Кольо Добрев - поне се осъзнаха и намериха мъжество в себе си! Още веднъж - жалко, съболезнования и да почива в мир.

Бог да го прости и светла да е паметта му!Достоен,умен и неклиширан човек беше.

Бог да го прости и светла да е паметта му!Достоен,умен и неклиширан човек беше.

Природата си върши работата!!!

Това същото ГИСДИ и нашенският ГАЛЪП участваха активно в манипулирането и фалшифицирането на изборите за ВНС.А тоя бог да го прости-цял живот живя при комунизма и сега пак.

Стомашно заболяване? Може би натравяне? Нова партия? Конкуренция на съществуващата столетница? Хммм ... не знам, не знам. Добра логика, но не знам ...

лоша вест. мир на праха му

подозирам отравяне от неговите бивши колеги комунисти!тои открито говори против парванов и алексеи петров-и на делото имаше какво да каже!тои знае прекалено много!!!

бог да го прости!

за мъртвия или хубаво или нищо, в случая - нищо

Крупен и един от първите капиталисти на партия БСП и крупно лъжлив социалист!

На 54 години да умре внезапно? Засегнал е някои интереси и са го отровили.

Жалко за хубавия Човек! Вечна му памет на Илия Божинов! И млад и добър, ама на... Поклон!

Жалко за хубавия Човек! Вечна му памет на Илия Божинов!

Ееееееееееее. Много жалко. Бог да го прости.