18-годишно момиче стана донор на четирима души

В Университетска болница „Лозенец” в София се извърши чернодробна трансплантация след появата на донор, съобщи директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Теодора Джалева.

Обратно в новината

Коментари - 18-годишно момиче стана донор на четирима души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

може и да е имало и други случаи , но трябва да имаме впредвид, че те са по-многоброини нации и едва ли разцитат на нас , а и по-скоро се учудват, че крувните групи савпадат. разберете, не може просто еи така да се присаждат органи-има несувместимост и органите стават негодни, има 29 основни групи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се знае дали наистина е настъпила мозъчна смърт.Не вярвам на никой доктор. Трансплантациите са високодоходен бизнес дори и когато са уж на светло и всичко е ясно. Не се знае колко пари се даватизпод масата дори и когато всичко изглежда легално. Бих призовал всички родители да не се съгласяват на донорство защото могат да станат неволни убийци на децата си. Много ми е интересно да чуя на кого можете да имате доверие в тази мафиотска държава. Като се почне от полицията и се стигне до президента. Така че защо да не бъде подадена невярна информация че детето ви е мъртво и да ви баламосат да подпишете. Тогава вече могат и живо да го разпарчадисат на скъпи органи.

тогава бащата получава много пари и губи смисулут на живота си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поклон пред смелостта на родителите! Да се решиш на подобна стъпка предполагам е много трудно решение, но изключително хуманно и благородно от тяхна страна. Mомичето нека почива в мир!

Дали от Германия или Австрия ще пратят орган за България?

точно това се чудя и аз трансплантират ги и какво става с тях всички умират наи мн след 10 год в ужасни мъки,например от хепатит за какви лекарства става въпрос ,те са просто отрова за трансплантираните

как може да е анонимно момичето и бащата а на снимката да стои някаква чиновничка...

Много уместна забележка!!!

принципно си права, защото друг обира лаврите в момента, но от друга страна не мисля и че бащата го е направил за медиен интерес.. истинските благотворителни инициативи идват без реклама :)

Светла му памет на скъпото момиче! Искрените ми съболезнования на родителите и близките! Дано хората ,на които са помогнали да са добре и да живеят.

нямам нерви вече от тези недорасни пубертети, които продължават да убиват невинни хора по пътищата. Аман бе малоумника да беше умрял той! Да почива в мир момичето!

Шапка свалям пред бащата!!! Настръхнах, когато прочетох каква доблест проявява! Велик човек!!!

и кое му е великото? това е нормално нещо по света

войната по пътищата ражда донори, една смърт нелепа спасява човешки животи,...думите са излишни лека пръст на момиченцето и думите са излишни държавата калпава а животъ безценен

Поклон пред родителите.И съболезнования.Оповестете техните имена.Те заслужават поне морална награда.

за донори са най-подходящи само близки роднини, как така органи на един човек се оказват подходящи за хора на стотици и хиляди километри? дали бебетата по поръчка нямат общо с донорството?

абе толкова си прост...

Наистина е прост.Излиза че лекарите не знаят какво правят и трансплантират на тото.

почиваи в мир, мило дете! дано другите трима имат шанс да живеят! а вие родители, дано имате сили и кураж да се справите с това нещастие! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мисля си, какво ли е да разкъсат детето ти и то да живее чрез други хора :( Лека му пръст на това дете!

Според бодряшкото рапортуване на шефката на ИАТ, това е 12 донорска ситуация от началото на годината. Искаме информация за съдбата на трансплантираните от тези донорски ситуации. Защо няма такава на сайта на ИАТ, който от една година е в реконструкция. Прозрачността за ставащото и особено в медицината, е от изключително значение.

Светла му памет на момичето! Винаги е ужасно да прочетеш за смъртта на млад човек :( А жестът на родителите е невероятен...

Прекланям се пред родителите на момичето. Дано тези хора на които са дадени органите да бъдат цял живот благодарни на семейството на момичето.Мир на праха на момичето и здраве на семейството й. Загубата е огромна за семейството,но решението да дадат органите на детето си е велико.Поклон пред Вас мило семейство!

Изключително благородно и важно решение от страна на семейството. Поклон пред скръбта и смелостта ви да спасите четири човешки живота в такъв момент!

момичето почина при катасррофа. познавам бащата и цялото им невероятно семеиство.тои е един от наи стоиностните и ъмни маже. невероятен приятел. все още градат ни е в шок от нелепата смарт на детето. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този текст може да се прочете и на страницата на Министерство на здравеопазването. Чета и не вяррвам на очите си. Та нали само преди няколко месеца на 19. 01. беше разпространена следната информация:"Само преди два дни 41-годишна жена от Русе, която бе прегазена на спирка от 18-годишен ученик, стана донор на двама души у нас и един в Германия. Тогава заради липсата на подходящ реципиент в България черният дроб беше транспортиран до клиниката в Кампус Кил, а двата бъбрека бяха присадени в Александровска болница. Възможно ли българското МЗ и ИАТ да не знаят, че за втори път изнасят орган от БГ? Ако е така, пази Боже ...

хаиде пак б чъжбина-за пари.няма ли нъжда от донор наш балгарин *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре бе, вместо да е радвате, че 3-ма човека ще живеят, вие пак започвате да мрънкате как държавата е пълна с мошенници и измамници. Това всеки го знае, престанете да се цупите и мрънкате, ами направете нещо позитивно. Извинявам се, че го казвам, ама тва е егати простия народ. Никъде по света, никой не се оплаква от системата, като разбере за добро деяние. Не ви ли стига цялата помия в ежедневието, ами и по форумите се правите. Вместо да сте добри хора и да мислите и действате позитивно, постоянно търсите някакъв дефект,грешка, където и да е. Осъзнайте се, хубава държава се гради от поданици, не от политици, бъдете по-работливи, по-дейни, по-добри по душа и всичко ще се оправи. Мрънкалници не са нужни на прогреса. Хубавата обстановка няма да дойде от оплакване и бездеиствие.

горкото момиче, мир на праха му

Държавата е длъжна да подпомага и да поощрява доторството,което спасява хора.Вместо да се подмазва на най-богатата държава с пари и с жива сила за Афганистан.Ако е още държава.

Защо са тези фанфари преди още да са направени трансплантациите? Не е ли ясно, че става въпрос за човежки животи и преди да се говори трябва да се изчакат резултатите.

Самите усилия и жеста на роднините е похвален, а след като се изчакат резултатите, ако са положителни се прави курбан всяка година. Не е толкова сложно!

са за жеста на родителите.А каква ще е съдбата на болните,Бог да им е на помощ,те са получили втори шанс!Мир на душата на момичето!Смелост за родителите да продължат напред!

дано да имат късмет тези хора на които ще бъдат трансплантирани органите и те да могат да живеят а на родителите на момичето само ще кажаБЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ВИ ИМА ако това е някаква утеха за вас че със смъртта на вашето дете вие спасявате човешки животи това е нещо велико

Защо не се дава информация за преживелите трансплантации, както е в нормалния свят? Колко години, как живеят, имат ли лекарства и т.н. Или целта на някои е да оправдаят заплатите и топлите си кресла в Изпълнителната агенция по трансплантации?

точно това се чудя и аз трансплантират ги и какво става с тях всички умират наи мн след 10 год в уясни муки,например от хепатит *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на бащата!

Как така няма информация при какви обстоятелства е починало момичето? Това е престъпление да няма информация! А как бързо се усети директорката на ИАТ, за да си прави поредната реклама пред медиите?

Това не е първият случай когато се подава орган извън България. Джалева не помни или така й изнася? Лично тя оповести първото подаване на черен дроб от донор в Русенската болница. Това е втори случай или поне за два знаят редовите българи.

Къде пише, че това е първата трансплантация извън България?