Призив към България за ”Южен поток”

В Русия призоваха България да вземе по-скоро окончателно решение дали ще участва в изграждането на газопровода "Южен поток".

Обратно в новината

Коментари - Призив към България за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия бърза. Русия упражнява натиск. И явно има причини за това. България ясно каза че ше участва и в "Набуко" и в "Южен поток". Така че не виждам какъв е проблема. Ако проблемът на Русия е да се откажем от "Набуко" в полза на "Южен поток" това вече е друга работа. А аз така виждам подтекста на тази постановка. Другото е руснаците да ни пробутат всичките си енергийни проекти в комплект, каквито намеци се правеха. И още нещо. Газпром иска собственост върху цялата дулжина на тръбата под вода. Може, но без 12-те мили в наши териториални води. както е съгласно международните норми. Те по едмно време искаха и собственост на тръбата на територията на цяла България. Ето за това ни е нужен и конкурентния проект "Набуко". За да си деиверсифицираме риска. И да можем и ние да държим някое кранче, не само руснаците. "Газпром" е много голяма компания. И много богата. Русия е също много голяма държава. И също доста богата. но нито едното нито другото обстоятелство са основание България да бъде рекетирана. БСП и главатарите им защитават интереите на Русия - така е било и така ще бъде. Но ние, нормалните хора, които вече сме разбрали че България е член на ЕС и НАТО, а не на СИВ и Варшавския пакт, искаме Русия да се държи адекватно. Нищо повече. Да се държи с България, така както се държи с Полша. Или с Чехия. Само това искаме. И ако Русия се държи адекватно в българия ще я уважават. Ако не - само ще увеличава броят на русофобите. И накрая ще духа вувузела.

чум руски коментари, но не и от братушки , ами от "реския ев-ей" Миллер, и нито дума за България ,нито няканво обещание за по-добър живот. Само заплахи е то сега. Ще пропищим навярно после.

Странно но тук нито един червенотиквеник не си задава въпроса защо Русия толкова държи от тук да мине тръбата, нали не сме важни тя може да мине и от другаде на руснаците би трябвала да им е все едно, важното е да мине от някаде, но явно имат интерес да мине от тук а щом искат да мине от тук ние трябва да извлечем възможно най голяма полза от това, и за това руснаците трябва да се съгласят и с нашите условия за да има някаква равнопоставеност.

ABATMOLLE

Ето тази хубавиня ' хуявиня' ни я натресоха Станишев и овчаров, както и Първанов! Нека те да обяснят защо промениха дългосрочните ни договори за газ ?

БЪЛГАРИЯ СИ РИТА СТОЛЧЕТО, НА КОЕТО СЕДИ С ОТКАЗА СИ ДА УЧАСТВА В ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ СЪВМЕСТНО С РУСИЯ. СВЪРЗАНИ СМЕ ГЕОГРАФСКИ И ЕТНИЧЕСКИ С РУСИЯ И ТРЯБВА ДА РАБОТИМ С ТЯХ, НЕ С НЯКОЙ ДЕТО Е НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА И НЯМА И ХАБЕР КОИ СМЕ И КЪДЕ СМЕ. ОЩЕ ПО-МАЛКО ДА СЕ ЗАГРИЖАТ ЗА НАС И ДА НИ ПУСНАТ АВАНТА. САМО ЩЕ НИ ИЗПОЛЗУВАТ ДО ДУПКА ЗА КАКВО ЛИ НЕ - ВОЙСКИ В ИРАК И АФГАНИСТАН, БАЗИ, ПРО....... МИСЛЕТЕ БЕ ХОРА, НИЕ СМЕ МАЛКА ДЪРЖАВА, НЕ МОЖЕМ ДА РИТАМЕ СРЕЩУ РЪЖЕНА, ТРЯБВА ДА СМЕ В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С ГОЛЕМИТЕ И С ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ. ИНАЧЕ ЩЕ ЯДЕМ САМО ШАМАРИ ........И ПАК ЩЕ НИ СЛОЖАТ НА МЯСТОТО.

Съгласен съм с теб,но властта е на охранените подмазвачи със слугински манталитет.Прочети отново какви простотии са писали и внимавай да не паднеш от коня.

Не искаме АЕЦ - Белене, Бургас - Александропулис и Южен поток. Искаме ЦРУ и ББ, това ни стига!

Не ми давай пример с историята защото до 20 години българите наистина ще останат само в историята с този геноцид!!!

ТОВА Е ПРОСТО ГЕНОЦИД. България е ГЕОГРАФСКО понятие. Жельо Желев трябва да добави графа "Скрит фашизъм" в книгата си. ОВЦЕ СЪБУДЕТЕ СЕ.

Русофилите продължават да си мислят, че русия ще ни направи "специални" отстъпки поради някаква сантименталност. Няма никакво значение дали тръбата ще мине през България или не - причината е проста: руснаците са ненадежден партнъор, в един миг ще надделее при тях отново политиката или егото им и пак ще ни врътнат крана...Ако не сме в техния зависим кръг поне имаме шанса мързеливият българин да се помръдне и да започне да създава, а не да разчита на далавера "удар' или рентиерство. Така, че не ревете много, че ще"пропуснем" големите благини заради тръбата. Просто припомняйте си историята-докато ние не се помръднем да си направим истинска икономика няма спасение - и за такава икономика ние имаме достатъчно енергия в момента, не се заблуждавайте, че нямаме. По веригата имаме доста крадци посредници и това ни пречи сега.

Смотаняк - погледни какви отстъпки получи Украйна и ходи да се гръмнеш. Получавай като бонус ПРО, ГМО и тиквен медал от САЩ.

Защо Европа трябва да купува азербейджански газ през Русия и южен поток,когато може да го купи директно от Азерите чрез Набуко?Не ни трябват руски посредници,които да ни рекетират.Много хитро са го измислили и затова бързат с проекта.Руснаците се надяват с реализацията на ю.поток да обезсмислят Набуко,за който няма да остане газ и пак да диктуват цените.Надявам се този път Европа да не им го позволи.Ако се реализира първо Набуко,нама да има газ за ю.поток.Затова е целият вой на руснаците и техните български мекерета,национални предатели.

Само Азербайджан няма да напълни тръба. Интересно че цяла Европа съгласна и се натиска да получи руска газ - само такива дървари като тебе търсят конспирации.

Ага Европа няма да позволи руска газ да стигне до нея. Чуваш ли се какво бръщолевиш. А северен поток - за кого - за чукчи?

са нужни разяснения , ЧЕ ВСИЧКИЯТ "АЗЕРСКИ" ГАЗ КОЙТО ПЪК И БЕЗ ТОВА НЕЕ ЧАК ТОЛКОВА МНОГО Е ВЕЧЕ ИЗКУПЕН ОТ гАЗПРОМ!! МИ СИГА??? А ?? ГРЕДА А??

Грешиш! Гаоз директно от Азербайджан не можем да получим! При Южен поток ще го купим чрез Русия, а при Набуко - чрез ...Турция! Въпрос на вкус,казало кучето и си облизало ...топките.

..........."Газпром" има капацитет да снабдява Европа с газ, дори ако спорът с Беларус за цената на суровината доведе до спиране на доставките през територията на тази страна, увери също така днес Алексей Милер. По думите му преговорите с беларуския министър на енергетиката Александър Озерец не са дали резултат и не е сигурно дали разговорите ще продължат утре. Коментирайки изявлението на Беларус, че "Газпром" бил натрупал задължения за транзита на синьото си гориво от 200 млн. долара, Милер отговори: "Според футболната терминология това се нарича неуспешен опит да се създаде офсайд" .....

Да не бързаме много ,щото не знаем за къде сме тръгнали! Щото някои дето бързат сигурно знаят, например: ....Россия не исключает судебного разбирательства по газовым долгам Белоруссии, заявил вице-премьер РФ Игорь Сечин в кулуарах Петербургского экономического форума. В суде будем разбираться, кто кому должен, сказал он, комментируя высказывания президента Белоруссии Александра Лукашенко, который ранее заявил, что не Минск Москве, а Россия Белоруссии должна за газ. Подробнее: http://news.mail.ru/politics/3991950/

Със сигорност ако се мотаем ще ЗАГУБИМ ! Благодарение на Русия, все още има какво да се краде, в тази страна!

ДОКАТО НИЕ СЕ ЧУДИМ , ИКОНОМИКАТА НИ СЕ СРИВА. ТУРЦИЯ С ЕДИН ЗАМАХ ПОДПИСА ВСИЧКИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ ПРЕДЛОЖЕНИ ОТ РУСНАЦИТЕ. ДОРИ ИМ НАПРАВИ НЕМИСЛИМИ ОТСТЪПКИ. ЗАЩОТО ТУРСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ МИСЛЯТ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ. ЗАЩОТО ТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА, КОЯТО УПРАВЛЯВЯТ, А НЕ КАК ДА НАЧЕШАТ ПАРТИЙНИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ И КАК ДА СЕ НАГУШАТ И ДА БЯГАТ НАВЪН. 20 ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВАТ БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА. ЗА КОМУНИСТИТЕ БЯХ ЧОВЕК С ФАШИСТКО МИНАЛО, ЗА ТЕЗИ ПЪК ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ ЧОВЕК. ИСКАМ ЧУЖДО ГРАЖДАНСТВО, НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЪМ БЪЛГАРКА!!!!!!!!!

руснаците са го измислили тьрбата ни заобикаля от ромьния сьрбия оттам за македония и т нт а ние ше ловим екологични птици и ще ги предлагаме на цужденците печено еко блюдо

Абе те ако го бяха измислили, нямаше да се овъртат като котка на овесен чируз и да викат - България трябва да реши, айде България да решава... Може и да имат силата, ама не винаги техните серкмета ловят.

И визи за руснаците по три най-малко на човек Щото туко виж ни изплюскали екологичната храна

ще си закърпиш съдраните потури цървулане??

за този проект правителството няма право на шикалкавене и грешки,ако тук сгрешат по добре е да си отиват.

Преди малко слушах интервю на Петър Димитров(виден социалист-бивш министър,икономист,енергетик финансист) и не вярвах на ушите си - това българин ли ги казва или служител на Газпром - то не бяха хули към България, заплахи за украйнски сценарии в политиката и всичко това придружено с доволно подхилкване.

А кои са били българските участници във форума и какво са казали там

За съжаление на никои от горе пишещите не им направи впечатление включването на Франция в проекта. Прочетете малко история и надявам се след това да разберете зашто тръбата ще мине през съседна държава.

Много правилно сте отбелязали ; дано нашите участници не забравят едновековната българска максима - `Гаранция Франция` (...за която се твърди, че в наши дни вече доста народи- и малки и далеч-не-малки, ни сваляли шапка )

Прав си! Франция винаги е демонстрирала афинитета си към Румъния и нищо чудно да спомогне да ни изритат от Южен поток!

Ей само простаците останаха в тази държава. Всички се тикат за тръбите само Бойко се тупа по гърдите. Кат нещете нефтопровод и газопровод и АЕЦ много ви здраве и тва е. Държавата ще продължи да затъва в собствените си лайна!

Ей само простаците останаха в тази държава. Всички се тикат за тръбите само Бойко се тупа по гърдите. Кат нещете нефтопровод и газопровод и АЕЦ много ви здраве и тва е. Държавата ще продължи да затъва в собствените си лайна!

Предимствата ще са като сиренцето в капана!

и после накъде ще тръгне тръбата, като чучне в Румъния?! само това им е целта да се правят на важни и да изнудват до последно!

В резултат на новите договори за доставка и транзит на газ, които Р.Овчаров сключи с Газпром, само за 2008 г. България е загубила в сурови цифри 670 млн. лева, спрямо 2007 г., когато все още цените бяха по договора на Бакърджиев. Кадвам сурови, т.к. тук трябва да се зобави и факта, че долара през 2007 е бил с 10 ст. по-скъп, което означава, че загубите за родната ни икономика са доста по-големи. За 3 години това прави над 2 млрд. лева преки загуби за България. Нека си припомним, че към момента Бюджетния дефицит е около 1,5 млрд. Някой май насила ни вкара в тази криза още през 2007 г.!!!! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОТЪРСИ ОТГОНОРНОСТ ОТ РУСОФИЛСКАТА МАФИЯ В БГ, която ни закопа с тези договори 10 дни преди да станем официален член на ЕС?

Това заприлича вече на финансова пирамида- да бягаме докато е време.За учасниците щяло да има предимства?Какви предимства бе байно,ние да не сме пиратска банда дето, после ще дели откупите?Предимствата би трябвало да са нормалните- транзитни такси и девиденти от дяловото участие. Всичко друго намирисва.

Алексей Милер. Хъм, евреин!

Милер - е немска фамилия

Да де, аз това казвам! Германски евреин - Ашкенази, мигрирали в Русия. Болшенството от руските евреи са такива. Повярвай ми, с тях работя!

а сега въпрсо с повишена трудност - Барух Бехар по-познат като Бойко Борисов къв е че не не стоплям))))

Който върви с широки крачки-не стига далеч/т.е. бърза/, който се повдига на пръсти-няма да издържи дълго прав /т.е. прави се на по-значим, отколкото е/-ДАО А ла Медведенкин

"Важно е да сме собственици на тръбите на наша територия"

Важно е да сме собственици на тръбите на наша територия, защото е много вероятно след време доставките на газ да се обарнат и да започнат да идвад от Алжир или Норвегия.

Няма да има "Южен поток" независимо от решението на България.

Няма да има никакъв поток. Нюза, втора година дъвчите едно и също. Нищо няма да има.Дължава в ликвидация не и трябва нищо.

ПРОИЗВОДСТВО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ

Енергийните проекти ще станат и без нас, за нас ще остане пръста отзад, да благодарим на Бойко!

"Шефът на Газпром Алексей Милер обяви, че за участниците в проекта ще има предимства при покупката на газ" какви ще са ни предимствата? Някой Р.Овч да си гушне комисионните, па населението да плаща най-скъпият газ в света? Или Гоцко да си прави "голямя шлем", а ние да зяпаме?

Пиеш ли си едовно хапчето?

пак змата щи стопли тъпата кофа ама щее късно

Южен поток-да петролопровод-не

в какво ще се състои предимството на "партньорите по Южен потоп?" Ние видяхме как руснаците могат да си променят едностранно сключените дългосрочни договори и то точно за газ. Къде е гаранцията, че след една определена днес цена, утре пак няма да я вдигнат, при положение, че те са единствените доставчици? Нека се даде възможност на страните от Средна Азия, на които Русия изкупува газа да се включат в Южен потоп и да мо гат да си продават директно газа.

ами дай им ти тази възможност - какво се получи? пръст в гъз! много си "умен".

Кога руснаци еднострано промениха договор? Не вярвам да си тъп до такава степен ако визираш януари миналата година.

много точен коментар; в Европа - 130 долара, на нас като на приятели - 350 на 1000 кубика; само в допълнение - на Русия й свършва газа и не разкриват нови залежи; тръба ще има ама пълна с въздух под налягане

Чудя се какъв е този рев за разни Южни потоци,за разни петролопроводи,за разни АЕЦ-и.Като че ли нашите деди все на газ са се отоплявали и са ползвали ток от АЕЦ.Руснаците да си прекарват тръбите и да си строят електроцентрали в другите страни.Ние си имаме и въглища и дърва.Векове сме съществували без техните глупости.Който иска АЕЦ,газопроводи и петролопроводи да се маха от страната.За сетен път се убеждавам,че колкото повече висшисти има в една страна,толкова по-загубена е тя.

Невероятно ограничен си в интелектуално отношение.....

и кроманьонеца-консерватор се обади

Ами те нито дедитети са ползвали интернет, ти защо го ползващ началнико (с начално образование)

ако има и такова:) :) :)

руся като даде газ чте задмине и заобиколи всички даге ямерика моге да задмине с газовите си уредби. даваи газ руся! впериод! даваи мрасна газ ама много газ и без това нямач спирачки по нанадолничето по което се спускач. очакваме кадри от катастрофата на гиво.балгаря моге само да гледа и да не се учи от рускя опит. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това което ме притеснява е че правитеството не си дава сметка че на Балканите никога нищо не е ставало без Русия а и едвали и ще става Ролята на Полша на Балкатите за България хич не ми се иска да заемаме и ако някой ме пита защо Ще му отговоря ,защото поляците мине се не мине 20 ,30 г и го отнасят кога ог Русия, кога от Германия, кога от двете заедно Просто за тях винаги е проблем няма значение дали Русия и Германия ще са във война или ще търгуват и в двата случая пречат За съжаление ние тръгваме по техния път и лошото е че на три пъти сме се парили през 20век от такава политика ,но отново и отново същата грешка Б Димитров може да го смятате за всякъкъв но е длъжен да осведоми Борисов за историческите даденост Той в часовете по история я е слушал я не но Б Димитров я знае и е длъжен да му поразясни някой явни неща

Да видим, дали ЦРУ ще позволи на Бойко. Нека му напишат изявлението, че ще го забрави и министрите му пак ще разправят, че журналистите са сънували... Айде подлоги, приемете своят верен брат отвъд океана.

С руснака шега не бива, там има ред и дисциплина, няма шикалкавене.

Излезе че Живков беше най-далновидният управник на България. Трудно е да се повярва но както някой го каза в миналото - В България парадоксите са повече от фактите. Смешно ми е защото не живея в БГ иначе е много тъжно за българската реалност.

Когато бойко стана премиер си направи една среща с Путин мисля , там последния даде един срок от 3 месеца на Бойко да каже като мъж на мъж кое ще строим и кое не но направо и директно примерно газопровод -да петролопровод-не Белене - не нещо от рода но да е ясно и точно след това Путин даде пример че за 2-3 години са прекарали тръба чак до китай а нашите повече от десетилетие немогат се намъдруват за една тръба от няколко стотин километра . Тогава боковите клакьори се разпискаха колко мъжки са си говорили двамата как нашия мухлио се е държал като мъж пред Путин и Путин му е отговорил със същото аз питам . Къде е мъжката дума на боко че 3 месеца след срещата ще имаме ясното за енергийните проекти ???? Къде е мъжката му дума която даде преди колко станаха месеца че вече забравям ама са над 3 . Какво става сега тука чакаме "овоз" там чакаме да ни свирнат от вашингтон дали можем на другото място чакаме да се разберем за комисионните и кой ще ни ги пусне и така нататък .

време е за референдум!

Бойко да каже на някого като МЪЖ на мъж? Бе да го цунка както да е от ЦРУ -бива, ама чак - мъжественост, а нидей щта замола!

да дадат и на нас 10% и готово

Всяка държава с достоинство отговаря на ултиматуми с -НЕ.

Научи думичката какво значи преди да я ползваш....

Жаждата на Русия за газов рекет в цената е безкрайна, но този път ги няма нашите предатели и техни креатури, а и газ няма много в изворчето ..., комисионни също няма. Ревете на глас, мръсни комуняги !

Няма ли ги (нашите предатели)? Че аз вчера ги гледах по тиливизура - ЦРУ ги потупваше за нещо по гърба и им раздаваше шерифски значки... Забравих заглавието на уестърна обаче. Нещо от 60-те...

Много си напрегнат. Баш у форума ли реши да си изпуснеш душата?!

Бедна държава, примитивно мислене, мизерия :) :) :)

Не искаме АЕЦ - Белене, Бургас - Александропулис и Южен поток. Искаме ЦРУ и ББ, това ни стига!

Ех, че си прост, седерастино! Ако не ние, друг ще намаже филията, Турция това и чака, не само с нефтените проекти, но и с АЕЦ. За това сега, те ще правят централа, а не ние. Пък после, що сме Албания на ЕС. Заради тъпите седерасти, които разграбиха България, слугуват на чичо Сам и ги гони комплексарщината. Жалко, че на са ви изтребили до крак по онова време. Само пречите на развитието на България!

Иди на преглед! Комуняги, фашяги, червени, зелени, пембени - занимаващите се с тези изрази имат сериозни проблеми, препоръчва се лечение! Интересите на България, преди малоумни светоусещания!

ДОБРЕ КАЗАНО!

да ама хамериканцине гъз от Азербейджан няма да видят, а то чечня, азербейджан и т.н. га с 2 думи ако помниш те вече "продадоха" газ на нащи политици ама тръбата се оказа руска. та лай, лай нещастнико, ама ще си готвиш на пръдня. шопа си е шоп!