Искат 60 лева такса ”телевизор”

Експерти обмислят да уредят със закон всяко домакинство да плаща 60 лв. годишна такса за телевизия и радио.

Обратно в новината

Коментари - Искат 60 лева такса ”телевизор” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че кой ви гледа вас от БНТ бе дебили. Какъв данък какви 5 лева на домакинство ?? Не е ли по добре да вземат и да ви затворят. Защо на медийния пазар трябва да се толерират такива телевизии в които има няколко главни герои - Борисов, Президента или Цветанов. Кой е този луд българин който ги гледа. Ами, че вие сте отвратни. И на всичко отгоре и данък да ви плащам. Хайде бе !!

Лошо няма, ама ако е за сметка на рекламите. В смисъл ако ще плащам нещо не ща да му плащам и пак да гледам реклами.

/фейспалм Те хората си го заслужават тоя данък ама ас що да го плащам ?

И без това смятам че никой не гледа БНТ и не слуша радио Хоризонт, така че според мен и да ги няма, на никой няма да му направи впечатление!!! Да си събират парите за дългове по друг начин, не от хората, които и без това плащат доста повече такси и данъци от нормалното, като се има предвид средния месечен доход на едно домакинство!!!

Оставете кой какво гледа. Пари няма за образование, здравеопазване, та даже и за хляб. Хората измират като мухи от ядове и безизходица, циганите ни превземат и сега пак измислили нов закон с нови данъци. "Начините да се закрепи финансовото положение на обществените медии", а кога ще измислят НАЧИНИ ЗА ПОДКРЕПА НА ГРАЖДАНИТЕ. Просто сами ще се затрием от лакомия най-накрая!!!

вие луди ли сте бе???какви такси искате от хората?На какво основание,след като телевизора си го купуват хората,след това си плащат за гледането на операторите, и от какав зор искате пари?какво направихте за нас???алчна държава с алчни и ненаситни управници!Май само нашата държава цели да смачка и унизи хората..как може такова безумие?!

еееееееее това е наи голямата глупосткоято може да се измисли. и за какво за националното радио и телевизия ......няяма да стане тая работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тез ненормалници какво още ще измислят за да съсипят напълно народа ? Данък 60 лв дори да нямаш телевизор !!!! Не бях чувал до сега такъв абсурд...

Вие луди ли сте, бе?! За какво да ви плащам, бе? За "качественото" отразяване на Световното по футбол, примерно? Излизало ви прекалено скъпо да купувате мачовете от Световното, ми не ги купувайте и без това коментаторите ви са гола вода, да не говорим за излъчванията (картина, формат и т.н.). Оставете това на някоя частна медия... като диема вижън примерно. Те са на светлинни години пред вас, знаят как се отразява голям форум, разполагат с няколко канала, така че могат да излъчват по няколко мача едновременно и за да ги гледам ще си плащам с кеф на кабелните оператори. П.С.: Давам пример Световното, защото големите футболни форуми са единственото, което гледам по тази телевизия, без звук, разбира се... коментаторите им са под всякаква критика (няма да говоря за това колко познават играта). Та, ако не са тези форуми, този канал за мен просто няма да съществува

Гладни хиени, и аз искам 2000лв заплата ама нема нали, гледайте си тъпите бози.

Аз гледам единствено discovery и тук таме Btv. Отсега си казвам, че това с плащането няма да го бъде пък да ги видим какво ще направят за да изстискат хората за пари. Ако трябва ще мина изцяло на уеб излъчвания но пари за канал 1 и други 'национални' медии отказвам да дам.

Добре е да има данък когато става въпрос за обществени оператори(не търговски)понеже според закона са им орязани времето за реклама и часовите праймови пояси,но държавните получават бюджет а за частните обществени оператори важат същите суми на заплащане такси към СЕМ,независимо,че нямат никаква държавна субсидия,орязани рекламно време и права,както и доходи около 300-400 пъти под тези на националната публична ТВ.Не може един регионален кабелен оператор да заплаща за собствена програма 4000 лв на година и обществения ефирен за същия регион цитираната сума,при положение че кабелния има оборот около 30 хил евро а ефирния -3000 лв на месец.Определено смятам,че е безумно-няма откъде един ефирен обществен оператор да ги отдели.Ако няма държавна субсидия,поне да не му сикат такси.

Аз канал 1 и радио хоризонт не гледам и слушам.И почти не гледам ТВ, като изключим Нат Гео и Дискавъри. Не ми стига че банките ме грабят, държавата се разпада ден след ден, топлофикация ме цака и всички възможни институции на които плащаме а сега и трябва да издържам и някакви некадърници и един шут - Лозанов ... прочетох някъде, че има и цензура.Убеден съм от нещата които виждам, че телевизията е силно манипулирана ... така че ебете се в гъза ... Аз не плащам

Ами, аз като нямам телевизор и радио, защо трябва да съм длъжен да плащам за нещо, което не ползвам? Не е ли прекалено нагло след като са ми взели данък, осигуровки и върху всяка покупка ми начисляват 20% ДДС да ми искат и данък ТВ и радио апарат? Я да се застрелят!!! И без това по телевизиите се излъчват предимно боклучави сериали и пошли предавания, а новините са яко цензурирани.

Абре Лозанов, ти луд ли си или на на луд дрехите си взел. (поне така изглежда) Тук в турски-булгаристанъ човек убиеш, па не палщаш нищо. Та камо ли да плащам, че съм гледал на пъпеша тъпото предаване (с извинение!може и да не е тъпо, никога не съм го гледал )

чудя се що тези некадърници дето ни тормозят не ги изгоним от България

когато този малоумник ми плати 100000 лв обезщтетение за тази гавра с която нарушава конституционните ми права тогава за мен ще са нищо 5 те лева на месец

След броени години в България ще останат само цигани. Да видим тогава, кой ще плаща на тези мошенници данъците, тока, водата парното? Но какво ги интересува тях (мошенниците), нали са за 4 години, а след това, ако ще и потоп. Ако искаме да има България и да живеем в нея, начминът е един - да престанем да сме рая. Не само да пишем коментари, а да действаме и да не си ценим толкова кожиците.

Отсега някоя организация да започне подписка, защото иначе не ни мърда. Най-много да го намалят на 30 кинта и да ни го лепнат към данък "сгради", но щом са решили ще го направят. Гого Лозанов ще трябва да си заслужи хонорара, няма как...

БиБко,четеш ли,майка???? дано да можеш да го осмислиш! ЧЕТИ,МАЙКА,ЧЕТИ,НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЗА ТОВА........но за други работи ЗА ТЕБ вече е късно...

Тия наглите малоумници вижте какви неща обмислят.Нямам търпение да се махна от тази шибана държава!(млад човек на 20 години)

В БНТ се взимат много пари, без дасе върши работа - яка корупция, ако си приятел на шефовете си велик. Ако си едновременно сценарист и режисьор си цар! Такъв е случая с Цонев и Касалиски. Никой не им гледа предаванията, а лапат ли лапат.

АЗ НЕ ГЛЕДАМ БНТ 1 И НЕ ИСКАМ ДА СЛУшАМ ( НИКОГА НЕ СЪМ СЛУшАЛ ) НАЦИОНАЛНОТО РАДИО съответно ще се налага да давам пари за нищо. Най големите обирджии в страната са безбройните и бездарни държавни служители !!!!

"не, елетроснабдаване е тук!" - "а, и на вас да ви *!" тоя пуяк иска и телевизията да стане като топлофикация - да смуче пари и за има, и за няма!

Трябва да разберете едно много важно нещо трябва да отстояваш правата си всеки ден до дупка дори с цената на пролята кръв иначе постоянно ще те онождат отзад. Как може всички телевизии да изкарват без субсидии, а БНТ1 не може? Даже трябва субсидията им да бъде спряна, защото и тя идва от нашия джоб!!! А къде отиват парите? В останалите телевизии давата пари за филми. Кога последно гледахте филм по БНТ1? БНТ не е купила нищо с някакви реални пари досега. КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ? Ето къде отиват на семейни начала. В БНТ работят само връзкарчета с хонорари от по 5 бона нагоре най-малко, като им включим командировките и разточителните разходи. Защо изпратихме делегация в ЮАР по време на криза, след като можеше да коментираме от студиото? Защо БНТ държи правата за Евровизия? За да слушаме едниствени от цяла Европа кофти звук ли? Колко са хонорарите на клоунското предаване на Пъпеша? Колко хонорари е получил от БНТ1 самият Гого Папийонката?!?! Дами и господа, ТОВА Е ПЛАДНЕШКА КРАЖБА!!!

Турски филми, новини на турски и задължителни 60 лв. такса. Шибана държава и малоумен премиер.

Това е следващия данък - А ла "Топлофикация" - ползваш не ползваш - длъжен си да плащаш данък. Иначе, откъде да се вземат пари, след като министерствата и цялата държавна администрация вместо да намаляват разходите си, ги увеличават. Рая, рая, колко още данъци ви чакат?! Все още няма например данък "Пешеходец", данък "Въздух" и пр. и пр.....

цялата държава - пирамида!

а зашто не кажете колко дължат нова тв и бтв на распространителите релеини станцеи БТК

На гербарите - честито! "Нито ден без гаф" - девизът на Цирк "Борисов".

абе, това оперетно правителство още ли е на власт? Време е тази бездарна трупа клоуни да се отправи към изхода!

Тия що не вземат да се кротнат! Препоръчително, а и здравословно за властимащите е, доенето да спре навреме!!!

Таксата да се плаща от всяко домакинство в СИбанк, която ще стапанисва и специален фонд... Така ли Лозанов, нали си бил съветник на Цветелина по въпросите на изкуство и култура?!

еее,добре де!! ако мине!! като не искате,няма!! само сондирах почвата,кво толкова.....ааа 45 лева????

Е не съм очаквал да плащам за да се гледат новини на турски. Само тук се плаща за нещо което не ползваш.

Не се учудвам, че се опитавт да го направят. В Германия това нещо го има (въпреки че е спорно доколко е законно доказуемо - сива дупка в закона) и събират около 8 милиарда евро годишно. Това е част от издръжката на националните канали и радиа (и безброй многото служители и високи разходи, които генерират). Разликата обаче е, че ако нямаш тв/радио или компутър не плащаш (което на практика е невъзможно, но не е лесно доказауемо).... Освен това тези канали нямат толкова реклами като в БГ.

Ти гледал ли си немски канал някога ? Рекламите им са 10 пъти по-дълги от българските, като почнат и забравяш какво са давали преди това. А сега и немците обмислят някакъв законопроект, с който да събират пари на общо основание. Иначе на сегашния режим, може просто да им теглиш една майна и да не плащаш. Гадовете взимат данните от регистъра с адресните регистрации и ти пращат писма. От тях обаче ако можеш да мислиш става ясно,че не си длъжен по закон да им отговаряш. Хем ти казват, че те по своя инициатива те молят да им съобщиш, дали имаш телевизор, хем след това те плашат още 2-3 пъти ако не им отговориш и накрая спират.

Този синодален старец, Г. Лозанов да не прилага стари социалистически похвати. Тогава имаше само национална TV, а сега плащаме за кабелна. Какво иска този партиен лизач? Какво е свършил той в СЕМ? Да плащаме, за да гледаме глупости и простотии, а той да си сменя папийонките! Да си ходи!

Аз бате ви Андрешко съм ви приготвил блатото господа властовици. Хубаво ще ви накисна там. То не бяха договори с енрго, ВИК, ПАРНО, Телефони, GSM-и, Кабелни. То не бяха акцизи, то не бяха ДДС-та огромни, то не бяха вноски и таксички милионни. Готово ви е блатото - де е Дянков да скача първи в каруцата. Ще видите 60 лв. га си намерите обратния път от батака за към европата. Обуйте си ботушите господа управляващи че Андрешко от много години ви се кани и ще ви изцигърка най-сетне.

На който му сташа - 100 лв такса, г-н Лозанов естествено няма да плаща.

Безумие ! От години не гледам БНТ ,а за БНР да не говорим !

Крайно време е да има екшън в тази държава. Нека да приемат тази такса и ако тогава не се събудим като народ и не станем значи може и да ни въведат такса въздух, слънце, ватър, дъжд и всичко за което се сетите

Да бе много хитро. Държавата им дава по има няма 15-30 минути реклама на ден и заради това трябва нормалните хора да плащат, че дори и ако нямат телевизор. Само българите са достатъчно умни, за да измислят подобно нещо. Като не им изнася на държавата финансово да си има национална телевизия да я приватизират. Интересно е как така националната телевизия е на огромна загуба и пуска най-тъпите неща, а частните телевизии работят на огромна печалба... и благодарим много на Уляна Пръмова, че ни разясни цените, но за жалост не споменава колко е 30 секунди реклама по време на новия филм или нещо друго.... да ги ожали човек в телевизията... Г-жа Пръмова не съобщава и колко е държавната субсидия на телевизията, която така или иначе данъкоплатците плащат - за 2010 това са малко на 60 милиона лева (информацията е от сайта на БНТ). Освен това телевизията печели от реклами и други приходи... абе нямам думи...

На мен, на мен трябва да ми плащат за това, че ми пускат непрекъснато гнусните физиономии на Бойко, Цецка, Искра и др. мутри

Това е абсурдно! Няма сила, която да ме накара да платя за нещо, което не само, че не гледам, ами и мисля, че е много вредно! Лозанов, ти, маимунке долна, теб трябва да те затворят в клетка с телевизор, който лови само бнт и без бутон за озключване и да седиш там само 1 месец и ще почнеш да чуруликаш!

564 коментара.. и растат. Смятам, че референдум за новините на турски може и да не се проведе, референдум за "не" на Турция в ЕС може и да не се проведе, но лично аз ще се подпиша и с двете ръце за референдум срещу едно такова поголовно облагане. И ми се струва, че няма да съм само аз :-)