Починалото в болница дете имало вродена аномалия

Един и същ лекар в две болници е преглеждал 2-годишното момченце, което почина във Варна.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То не знам как може да се коментира тази ТРАГЕДИЯ ! НО ИЗВОДА Е ЕДИН ЩОМЗА МАЛКО ДЕТЕ НЕ ГИ Е ГРИЖА ТЕЗИ ДОКТОРИ , СМЯТАЙТЕ КОЛКО ИМ ПУКА ПЪК ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ! И за каво света марина е бъгана със супер техника купена разбира се от всички нас данъкоплатците и му правят рентгенови снимки само !!!!(( Може би ако го бяха снимали с фотоапарат щяха да разберат доста по рано . И естествено се оправдават сега с аномалия - ами защо като са толкова къдърни и то особенно във ВАРНА не са открили аномалията цели две години !!!!! Както казваше дядо ми , вечна му памет - "Трябва да играе шмайзера" Щото като разстрелят на площада поне един некадърен доктор - ще има много голям ефект , а сега каво в най-добрия случай някоий ще уволнят или пък ще влезе в панделата за 1-2 години да го храним и там ! И аз съм медицинско лице - но просто това което се случва е лудост. А то се случва защото на всеки му е ясна схемата как се завършва МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - с много парички давани под масата на изпитите. И после тези новоизлюпени доктори как да мислят и разсъждават бързо след като главите им са празни !

Всички вие плюещи и храчещи БУДНИ СЪВЕСТИ на България! Станете вие ЛЕКАРИ! Вакантни места има навсякъде. Но не ви СТИСКА! Нали? Защото знаете, колко струвате вие като хора, като професионалисти, ако изибщо сте положили някакви усилия в живата си, за да имате професия и да работите по нея! СТАНЕТЕ ЛЕКАРИ, и по писанията ви разбирам, че ще оправите здравеопазването не само в България, а и в Света!

ей умник я кажи коя година си завършил и колко пари ти даде мама и тати за да си "ВЗЕМЕШ ИЗПИТИТЕ" Ами че има много некадърни доктори има, щото кадърните просто отидоха в чужбина и тук в БГ останаха само тарикатите и тъпанарите и някоя друга бройка читави лекари кретат тук таме покрай цялата сган. Като видиш че са му правили само рентгенова снимка - ми е ясно колко са компетентни , щото тая болница е с фул апаратура и що не я ползват питам аз тези колеги от тая смяна що са спали ?!

ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕКАР - САМОЗВАНЕЦ, АЛЧЕН, КОРУМПИРАН, БЕЗОЧЛИВ, БЕЗ СЪРЦЕ. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО ЗА ВСИЧКИ НАС, ЗАЩОТО НЯМАМЕ ПРОКУРАТУРА НИТО СЪД.

Цялата Документацията щели да предадат в прокуратурата...ДРЪН,ДРЪН, МОЯТ НЕКАДЪРЕН "л-р" от мц св.ДИМИТЪР С 6ЕФ ДИМИТЪР Г.ГЕОРГИЕВ ГО СЪДЯ И ЗА ПОДПРАВЕНАТА МИ МЕД.ДОКУМЕНТАЦИЯ...!!! ВСИ4КИ НАЙ-АЛ4НИ И БЕЗДУ6НИ ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ СА ОТ БЛС,ТАМ САМО 1% са за наистина бели престилки, другите 99% СА ЗА 4ЕРНИ ...!!!

ваздарям се от коментар.саялявам за момченцето,незнам как ще го преживеят родителите му.само едно ще кая-много малко са лекарите-спецялисти в дадена област,много малко.за саяление за повечето лекари пациентите са просто клиенти...това е ялката истина.в балгаря оправя скоро няма да има... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аномалия имат докторите

До: интелектуалеца Интелектуалецо, аз не съм лекар и съм принуден да се ровя в интернет за да разбера нещо от медицината. Нормално ли е обаче според теб, дипломирани лекари да се ровят в интернет за да търсят точната доза на лекарство, или да питат сестрата или санитарката какво мисли??? Нормално ли е лекарката в спешно отделение в София да поставя диагноза бронхиолит на детето ми което е вече на 3 години??? Аз не коментирам тази диагноза, просто цитирам факти - на тази диагноза приемащия лекар в Окръжна болница буквално се изсмя!!! Така че - има добри и лоши лекари и е крайно време да го разберем това.

Ами нормално е да се ровят лекари в интернет, за да поставят диагноза. Представете си вие ако си купите диплома за специалност, от която нищо не разбирате няма ли да правите същото??? Всеобща тайна е, че всеки може да си купи диплома и да работи какъвто си поиска, но ако си купите диплома за счетоводител и объркате 2 сметки много важно, ама лекарските грешки не се трият с гума, те са в гробищата!

АЛОО, ХИРУРГА.. БЪРКАШ СЕ С ГОСПОД!

при овцете

Ей интелектуалец поздрави! И аз съм лекар и се считам безкрайно обиден от това което чета и с което се сблъсквам всеки ден-неуважение,подлост, простотия. Наистина призовавам колегите си-БАСТА на това. Спираме да ги лекуваме. Да симулираме лечение, да ги помпаме да плащат, да чакат пред кабинетите и да вият, да разберат от кого зависят, да ходят при фантетата те да ги лекуват. Братя лекари на бунт срещу извратеното ни общество!

Като не искаш да си изпълняваш задълженията - напусни. Ние искаме не искаме здравни вноски ни удържат и както виждам заплати по 20 000 50 000 та някой и 70 000 това всичко е от нашите вноски на от Турция или Зимбабве. Ние нашата част от дължимото към вас сме си я изпълнили, а какво получаваме освен арогантност и безхаберие ?

Едно е да сгрешиш, друго е да те разтакават цял ден и това да погуби живота на детето ти! Гледа ли видеото с интервюто на родителите? Щото ако го беше гледала нямаше да пишеш такива глупости! Всичко е било въпрос на време! Ако са действали веднага, вероятно са щели да спасят това дете! Ако това се случи извън България, ще има осъдени на 100% ама тук...

Едно е да сгрешиш, друго е да те разтакават цял ден и това да погуби живота на детето ти! Гледа ли видеото с интервюто на родителите? Щото ако го беше гледала нямаше да пишеш такива глупости! Всичко е било въпрос на време! Ако са действали веднага, вероятно са щели да спасят това дете! Ако това се случи извън България, ще има осъдени на 100% ама тук...

Искренно съчуствам и разбирам тези родители! преди около година и ние преживяхме подобно нещо, добре че крайния резултат е на наша страна. Постъпих с дъщеря ми в Пирогов - клиниката по изгаряния и от там мислех, че или ще уморат детето ми или аз ще се хвърля през прозореца на болницата. Не стига, че трябваше да си купя Панадола и свещичките за свалянето на температурата, но ми отказаха и преглед от педиатър, когато детето ми беше с вирусна инфекция - която пипна там, защото в детското отделение се преместваха току що оперирани болни. Мойте съболезнования на горките родители на загиналото дете. Желая им много сили.

Лекарите да вземат ЗАПЛАТА едва след ИЗЛЛЕКУВАН пациент! Така-по ДЕЛАТА им ще ги ПОЗНАЕТЕ! Ще останат САМО кадърните и читавите. На останалите - избор ДВЕ в ЕДНО - или метличка, или еднопосочен билет /както много лекари в момента заблуждават , защитата им е чрез нападение и заплахи, че ще напусмат страната ни/ Те и нашите либийски лекари ходиха на гурбет, но се върнаха... с помощтта на безумните хонорари и командировки, взети от нашите данъци. Познавам един доктор, който "ходи" на работа в Америка, но след като му ПРЕДЛОЖИЛИ да стане САНИТАР в заразно отделение, бързо подпалил галоша български, свил си опашката, и -хайде в милата ни РОДИНА! А не - както е в момента - на бяла престилчица - прлична заплатица! БАСТА идиотщина! Стига са слагали амебу като шефове на НЗОК!

обръщение към българските лекари-уважаеми колеги, живеем във време на безпрецедентно време на репресии и унижения към нас и нашата професия. Политици и журналисти се надпреварват да ни мачкат. Тъпоумният български народ мрази лечителите си. Нашият отговор е само един-да спрем да ги лекуваме. да спрем прегледи, да спрем операции, да спрем ваксинации, да ги оставим да мрат като в Африка. те не заслужават да има така нация и такава народност, да бъдат изтрити от лицето на земята и тук в тази прекрасна земя да дойдат други заселници

КОЙТО НЕ РАБОТИ , ТОЙ НЕ ГРЕШИ.......НО ЗАЩО НИКОГА НЕ СИ ГО ПРИЗНАВАТЕ.....ЗАЩО?ИЗВИНЯВАЙ ТИ ДАВАШ ОТГОВОР НА ТОВА " ТЪПОУМНИ..." НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ, ЗАЩОТО И ТИ СИ В ТОВА ЧИСЛО.

И кой ще лекува Новите заселници? ......пак ТИ ли...? че то никой няма да доиде или остане ...при тези закани...

Случвало се е и ще се случва пак не само тук , но и по света. Но сте безкрайно злобни, арогантни и тъпи за да разберете, че медицината се прави от хора, не от машини и затова понякога има и грешки. Нима вие сте безгешни във въшите професии? Едва ли, но никога няма да признаете такова нещо. А сте тъпи, защото за 20 год.не успяхте да разберете, че нарочно ви настройват едни срещу други, за да можете да изливате злобата си в неправилна посока.Днес са лекарите, утре са работодателите, други ден учителите и така до безкрайност си прахосвате енергията. Ако всеки в тази държава си застане на мястото, нещата отдавна нямаше да са такива. Но, няма по лесно от това да плюеш анонимно, нямате куража и доблестта да излезети с истинските си лица, защото сте роби по дух.

когато един шъофор сбърка и убие човек,отива в затвора.лекар в затвора не съм видял

В много от случаите на лекарски грешки,когато почине някой пациент лекарите се оправдават,че пострадалият имал вродена аномалия.

Трябват железни закони в такива случаи- стига с тия лекарски грешки! Ако Иванчо гепи касетофон от кола- 3 г затвор, а ако лекар ти убие детето- лекарска грешка и моите съболезн ования! Новата министърка няма какво да се усмихва, а да деиства с твърда ръка- не стига, че безработни маики като мене ходят на крака да им плащат проклетите здравни осигуровки дето никои не ме пита с какво си храня децата, а на всичкото отгоре и г..сурати!

Мили родители, искренно съчувствам на болката Ви! Искренно съжалявам, че едно малко дете си е отишло от този свят по такъв ужасен начин!!! Моето лично мнение е, че в България правосъдие няма! Не съм чула, за виновни или осъдени. Така че, колкото и дела да заведете, крайния резултат от сега е ясен! Ако искате по-нормален живот за Вас и децата Ви, просто потърсете друго място за живеене, където има закони!!! Тук такива няма!!!

НЕ СЪДЕТЕ ПРЕДИ ДА СТЕ ЗАПОЗНАТИ С ФАКТИТЕ. НА РОДИТЕЛИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ. НА ВИНОВНИТЕ СЪД И ПРИСЪДА. ВСИЧКИ СМЕ ХОРА НА ТАЯ ЗЕМЯ НЕ СМЕ БОГОВЕ.

Слушах разказът на майката и бащата.Детето се е нуждаело от спешна лекарска намеса,а не размотаване из болници.Ще се окаже,че няма лекарска грешка.За такова отношение в цивилизованите държави лишават от лекарски права.

Винаги когато почине пациент, лекарите изкарват , че е страдал от вродено тежко заболяване и те не са виновни за смъртта му. Бог да прости горкото детенце. Ако родителите имат сили да се борят и разследват случая до край, въпреки че е трудно, гарван гарвано око не вади, но ако детете е починало заради лекарска небрежност, трябва да им тежи на съвестта на тези лекари до живот.

- Усмихвам се!... - ...кажете нещо за реформата в здравеопазването? - Усмихвам се!... - ... какво мислите да правите с 5 валентините ваксини за деца - Усмихвам се!... и т.н.

Моите съболезнования на родителите.Дано поне този път се накажат виновните..., въпреки никой не може да върне живота на .. детето.. !

U J A S !!!!!!!!!!!!! TOVA E BALGARIA........

Не може да се говори толкова нападателно срещу цяла една професия. Вярно е, че има много некомпетентни и закоравяли хора, но също така е вярно, че лекарите се борят с липсата на лекарства, апаратура, бюрокрация, много лошо заплащане и дори самите болни, които лекуват. Стига сме нападали всички за всичко. Искрени съболезнования на родителите детенцето.

До: миризливко Мисля че не си слушал внимателно какво са казали - не родителите, а лекарите търсели в интернет информация за симптомите, колкото и абсурдно да звучи! От друга страна - понеже и аз като тези лекари се рових в интернет, стигнах до същото заключение че става въпрос за вродена аномалия. Но тя се лекува с операция - не е нелечима, само че ако се направи спешно. Но не само ровенето в интернет ги е забавило. Може ли да си такава куха кратуна, че когато детето повръща кръв и е с подут корем да го обясняваш с никнене на зъбки???

Тия доктори трябва до 1 да влезнат в затвора.горкото детенце-и искренни съболезнования на родителите

Лекарите са престъпници ! В затвора заради алчност и некомпетентност! Бандита вика:"Парите или живота" . Лекарите ти взимат и двете!! Крайно време е Българският съд да взема в дела срщу лекари специалисти от чужбина за вещи лица! Унас докторите са свързани помежду си в смъртоностна верига на мафията!! Медицинска мафия!!!

Винаги, когато се случи нещо подобно в болница, лекарите никога не са виновни. Когато става въпрос за малко дете - причината е винаги вродена аномалия и никога няма виновен лекар. Направо ме отвращава поведението им особено към малките деца. Както казва мой близък - в БГ няма лекари, а всички са бизнесмени. За голямо съжаление или си плащаш на ръка или умираш. Най-жалкото е, когато това са деца. И господата управляващи да не се чудят как да ни отрежат плащането на болнични, въпреки че си плащаме осигуровките, а да си реформират и контролират системата.

Факт, че "родителите" търсят дивидент от смърта на детето е видно от тяхното изказване, че са търсили в интернет как да го лекуват. От това по тъпа версия и пожарникаря не поже да измисли.

Каквото ти името, такъв ти и коментара. Родителите са търсили в интернет информация, защото не са имали пълно доверие на диагнозата и компетенцията на лекарите. Дано да намерят сили да продължат напред, а болката в тях да им помогне да имат твърда решителност в борбата им за справедливост.

Дори да е неизлечима тази болес,никои цървул (лекар) неможе да се даржи така с човек които се нуждае от помощ.аз ако съм бащата на това дето и някои идиот го носи на ръце след оперяция ще му счупя главата,защтото даржава няма да защити детето ми,изобщо има ли нещо качествено в БГ???? оооо да забравих........лекарите! те са ангели.Аз също съм давал рушвети в болници, но нищо с тях ще си купят свещи.

Това, че детето е страдало от дадена аномалия е ирелевантно. При явна клинична картина на преплитане на червата (повръщане, вкл. кръв и фекална маса, подут корем, силна болка, липса на газове, съответна кръвна картина и т.н.) ВЕДНАГА трябва да се извърши спешна диагностостика и да се пристъпи към оперативно лечение! ВЕДНАГА, не след 18 часа. И да цитирам: "Острата чревна непроходимост е едно от най-тежките спешни коремни състояния. Още Хипократ споменава за илеус, а Кервен пише Няма друго заболяване, при което късното вземане на решение за операция принася живота на болния в жертва на диагнозата. Това, което разследващите органи трябва да установят е а) Извършена ли е адекватна и навременна диагностика и б) Да се уточнят причините за настъпилия сепсис. На базата на тези заключения случая отива в съда - не на базата, защото се е получил илеус у детето или къде е работил доктора.

Потресена съм! Моите най - искрени съболезнования на родителите. Няма по - голямо нещастие от това детето ти да умре в ръцете ти без да можеш да му помогнеш. Ще се обърна към пишещите тук лекари - не ви разбирам, а поведението ви е грубо, арогантно и безочливо. Поставете се вие на мястото на тези родители. Не генерализирам. За щастие има и прекрасни лекари - добри специалисти и всеотдайни хора, но страшното е бездушието, безотговоростта и пълната липса на съвест, довели до смъртта на това ангелче.

Ами съмнявам се след този случай, да отида точно в тази болница... или не ще отида, но ще наема охрана, която да държи опрян в главата на лекаря пистолет докато ме лекува.

Не е важно, дали си кадърен или не, а щом си лекар да се отнасяш хуманно към хората.А ако не разбираш достатъчно, ами обърни се към колега лекар, все пак лекарите са за това да спасяват човешки,а не да спорят в коя операционна да оперират.

Няма значение дали е вродена аномалия или не, а по какъв начин са се отнасяли към болното дете, или лекарите още докато са го видели разбрали че има вродена аномалия

детето е повравтало от преди 190ч2010г.,било е с коремни болки,а личня лекар или спевно отделение пуснаха ли нугните изследваня за да разберат че детето има нугда спевно да баде прегледано от спецялист?до кога че си прехварлат топката?до кога накои хора че легат на рамената на другите?а как този др.алиев се оказва дегурен и вав двете болници?а на краа моге ида се окаге че се поавава и на зто масто.това е в балгаря здравеопазването, ако се направи статистика колко хора са починали за година след тази прословута реформа,с така наречените кл. патеки на много министри трабва да им бадат от.....главите. това господа управлававти е престапление.до кога пациента че се вигда в банкноти?до кога на дгипетата че се плавта на брои пациенти, а не на сварвена работа?до кога пациента че се моли за направленя за спецялист?и овте колко до кога?порочна система. днес ние научихме за дани ,а за колко незнаем??и колко хора не спират да плачат......моите саболезнованя за родителите. не спираите да тарсите истината.макар та да е накаде далбоко "гарван гарван око не вади" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи, много ми е трудно да пиша, не знам родителите на това дете как имат сили. Гледах репортажа с разказа на родителите и официалното становище на болницата. И аз като някои от лекарите се порових в интернет тук-там и стигнах до извода, че е възможно поставената диагноза да е вярна. Обаче има една съществена разлика - аз не съм лекар. Шокиращо е незнанието на лекарите! Остана само да отворят учебника по анатомия на Грей! Наред със цялото останало безхаберие на повечето медицински персонал, всичко това ме навежда на мисълта че става въпрос за поредица от грешки. Например, поставянето на детето в една стая с болни от бронхопневмония и шарка (вероятно морбили). Разбира се, официалното разследване трябва да даде по-точна информация, аз не мога да направя заключение, но безхаберието, некадърността, мързела и безчовечността дори са очевидни.

Моите съболезнования мили родители, потресена съм до дъното на душата си.., ако имате сили и възможности осъдете ги! Преди 31 години "благодарение" на бялата мафия и моето малко момченце стана ангел, а аз бях на косъм от смъртта. Некъдърни лекари е имало винаги и който попадне в ръцете им се пренася за съжеление в отвъдното. Питам "Кой е д-р Алиев и защо само и единствено той е прегледал детето в двете болници?" МНОГО СА ВИ ПАРИТЕ , който получавате господа "доктори", а може би сте на хонорар към обслужващите "вечният град"?

И какво предлагате - да намалим заплатите на всички лекари, а за всеки починал пациент затвор. Така със сигруност лекарите ще имат стимул да работят по-добре, а младите и способни българи ще бъдат привлечени към лекарската професия вместо да станат компютърни специалисти или адвокати. Мислете малко като пишете. Пациенти умират навсякъде по света, вкл. и деца. Медицината не е всесилна. На запад да не би да не умират деца? Не казвам, че в случая няма виновни, но нека оставим прокуратурата да си свърши работата. Да видим резултатите от разследването, от аутопсията, от съдебно-медицинската експертиза на действията на лекарите. Тогава съдът ще се произнесе. Разбирам, че е голяма трагедия за родителите и е нормално да търсят кого да обвинят, но не може за всеки смъртен случай да оплюваме лекарите и да ги разпъваме на кръст преди да са ясни резултатите от разследването.

Ами ти какво предлагаш да си я карате както на вас ви е кеф А ? Маже би увеличение на здравната вноска на 16% като в Германия, а здравеопазване като в Афганистан. Така просто не може да продължава няма друга такава професия, при която така безнаказано да се измъкват виновните след трагедия. Който се е провинил трябва да си носи отговорността. Това и тези, които са решили да стават лекари трябва да го знаят.

А, КАК МИСЛИТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ЧЕ ЦЕЛИ 2 ГОД. НЕ Е ОТКРИТА ТАЗИ АНОМАЛИЯ....КОЙ? ЛЕКАРСКА ГРЕШКА?КАКВО ПАК ЛИ СА ВИНОВНИ РОДИТЕЛИТЕ?МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ .....

уважаеми докторе.само парите са ви в главите.как ще коментирате следното.майка ми получи инсулт много тежък.приеха я в военна болница.оперира ха я по спешност и я настаниха в карил.още на следващия ден доктора който я прие поиска три хиляди лева за да стимулираме персонала който се грижи за нея.в момента не го осъзнавах но после разбрах че състоянието и е било безнадежно и той е знаел това въпреки всичко си прибра паричките а тя почина след 15дни