Обезщетение за безработица до 1200 лв.

До 1200 лева може да стигат обезщетенията при безработица, след като отпадне таванът за помощите за безработни.

Обратно в новината

Коментари - Обезщетение за безработица до 1200 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вчера едно-днес точно обратното

вчера едно-днес точно обратното

Първо тавана и сега не е 240, аз съм осигурявана на 1000,за съжаление последните 6 месеца ми намалиха заплатата преди да ме съкратят, защото фирмата спря работа. Но все пак е добре и 4 месеца получавах като човека горе по 12 лв на ден - тоест ми превеждаха по 320-380 лв.на месец Сега два месеца съм на по стои нещо. Странното е, че когато попитам в трудовата борса в Младост в София за увеличението на 60% ще ми преизчисляват ли обезщетението, те казват, че засега нямало такива 60%- а това е краят на юни, преди няколко дни, а уж увеличението е от 1юли. Лъжат хората за да се откажат. НОИ щели да ме извикат хахаха, ако трябвало да ми го преизчисляват. Как им повярвах.Хванах ги и в друга лъжа. Аз съм с висока квалификация , но въпреки това бих записала курс, но ми казват вече повече от половин година, че нямало . Трябвало да има поръчки от работодатели, а нямало.. Тоест Тотю лъже по телевизията, че ниско квалифицираните можели да изкарат курс. Курсове няма. Всеки месец ги питам.

Ами тези които взимат в момента обезщетение, с тях какво ще стане? Мен ме усигоряваха на 1200 лв, а сега взимам по 12лв на ден.

Добра мярка,но не по-добра от нови работни места.

А за тези, които са регистрирани от началото на 2010г. ще има ли промяна на сумите за обезщетение ?

Направо ще ги боли сърцето като ги изплащат тия 1200 лева

1 коментар Най после.Считам че е нормално след като си се осигурявал на такава заплата.А иначе другото е кражба от страна на Държавата . А ние само донори ли ще бъдем .А когато ние изпаднем в беда -да ти подхвърлят трохи . Гурко Левтеров Неделя, 04 Април 2010 13:48

Блажени са верующите,тяхно е царството небесно.За съжаление не и земното!

Хора не се заблуждавайте. В другите европейски държави хората ги осигуряват на 1200 евро и реално получават 987евро, но ако отидат на Борсата , то тези хора получават обезщетение 80% от заплатата по договор. По-малко от 800евро не получават и са по една година на Борсата и през тази една година имат право на БЕЗПЛАТНИ ПРЕКВАЛИФИКАЦИОННИ КУРСОВЕ , след тази една година имат право на помощи които са 426 евро на месец и на всеки 4 месеца ги удължават и така трипъти по 4 месеца получават помощи . Значи почти 2 години си получават обезщетения и за това хората са съгласни да плащат голям % за осигуровки. А в Българистан какво получаваме?? Експлоатация от необразовани работодатели с мизерни заплати и работодателите ни спират от заплатите за да ни осигуряват,но не винаги внасят и ако попитаме нещо сме аут на шибаната улица,че няма и синдикати на които да се оплачем, и все ние плащаме за всичко......Е до кога??? Предлагам да се организираме на протест и да направим революция ако триабва, но да спрат да обират бедниа българин и за помощи за циганьори и за турци и за всички етноси и да спрем да плащаме за крадливи политици.

Йоанче, вземи посмали малко париците! Някой те е поизлъгал малко и е поукрасил нещата. Първо - за съжаление в България все още няма такава организация на труда, каквато има в развитите страни! Ще минат още много години, докато се постигне такава организация във фирмите и не се издържа такава огромна армия от бюро- и спомагателен пресонал, който се срахува да влезе в прозводственото хале, за да не би да се изцапа или да подиша лош въздух. Сумите, които споменаваш не се верни! Например ако си работил няколко години наред и си осигурявал на 1800 евро нето в Германия (а това е над 2500 евро бруто), при безработица получаваш малко повече от 700 евро, отдържат ти се пари за здравна и пенсионна осигуровка, осигуровка за гледане при старост също, а даже и данък "солидарност с ГДР"! Това за огромното разнообразие от всякакви "безплатни" и достъпни за всички курсове също не е вярно, защото за обучаването на всеки безработен съответните центрове за обучение изискват от службите по труда огромни суми в евро и при положение, че все по-малко хора работят на пълно работно време и плащат застраховка против безработица е ясно, че има по-малко приходи, а разходите се увеличават... Жалкото в българския случай е, че доста неща се копират приблизително и неправилно, но на обикновеният човек, изпаднал в беда - никой не помага ефективно в тежък момент, за да може да оцелее, да се изправи и да може да продължи житейския си път!

Защо пак има ограничение? Не стига, че има ограничение за месеците ами и за сумата отново е ограничена? Омръзна ми от рекета на държавата! Никога не се плаща за това, което си плащал! Пък после защо хората крият доходи. Ами нито се плаща болничен на 100%, нито обезщетение за безработица, нито пенсии!!! Защо в Германия няма такива неща?

Защото в Германия данъците са малко по-високи. А и всички си ги плащат. Да не мислиш, че срещу 20 лв на месец платени осигуровки ще ти плащат болнични по 1000 лв на месец. Просто няма как да стане.

Прекрасно начало ! Поздравления ! (и да не се забравя, че трябва да има задължително изискване за взаимозависимост между реално-вече-внесените трудово-осигурителни суми и продължителоста на периода в който трудовите осигуровки ще са платими ; както и азбучното правило -- работодателят задължително трябва да е внесъл реално всички съответни суми от негова страна за същите по величина осигуровки /двайсетина процента от заплатата на осигурявания/ата май беше/)

PARI ZA KISELO MLJAKO+HLJAB za edno 4-clenno s-stvo za mesec!A smetki,hrana,...i danaci?

Даа, трябва да се уреждат държавните служители... Точно сега това е гавра с работещите... Колко от работещите получявят реални 1000 лв?!?

Това е демагогия! Аз съм се осигурявал на 2000 лв, после ме принудиха да "напусна доброволно" и след това получавах 4 месеца по 6 лв на ден : -) ( 22 работни дни Х 6 лв 136 лв). След това няма вече никакви осигуровки и обещетения. На 40 г. съм и ако бях 5 години по-млад щях да изчезна от тук. Ама и аз съм си виновен - кой ме караше да с еборя с корупцията и д аси отварям голямата уста, вместо да се скатавам и да си трая! Това да го четат младите и да си правят изводите. Бягайте деца, бягайте и се женете за чужденци или чужденки за да могат поне внуците Ви да живеят добре!

А вие защо подписахте молба за напускане, защо не ги оставихте те да ви уволнят или съкратят. От там щяхте да имате варианта да си търсите правата по съдебен път. И стига сте се оправдавали, че съдебната практика е порочна и т.н. За българите винаги трябва да има някой виновн, за нашето безхаберие и неосведоменост. Ние си избрахме вярно по труднният, но според нас по правилният път и в момента се занимаваме със съдебната система в нашата страна, но в никакъв случай, не мога да кажа, че няма справидливост в България.

1200 лв. за 24 месеца!слажеико

1200лв. ще обезщетение ще вземат евентуално изгонените министри от кабинета на ГЕРБ,едва ли някой обикновен трудещ ще вземе тези пари

Не е точно така, има хора който получават заплати над 2000 лв и се осигуряват на действителните си доходи, и е напълно справедливо като останат без работа да вземат 60% от заплатата на която са се осигурявали.

Докога държавните служители ще ограбват народа? Кога ще се редуцират до оптимума?Държавата едва диша, а хрантутниците дебелеят до разплуване! Сега и нов бонус - при евентуално съкращение - 1200 лв. обезщетение!До кога мнозинството/спорно!/ ще бъде на страната на неработещите и ще убива всяка инициатива? До кога "приемника" ще храни вируса, който го убива! Не е ли явна истина, че след гибелта на първия, втория също умира и то по болезнено и бързо! До кога ще издържаме 240 мегавируси, около които гравитират още хиляди лапачи, издръжката на които всяка секунда е 200 лв,всяка минута 12000 лв, а всеки час - 720000 лв. .....?

така доакто такива като теб лаят само пред компа така ще ев тази дарява защо никож не протестира значи всички са доволни да бадат осигурявани на 4 часов работен ден и да получават по 400 лева на месец ид а работя по 12 часа с един почивен дне в месеца *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Синекурата се притеснява за постовете си и се подготвя с високи обезщетения, защо до сега не го гласувахте?

вятър. това сезонните работници не ги касае.а те са хиляди по морето и в селското стопанство. няма как да направиш стаж от 9 месеца е да се регистрираш като безработен. това е за хора които тепърва стават безработни.

Всичко това е добре и похвално само,че не искам повече да слушам как нашите доходи били най-ниски в Европа,че къде има обещетение от 600€(рядко се среща такова),масово е около 400€.

Най-накрая нещо умно да се измисли в тази държава! БРАВО!

interesno s 1 200lv kak bixa te motivirali da raboti6 na svetlo , a ne da vzema6 obez6tetenie + nqkoi lv pri "dobar rabotodatel" ... a za6to ne i vao6te da si po marzeluva6 malko s tezi pari ... tova sa 5-6 mese4ni min zaplati .... tavanat e zadaljitelen , ako izkame da se raboti , a ne da ima profesiq "bezraboten "

и кога става това? след като повечето хора си ''изгърмяха патроните''...и стига с тоя герб бе наивници ,нещо да са направили?..само празни обещания

не е съвсем нищо предишните само крадяха бедна ти е фантазията колко са крали

Нали ЕС ги бе принудил да махнат максималният срок от една година - някой знае ли какво стана с тази промяна?

Същото важи и за тавана на пенсиите. Има хора, които са се осигурвявали на много повече от 2 000 лв. Предполагам, че има дела в Страсбург, но медийте угоднически мълчат по въпроса.

Никой не сее осигурявал на повече от 2000 лева, защото това е максималният осигурителен доход. В него няма нищо незаконно, н ов таванът на пенсиите има ;)

Никой не сее осигурявал на повече от 2000 лева, защото това е максималният осигурителен доход. В него няма нищо незаконно, н ов таванът на пенсиите има ;)

защо сега промениха заплащането??? Защото масово хората работят без тудови договори и на половин щат го осигуряват.... По- добре да започнат да мислят за промяна на закона, който да е срещу частните работодатели които допълнително допринасят за КРИЗАТА !!! Именно новоизлюпените богаташчета обраха даржавата!!!Ей за това я мразя тази държава и никога няма даа се върна там! НИКОГААААА!!!! Писнало ми е от крадливи работодатели и още по- крадливи политици да са си се хрантутят самииииииии!!!!

браво! Това досега беше подигравка точно с хората, които пълнят бюджета.

Абе на вас бат Бойко не ви ли каза да не ползвате думата "ЩЕ"?! Като стане ние сами ще разберем без да има нужда да се биете в гърдите. Кажете сега как е.

Сто на стго това решение е прието порадси заплаха от съд в Страсбург- държавата винаги е гледала да ти вземе, но не и да даде. Та ми е чудно кам така "милосърдно" го решиха по време на тежка криза и дупка в бюджета

Евала! Толкова години тези обезщетения бяха такава подигравка и браво на ГЕРБ, че най-накрая ги оправиха.

нали се сещаш че няма как да стане това ниама пари

до ме ! ти верно си мееееее !