Връщат професия ”безработен”

Месечните помощи за безработица пак ще се дават без ограничения. Едногодишният срок за получаването им може да отиде в миналото от 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Връщат професия ”безработен” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не се дават социални помощи на работоспособни лица, независимо от каква народност са. (Разбира се, съкратените от работа да получават известно време обезщетение, както това се прави и сега.) Но на траино безработните, но физически работоспособни лица, да се предлага само СОЦИАЛНА РАБОТА: т.е. да работят, ако искат да имата някакви пари, всякакъв вид обществено полезна (но по някакви причини непривлекателна работа) като поддържане на паркове и градини, почистване на улици и тротоари от бурени и отпадъци, почистване на коритата на реки, работа като санитари в медицински заведения, поддържане на обществени тоалетни (ако искаме туристи, трябва да им предлагаме и тази услуга и то качествено) и др. Всяка община може да набележи подходящи дейности, а за заплащане ще се използуват парите, предвиждани досега за социални помощи.

А според Вас който е необразован и няма пари за храна, трябва или да легне и да умре ли, или да тръгне да краде и да убива, така ли е по-добре ли е Вас Госпожо? Осигуряването на помощи и за дългосрочно безработните ще намали климиналността в обществото, но тези дългосрочни безработни също трябва да участват в разни програми за сезонна или временна работа или в програми за квалификация или преквалифиция. Освен това такива помощи в чужбина се отпускат само за по 6 месеца, а не за цял живот. На всеки 6 месеца молбите се преразглеждат отново и се актуализират. Позволено е също да имаш едно жилище за собствено ползване, една кола, един компютър, една пералня и т.н. Който е дългосрочно безработен и живее под наем - плаща му се наема 100%, отопление, ток, вода и т.н. Който излъже за материалното си състояние - може да влезе в затвора или трябва да върне неправомерно взетите средтсва. Я вървете и си намерете работа с всичките си квалификации в някоя развита индустиална страна и чак тогава пишете глупости.

надявам се парламента да не приеме този закон, това е свинщина ! Ако ЕС има такива препоръки да отдели бюджет и да храни ромите. НИКОЙ ама абсолютно никой не е длъжен да работи и храни определени други хора не по своя воля !!!!!!!!!!!!!!!!

Какво направихте за 20 г. -1992 г.1996,1997 г. 2009 г. масово изхвърляне на норода на улицата,тези хора не дочаха пенсии,умряха, останалите няма да вземат пенсии, как ,ще доживеят до смъртта си. Какъв частен доставчик, в края на статията упоменавате пак ли разширявате амнистрацията. СПРЕТЕ, ВЪЗСТАНОВЕТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО.

БЕЗ ХЛЯБ И РАБОТА ЗА НОВА ГОДИНА, НАЦИЯТА СЕ ТОПИ.

на 60 г. - това е модела на капитализма, при него има бедни и богати, работни и безработни, преяждащи и гладуващи. Обвинявам българския народ, който се подаде на пропагадата и агитацията за по добър живот. Сега Вашето мълчание и примирение е равно на престъпление. Защо , непрекъснато политиката на всички управляващи е откъсване от славянските народи-ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ- Ю.ФУЧЕК- ХОРА БДЕТЕ

Не е вярно,че преди 1989 г тук е било чисто-ако бяхте сравнили в други държави -аркански или еропейски ,или САЩ ,при завръщането след месец дори ,се изживяваше шок от обкръжаващата мръсотия и среда тогава, а сега е съвсем малко по-чисто,но не както трябва да бъде.Нужни са квалификации и за почистването.Имаше безработни и крадливи и преди 1989г, имаше инциденти с ножове и огнестрелно оръжие,просто вие не сте искали да знаете истината и тя не е била отразявана във вестниците и по тв,но част от нас са се занимавали с тези проблеми по много линии с цел решаването им ,естествено!

Bate ne si za tuka tezi lumpeni nyama da te razberat!

Има ли право примитивен човек, който е готов да убие за 5лв. на възпроизводство?

ABE HORA NQMA RABOTA BE.. NQMA KADE 1,5 MILIARDAA DU6I PO SVETA DA SI NAMERQT RAZBOTA .. NE RAZBIRATE LI.. NQMA RABOTA.. NAVLQZOHA MA6INITE v SELSKO STOPANSTVO, V PROIZVODSTVOTO.. i za mnogo hora ve4e nqma rabota za6toto MA6INITE GI ZAMENIHA.. politicite ot vsqka darjava ne samo ot BG, podlagaha horata da rajdat deca, i horata rajdaha, ne samo ciganite, ami i bulgari i turci i germanci i 6vedi... rajdaha se novi i novi deca, daje politicite vikaha kolkoto pove4e deca tolkova po dobro, ama kvo stana te karaha horata da rajdat deca i horaata im rajdaha deca, i izvednaj OPA doidoha ma6inite i zameniha horata, i sq kvo pravil s tezi deca koito se rodiha i za koito nqma rabota 6toto ma6inite im zaeha tehniq trud..Sq 6te vi kaja - POLITICITE 6TE GI IZBIQT.. parvo lajeha horata da rajdat, a sega 6te ubiqt rodenite deca 6toto ne sam im nujni ve4i.. GOSPODA POLITICI OT CQL SVQT, da ste mislili navremeto 4e 6te doidat ma6inite i da ne se PODVEJDALI horata da pravqt deca.. horata ne sa predmet koito da go izpolzva6 dokato ima6 nujda ot nego i posle da go hvarli6 na BOKLUKA.. SLED KATO LAGAHTE HORATA DA RAJDAT DECA, sega za tezi hora, bulgari, cigani, turci, germanci, amerikanci, kitaici, koito nqma rabota za6toot ma6inite gi zamestiha IM OSIGURETO DOJIVOTNO SOCIALNO OSIGURQVANE i im razdavaite ne pari ami hrana i im puskaite bezplaten tok i voda v opredeleni koli4estva vseki mesec, za da mogat horata da si izkarat jivota i da si umrat spokoino.. TE NE SA VINOVNI 4e sa se rodili, i TE NE ZASLUJAVAT DA UMRAT.. vie izlagahte tehnite RODITELI DA RAJDAT, a sega ostavqte DECATA IM DA UMRAT.. VIE STE PO DOLNI I OT DQVOLA GOSPODA POLITICI.. DAITE IM NA BEZRABOTNITE HRANA.. znaeme 4e i kakvito KLASIFIKACIONNI I oBU4ITELNI KURSOVE DA MINAT, pak nqma da ima rabota za tqh.. NE GI LAJETE, NE IM ZAMAZVAITE o4ITE S TEZI KLASIFIKACIONNI KURSOVE, RABOTA NQMA za6toto ma6inite q VZEHA.. daite im na horata socialni pomo6ti do kraq na jivota im, za6toto ne vi pravi 4est pred BOG da lajete horata da rajdat a posle kogato ve4e izgubite nujda ot tehnite deca da gi ubivate.. TOVA I DQVOLA NE BI GO NAPRAVIL.. GOSPODA POLITICI VIE STE OTAIKAAA.. DQVOLA DA NI UPRAVLQVASHE PODOBRE SHTESHE da E CHOVE4eSTVOTO i CQLATA PLANETA

Не мислете само за ромите... Тази промяна наистина е хумана и за предпочитане.Само помислете... ако ти дават помощи ще отидеш ли да те експлоатират за 300 лева ? НЕЕЕЕ>> Тоест това автоматично ще доведе до вдигане на стандарта на заплатите, защото никой няма да с навива да бачка за без пари.Частника ако иска да си намеме някой ще вдигне заплатите. Другото е .... всички много се оплакват , че са им ниски заплатите.. но взимат под тезгха на ръка заплати... ами ако се окажете на улицата без работа ? Никой не е застрахован от подобни неща. Всеки трябва да работи по специалноста си за която е учил . А не всеки да работи това което не му е работа... Всеки ще е по полезен там където тежи и ще взима по-добри пари ... тоест повече данъци ще плаща и те ще отиват в държавата. И отново когато се плащат помощи за безработен никой няма да работи за мижавите за без пари и частника ще се принуди да дава по високи заплати.. това е.

да оставим циганите-ами безработните българи сега при тези масови /политически/ увалнения ? Хора образовани и със стаж работили по 30 години съкратени или уволнени -те с какво да живеят......?

Ама кой е луд да иде да работи, след като цял живот ще му плащат помощи за безработен и социално слаб ????????????? Това някой от ония глупаци в парламента осъзнава ли го ???????????

помощи трябва да има само за образовани хора, които имат професия и са я практикували. А за циганите като толкова държат, нека направят социални кухни с тези пари, а не да им ги дават на ръка, защото пари на ръка са пари на вятъра! И нека тези пари да са от Европейския съюз, а не от българските данакоплатци!

Да благодариме на AXAor за компетентние коментар. Смущаваща е статията. Сигурен съм ,че в оригиналния текст на европейците не става въпрос за роми конкретно. Ако става въпрос - толкова по-зле за тях /за европейците/ Известно е , че в нормалния свят няма етнически малцинства. Т.е. има ги, но на никой не му пука от тая работа. Държавата като начало трябва да осигури нормални условия за производителното население, а каквото е излишък - към мързеливото.

Докога ще храним циганите и ще ги учиме на мърэел , а бабите на село преживяват смизерни пенсии - ще копаят и обработвт земята ,за да могат същите тези ,,роми,, да им обират нивичките -ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ

Урааа ! Почвам да живея на ваш гръб :)))

Съгласен съм, но ако ги заселят в трудови лагери и ги задължат срещу получаваното възнаграждение да работят безвъзмездно на обекти с обществено значение - магистрали, пътища и др. В тези лагери ще им бъде осигурена топла храна и базово медицинско обслужване. Това е най-безболезнения и справедлив начин и ако не се направи (със сигурност няма) ни очакват много неприятни ситуации в бъдеще.

Преди 1989г ромите работиха и предприятията произвеждаха и улиците бяха чисти.Първото,което се направи след 1989г. е да се освободят голям брой работещи,без да се прогнозира какви ще бъдат последстията за държавата.Разказвали са ми ,че научни работници от БАН,останали без препитания в Бг,работят като домашни помощнички в южната ни съседка.Представяте ли си как разпиляваме потенциала си ,без да ни мигне окото.В тази връзка и ромите останаха без работа.И тъй като са гласоподаватели ,те са ухажвани от всички партии на прехода ,но само докато гласуват ,без да се решават въпросите за трудовата им заетост. Питам,кому беше необходимо всичко това? Ние тънем в мръсотия,закриват се работни места с единствената цел,фирмите да се закрият и да се усвоят активите им.За всичко това е виновен така наречения политически елит в страната.Според мен това са основните причини поради,което ромите от работещи граждани в страната да бъдат тласнати към по-лесното -да живеят на социални помощи.

Да вземат бентлито на Масларова и да го дадат за храна на циганите.

циганите пак ни измамиха

Pisna mi da AZ da hranq ciganite , a te po cql den da lejat,kradat i ubivat beznakazano !!! U nas veche BULGARITE sa diskriminiranite !!! Gospod da e na pomosht na Bulgaria........

По правата на човека е ЗАБРАНЕНО СЕЛЕКТИВНОТО ПОДПОМАГАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА РАЗМНОЖАВАНЕТО НА РОМИ В ТАКЪВ БРОЙ-3-20 ДЕЦА НА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ -това е извратена еугеника-пари се дават само на ромите за това и то за моног деца и за вяко, а българките ако не са внасяли осигуровки за майчинство,не получават помощи като ромките -ДИСКРИМИНАЦИЯ БЪЛГАРИТЕ И СЕЛЕКТИВНО ПОДПОМАГАНЕ КЪМ ЕКСПЛОЗИВНО РАЗМНОЖАВАНЕ САМО ЗА РОМИТЕ -това е забранено по хартата за равенство

В момнта съм в гражданско дело то такава постоянна работничка с професия - безработна.Само ,че разликата е че има два вида образования - инженер и финансист и живее от социални програми от 2001 година.Така ,че има и много като нея ,които са усетили от къде да изкарват прехната си по-лесния начин.Чрез обещетения и не използвано право уж да работят.За жалост , цялата ни държава е такава.Трябва да спрем да наемаме работници , да не внасяме осигуровки и да не плащаме данъци.Само ,че малко ни е страх да се опълчим и си мълчим и пишем по форумите.Така ще плащаме заради другите до гроб.

Каква работна ръка може да са практически неграмотни роми? 10 мъже роми косят два дни поляна между блоковете, а в Африка -1 чернокож го прави сам с косачка,която събира тревата в контейнер за 2 часа сам -способността да се сравнява и по-нататък е важна -опитайте да анализирате за последиците...НОВО за теорията на МАРКС ЗА КАПИТАЛА -КЛАСИКА е корекцията към формулата -ако заплатата на работника надвишава продукта на труда му системно ,този работник експлоатира работодателя или данъкоплатците,които му плащат- с други думи НОВОТО е сравнение при равни инвестиции в индивида,колко възвращемост дава той -продукт8резултат,ст и услуги -ако производителността и ефективността са високи -има приходи и регулирана печалба и данъци за държавния бюджет,но ако инвестициите и производтствените разходи включително заплатите са повече от цената на продукта-това е загуба и банкрут...Та отдавна се знае,че ниско квалифицираният труд е с ниска производителност,изл скъпо и с лошо качество,прекалено бавно и губещо за останалите,които преразпределят продукта си за тези,които са на помощи и консумират повече или дават заплати на хора ,които не дават достатъчно продукт,но със заплатата консумират диспропорционално повече като малолетните раждащи роми /в тях се влагат много парични ресурси,но няма възвращаемост, а загубите за останалите нарастват от непроизводителното преразпределение на заработения продукт за неактивните десетилетия/

Значи ще си издържаме мангала ром докото е жив. Европейците да си ги взимат в Европата и да си ги култивират.

То е ясно за всеки,че парите не падат от небето и като има свръхсмъртност на данъкоплатците от свръхобременяване с експлозивно размножаващи се от деца роми,то няма как да се поддържа живота в общество-не само данъкоплатците ще продължат да мизерстват и умират от стрес и насилие,но ще се отрази и на безотговорните и безразсъдни роми,които искат пари без да работят неограничено-това е насилие и предпоставка за катастрофа с разпад на държавата

Ами комитетът защо не е казал живеещите в сари безработни да дадат на мизерстващите работещи данъкоплатци ,за да живият достойно и работещите,които са унижавани с ниско заплащане и високи удръжки за малолети многодетни в сараи и каращи джипове и коли без книжки,с което убиват пешеходци и участниците в ПТП по пътищата

Европа е една и ние сме част от нея . Но държавите от Европа на фона на тази криза се отърсиха от некадърните , ниско квалифицирани кадри , това е факт . След демокрацията копираики запада с тези помощи и с цел да се стопират недоволствата се създаде поколения търтеи , мързеливи , е на фона че сме работливи бих казала е катастрофа . Вече не може да се каже имаме специалисти на средно ниво , защото нямаме . Какъв е трудовия пазар е маи жалка ситуация . България , няма концепция какво се реализира като професии и да се преустрои образованието , квалификацията на хората . Много хора са инвестирали вобразование което е ненужно на обществото . Не може и не следва да се тиражира безработен до смърт . На какво се учат младите , какво оставаме за бога . Не може да има етност и привелегии - това ако се реализира ще доиде миг ще е катастрофа за управляващите наи напред .Така че господа мислете какви форми ще предложите и до каква степен . А Вие журналисти представяите добре информацията а не създаваите вражда между етностите . Вярно е че парливата новина ви пълни джобовете но с цената на какво . Не се мисли в България а това е ..................

Болен здрав носи-това е най-точното определение.Безпробл живот на ромите продължава.Каквото си откраданат им е бонус. Никакъв мотив да търсят работа.Ние, хората гладуваме за да свържем двата края,а ромите ще карат на кючеци.Предлагам да се обединим и да си търсим правата от тази дискриминация.

Правите постоянно една кардинална грешка: разглеждате ромите като етническо малцинство, а не като част от работната сила. Всичките умопостроения трябва да започват от ИКОНОМИКАТА. В нея оперира работната сила, в нея се създават работните места, в нея се създават заплатите, в нея се намира пазара на труда, в нев е потерблението. Свободният пазар не осигурява 100 процента заетост. Ако икономиката е голяма и динамична безработните не тежат. Като ги освободят от работа се помотават, преквалифицират или не и си намират други работни място. Нашата икономика е малка, слаба, производството се свива, а расте секторът на услугите. Секторът на високите технологии-космическ лазери, радари, оптически влакна, нано-технологии и пр. създава най-високоплатените работни места. Следват -автомобилостроене, корабостроене, металургуия, машиностроене, военна индустрия...Следва леката промишленост-шивашка хранително-вкусова, текстил..Следват услугите-кафенета, баничарници, фризьорки, принт-мринт, камериерки,портиери. ниско платени. Да видим Чехия. Част от европейското автомобилостриоене е там. Ако един работник получава 6 евро на час в тази индустрия той потребява повече стоки. Вместо една баничка на обяд изяжда две. Баничарят вместо един кухненски работник наема двама. Безработицата е намалена, заплатата е увеличена защото търсенето на баничари се е увеличило. Баничарят вместо 200 банички днес произвежда 400. Това се отразява и на брашнаря и той наема още един работник... Работната сила е фактор на производството и на потреблението. Работникът не може да работи, ако няма работни места. Работникът не може да оживява потреблението и да стимулира производството ако работното място е ниско заплатено. Предприемачът оживява производството, но предприемачът НЕ създава иновации в технологиите, а само ги разпръсква из икономиката. Иновациите в технологиите се създават от науката, а до нея се стига през образованието. Още когато започна да спада нивото на образование и да изпадат ромските дечица от него трябваше да се сетите, че се създават неблагоприятни диспропорции в икономиката, които засягат и вас. Социалната стратификация е и отражение до голяма степен на структурата на икономиката. Ако в икономиката не се създава голяма стойност, няма откъде да се вземе и голяма средна класа. Дали ще си формулирате интересите като да има голяма средна класа или да има малка ниско заплатена прослойка-е все същото. То ест интересите на мижавата част на средната ни класа съвпадат с интересите на ромите - казано най-просто. Трябва да се създават нови работни места, които да създават и ПОВЕЧЕ СТОЙНОСТ в икономиката. Освен това неравенството в доходите трябва да не е фрапантно за да генерира повече дребен бизнес. Тук един гражданин се хвалеше, че получавал 15000 на месец, а 100 те му подчинени по 300. Ако той яде всеки ден хайвер това няма да развива бурно дребния бизнес. Но ако заплатите на подчинениете му са по 2000 лева те ще си купуват по две банички-баничарите ще станат двама и пр. Държавата не трябва да чака само на невидимата ръка на пазара, а да се намесва така, че да влияе върху структурата на икономиката и структурата на инвестициите.

Тъй като данъкоплатците намаляват тук,а ромите не се сещат ,че трябва да има възвращаемост от получените помощи обратно-с данъци и осигуровки от производителен труд,вероятно държавата ни ще задлъжнее заради тях,и тъй като Световната банка не би допуснала заем за прахосване на оскъдните средства за разврат и алкохол и дрога, а само за създаване работни места и образование,което е единствения начин за поддържане на живота в общество,то вероятно невърнатите заради тях заеми ще създадат още конфликти другаде отвън и ще се стигне до нова война обявена отвън върху престъпниците тук

Ако това се приеме събирам багажа, затварям бизнеса, и отивам да работя за някоя нормална държава... Мангали няма да храня (освен ако някой много читав не дойде да работи за мен)!

България тъне в мръсотия и мизерия.Има начин тези,които уж нямат работа да бъдат ангажирани.Но много по-лесно е да дереш кожи на тези,които с адски труд изкарват мизерни пари,да откраднеш повечето и да има и за мангалите.

Освен социална справедливост чрез обратен принос с осигуровки и данъци ,трябва да минават курс по семейно планиране родителите и децата им,за да не стане масово малолетни да раждат по няколко деца,които не са способни да гледта със собствени трудови приходи и осигуровки за майчинство по закона.Работещите данъкоплатци живеят на ръба на мизерията от многото удръжки за подпомагане на ромите и не смогва да заделят дори за 1-2 деца заради нео-експлоатацията за изхранване и задомяване на ромите с експлозивна раждаемост като тази в страните с конфликт във война /Афгатистан,Ирак.../ в РБ са със сръх-висока смъртност ,а ромите нарастват по брой и дебелеят,но не стават добросъвестни, а злоупотребяващи с добрината и търпението години наред- до отчаяние от тях

njama problem, SAMO CHE tazi pomosht trjabwa da se dawa na wsichki, kato izdrazhka. Njama raboti-neraboti.

Ромите на помощи се угоиха и са с наднормено тегло,построиха нови големи къщи,нещо невъзможно за работещите данъкоплатци,карат коли и се ангжират в пласиране на дрога,измами, поръчкови убийства и побоища,дори палежи,кражби на имоти и домове,системен тормоз над околните ,които работят,тъй като бездействат и се шляят да джебчийстват за маркови дрехи, пребиват жестоко до смърт българи -и стари хора, и ученици, и студенти и работещи ставаха тяхна жертва през последните години-отразено във вестници и по тв,а помощите за тях са повече от СРЗ на тези,които заработват помощите им мизерствайки в унижение макар претръпнали от толкова битови престъпления извършени от вечно гладните и с 10-20 деца,които са с култура на насилие и паразитиране за препитание рсамо 0.1-10 % от ромите са интегрирани с изпълнение на задължения-данъци и обществено-полезен труд,останалите арогантно отказват образование и труд,което е неприемливо по хартата за човешките права,където пише,че всеки има задължение за образование и труд +данъци за пътища,училища,ред

Масларова премахна тая професия. Що не хукате сега? Свършено е с работещите в кенефа. Айде по света. Нямаме си родина. Сърбите като бяха наказани за това, че са сърбивие не мислехте, че злото идва и при комшията.

Наложителен е отлаган закон за защита на законната собственост от посегателства на престъпници и измамници -да има възможност за силова охрана на добросъвестните данъкоплатци от посегателствата на тези,които ще се шляят на помощи ,за да крадат допълнително реколтата,къщи,коли, или пък ще тероризират другите с музика и пиянски конфликти с парите от данъкоплатците,които пък не могат дори да почиват от свръхобременяване.Не може да се разчита ,че като получават помощи няма да крадат и пребиват до смърт както до сега-нужен е нов закон за защита на всеки добросъвестен индивид от организирана престъпност и превенция на престъпността с образование и работа на рисковия за престъпност контингент/произхожд от култура на насилие и организирана престъпност с дрога,проституция,гр и корупция/

Някой мислили в тази държава след 10 -20 години тези мангали какво ще ги правим след като станат двойно повече.В парламента ще има 100-150 депутати с по тъмен отенък.

Ромите се жалвали че вече не им дават пари без да работят?!?!?! Само аз ли не виждам нищо нормално в това?

Поне спрете пародията -до сега така наречените социално спаби роми на помощи преди нас имаха мобилни телефони,коли,ремонт къщи и нови къщи -огромни по всикки махали, а на помощи,превишаващи СРЗ,така че работещите данъкоплатци ходят гладни и пеша,а ромите губят инвеститорско доверие и са ангажирани в ароганизирана престъпност с дрога,проституция и корупция,с много кражби -вече едни от други -те,горките са събрали парите но хората,но не могат да поддържат обшество,и ще ги има само докато има истински работещи данъкоплатци- след това вероятно ще има нова епидемия например СПИН и туберкулоза едновременно,понеже те не внасят здравни осигуровки и бързо ще свършат тези на малкото данъкоплатци

през 1996 г дори САЩ обявшха банкрут поради невъзможност да изплщат толкова помщи на самотни многодетни хиспанки и техните родители-не-американ и промениха закона като спряха помощите и задължиха да работят и те ,но същите са теглили заеми,които не са изплатили заради ниската производителност и сега -пак криза,от която излизат с повишаване квалификациите със стимулиращи пакети...Но РБ може да фалира много бързо след раздаване пари без възвращаемост неограничено- кой ще заработва тези помощи -това е ЕКСПЛОАТАЦИЯ упражнавана от системно неработещи и не полагат дори усилия за истинска квалификация за производителен труд и подлежи на нов съд или промяна на закона.Кой ще внася толкова данъци в държавния бюджет и осигуровки в НОИ- та ромите се размножават много повече и няма как да стане тъй като данъкоплатците са много малко, а и парите им няма да се изразходват за създаване работни места и оборудване, а за стимулиране безотговорно размножаване още от 11 годишна възраст на мургавите,с което ще изостанат повече от всякога без потенциал за равенство по данъци и задължения към обществото,ще се влоши кризата от нео-експлоатация на данъкоплатците казано на икономически език

Европа да си гледа работата!Като добре ги разбират нещата защо ни връщат мангалите,нали сме все Европа.Приемни родители им станете,само така ще разберете,че това племе няма управия по вашите закони.Само сопа,не Европа.

Сега се видя кой Бойко Борисов си е купил циганските гласове и сега им връща жеста-Бойко ти Българин ли си или циганин-с нашите пари да храниш циганите-срам и позор...!!!!!

И още нещо: не давайте пари на просещи цигани (освен ако не са недъгави или стари). Не прощавайте на крадливи цигани. Не прибягвайте до проституиращи цигани. Не поливайте бурена! В случай че някой още не е разбрал: просията е незаконна! Родителите на просещи деца трябва да бъдат: 1) лишавани от родителски права и респективно - от помощи и надбавки за тях; 2) съдени. А социалните работници да се размърдат и да проверят валидността на адресните регистрации на трайно безработните. Ако регистрацията е фалшива - няма помощи! Да проверят и имотното състояние на трайно безработните. Ако е налице нещо, което може да се дава под наем - няма помощи (освен ако нещото мине под разпореждане на социалните - например кандидатът за помощ притежава жилище в скъп район, социалните му оказват съдействие за отдаването на имота под наем и за настаняване в по-евтин район; ако кандидатът откаже да се възползва от услугата - няма помощи)! Да проверят дали има данни за някаква задлъжнялост на безработния към доставчици на услуги. Ако не е плащал ток, вода или наем - помощите отиват директно за покриване на задълженията му и няма помощи на ръка! Не са малко случаите, в които безработният подава молба за еднократна помощ (освен ежемесечната) с цел покриване на задължения за наем например. Прилага съответните документи, удостоверяващи дълга. Получава парите и ги изпива. След месец пак кандидатства... И така до края на света. В природата никой не насърчава превръщането на годните в негодни(ци). Това нашето не е хуманизъм, а социално израждане. И причината е: простотия!

Аз предлагам да организираме и безплатни екскурзии за ветераните безработни - обиколки за опознаване на Европа. Няма да ги броим на връщане, може някои да поостанат на бизнес туризъм.

Да си намират работа! Как така някой ще стои цяла година без да работи и после още искат да не работят? Егати наглите мързели! Такива хора се насърчават да не работят с такива идеи! На никоя държава не й трябват хора които не искат да работят а само искат да взимат помощи!

В Германия има две нива на социално подпомагане. След като си рабол и изведнъж те освободят от работа получаваш една година помощи за безработни които са две трети от заплатата която си получавал. Ако си взимал с две думи хубава заплата ще получаваш една година хубави помощи. Оттам нататък ако не си намериш работа минаваш на второ ниво социално подпомагане. Тогава държавата ти плаща жилището, ама не някое гъзарско ами където е евтино. Тоест може и в някой забутан квартал. Плащат ти се здравните осигуровки, и ти се дават максимум 300 евро на месец. Но ако го сравним на база стандард и заплати е като да кажем 50 лева на месец джобни. И това е.