Откриха гигантска мрежа-призрак за шпионаж

Канадски специалисти от Центъра за международни изследвания Мънк в Торонто са разкрили голяма операция за електронен шпионаж, обхванала 103 страни, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация на вестник "Ню Йорк таймс", цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Откриха гигантска мрежа-призрак за шпионаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахахаха, повечето от вас не правят разлика между kW i kWh.Първо прочете какво W, kW и kW.h

Щтракай си там на смотания линукс и се чуди как да намериш емулация на уин. че да ти тръгне нещо. Загубеняк...

Пройчо и компания, която му се кефи как си преинсталирал Linux from scratch - вие някога през живота си написали ли сте един документ, един ред програмен код, един чертеж, или каквато и да е някаква работа създадена от вас - нещо друго, освен да си преинсталирате операционните системи и да драскате по форуми?

Абе ти може и да не си я създадеш сам но големите правителствени агенции и тем подобни важни структури би трябвало да си ги имат, тогава да видим кой ще е този ентусиаст дето ще пише такава програма за стотици индивидуализирани системи, на които не можеш да им хванеш края.

Хаха ) С този коментар ми оправи настроението за целия ден. Мерси.

Инсталирала се в операционната система? Ама в коя точно, защото ако си създам своя Linux from scratch, тая програма ще ми се инсталира на оная работа...

Брей а ми ся. Язък за конспирацията. Сигурно вече знаят как се произвежда бахур.

ко да кажа, амт то всичо е ясно, долу комунистите, ДС, КГБ е евреите. Само те са виновни вервайте ми.

Споко, бълканци! Вече сме в мрежата. Сега ще послезват доста самоубийства, но за привкус ще има имена и арести.

арфи е творческия псевдоним на козата

Арфи неграмотен дебил, недей да си даваш нението за неща, които не разбираш. Не изглеждаш по-умен а по-тъп! Може и да си подочул няколко термина оттук оттам, но това не те прави специалист. Моля те млъкни, смешен и недоразбрал си. Всеки, който има понятие от въпроса може да прозре що за лайнце си. С подобни коментари може да впечатляваш момите на село. Запомни едно. Никога не се прави, че разбираш нещо, когато всъщност си тотален дебил. !!!!!

Проверено е.Закачих статичен ел.мер с клас на точност-1 на разклонитела на компа.Без изключване 150-170квт.ч за месец.

Първо се научи да СМЯТАШ, и после давай определения. Впрочем повечето машини включени 24ч харчат към 150KW!!!!

Ili wuprosa e koe ot formata za komentar e scjupeno che promenja(iztriwa) chasti ot wuwedenija tekst!?

Priemame che Arfy e iskal da kazhe 100 KWh za 1 mesec... I taka smetkite (priblizitelno): 100KW/mesec3,33KW/d koe ot 100KWh na Arfy e glupost?

не проблема в това какви операционни системи се използват, а как са настроени за защита - пароли, сертификати и тнт. понеже windows се използва най-много, има и най много познания за него. това че екзотичните системи още не са разучени от хакерите, не ги прави по-сигурни. ако огромен брой хора им търсеха кусурите - ще ги намерят. освен това винаги има човшкия фактор. като не можеш да хакнеш системата, подкупваш пазача - прави се от хиляди години насам, работи без грешка.

ти си голям дебил...прочети пак глупостите ,които си исрал..100Kw малеййй тъпанар неграмотен

Най после след поставяне на тази шпионска мрежа са успели да разберат Българските бизнесмени ,как могат да произвеждат хранителни стоки -от нищо нещо.Информацията е била нужна на Китай за да започнат масово производство с цел изхранване на милиардното си население.И така тайната е разкрита дерзайте!

Проблема е най-вече в задкомпютърното устройство и в лошата поддръжка :)

Колкото по-съвършен става света, толкова и по беззащитен се оказва. Вероятно повечето от ресурсите са били на една парола разстояние и на един IP адрес! Да не говорим колко много шернати ресурси има из нета, като собствениците на повечето даже и неподозират за това. По-просто казано, слагаме си в къщи WEB камера за да се гледаме през скайпа, е вече сме осигурили терен на някого да ни гледа... Наред с това му осигуряваме и някои екстри, като например, че заради въпросния скайп с видео, сме си платили за постоянен интернет с голяма скорост, над 2Mbit! Освен това, заради торент-тракера, оставяме компютъра да работи постоянно, това ни струва по около 100KW електроенергия месечно за всеки компютър, но пък имаме висок коефициент рейтинг, вече компютъра ни е просто едно апетитно парче торта за хакерите, само трябва да го подчинят, кето не е много трудно, защото на него си играят децата! А хакерите настанявайки различни Троянски коне, със нашето активно съдействие, разбира се, получават чудесен платсдарм за разгръщане на дейността си. Така, много лесно нашия домашен компютър става клетка от Bot-net на някого, а защо не и на много такива мрежи едновременно. Ког всичко това се случи, а то не е въпрос на койзнае колко много време, искам да кажа, че понякога и 1 час в нета може да го осигури, тогава докато си говорим по скайпа с приятелката, компютъра прави богзнае колко много други неща за които ние дори и неподозираме и лошото е че го прави от наше име, тоест информацията носи в себеси нашия IP адрес, въпреки че някой друг различен от нас кара компютъра ни да прави това.

Харчат се безсмислени пари - затова ще е криза

Добре признавам си, аз бях!

Честито на печелившите! Колко милиона щаха да дадат за уиндоус ? Това е пълно с бакдорс! Все едно да пуснеш вълк в кошарата! Браво на джуджето и туряина и руснака да не говорим за царчето!

браво на Далай Ламер !

е,разкриха ме...язък..

е, като няма доказателства за пробив в компютри на американското правителство, направете извода кой ръководи Мрежата

Вече като сядам пред компютъра първо ще му показвам среден пръст. Знае ли човек? :))))

нека да продължаваме да използваме псевдо-операционните системи на Майкрософт и ще проделжават да ни шпионират, не случайно техните продукти се наричат Прозорци

Тия пък тъпанари от България къде и те се вайкат, демек, може нещо на им откраднат...!!!Най-м - безценните рецепти за кървавица, шкембе-чорба, боза, тройка с гарнитура, варене на компоти....Голяма тайна, няма що!!! И това в държава с претенции за присъединена към ЕС и хилядолетна култура???!!!! Пази, Боже, сляпо да прогледа.....и, пази, Боже, слабо от победа!!!!

Добре че го има Unix-a i Linux-a бе тъп Windows-ки user че иначе щеше да видиш интернет през крив макарон.Ти да си чувал за сериозен сървър под Windows.

(izvinete lipsata na kirilitza) Uvajaemi sa-komentatori, neka se ponapanem i da chetem tova, koeto e napisano ! Ako li besche za zalojeni neschta po windows - to saotvetnite komisii schiaha da sa zadeistvani veche (vsichki znaem za naskoroschnata globa, nalojena ot EK na MS) Moje bi e vreme da se priznae, che dobria metod za rabota s potentzialno nedovolnite (i umeeschti) - e tiahnoto priobschtavane.

Като не са запознати журналистите защо пишете глупости ?

A KAK STAVA ZARAZIAVANETO DE - TO TOVA E NAI-VAZHNOTO OT PRAKTICHNA GLEDNA TOCHKA?! Ei, zhurnalistite, pak ste zabravili solta na supata :-{