Намаляваме с 3 милиона за 40 години

И през следващия четвърт век демографските процеси у нас ще се характеризират с ниска раждаемост и със сравнително висока смъртност при увеличаващия се брой на възрастните хора.

Обратно в новината

Коментари - Намаляваме с 3 милиона за 40 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освобождаваме доброволно територия за съседи и чужди стратези, без бой, без ропот. Да благодарим на всички алчни сънародници, печелили с предателство на наш гръб. Амин

Няма нужда от коментар...

Можеш да броиш и мен. Връщам се на куково лето.

Българите намалели ромите и турците се увеличили. Като цяло нацията се репродуцира.

ТОВА ЗА НАМАЛЕНИЕ БРОЯ НА БЪЛГАРИТЕ ГО ИМА В ПРОГРАМАТА НА РАН ЗАЩОТО НА САЩ ТУК ИМ ТРЯБВА ТЕРИТОРИЯ ЗА БАЗИ И ВОЙНА, А НЕ НЯКАВИ ЧЕРВЕИ - БЪЛГАРИ.

Прав си. Ако всеки зареже колежката си и започне пак да спи със съпругата си, за 40 години ще се увеличим с 3 милиона.

Някой тук се напъва да ми обяснява неща, които не знае. Един ЧУЛ, че при социализма лошите неща не се казвали и затова демографската ситуация може и да е била по-лоша, но хората не са знаели. Да пита родителите си и други хора, които са живели при социализма, дали не се е говорило много и публично за неблагоприятни демографски тенденции, за повишаване на раждаемостта, за това дали не се даваха на майките 2 години платен отпуск след раждане , за да си гледат децата, дали нямаше детски градини, каквито сега не достигат, и изобщо как наистина е било. Преди социализма, когато в семействата са се раждали по няколко деца, то е било, защото поради глад и болести много от тях са умирали още като малки, а и са били нужни повече работни ръце, за да копаят и орат нивичките - тогава друга техника освен ръчната не е имало. При социализма - добре, лошо, но населението на Б-ия достигна 9 милиона, каквото не е било никога. Сигурно това писачът /ако е същият/ разбира под изкуствено увеличаване на населението. Интересно как според него би изглеждало естественото. Не пишете, другари, за неща, за които нямате собствени впечатления и познания, а само сте ЧУЛИ НЕЩО ОТ НЯКОГО. И по възможност четете книжки - и за преди социализма, и за социализма, и за след социализма. Много е полезно да се чете сериозна литература.

До БЪЛГАРИН С 4 ДЕЦА: Стой си в Испания.

Това е лъжа! Жена ми е бременна за трети път, а дори не е дошъл моят ред да си легна с нея!

Три Библейски заповеди: 1. Плодете се и се размножавайте 2. Затова ще остави човек баща си и майка си и щесе привърже към жена си, и те ще бъдат една плът 3. Не прелюбодействай ги изпълнява, владее земята и живее. Който не - живее за мига, и когато мигът свърши, и от него няма помен. За да има деца, трябва да има семейства, ама от проституция и порнографски изпълнения родните политици печелят сега, докато семействата носят потенциал за бъдеща възвръщаемост (в гласоподаватели), но свързан с голям риск. И понеже са доказани продажници, не се вълнуват от дългосрочни интереси.

Можеш да продаваш само собствения си задник, глупако! Не смей да мислиш така за България!

Успехите на управляващите нямат край...

Не ми се вярва таз коалиция да управлява още 40 години. Объркали са сметките нещо

Нека да се дават детски надбавки до трето или четвърто дете. Така поне няма да се раждат деца заради парите!

ПОНЕЖЕ НЕ СЪМ ЦИГАНИН, НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ДАЛИ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ НЯКАК /ПО-МАЛКИ ДАНЪЦИ, ОБЩИНСКО ЖИЛИЩЕ ИЛИ УЛЕСНЕН КРЕДИТ ЗА ПО-ГОЛЯМО/. ПРЕДИ ДА СЕ ВЪРНЕМ ОТ ИСПАНИЯ, ТАМ НИ ИЗДАДОХА ЛИБРО ФАМИЛИЯ НУМЕРОСА, КАТО ИМАХМЕ ПРАВО НА 50% НАМАЛЕНИЕ НА ТРАНСПОРТНИТЕ УСЛУГИ ЗА КОГОТО И ДА БИЛО, ДОКАТО НАЙ-ГОЛЯМОТО ДЕТЕ СТАНЕ ПЪЛНОЛЕТНО. В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ПОЛЗВАМ 50% В БДЖ ТРЯБВА ДА НОСЯ' СЪС СЕБЕ СИ ПОНЕ ДВЕ ДЕЦА. ТРИТЕ НАЙ-МАЛКИ ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО, НО ТРЯБВА ДА БЪДАТ С МЕН /КОГАТО НЕ СА С МЕН АЗ ЧИИ ПАРИ ХАРЧА?/ ...

Има връзка и то няколко. Едната е стъкмистика, а втората е, че след 90-та година сумати млад народ се изнесе и си роди децата чужденци. А в България високият прираст се е поддържал от циганите. Преди Втората световна война четох, че в България е имало да речем 50-60 хил. цигани, а сега броят им е над 1 милион, може би дори е 2 милиона. Моите наблюдения са, че хората от поколението на баща ми, раждани след Великата Социалистическа революция, са много често само по едно на семейство, докато дядовците ми са били по няколко деца, а моите връстници също много рядко имаше по едно дете на семейство. Тъй че демографията на БГ по време на социализма може да е била и много по-лоша от сега, но нали тогава е било друго време социалистическо - такива лоши неща не са се пишели и не са се съобщавали. Иначе и аз докато съм се раждал сам съм щял да умра, както и майка ми, защото лекарят спял, а акушерката израждала циганка, ама това е циганска държава - сполай да са ни!

Да не пишат с колко ще намалее населението, а с колко ще намалеят българите, щото циганите и турците се увеличават... Докато не се вземат мерки срещу тях, аз в България нито семейство ще създам, нито ще живея за постоянно. Няма на стари години да треперя за себе си и децата си в циганска държава, и с бастун тепърва да емигрирам...

Спокойно емигрантите се връщат.

Ами моите не са български граждани. Що им е.

Ако е така, аз ще съм отлежал, качествен МАТЕРИАЛ, щото останалият ще е ИНТЕГРИРАНО население, АДАПТИРАНО към условията на ЕС. Ще се разхождам по голите от САНИТАРНИ СЕЧИ планини, с тук там останал ОПИТОМЕН дивеч или по крайбрежната ивица чак до 15 часа и ще се кефя на залеза над причудливите АРХИТЕКТУРНИ паметници на родното строителство. Че то не е никак лошо, само дето ще съм дърт, плешив и евентуално обрязън.:)

Разбира се, че има някаква връзка.Тъпите призиви на Тодор Живков да сме номер едно във всичко /дори и там, където хич ни няма/ доведе и до изкуствено увеличаване на броя на населението.Просто никога не сме били толкова, няма и да станем, факт

Какво им пука на управляващите! При толкова излишен народ, добре дошло!

Какво безплатно инвитро? Жените да спрат да пушат и да се наливат с алкохол и да започнат да раждат. Безплатното трябва да го плащаме всички.

Интересно...Въпреки започналите през 60-те години неблагоприятни тенденции, до 1989 г. населението на Б-ия растеше. А след 1990 г., когато комунизмът си отиде, започна необратима демографска криза. Дали има някаква връзка?

Добре,да се плодим и да се множим ,ама плодовете ни ти ли ще ги гледаш и ще изучиш,бе майна?Щото с 300 лв заплата в провансалски град с 20 % безработица и гарсониера,вземи се множи ти.Ааа и да те питам-ти колко ги наплоди?

Ще намаляваме, защото МАЛОУМНИТЕ ни Депутати, вместо да приемат закон за безплатно Инвитро, се чудят какъв по лъскав автомобил да си купят. Никой не мисли за това, че трябва да се помисли и за хората с проблеми, който искат да имат деца, но нямат финансова възможност. Те гледат да получат премиите си и да ходят да се наядат като прасета!!! Това може да се случи само в България, в повечето страни по света се поемат 3-4 опита инвитро безплатни на двойка!

Е как да ги отглеждаме тия деца като неможем да им осигурим елементарното преживяване???С тия помощи,майчински и тем подобни как да стане???Едно като имаш то всичко за него отива,а като са две по-равно и по тоя начин лишава първото

Пак по някакъв доклад бяха казали, че през 2020 година ще бъдем 4 млн., с преобладаващо циганско население.

Тук остава повече мърша.

За състоянието на една нация прирастът на населението е най-добрият показател за нейното здрасвето и просперитет. Какви комунисти? Какъв геноцид от комунистите бълнуваш? До 1989 г. числеността на българския народ нарастваше с малко, но постоянно. Точно преди да станем 9 милиона дойдоха промените. Не искам да влизам в полемики, но в цялата история на българския народ (още от времената на Велика България) не е имало такова намаляване на населението (истински геноцид) каквото настъпи след демократичните промени. Най-доброто мерило и критерии за това какво е било добро и какво е било зле за един народ са възможностите му за възпроизводство. А ако намесваш тук БСП, те нямат нищо общо с комунистите (може би съвсем малък брок от техние членове и известен брой от техните симпатизанти). Въпреки, че в интерес на истината намаляването на населението след 2001 и г. може и да не е преодоляно, но във всеки един случай е значително по-малко от това, което нашият народ преживя преди това. Всички приказки за политически, демократични, икономически и всякакъв друг вид аргументи в полза на една или друга кауза са празни приказки. За историята и за развитието на една нация или народ има значение само нейната жизненост и възможност за отстояване на неините интереси и единственият измерим критерий за това е как тя се възпроизвежда, а това дали някой се чувства добре или зле, дали се радва на някакви имагинерни свободи не е нищо друго освен набор от субективни преценки, политическо словоблудство или каквото и да е друго определение или епитет да изберем пак ще е без значение щом нацията изчезва и не се възпроизвжда. Това се отнася и за цялото човечество и за всеки животински вид. Плодете и се множете. Всичко друго е лъжа и заблуда.

Нищо чудно.ТОВА е резултатът от приемане на плана за разорението на България- проектът Ран- Ът. можете да се запознаете с него: http://www.af

Да продадем страната на някоя развита държава та поне друг да ни оправи омръзна ми от некадърници и спекуланти в политиката

По-добре 5 млн, ама качествени, отколкото 10 млн мърша!

По данни на ЦРУ за 19 години сте намалели с 1,5 милиона (от 8,998 мил. на 7,4 мил.). От останалите 7,4 мил. са прогонени от страната 1,2 мил. Наличен остатък 6,2 мил. За да изпълним програмата си, през следващите 10 години бърдо трябва да ви редуцираме до 3 мил. Тъй като, заради твърдите ви глави, позабавихме темповете на изпълнение на основната ни цел, следващата ни стъпка ще е, да ви насъскаме едни срещу други, за да се самоунищожите.

Ами това си е световна тенденция, в по-високоразвитите страни.Единствено там, където все още обемът на потомството /както при циганите и арабите/ е въпрос на престиж, където аграрния характер на икономиката /в Африка/ ог изисква и където не са разрешени използването на концетраптиви /протестанските държави като Ирландия или в Америка/ населението се увеличава.Не живдам какво толкова страшно има в тази статистика.Хората не само, че не могат да си позволят да имат повече деца, но се превъщат във все по-големи егоисти / богатите семейства често имат само по един наследник/.Това не е от липса на средства, тъй че ми е странно, че има учудени.По- малко население означава повече площ на чивек от населението и повече природа.Спокойно

Не мисля нито да раждам в България, нито да умирам там. Да си правят статистиките без мен.

В цял свят броят на населението нараства, а единствено в България, благодарение на политиката на комунистите и проведения от тях геноцид срещу българския народ ще изчезнем като нация. Нито едно правителство досега не направи нищо за българския народ.

Царе са СМИ-тата на опашати лъжи. Намаляваме от 25 години, в последните 20 стремително. Ма като има балами да им верват, що да нема и тарикати, дето обират парсата?!

smurt za bulgarskata izmet!

ei kurvo tupa za6to mi spira6 komentarite.6te te eba v gaza gnusen

Много посредствена ти е пропагандата бе, дегенерат. Ясно е защо виеш срещу социализма - тогава некадърниците не виреехте, а ти си от тях. Сега ти избиват комплексите. Карай, ако от това ще ти мине - и без това само малоумник може да ти повярва.

Циганска ни е държавата!!!!! На оръжие братя!!!

е от мършите.

Куде ми е коментара за циганската раждаемост, коъато е стимулирана от БСП. Продажници сте вие от ДИРа. Четете коментарте и не ги филтрирайте, а го пускайте за дискусия!

Ний ромити са въдим кат хлебаркити.

Без комунизма това нямаше да стане.Опитът да се реформираме след 90-та е като да извадиш ножа от раната-следва кръвоизлив и смърт.Така загиваме ние-извадихме ножа.Други оприличаваха процеса на задушаване от разлагащия се труп на комунизма.Също хубаво сравнение.Така или иначе-няма надежда.Изчезваме.Мо намеренията на част от комунистите да са били добри.Но резултатът е трагичен.

Нищо чудно.ТОВА е резултатът от приемане на плана за разорението на България- проектът Ран- Ът. можете да се запознаете с него: http://www.af

ами явно това е целта някой си е бройнал нашата територия...

Като чета тия мъдрости, мисля че някои коментари в ДИРа отпреди 5 години са за нобелова награда. И какво от това! да не би масларова и др. идиоти да са взели мерки да направят циганската раждаемост непечеливша? напртив - циганите ряждат, за да ядат от парите, които данукоплатците (българиа, евреи, арменци и др.) плащаме. Но това е подплатено с циганските гласове на изборите и с амнистията на циганския вожд и доказан криминален преступник Цветелин Кънчев. Това е и една от ричините фертилната и образована част от БГ населението да се измете и да продължава да се измита от тая територия. Липсата на усещане за справедливост е актор за емиграция, а не само Станишев да си чеше езика и да се прави на разбирач по темата. Сега идат избори и лица като мая манолова и дума не дават да се обели за изчиствасне на избирателните списъци от фантоми и закрепостяване на гласуването по един единствен адрес. Защо, питам ази отговор не чакам! Защото тези циани , дето не успеят да си продадат гласа пак ще гласуват. Просто комисиите по затунтеите сеа ще пуснат техните гласове в урните и ще ги допишат в списъците. Тогава и регионалните преброителни центрове само сще узаконят измамата. Те за това България ще се затрие, а върхушката на всички партии вече има по 2-3 и повече апартаменти във Виена и на др. хубави места. Че и средното нива на партокрацичта вече се уреди с имоти извън България.

тъй като ни управляват национални предатели - слуги на чужди интереси и агенти на чужди разузнавания -камък на камък трябва да не остане тук след време - само цигански паразити и неграмотни турци