Има ли надежда за българския Северозапад?

От години българският Северозапад има славата на най-бедния регион в Европа. Така ли е наистина?

Обратно в новината

Коментари - Има ли надежда за българския Северозапад? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господин проф. Егберт, мисля, че бих добавил още един малък принос към изследването ти за селата по пътя в сев.западна България. Примера е с вилна зона от около 60 тина и малко повече къщи, където е и моята вила. Захвърлена в планината махла се дели на две части от път, над пътя - горната част и под пътя - долната, става дума са западна Стара планина. Вилите от горната част, включително и моята са обирани по два три пъти, а в долната някои от вилите по един път (защото почти целогодишно в някои от тях има хора). Вилната зона е на около 4,5 км от асфалтов път и до там води каменист планински стръмен път! Родните полицай, един на 5 селища не са хванали до сега и един крадец. Моля те прибави към средствата с които някои живеят и се веселят и този случай, като материална облага!

Тия фондации и секти, дето хранят и размножавар само тъмнозелените, какви стъкмистики ни предлагат, сега?! Вие помните ли през 90-те това беше първият, обран и умишлено съсипан регион, поради близостта си със столицата. Претичваха с куфарчетата през ден от столицата, разрушиха заводи, фабрики, пътна инфраструктура, раздържавиха и присвояваха всичко. След това идваха само тирове, с помощи за ''римляните''. Хайде, да не се лъжем, как се стигна до тук. Самозабравилите се местни администратори на заплата + процент, по време на приватизацията, си присвояваха масово земи, като на собствениците даваха ''като компенсация'', имоти, през 3 села. Крива им излезе сметката, на местните бирници, обаче, защото, интелигентните напуснаха. Останаха бирниците, с богопомазаните си роднини и резервата с тъмнозелените. Хайде, със здраве и продължавайте да развъждате тъмнозелени, само. Нали това е основния бизнес на северозапада. Че и ''фондациите'', дето доведоха до тази мизерна картина и тях сте поканили, да ви .... у тиквите изгнили... Лакомията на общинските администратори погуби този регион.

Пропускаш "преливането" на блага от селата населени с българи ,към "ромските" села ! По " незнайно" какви причини !!!

Само да попитам! А в тази нова и модерна болница ще има ли специални стаи, където ман-галите да налагат медицинските лица или пак ще ги бият по стария начин?

Има надежда , този район е обезлюдени още по времето на комунизма , хората отиват към големите градове защото нямат препитание но още в началото на освобождението от османско иго там се заселват много българи от останалите в пределите на Румелия вярвам че както моя дядо е дошъл на родна земя и много други ще дойдат отново този район още от Тракииско е известен новите българи те ще го възродят!

Важни са Америка , банките , продажните , ПРОДАДОХМЕ И ПИРИН , и децата !!!!!!!! СПЕТЕ .

хората правят мястото !

Точно така. Югът как процъфтява? Една малка справка: югът прави над 70% от БВП на страната. Излиза, че на север масово се лежи. Е, няма как да лежиш и пърдиш и да имаш пари.... На юг се инвестират пари и се откриват работни места, защото хората работят от сутрин до вечер. На север гледаш някакви влачещи се и хленчещи парцали без капка живец, висящи по кръчмите. Сори, ама кой е тоя безумен инвеститор, който ще дава заплата на 50 влачещи се зомбита, за да му свършат работа за един човек? Трябва да си активен, образован, кипящ от енергия, а не да чалаш някой друг да направи нещо. От много тарикатщини селяците на севера живеят в собствената си мизерия.

Северозапада умира, а снего умира и българския народ. Колония България ще е буферна зона м/у изток и запад, докато и последната частичка земя от нея не бъде поделена от съседните страни. До преди 30 години 9 мил. население и 200 хил. армия , бяха сила, имкономическа и физическа. В северозапада имаше печеливши предприятия и работа, сега там има само разруха и цигани(роми), който паразитират на гърба на обикновения човечец. И това благодарение на господарите от ЕС и САЩ.

Има надежда.Надеждата е да стане Румънски югозапад или, в краен случай, сръбски североизток.

Аха. И за какво им е на румънците един разнебитен регион, пълен с лентяи? Ако мислиш, че румънците чакат някого, на когото да раздават пари - изпий си хапчетата.....

В природата паразитиращите организми търсят живи такива, за да съществуват, а след като унищожат приемника, го напускат и търсят нов такъв. Икономическите изводи, няма как да не следват принципите и логиката на живота, а немската здравна каса освен да построи санаториум и изпраща старците, защото родните пенсионери са освен окрадени и унищожени психически.

"Има ли надежда за българския Северозапад?" Има надежда, ако страната не се управлява от продажни гниди, иначе чезне всякаква надежда и за целокупна България.

Това ще да е от географската близост до западноевропейските ценности. Ама добре сте отразили, че сиганьора го гледат добре.

Да се смея ли,или да плача на заключенито на германският учен-циганските села процветявали за разлика от българските!Правилно е споменсал,че се пращат пари от вънот страна на ромите,но и от вътре много се краде от твх.То и ние българите ще крадемстига да нямахме скруполи,че дедите ни са учили друго, и ако бяхме по-млади

общо взето правилни констатации, които са известни отдавна. с изключение на тази, че селата с малцинствата се ползват от привилегии, помощи и предимства, които обикновените българи нямат. тази политика се води умишлено с години наред, именно да се обезлюдят българските села. ""Грешките вече са направени и много трудно могат да бъдат поправени"". особено ако статуквото се задържи на това асоциално ниво.

Стига вече с тоя Северозапад, положението в останалите части на страната никак не е по-розово. Да не мислите, че в Югозападна е по-добре? Или Североизточна? Всичко извън София, Черноморието и по-големите промишлени центрове е глад и мизерия. Ямбол, Сливен, Смолян, Пазарджик, Кърджали, Хасково и селата наоколо са цъфнали и вързали. Навсякъде е една и съща мизерия...

Явно не си ходил в Северозапада и затова така говориш. Иди , виж и тогава пиши. Обикалям из цялата страна и мога да направя сравнение. Там е хуманитарна катастрофа за Българското население, което вече е малцинство.

Xоико да получи силен шут вгз, и 200 лева пенция! Tюдора

Нали ако открия малка фирма там работниците ще ме побъркат.

Колкото и да си изследват германските експерти, като няма кой да се вслуша в препоръките им - пиши го бегало ...

Надеждата умира последна.

да се даде на румънците !!!

да се изгонят европейски, германски, австрийски и други такива агенти и зомбита от северна българия и от балканите! там управниците са западни зомбита които осакатяват, заразяват, съдят, отвличат, зомбират, убиват... Вън европата от балканите! това е надеждата за живот!

Плана на Супер Томи сработи.

Откакто Томислав Дончев в амлоато му на програмен директор в "Отворено общество" разработи Регионалния план за развитие на Северозападен район за планиране / 2000 - 2004 год. /, всяка надежда за СЗападаща България оставете!

Е бла,бла и нищо добро

Много си прав за човека, не му знам плана...

Резултатите от плана са очевадни :(

"...селата, които са населени предимно с роми, просперират..." По-голяма глупост от това не бях чувал. Какво са тръгнали тези обелени шваби да анализират действителността ни и да ни поучават! Тъкмо техният европейски ред катурна страната ни и я превърна в суровинен придатък на запада. Днес бедният български народ ги финансира. Техните банки, молове и хипермаркети смучат нашите пари и ги прехвърлят в "белите страни" за да станат те още по-бели... За броени години капитализмът и частната собственост превърнаха една голяма част от плодородната ни и китна страна в руини...

Ако не ви харесва частната собственост, подарете своята частна собственост на държавата или на бсп. Аз си спомням, как много българи имаха едни пари в едни български банки, и как по едно време тези пари изчезнаха. Никой не ви задължава да пазарувате в чужди молове.

Докато има /Ало Ваньо,Искра Фидосова,тефтерчето на Златанов /няма оправия.НЯМА ,те това е.

село някъде в България.края на май, вече е топло, стар бряст е опнал шарена сянка. мегдан, кръчма и пред нея насядали на пейката мъже. спират двама туристи и питат, лаф да става, бе във ваше село какво се ражда, жито, чушки, царевица?? ааа, нищо не се ражда, казва единият. нищо, потвърждават и другите! че как нищо не се ражда бе? настояват туристите, поне тикви ако сееш няма ли да станат?? аааа, че как да не става?? ако сееш става бе, и тикви шъ станат, и жито, и чушки и царевица става ако сееш! ама сетне сака и копане и поливане

Ако пенсионерите имаха оръжие и право да застрелват среднощни нахлуващи, тогава селата щяха да са по-богати и ромските по-малко.

Морал близък до зеро, възпитание под зеро, трудолюбие- зеро или каквото даде реката или гората...Жените работят , мъжете мислят. И така от години! Надежда зеро. Нищо не расте.... е, ако се засее ще расте, но кой сее? Само нещо по моста ако мине, но пък в Румъния не ни харесват и не става. Където е минал комунизма и са се заселили циганите нищо не расте. Онова, което ни донесоха комунистите и лудите го избягват.

Колега, комунизмът не е причина за това, което сме, а следствие от него, също както и сегашната ни "демокрация". Всичко останало е вярно в коментара Ви.

карай джони карай, всичко тече , но уви не всичко се пие. хора без земя, и земя сама пак ще ражда само бурени карай джони карай всичко тече ..... човече, в момента в който комунделите взеха на българина вола, ралото и нивата, този народ приключи!! бавно и сигурно смени бита, и поговорките си дори! от сине, за лудо работи, за лудо не стой, стана : ние ги лъжем че работим, те ни лъжат че ни плащат! от трудът краси човека, се получи: по добре корем от бира, от колкото гърбица от работа! от ден година храни: ако ми се доработи, лягам, и чакам да ми мине!

именуващи се герб какво донесохте на северозапада

Страхотен анализ, няма що! Мангалите , които ограбват нашите родители, които лъжат и градат в Западна Европа били по-качествената част нанаселението! Гениално!

Никъде не пише, че са по-качествени, а че живеят по-добре! Също като политиканите ни, не са качествени, но живеят по-добре!

Тези големи експерти мноооого са се объркали. Пари в тези села с преобладаващо циганско население не идват от работата на роднините им в чужбина, а от помощите които получават там и в България. Както по - долу имаше един коментар, че когато се разреши лова на тази част от населението то тогава ще се оправят нещата в този регион.

Няма!

Открили са топлата вода! Нали това е същността на икономическия геноцид - да се толерират етноси за сметка на коренното бяло европейско население. Как да има проспериращи български села, когато българите целенасочено се унищожават и прокуждат? Върхът на цинизма е да ни убеждават ,че сами се унищожаваме. После да не се чудят защо се сличват неща като националсоциализма.

Тези учени просто са дошли да проверят, дали геноцидът функционира и резултатите ни ги представят като благородно потупване: " не се притеснявайте, мъките скоро ще свършат и вие ще се народите най-отпред на опашката за пая в рая! "

С тоя Северозапад управляващите престъпници където докараха тая разруха за 29 години на власт, само се оправдават. Положението е трагично щом излезеш от околовръстното на София, и се почва видимита разруха, бедността, безработицата, беззаконието, престъпността и адската мизерия.

Една доста известна немска фондация е в основата на създаването на ГЕРБ и в момента.Ако ГЕРБ действително са загрижени за състоянието на Северозапада нека тази фондация да направи необходимото,иначе всичко останало е демагогия и празни приказки за глупаци!!!!!!

ГЕРБ сега е на подчинение на Ердоган. А Ердоган смята че в северозапада всичко е нормално Така че тези немци да си пишат каквото си искат и да го показват на когото си искат

когато такива еврейски медии спрът да дават анализи за нещо което не разбират,и когато държавата обяви война на циганите като нежелан електорат,защото това ни го насадиха комунистите с кебапчетата да толерират циганите,и ако може да се разреши в северозапада лов на цигани да се счита за законно,тогава може и да има надежда,но тогава ще трябва да ловиме пушките и да отстреляме еврейските слуги в парламенбта

Надежда всяка... Има ли надежда за държавата с най-ниската смъртност и най-високите доходи в ЕС? Има ли надежда за държавата, която според фактологическата книга на американското Цетрално разузнаване е предпоследна по смъртност на 1000 души в света?

Като спрат да гласуват масово за комунистите.

Има и по-лошо от комунистите - пребоядисаните комунисти (ГЕРБ=ГРОБ)

недоразумение,защо не фанеш да се праснеш отзаде,нима вие не сте издънки на комунистите които научиха циганите на кебапчета и 20 лева и сега ги вардите като писано яйце а,и тогава може да триете това че сте тъпи като комунистически галош