Електронното таксуване пак дава накъсо в Пловдив

Електронното таксуване, което трябваше да влезе в сила с пълен капацитет на 1 април 2016 г., продължава да дава накъсо.

Обратно в новината

Коментари - Електронното таксуване пак дава накъсо в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тотев е абсолютно високомерен. Целият град лека полека става зле. На спирката пред новия МОЛ изобщо няма и табло дори за разписанието на рейсовете. Бул. "Руски" е с жълта временна и най-вероятно вечна маркировка. Липсва цял слой асфалт! СРАМ И ПОЗОР. Къде е прокурора? Всички са долна пасмина.

Интересно как точно ги е прибрала тия 20 млн. лв испанската фирма, та нали преди да ги прибере, някой е трябвало да е трябвало да отчете, че задачата е свършена ????

ДА е само Пловдив с мед да ги намажеш, а то и във Варна системата от три години ръждясва и се троши.

Ето как един малък стартъп успява да спести 8млн: Монтажът на устройствата започна около 15 юли и за не повече от две-три седмици успяхме да оборудваме около 90% от всички автобуси на компанията. След това за два дни обучихме кондукторите, които в момента продават ръчно билети, а само за 1 нощ разлепихме информационните стикери в автобусите". По данни на Tickey инвестицията на компанията за инсталиране и въвеждане в експлоатация на системата е в размер на по-малко от 20 хил. евро.

Абе важното е, че Пловдив е най-стария жив град в Европа. Когато настоящето е провалслед провал, вадиш миналото.

Пловдив - градът на Хасковлии!

дкми

Журналисти, проверете си информацията! Има я в ДАКСИ, и не е тайна! Проектът е спечелен от Телелинк и Грийн Бордър ООД, а въпросната Индра е партньор на Грийн Бордър, и е подизпълнител. В заданието към Индра е влизало само изграждането на GPS системата, и никакво електронно таксуване! Платени са им (официално) 8 милиона евро, което е дори под 16 милиона лева. Къде е разликата....? Ами в няколко хотела :)

дкми

Та, Индра системас никакви испанци не са. Испански клон на Грийн Бордър - да, но не и испанци! Т.е. с други думи - Индра е собственост на Грийн Бордър. Или, с други думи казано - "партньор".

Достатъчно е да провери човек в нета, че това са партийни фирми, почти без успешен проект, но пък печелещи проекти за десетки милиони. И защо се цитира само, че подизпълнителя не си е свършил работата? Отговорност носят спечелилите проекта. И къде отива разликата в парите?

дкми

Това е ясно и за малките деца :) Особено в Пловдив - всичко се печели от фирми, свързани с едно кметско семейство..... две ерки, незнам си кво.... те така.

Да, информацията по спирките а Пловдив Е КОШМАР ! Рискуваме догодина да се изложим пред целия свят. Но дори да го нямаше събитието догодина, защо трябва пловдивчани да страдат. Все пак сме 21 век.