Експерт: Парите за пенсии в държавата свършват

Държавният стълб на пенсионната система в България се намира в състояние на практически фалит.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Парите за пенсии в държавата свършват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пари има, но много са циганите и милиционерите.

Мисля че като млади и прости джендърчета искахте демокрация и безконтролно печатане на хартишки а вие да си седите удобно на диваните. Така беше и преди Втората световна и те затова направиха войната за да прекъсне тази порнография. Но вие си купете ковчезите овреме та като дойде глада за целия свят да не ви хвърлят по кофите за боклук.

А хората имат ли представа какви заплати и бонуси вземат шефовете на тия частни пенсионни фондове и какви тим билдинги в 5 звездни хотели правят.Дали изобщо след 4-5 години,когато трябва да почнат плащат втора пенсия ще има останали някакви пари,а няма да обяват фалит и да изчезнат по далечните острови?

милиционерите са многоооо и са с по 900лева пенсии

Скоро българите и България ще свършат.................

Трябва незабавно да се прилага принципа на равнопоставеност на гражданите на РБ.Всички да се облагат с процент осигуровки.Защо лицата с големи заплати над 2600 лева не плащат осигуровки?Ниско заплащаните работещи плащат по 33,3% осигуровки,а тези с над 2600 лева не.Мислите ли,че сега управляващите ще променят закона?В РБ има категории лица,за които преди 5 години не се начисляваха осигуровки за сметка на държавният бюджет,а това са лицата с максимални пенсии.Сега тяхните пенсии се изплащат от нашите осигуровки.Затова има дефицит в бюджета за пенсии.Пенсиите могат да се вдигнат с 50% ,но не трябва избираме такива хора в парламента,независимо от коя партия са.Трябват ни мажоритарни избори,или лица за които им имаме доверие.Защо?Според НСИ у нас работещите по ведомост са 2,247 млн/без.наетите лица/ с наетите лица са 3,250 млн.Със средна работна заплата от 1123 лева,годишна 13476 лв.Или у нас заплатите са 43,797 млр.лв.Умножено по 33,3% -осигуровки за лице трета категория прави приходи от осигуровки 14,584 млр.,от които 11,080 млрд са за пенсии .В бюджета са заложени приходи от 6,517 млрд.Или управляващите не искат да ги съберат тези пари-не се внасят осигуровки за заплати над 2600 лева,нямат интерес защото техните заплати са над 2600 лв.Ако се начислявали,щели да се вдигнат максималните пенсии,нека станат 1500 лева,ще ги получават по малко от 40 000 души,бюджета ще се охарчи с 300 млн.лв,но ако събере разликата между 14,584 и 6.517 млр. А тя е 8,067 млд лева тогава пенсиите ще скочат с 50%. Ще се решат и важни проблеми в здравеопазването.Има шефове на фирми получаващи по 1.5 млн.лв годишно,а плащат осигуровки от 10 389 в.,но не плащат 489 000 лв осигуровки

Боко да върне на НОИ 2.2 милиарда лева и да се отдели наново от държавния бюджет

ами като дават на свои хора по 1000лв пенсии без да са заслужили или работили даже......

Ха ха ха!!! Тумба-лумба олеле--пет на нула,шест на две!Идва идва голямата радост бре!Само след 10-13 години тая държава в огромни кавички ще оттече в канала на Историята,бре!Студ глад и мизерия за наследниците на това диво азиатско племе дето се домъкна в нашата ЕВРОПА преди 1337 години бре!Ха ха ха!!!Краят ви е ИСТОРИЧЕСКИ и ДЕМОГРАФСКИ неизбежен,бре!Сами ще се изядете бре-щото това заслужавате бре!пп-Невероятно горд и доволен съм,че и аз имам МЕГАминимален,но все пак некакъв ПРИНОС за това да изчезнете в обозримо бъдеще,бре!Ха ха ха!!!ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ,бре!!!

Дълбоко погрешно е да се лансира твърдението, че парите за пенсии свършват - майката държава Б/я отдавна ги е откраднала. Сега ни лъже, че ни дава от нейните

Ал

Сега обикновеният човек, 3-та категория, получава 1/6 от това, което е внесъл като осигуровки докато е работел. Останалите 5/6 отиват за отглеждане на цигани, полицаи, военни, псевдоинвалиди и държавни служители. Някои на този нагъл грабеж му викат "социална политика"... И кой ще е луд доброволно да си плаща този рекет?

Намаление с 20% да речем на заплатите или на хората в съдебната система,като начало.Спиране на всички социални на ромите,ако се женят и създават деца преди 20 годишна възраст.

СПОМНЯМ СИ КАК ОТ ЕДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ КАЗВАХА, ЧЕ НИКОЙ НЕ КАРА НАСИЛА МЛАДИТЕ ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ! СОЧЕХА ИМ ТЕРМИНАЛ 1 НА СОФИЙСКОТО ЛЕТИЩЕ. А СЕГА ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ТАЗИ ПАРТИЯ СЕ ВАЙКАТ,ЧЕ НЕ ОСТАНАХА МЛАДИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ И НЯМА КОЙ ДА ЗАРАБОТВА ПЕНСИИТЕ. ЗАЩО ПРОГОНИХТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ? ЗАЩО НАПУСКАТ? ПОСЛЕ НЯМАЛО КОЙ ДА ГЛЕДА ПЕНСИОНЕРИТЕ!

А едно време тая същата партия беше оградила БГ с мрежи и се стреляше срещу ония, които искаха да отидат на Запад. Големи трасформации. Жалко за пенсионерите. Те и децата са най-безпомощните жертви на това време....

25% ДДС и драконовски контрол. Всичко ще си дойде на мястото.

пари има ,и то в излишък,всичко е пропаганда на това престъпно правителство на гробаджиите,ама беден народ лесно се манипулира и управлява,стига лъжи,да си ходят ,аман от крадливи тъпанари,оставка

Колко правителства многократно ИЗЯДОХА пенсионните фондове за по няколко десетки ново-милионери? Тези милионери пак ли огладняха? Нали за това държавата КРЕЩИ: - за субсидии на правителството; - против пари за медицина и стоматология; - закони за офшорни Български фирми във финансовата сфера... Крадене му е майката - държавата да краде от майките и старите хора!

Това изобщо не ни интересува, че няма да има пари-ние сме ги дали предварително! Няма начин да не ни плащат, защото с радост са вземали парите ни, докато работехме, но не са ги слагали в отделни смитки. Един младеж скоро се изказа, почти възмутен, че трябва да работи и за някакъв си, забележете някакъв си, пенсионер. А когато настоящите пенсионери са работили и са градили и поддържали държавата, за да може той да учи, майка му да го води на лекар срещу малк пари и т.н.-това не си брои. Отврат! Такъв бих го изгонил от тук, да ходи да аргатува някъде и да го третират като слуга, а не да се прави на умен по телевизиите и да презира тези, които са му осигурявали живот..

Това е положението! От всекиго според възможностите,всекиму според потребностите! Помните този лозунг,нали? От българите да вземем колкото можем за да дадем на циганите колкото искат.А работещите българи в момента плащат и пенсиите на тези чиито деца работят в чужбина и не плащат данъци и осигуровки у нас.

Работят в чужбина , защото ги изгониха от България

На всичко отгоре и много одобрения. Доказателство за дебелизъм. Най-много си се научил да пишеш горе-долу глупости.

АЛО , ЕКСПЕРТИТЕ ,ХАЙДУТИТЕ КОЙТО ОКРАДАХА ПЕНСИОННИА ФОНД ЗАЩО ТЕ ДА НЕ ГО ВЪЗСТАНОВЯТ

защото има още за крадене и са още на власт

Купувахме акции от ПЧБ, от Лекс, от Банка Моллов. Участвахме в "масовата приватизация", ... Купувахме къщи на село, ремонтирахме ги. Сега там не можеш да припариш, ако не искаш да те пребият или убият заради няколко лева пенсия. В тази държава, осигуровки няма и виновни няма.

За държавните служители нали ще има ?

Няма място за паника, при БСП-Жан максималната пенсия беше 3$ и кво, след 5-6 години пак гласувахме за БСП!

3, ама истински долари, а не като днешните жалки 910 лева! Даже във фалиралата Русия пенсиите са по 50-100 хиляди!

Защо никой не пита, защо на 10.11.89г. парите в пенсионният фонд ги нямаше и къде са отивали осигуровките, който ни удържаха преди тази дата.

при комунизма НЯМАШЕ пенсионен фонд и с парите събирани уж за бъдещи пенсии се покриваха текущи разходи...строяха се пътища,заводи ....бе нали трябваше да има работа за всички...е така заминаха парите за пенсии

Защо бюджетните храненици НА 100 % НЕ СИ ЗАПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ ?

С готвеното ''падане на тавана '' на пенсиите точо бюджетни ще се възползват от незаслужено високи прнсии за които не е внасяно в общата каса нищичко.

да реши проблема ...просто парите на бюджетарите идват изцяло от бюджета/от данъците на другите . дори и да почнат да си плащат осигуровките тогава ще им вдигнат заплатите с толква , че след осигуровки да получават колкото сега...да не мислиш , че раелно ще им намалят заплатите ?? решениоето е оптимизиране на администрацията и уволнение на поне 50 % от търтеите , освен това намаляване на депутатите на 100-на човека, полицаите да работят до 60 години ииит.н

Парите за пенсии свършват, ама пенсионерите хвърлят пачки от балкона и още гласуват за БСП. И това де им го дават им е много.

Този колелото ли откри, топлата вода ли? Кой не знае, че НОИ е абсолютната пирамида. Тя по самия си замисъл е такава. Всички следващи поколения изкарват чрез отчисленията си пенсиите на предходните. Да, ама не! Става в страни като Египет и Турция, където дялът на хората до 30 години е 50% от населението. В добрата стара Европа не става, хеле пък в БГ. Затова след 20 години всички пенсионери духат в пликчето-паре нема. Или се вдигат драстично осигуровките, или трансфера от бюджета става 80%. За сметка на какво? Правилно-ДДС и Акцизи.

заплатите трябва да се вдигат

Socialna Invalidna pensiq-133 lv.Kak se ocelqva sas tolkova pari cql mesec.

Поредната пропаганда от БСП за да изкара народа на улицата! Но докато има овце ще има и вълци!

ГЕРБ да излеат и да и опровергаят ако не е така! Ако твърдят, че е партенка да излезат със становище. За мен лично има логика в написаното. След 30г младите ще са цигани и ако моите пари тиват за сегашните пенсии какво правим тогава.

Да свършват бе! Отивам да плащам данъци - да внасям в хазната, а пенсионери теглещи в този момент пари от хазната не ме допуснаха, защото съм ги бил предреждал и много бързали. Затова - ще платя данъците си последната седмица на годината!

Много си нагъл бе, пререждаш и то възрастни хора. Те са внасяли данъци много преди тебе. Трябвало е да ти отвъртят десетина бастуна по гнусната кратуна.

Спокойно пичове, НОИ няма да фалира. Новината е фалшива. И да знаете, че мнозинството от българските пенсионери не изглеждат като плашилата от снимката. Тях са ги избирали с кастинг за филм на ужасите и са ги минали на компютърна графика за да изглеждат още по-грозни.

НОИ е фалирала-50% са трансфери от държавния бюджет. Другия вариант е гръцкия-дърпаш заеми докато ти дават, плащаш пенсии, а бъдещите поколения да му мислят. Хитро.

НОИ е фалирала-50% са трансфери от държавния бюджет. това че е 50% трансфер не значие че е фалирала. това е нормално защото заплатите са ниски. да се вдигнат двоино заплатите и осигуровките ще се увеличат двоино. с такива мизерни заплати няма оправя.

за НОИ не знам, но простотията със сигурност не. Какво по голямо доказателство за това от олигофренските изцепки на някакви си идиоти. Разпозна ли се?

До кога ще се плащат пенсии и заплати на отдавна навършили години за пенсиониране,възрастни работещи някой от които са и,с ,тежки диагнози в кавички и се ползват с привилегии по ползване на отпуск, и са освободени от данъ,ци Докога ще мълчим и търпим такива хитреци да източват системата.

от "експерти". Точно защото фонда е дефицитен трябва да се увеличават осигуровките. Когато пенсионната рефора стартира не беше дефицитен, после политиците започнаха да намаляват вноските и оставиха в бизнеса над 12 млрд лв (стари данни, сега са повече) вместо да ги вкарат във фонда. що се отнася до частните фондове - нали видяхме преди няколко години , когато същите заявиха, че знат, че трябва да плащат пенсии, ама не могат, щото парите са в активи и изобщо доходността не е достатъчна. Експерти....

ПОЛОВИНАТА ЦИГАНИ СА С ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ !!! ВЗИМАТ СИ ГИ ВСЕКИ МЕСЕЦ , И СЕ ПРЕСМИВАТ НА СИСТЕМАТА НИ ,И СЕ ХВАЛЯТ ,КАК С МАЛКО ПАРИ ,ДАДЕНИ НА НЯКОЙ ''ДОБЪР ДОКТОР '' СА СИ ОСИГУРИЛИ ДОХОД ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ--БЕЗ ДА СА РАБОТИЛИ !!!!!!!!! ДОКОГА ????????

Чакайте бе?!?Нали патрЕотите щяха да решават този проблем!!!Зер и на власт са сега.......!!!Да не има някаква промяна?!?

А парите за не-работещите цигани как са ? Увеличават ли се и какъв е дялът им от държавния бюджет. От тях какви налози събирате и по колко им отпуската всеки месец ? Защо не работят поне по 7 дни в седмица задължително ? Все пенсионерите ви виновни дето построиха тази България, а вие я разграбихте и забогатяхте на наш гръб. Аман от приказки на хора дето не произвеждат един лев принаден продукт а лапат заплати от приказки и писания.

И като ФАЛИРА т.н. частен пенсионен фонд-какво после.....?

Сигурен съм, че няма да доживея до пенсия и за мен задължителното пенсионно осигуряване е кражба.... Не само, че ще доживееш, но и ще се разболееш и ще имаш нужда от лекарства и медицинска помощ. Освен държавата няма да има друг, който да ти помогне.

Последното изречение ми хареса. Трябва да се премахне задължителното осигуряване, да се плащат по-високи заплати респективно. Всеки да си прави сметката и да си заделя, ако желае, за старини. Сигурен съм, че няма да доживея до пенсия и за мен задължителното пенсионно осигуряване е кражба. В моя случай - значителна. Здравните осигуровки също трябва да бъдат по желание - който иска да не се осигурява и да му търси колая при нужда.

Пълна ревизия на всички пенсии, най-вече на инвалидните от чуждестранни експерти - колкото и пари да поискат за услугата - все ще е добре...

Абе този народ не разбра ли че пари за пенсии няма. Няма защото работещите реално без държавните служители са около 1.5 млн, а пенсионерите 2.5 млн. Няма защото солидарната система е харесвана от всички мързеланковци в България. Въвеждането на индивидуалното осигуряване което трябваше да стане още 1990 не се харесва. Ако беше прието вече щеше да се пенсионира по нови правила. Този който е внасял щеше да получава. Този който не е на кофите. А и друго. Всички карат децата им да заминават на запад. Сега от там да им пращат пенсии, а не парите които внасят за осигуровки в чужбина да отиват за тамошните пенсионери.

Калинките и пичите въшки станаха експерти в Тикволандия!!!

творение наричано "изследване", "експертно" мнение, статистически "анализ" или по някакъв друг "научно обоснован" начин има една половинчата истина и тя е, че делът на хората в пред пенсионна възраст неминуемо, по биологични причини, нараства спрямо делът на работещите. В същото време правителството и бизнесът изкуствено налагат ограничаване правото на труд на работоспособната част от хората в пенсионна възраст и насила, чрез законови и други ограничителни мерки ги обричат на принудителна безработица и жизнена зависимост от парите получавани от не-дотам големите, в сравнение с другите държави, пенсии за възраст и трудов стаж. В същото време периодично, но съвсем настойчиво се появяват публикации за неспособността на държавата да осигури финансово пенсиите на настоящите и бъдещите пенсионери и като лечебна панацея и единствен изход от това се предлага премахване на държавният пенсионен фонд и заместването му от частни пенсионни фондове. Каква е скритата цел?! Скрита цел е приватизиране на парите от пенсионните фондове и съсредоточаването им в ръцете на определени брой властимащи хора които освен политическата и икономическа власт държат в ръцете си и финансовите механизми за определяне размера на държавния бюджет и последващото му законно източване чрез "бюджетни" пера и други узаконени разходи, чиито краен получател на всички средства са същите тези хора които са определили размерът им в бюджета. Така направиха с банката КТБ и сумите за социално, здравно и пенсионно осигуряване, така ще направят и с пенсионните фондове, ще ги източат и ще обявят фалит, а пенсионерите ще останат да вегетират на фотосинтеза.

Горе долу и аз съм на това мнение, затова сега ще си бачкам в чужбината и ще си скатавам по някой лев, щото ако чакам от държавата пенсия жив зян, ама то от крадливи българи на държавна службица е това положение в момента.

Ами вземай си мизерната пенсия в чужбината и живей с нея там да те видя как ще я караш.

ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ. НАЙ-ГОЛЯМО ПЕРО В БЪЛГАРИЯ СА КРАЖБИТЕ. И ОЩЕ АКО "ПРИВАТИЗАЦИЯТА" МЕШЕ НОРМАЛНО ПРОВЕДЕНА, В ХАЗНАТА ЩЯХА ДА ВЛЕЗЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 950 МИЛИАРДА ДОЛАРА. НО..... ВЛЯЗОХА САМО 1,8МИЛИАРДА ДОЛАРА В "СРЕБЪРНИЯ ФОНД". СТАТИЯТА ПРЕДИЗВИКВА ОМРАЗА КЪМ ПО-ВЪЗРАСТНОТО ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО ПОСТРОИ ЕДНА ЕДНА ВИСОКОРАЗВИТА ПРОМИШЛЕНА ДЪРЖАВА И КОЯТО "ДЕМОКРАТИЧНО" БЕ СРИНАТА...

Цял живот Комунизъм градихте, а сеха сте се прицелили на капиталистите в пенсиите. Откъде да дойдат пари, като всички кадърни хора работят в чужбина и не внасят осигуровки в България?

А къде са пенсиите на прокудените турци, изградили България? КЪДЕ СА?

им се изплащат въпреки че живеят в Турция!

Г-н експертът що не каже какви пенсии ще получават хората от личните си партиди в частните пенсионни фондове, които са пълна скръб?

А ти знаеш ли каква скръб внасяш всеки месец та искаш голяма пенсия. То да не е тесто да бухне.

най - голямото перо на бюджета, не са пенсиите, защото хората все пак са работили. Най - голямо е за помощите на безработните тъмнокожи и трудно говорещи "бъгари", на които все Българията е длъжна да дава

какво са 20-30-50000 зелени при 2.5 милиона пенсионери?

Грешиш... циганите у нас са около 2 милиона...

БРЦК

Не искам пенсия от държавата - мога сам да управлявам вноските си много по-добре.

Въпросният експерт Вулджев е представител на Българско Либертарианско Общество. Ясни са позициите,от които коментира.

Хайде сега отново: СДС! СДС! СДС! и сега за продължителтие:..........

"Кой не скача е червен,кой не скара е червен!!!" И докато скачахме, айдушката Драгалъвска чета посред бял ден ни окраде и пенсийките,и даржавицата и мечтите!

Не бутайте повече тавана на пенсиите!