Фирми на БКП са погълнали милиарди в чужбина

Най-малко 712 млн. долара са инвестирани в общо 454 дружества с българско участие зад граница по времето на комунизма, които след промените държавата е загубила, пише "Дневник".

Обратно в новината

Коментари - Фирми на БКП са погълнали милиарди в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По време на комунизма са инвестирани парите, а са източени след разпада му. Защо плюете Тодор Живков и социализма?

shte prodadat bolnitsite i shte ni vurnat parite!!!:)))

Уважаема и преди и сега най-най-най крадливото племе това са КОМУНИСТИСТИТЕ. Има някой от тях пребоядисали се на сини и т.н. но той дълбоко в душата си е комунист. Запомни наивната комунис - това е най-голямото замърсяване на планетата.

сега имаш телевизор!!!! образ се!!!!

Ами за изчезналите парички освен деветимата престъпника от политбюро може да попитате светли личности като брата на Андрей Карлович, наследниците на Огнян Дойнов, Петко Данчев, Стоян Марков, Бисер Димитров и други подобни. За правоверните комунисти-другари, бедна ви е фантазията, освен колко се крадеше и как се живееше. Аз с една такава светла личност -трети разряд, за една нощ се забавлявах по баровете на три държави. Ех, спомени!

Не знам какво спокойствие и сигурност, то и овцете са спокойни и сигурни в кошарата, но ние не сме овце. Не знам какво е спокойствие, като имаше опашки за всичко, за тъп съветски телевизор се редиш с месеци или плащаш под тезгяха, дефицит, простотия и селения, това беше до 1989 г. Докато другарите от ЦК и политбюро и другите правоимащи, имаше такъв закон за тях пазарруваха в чужбина и живееха без пари. Та ако си овца може да си доволен, ако си човек не

Чак през 2008 година ли го открихте. Тези пари отдавна са в частни ръце, които съсипаха цалата държава чрез строителство на хотели, молове, оръжеен и друг нерегламентиран бизнес

подробност: вече няма народ.

При Живков не знам на някой да му е отказано направление ,щото са свършили ТОВА ПО ПОВОД УЖ БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!Безпл обяди няма, но не ти се налагаше да мислиш за пари тогава , когато си притеснен за близък човек,а това драги е много!Спокойствието и сигурноста нямат цена!Икономиката не се състои само от Кремиковци, явно и представа нямаш какво е имала България, затова ако обичаш не се изказвай!Само в комбината в който аз работех 1989 година приключи модернизация за 250 милиона долара, подариха го за 5 милиона!Кремиковци на скраб дори колко струва според Вас? Всички тези десетки заводи работят 20 години по-късно и още има какво да се краде от тях!

Mdaaa prav sam bil ..nash Bat Bojko e toja hubavez deto ste go reznali ot snimkata. Ama v Nete se namira vsi4ko http://vicove.com/

Ясно е, че са откраднати много пари от нас, но какво значение има от къде са откраднати. Ако не бяха изнесени чрез външнотърговските дружества, щяха да ги откраднат по начина, по който се откраднаха останалите вътре в страната, т.е. пирамиди, инфлация, банкрутиране на фирми и банки, източване на предприятия от входа и изхода и т.н. Лошото е, че и сега когато знаеме много повече за това пак позволяваме да ни крадат и единственият ни протест са думите в този форум.

Този криминален преход за това стана - да се покрият спекулациите на най-доврените членове на БНК-то. Всички в оповестяваните списъци - дано не спре това оповестяване - подлежат на разпит!

А разузнавачите, потрошили милиарди като ги изкифлиха от комисията Константинов, се фукат, че били патриоти.

ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ,А НЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ВРЪЩАТ КАТО ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ.

ХА СЕГА ДЕ......БИТ НЕБИТ НОСИ.ТЕ КРАЛИ И ИЗНАСЯЛИ ДЪРЖАВАТА , А ВИНОВНИ ЖЕЛЕВ И КОСТОВ?!?!? А ТИ СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ.ЗА ПРЪВ ПЪТ ЛИ ВИЖДАШ КОМПЮТЪР?

Mdaaa prav sam bil ..nash Bat Bojko e toja hubavez deto ste go reznali ot snimkata. Ama v Nete se namira vsi4ko http://vicove.com/

Направо ми писна да слушам седесарски простотии и глупости за онова време.

Господа, надникнете в бившето Балканкар. То имаше повече задгранични дружества от Кинтекс. Никой от ръководителите на тези дружества не се се върна в България веднага след промяната. След това се върнаха и регистрираха фирми за прикритие. Финансираха щедро опозицията. Опозиционерите излязоха по широкия свят за чужда сметка. Сега вече излизат капиталите на тези господа вече пречистени по познатите схеми.

Балкан го продадоха, защото беше натрупало 80 милиона дългове, и както и сега Кремиковци, колкото повече работеше, толкова повече дългове правеше. А тези дългове ги плащахме ние. То затова си и фалира социализма, защото уж всичко си работеше, но всъщност трупахме дългове, понеже повечето предприятия работеха със субсидии от държавата.

Затова болшинството от пенсионерите у нас за работа над 30 год получиха мизерна пенсия от 120 лв,къде са техните осигурявания,потънал явно в някои от тези фирми

Ако тошо ни беше оставил 100 милиарда, дванадесет пъти повеча от дълга, нямаше да изчезне социализма, защото е бил построен. И кои активи точно са на тази стойност, и какво е тя: първоначална, балансва, остатъчна, морално изхабяване има ли, амортизации, възстаовима стойност на активите, или само като папагали си плещим празни приказки и твърдения. Защо при толкова скъпи и ликвидни, според теб активи се скапа системата на държавната собственост. И като се сравнят активите на всеки обикновен работник на соца и на соцдържавата нещо сметката не излиза. Може би според теб, Сесил и кремиковци струва милиарди, при положение, че още при изграждането му от братушките е бил сто години назад от нормалните технологии и производства. Освен амортизации има и морално остаряване на активи, и чисто нови боклуци може да са ненужни, нищо че тошето ги е завел в балансите за милиони и т.н. просто кви баланси, кви пет лева, кви амортизации при един лъжлив строй дето преизпълнявахме петилетката за 4 години и два месеца, тъчехме и добивахме въглища за следващото хилядолетие, а заплатите за положен труд бяха в ПЪТИ по-ниски от помощите за БЕЗРАБОТНИ в Германия. Е така ужким ви беше безплатно и образованието и здравеопазването, които също бяха и са на столетия спрямо същите в нормалните държави.

не само да се върнат,ами съд и затвор за всички,които ядат народни пари!/ето защо нямат пенсионерите едни достойни старини!?>..........

Българското правителство угажда на репресивния китайски режим, заставайки срещу правата на български граждани Бълг Фалун Дафа Асоциация изпрати на 13 февруари 2008 г. писмо, с което търсим подкрепа за осъществяването на най-големия китайски спектакъл, организиран извън пределите на Китай. Към момента планирането му е осуетявано от китайското посолство в София. Посмото бе изпратено до: Президента на Република България, Министър-председател Външния министър, Председателя на Народното събрание, народните избраници, министри, лидерите на политическите партии, Красимир Стефанов (Директор ДААО в МВнР), политици, Национален дворец на културата, Български Хелзинкски комитет, дипломатически представители на чужди мисии в България, адвокатски колегии и адвокати по човешки права, неправителствени организации, общественици, медии. Призоваваме всички да ни подкрепят с изпращане на писма и изявления със следния текст: Подкрепям идването на спектакъла Небесни сценични изкуства в България, защото смятам, че българите трябва да имат възможността да се докоснат до традиционната китайска култура. Обявявам се срещу намесата на китайското посолство в демократична България и срещу действията на МВнР насочени срещу инициативите на български граждани. Моля, изпратете горния текст или друго Ваше изявление на електронните адреси на: Президент - presspresident.bg - GISgovernment.bg В министър - iprdmfa.government. на културата - pressmc.government. - drumevndk.bg, pennyndk.bg, Бълга Фалун Дафа Асоциация - infofalun-bg.info посолство - webmasterchinaembas Ви да ни подкрепите. Изявленията ще бъдат публикувани на уебсайта на Българска Фалун Дафа Асоциация: www.bg.clearharmony. и пълният текст на писмото: http://bg.

Те само загубите от унищожаването на Балкан са много повече. Какво да говорим за хилядите други предприятия. За селското стопанство. Що пари се наляха за се да се дели земята разпиля се всичко. Напоявания, техника, научни институти , консервни фабрики и техните пазари. И сега комасация. Ами образованието от първите места в европа към 89 сега сме първи по неграмотност. Преди 89 се инвестираха пари в компютърния сектор и имаше резултати. Нали нашите специалисти бяха едни от най-добрите в света. Здравеопазване най-глупавата реформа с тези лични лекари - една паразитна структора. Абе то остана ли нещо не осрано....след 89 година.

Ами ще мине време докато станем хора за пример. Българинът се учи лесно само на мързел - как наготово да открадне от съседа. Това показва колко сме примитивни.

когато подобен материал влезе в учебниците по история, може би тогава ще се оправим... ама не вярвам. Да, никой не си заминава с портфеил, но нали има наследници. Всичко правим за децата

Глупости на търкалета. Публикув се, защото от ЕС ги натиснаха да изкарат и досиетата и другите архиви. А Желев и особенно Костов имаха да решават къде по-сложни задачи. Костов например трябваше да вади държавата от хиперинфлацията, да въведе валутен борд, да спре разграбването на банките наследено от предишното комунистическо правителство на Жан Виденов, да се опита да изправи България на крака и да я ориентира към ЕС. От тези 19 години демократите управляваха 4 години Костов и 10 месеца Филип Димитров. През останалото време и особенно последните 8 години управляват комунисти, царисти и ДПС или партии с мандата на ДПС. Така че ако държавата е в батака или нещо не ти харесва, сърди се на тях. Аз не се чувствам излъган от Костов. Само ме е яд, че такива като вас, непрекъснато връщат комунистите на власт, след всеки техен провал, а накрая демократите им били виновни. Виновни са си вашите алчни, ненаситни и крадливи комунистически лицемери и вие дето си ги харесвате, всеки път да ви оправят. А сега, живейте си пак при двуцифрена инфлация.

Ха така бате Бойко пази гърба на Тодор Живков, има ли случайни неща в политиката?! хахахаха

Какво чудно има.Ние сме си виновни защото търпим 18год.Продължават да ни крадат.Къде е държавата по отношение на фирми собствениците на които карат скъпи автомобили с безброй имоти,а декларират печалба от 1000-5000лева.Такива са и фирмите на политиците.

Ами докато има такива които да слагат всички в един кюп, без да се опитат та намерят разликите, така ще я караме дълго.

Дрън-дрън.

I tova ako ne e nashiqt budesht spasitel bate BOIKO (mujut s brada zad Todor Jivkov)!!! Koeto oshte edin put dokazva, che v politicata sluchaini hora nqma!

Преди време Кинтекс уж фалира, сега е Солидекс със същите функций!

Ами ще мине време докато станем хора за пример. Българинът се учи лесно само на мързел - как наготово да открадне от съседа. Това показва колко сме примитивни.

Най ми харесва изречението Новооткритите архиви, които смятаха за изчезнали В статията на STEPHEN KINZER Ex-Communist, 35, Good at Poker, and Bulgaria's New Hope от 20 Март,1995 на The New York Times (online edition)се цитира Георги Ганчев, който казва, че в България има 1000 милионера и 5 милиардера, всичките членове на Социалистическата партия...Естествен тези хора подкрепят капиталистически тип политики. Има я в Интернет.

И за това пак Костов е виновен, нали идиоти!!!

Cheta komentarite vi i se chudia - ZASHTO se karate, balgari? Darzavata ni se okrade ot komunisti, psevdo demokrati i mafioti. A nie samo se chudim kak da se skarame vmesto vsichki da izliazat na ulitsata i da mahnat komunistite i turtsite ot vlastta!

Ето това е!Хората ,хората!Ще видите че те са били от службите пряко или косвено.Тъка,съмните ефект.Не вфект,за съжаление супер голям провал в няколко направления.Особено в областта на висшите технологии.Били са водени за носа .Гледа се крайния резултът.Банкрутирал държава след закупуване на модерно супер добро обурудване,произвежд стари ,морално остарели изделия,средно 15 г. назад.И тези изделия са подхвърлени .И както на българските разветки,така и и на другите страни от СИВ.Разделението на труда в СИВ обаче е основната пречина за влошаване на валутния резерв и провалите на икономиката.Просто България беше длъжна да изпълнява мастодонските решения на Съвета на СИВ.Работата на българските разведки си беше добра,няма две пет в това,обаче разни тука тъпоглавци,малоумниц можеха да се ориентират.Рейган се зарече и го направи.Срази СИВ икономически.Нека не се хвалиме,че сме организирали държавна контрабанда за заобикаляне на международни структури при вноса на високо технологично обурудване.Ами,амери знаеха всичко,щом като ни смазаха.Не искам да дрънкам,за да не омаловажам работа на българските разведки.Но накрая на социализма,под техна протекция се облажи доста народ.За съжаление тия тъпанари-богаташи,не разбират що е това род и родина.Неща са силно преплетени.Много от тия ЗД са последния напън за спасяване на страната.Просто е дошло време нащите сюзници да помогнат да си върнем нашите заграбени пари,работили срещу тях.За това се иска силна воля и абсолютен непокизъм.Вече си платихме!!!

Смятам, че снимката е поставена некоректно!Това , че по времето на Живков държавни пари са влагани навън, не е престъпление, престъпление е кражбата след това!Снимките на други лица следва да са там!А какво е положението с имотите купувани с държавни пари?Колко от тях все още са държавни? Живков ни остави 8 милиарда дълг и активи за 100 милиарда, като в тези активи не влизат задълженита на други държави към България !Това не бакия, бакиите са после!По-точно казано грабежа!

Няма отърване от номенклатуратана БКП! На хаирлия чедо стока не му требе.На хаирсъза хич!Не познавам свестен комунист!

Абе кой бяга от хубавото?! Може би само българските лумпени, чиито мозъци бяха промити от тези които обраха държавата и ги караха да излизат на някакви псевдо барикади а полицията ги пазеше докато гориха архивите в партииния дом. Ще умара от смях овцата не и пука, че я стрижат. А на отворковците ще кажа, че костов, луканов , венци коня и други са в един кюп заедно измислиха сценария за развитие на България.

Ето това е!Хората ,хората!Ще видите че те са били от службите пряко или косвено.Тъка,съмните ефект.Не вфект,за съжаление супер голям провал в няколко направления.Особено в областта на висшите технологии.Били са водени за носа .Гледа се крайния резултът.Банкрутирал държава след закупуване на модерно супер добро обурудване,произвежд стари ,морално остарели изделия,средно 15 г. назад.И тези изделия са подхвърлени .И както на българските разветки,така и и на другите страни от СИВ.Разделението на труда в СИВ обаче е основната пречина за влошаване на валутния резерв и провалите на икономиката.Просто България беше длъжна да изпълнява мастодонските решения на Съвета на СИВ.Работата на българските разведки си беше добра,няма две пет в това,обаче разни тука тъпоглавци,малоумниц можеха да се ориентират.Рейган се зарече и го направи.Срази СИВ икономически.Нека не се хвалиме,че сме организирали държавна контрабанда за заобикаляне на международни структури при вноса на високо технологично обурудване.Ами,амери знаеха всичко,щом като ни смазаха.Не искам да дрънкам,за да не омаловажам работа на българските разведки.Но накрая на социализма,под техна протекция се облажи доста народ.За съжаление тия тъпанари-богаташи,не разбират що е това род и родина.Неща са силно преплетени.Много от тия ЗД са последния напън за спасяване на страната.Просто е дошло време нащите сюзници да помогнат да си върнем нашите заграбени пари,работили срещу тях.За това се иска силна воля и абсолютен непокизъм.Вече си платихме!!!

za prodajbata na bolnitsite Jivkov li e vinoven???????

Отиди се прегледай

Що се връзвате на партенки? Тези пари отдавна са върнати в България, но познайте кой ги управлява? Кой купи ЦУМ и Пловдивския панаир, ЦКБ и Химимпорт, Феста и Ивнестбанк и т.н и т.н. Тези пари отдавна са разпределени и изпрани. За вас остава само да давате акъл. Точно това е необходимо - да се вдига шум , а защо? Отговорът не е ясен на хората с промито съзнание. След 10 години ще стане промяната - 2017 година. Гответе се!

ste ti kasa ka - minaxa li 19 godini ot padaneto na komunizma ? danebi niakoi da napravi nesto do sega , a ? samo se boriat da dokopat tia sastite pari4ki , ma ne mosaxa i sega go izkarvat naiave - xa 4e sto ne go poblikuvaxa predi vreme a kostov , shelev sto si mal4axa nali sa demokrati uskim , sto se poblikuva sia pod upravlenieto na bsp - stot pari4kite sa pri drugite zaq tva.

Тези хора и техните наследници още ни управляват и грабежа продължава, ама безобразно...

Само не знам какво общо имат Тодор Живков и още по-малко Людмила. Снимките са некоректни. Лицата които трябваше да са на снимките са Андрей Карлович Луканов/на някои хора с червени бетонни тикви още не им е ясно кой и защо ликвидира това същество/ и неговият първи заместник-министър в министерството на външноикономическите връзки Георги Пирински/впрочем сегашната мафия дори си го сложи нячело на НС/. Боже пази България от българите.