Паника: Руски милиардери търсят вариант да спасят парите си

Руски олигарси, притежаващи крупни активи в чужбина са в паника заради приближаващата дата за влизане в сила на новите санкции на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Паника: Руски милиардери търсят вариант да спасят парите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че какви са тези санкции, дето ще направят добро на руската икономика ? Връщането на капитали в нея е добро !

Путин го каза няколко пъти "Санкциите не работят". Тия олигарси защо не му вярват не мога да разбера. Най-якото е, че руският народ изнася цялата мизерия на гърба си и се учи да прави сирене заради контрасанкциите, които Путин наложи. Но в края на краищата и този път ще си го изберат с близо 80% според проучванията. И при нас е същата история с Баце ББ. Никой не ни е виновен за нищо. За каквото гласуват хората, това получават. И горе долу така живота си минава..ако не се стреснем най-после.

Да отидат в САЩ. Там ще им ги ьзамразят и ще им ги пазят един век безплатно.

Тези сега мислят та пушек се вдига! Те тези пари се знае че са 50% на Путин лични, но а ко ги върнат в Русия ще станат 100% на Путин, в белите държави също ги дебнат, но имат някакви шансове при добри адвокати и да спасят някаква част капитали като се изкарат дисиденти! Проблема е как цялата дивотия ще се отрази на нас, като се има предвид количеството руски пари тук?

Не мисля за милиардерите!! Те да му мислят! А пък путлер сам си затваря световните двери. Изключиха ги от МОК заради зоб толериран от държавата, т.е. от путлер!!

Олигарсите не са глупави, пък и са руснаци Има човек- има проблем и обратното. До февруари ще устроят на Путин я пенсиониране, я мумифициране.

да си чувал нещо за ембаргото против Русия. Точно това е ембаргото, а това, че Русия не ни купева доматите и чушките, които ги нямаме това е бла-бла.

тези руски милиардери сигурно са много умни - да натрупат милиарди! И защо при всички им акъл - милиардите им на запад и то главно в САЩ. Има нещо които само комунистите знаят - да питаме Корни - защо синът ѝ учи и работи в САЩ, както и синът на Първата дама. Има нещо!!! Просто не ни казват да не се изнесем и ние там.

Спорно е докото тези пари са техни. Това са пари на руския народ.

Манталитета на завиждащия! Я вземи ти та натрупай пари на който си поискаш народ да те видим КАК ще се справиш????!!!

Аз пък не мога да разбера защо руските милиардери си държат парите в САЩ, а американските милиардери не си държат парите в Русия?

бог да благослови Америка

И да я прибере при себе си! Чул те Господ!

Седи руски милиардер и трепери. Паника. Звънят си един на друг и се питат какво да правят. Даже може да се събират нейде на Червеният площад и да се питат един друг какво дс правят. Тъжната истина за милиардерите

А другарката Нинова кога ще и блокират паричките в "омразната" Америка? Мишока СерГей си вложи паричките в замъци в Швейцария и се оказа по хитър от нея.

Добре де. Защо ще блокират само сметките на олигарсите, приближени до Путин? Няма ли така да дискриминират другите? Или така е според ценностите?

Абе, не разбирате ли, че всичко това е подготовка за Новио Св. Ред (т.е. новий светъл комунизъм, оттърсил се от досегшните си грешки и недостатъци). Панама гейт, наскорошния офшоргейт, сега и руските олигарси, остава да видим китайските! Въобще, вървим към концентрация и изсветляване на капитала в една единна световна банка. Остава открит въпросът с жените и как ще се "декретира" комъ ще принадлежат? Едни повтарят мантрата, че щели да бъдат на отличниците, а други мечтаят за обща собственост, т.е. колективна. Интересни времена са напред...

Една хубава страна на санкциите. Окраденото ще се узакони и върне в Русия.

Каква мъка е да си милиардер! Нашите управници затова минимизират доходите на народа, за да му пестят главоболия. Хвала!

Ха сега някой да каже, че политиците ни не мисля за избирателите си.

Ако олигарсите не си скрият парите САЩ ще им ги конфискува Ако ги върнат в рассия - путкин ще ги гепи Чиста безкръвна революция си е ...

Известна като круг Езеро ограби рассия и изнесе парите и в лошата Америка... ама в рассия дебилите са доста на 80 % и ги кефи да ги грабят...

Виден психиатър в една телевизия заяви, че американците са по-зле от нас.

За парите на дружките на путкин...

Поръчкова статия за наивници.Ако в Русия имаше гаранция за техните капитали,нямаше да ги изнасят зад граница.С каквото и да ги заплашват,връщане назад няма(освен в чувал).

Тъпунгер, нарича се реалистична/активна/ или "там как щеш" доходност. "Спящите" пари, "бавните" пари винаги умират. Трябва да "течат" насам- натам. И по-скоро това е димна завеса - нищо чудно да прелеят в уса.

Защо тези "милиардерчета" бягат от нашия велик президен Путин?! Та тези пари са си негови, той ще намери начин да си ги премести от левия в десния джоб, а тези мишки ще изхвърли в кофата!

да бе, негови са. Сега разбирам защо не е пораснал а е останал джобен - спестявал е от закуски!

Интересно, уж автор е някой си Красимир Тодоров, а пък в статията се цитират (кавички се използуват в българската граматика с такава цел) думи на руски олигарси при това в доста неформален разговор...абе ние сме имали големи хора в нашите медии бе!

Интересно защо като че ли никой не разбира, че ако тези олигарси си върнат парите в Русия (независимо под каква форма), то тя многои силно ще спечели, защото ще попучи моментално средства за кредитиране. А и изтичането на капитали ще спре. Така че тези "санкции" ще направят това, което Путин се опитва да направи вече 10 г.

Бойко с 4-те милиарда има сериозни основания да се опасява ....

Ама не ви ли е забавно като ви кажат как началник на цех в сибирски завод станал "милиардер".А "бедните" комунистически функционери от някога когато са имали всичката власт на света днес са "просяци". Има и такива които така си представят света...хаха. Включително и идиотите от форбс

Очаквам скоро и нашите милионери да изпищят!

нали не вярвате, че Биткойн ей така, от въздуха, е вдигнала цената си?

И нашите крадът,но тия от СССР никой не може да ги стигне.Я им подайте биографиите на тези молодци да разберат хората как са се сдобили с тези милярди.В посъолките още няма ток ,а тези хубавци се къпят в пари.

Някой съмнява ли се, че Дончо рижавия и Володя късокракия си подават пасчета за воле? Русия на Путин имаше проблем с изтичането на капитал. Дончо вдигна, и Володя заби. Гот. Онези дето извлякоха милиарди от Русия сега ще си платят рекета. Чакаме близко-източната гросмайсторска комбинация на дуото - петрол по 150 гущера

по-добре пасчета с Дончо, от колкото ракети с Килъри.

само 200 млрд. ли? Че то само през 2016г. върнаха от Лондон 157 млрд.паунда.Ами то по хубав подарък за Русия и Путин има ли от тази "заплаха" да си връщаш парите в страната.

...от кого са взети тези 200 милиарда долара? Нали Русия беше страната с най-висок морал, с най-голяма хуманност и грижа за обикновения човек? Нали това беше страната, от чиято ценностна система трябваше докато сме живи да се учим? А какво излезе? Окрали от народа, който десетилетия изпъваше шия да строи комунизма, милиарди долари. И кои са тези "избраници"? Ами червената номенклатура, която заграби предприятията...И тъй като мащабите в Русия са огромни, и средствата са огромни в сравнения с нашите червени кокошкари.

И кои са тези "избраници"? Да няма начин да не са от бившата номенклатура или приближени, но я ми отговори защо малка част от тия юнаци са етнически руснаци. ПОВЕЧЕТО са с юдейски корени....

Защо Сталин не е имал такива проблеми?

В най-лекия вариант щяха да са на санаториум в Тюмен или Чукотка, зад красиви бодливи огради, с компания - сладки кученца като магарета големи и изключително "вежлив" персонал със сини фуражки с автоматчета АК и стрелящи на воля за забавление.....

Без да отчитат празните гилзи...

поредният координилан ход на громайстор Путин.След като през 2014г. обяви амнистия за капитали които да се върнат в Русия/ в интерес на истината Агенция Блумбърг съобщи че през през 2016г. през Лондонскот сити са върнати 157 млрд.паунда през в Русия/- сега пореднитя ход на Путин: моля накажете онези които все още не са си върнали парите тук.И ето го моемента на паника за връщане на капитали в РФ.Въпреки че от 2014г. няма такъв тъп олигарх който дадържи паритеси в западна банка вместо товапарите бяха прехвърлени в Дубайски банки и някой офшорни зони.

Всъщност всичко започна като фалираха Кипър. След това амнистии, санкции и т.н.

И защо все в прогнилите западни държави и банки са парите на добрите руски олигарси? Защо семействата им живеят загнилите държави? Нали Русия цъфти и прецъфтява, нали там текат реки от мед, сигурност, ценности, разцвет? Защо не си ги пазят на най-хубавото място?

Това са ограбени пари, и без това никога няма да се върнат в Русия, що апоплектични удари ще има, от алчност.

няма ли най после да дойде момента когато всички тия хартийки да загубят стойност.... едно апокалипсисче ще ни дойде отрезвяващо

От ядрен удар ще пострадаме ние, обикновените хора, "златният милиард" си имат цели градове под земята, след шест месеца ще излязат, за да организират оцелелия милиард, обслужващ персонал.

Да финансират една олимпиада Русия,Иран и Башар Асъд.Те други не могат да съберат.

Малка грешка, 200 милиарда долара, са около 25% от БВП на Русия за същата година. Сега се паникьосват и риват? А га ядоа кифтетата ни риваа!

Тепърва, заедно с Путин ще научат, че кон боб не яде!

В Русия яде. И то доста охотно.

през тази година БВП на Русия по номинал е 2,225 тлрн.долара така че грешка няма.

За тази година още няма дори приблизителни прогнози за БВП на Русия, но се очаква да е по-малък от 2016 г., а тогава е бил 1,283 трил. $ Грешката обаче е в предполагаемите пари в офшорки, в ОК, и в САЩ по груби сметки са между 1,5-3 трилиона и може да ги сполети съдбата на милиардите на Кадафи, затова сега пазарлъците почват с пълна сила дори се стигна до руско предложение за сини каски в Луганск и Донецк, но ще стане още по-интересно след 02.02.2018

та те руските олигарси бягат от Русия - прекрасната, богата и влагат парите си в чужбина. Като е толкова добре в Русия защо бягат на Запад. Мили българи - това са прословутите санкции - да не могат да се разпореждат богатите руснаци с парите си вложени на Запад, а не някакви чушки и домати, които Русия не купува от нас - наказва ни че поддържаме наказанията за престъпните руски богаташи. Това иска и нашия президент - дайте руснаците да си държат парите на Запад, щото в Русия им е несигурно..

Като гепиш къде криеш откраднатото? Не при окрадения , нали?

Криеш навсякъде, където ти падне. Ескобар криеше парите си и в Колумбия и в САЩ. Когато крадеш в неимоверни количества като руските олигарси, копаеш парите където завърнеш ... Няма време за мислене.

Бъркаш много! Основната цел на санкциите е Путин да се огъзи в западна посока , че и да разтвори бузите! Нещо кат наш бат'Бойко. Е да ама не! Мужика не е банкянски селянин!

Много малко хора могат да докажат чистия произход на първия си милион, за първия милиард да не говорим. Да бяхте послушали Путин или поне да бяхте се поучили от съдбата на всички "наши кучи синове"- любимци на САЩ в политика, бизнес и пр. Охранените г-да на снимката ограбиха Русия, сега те са на ред.

Преди три години Путин официално покани всички олигарси да си приберат парите в Русия. Перди две години отново ги прикани, като им обеща данъчна амнистия.

Преди три години Путин официално покани всички олигарси да си приберат парите в Русия, за да може да им ги гепи! Ама готините предпочетоха да си ги държат в Америка, щото Америка не е толкова лакома и алчна като Путин, все ще им остави по някой, друг долар, а при Путин губят всичко, както стана с другаря Уйлюкаев, цял министър на икономиката!!

Да им ги гепи? Все едно Борисов да гепи парите на Дебелия, ако си ги прибере в България? Ти защитаваш дебелия, мустакатия и сокола май, а?

Путьо не даде личен примеркато върне ограбените от него милиарди

Шило

Експертите, пак коментирате без да сте подготвени. Иде ремч не за пари на държавата, а на олигарси. Пари, които така или иначе не касаят бюджета. Ама пак питам- тези, на които "ще им вземат" парите, имена нямат ли си?

Работата е там, че американски фирми и олигарси също имат пари в Русия. И ще стане една.... Кой каквото си надроби.

Шило

Да си призная, пукам ми толкова, колкото и ако конфискуват кинтите на Домусмчиев, Божков, Ганчев. Т.е., хич!

Браво на американците. Сега в Русия ще се върнат 200 милиарда, без да са на заем и с лихва :) Това си е чиста услуга на Путин. Той и да искаше, не можеше да получи от нищото толкова пари.

Статията е изсмукана от пръсти. Никаква паника няма. Светът е пълен с офшорни зони, където могат да се местят пари. Местенето става за денонощие. Глупаци.

Хаха да били идвали у нас ма Кво ще правят тука става въпрос за 200 милиарда долара за тези пари ще купят цялата държава с хората и ще им остане ресто. А за Кво сме им? САЩ ще им приберат паричките на тъпите мурзилки и това е

Доларите на най-крадливите рашки са на път да се завърнат от офшорките в родината си. Е ми нека путинските боляри си накупят овреме рубли ;)))

Какво да купуват като 1 рубла е 2 стаотинки??

Какви стотинки в Русия бе, дебил??

Санкции до дупка! Видяхме краха на СССР, сега ще наблюдаваме как се срива Педерусия :)))

Само че СССР не се срина, а беше разпуснат. По политически причини - предател във властта.

хахаха! с тая опорна точка за предателя Горбачов избивате рибата всички путлерасти и русофилистици!:))))) явно не си давате сметка колко малоумно е това като твърдение:)))) хахахахаха

ей,братушки, идвайте у нас, пълни сме с банки,пардон лихварници, а тайната е тайна-майна, при нас парите ви ще сублимират и няма да имате проблеми, няма пари - няма проблеми с тайна, пътя на парите и т.н., чакаме ви ..