US-стоматолози лекували сираци у нас без разрешение

Българският зъболекарски съюз ще сезира прокуратурата за работата на стоматолози от американския щат Юта, които са обиколили домовете за сираци в Пловдивска област и са преглеждали и лекували децата.

Обратно в новината

Коментари - US-стоматолози лекували сираци у нас без разрешение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зъболекарката ми един ден седмично за някоколко часа оправя зъбите на деца от домовете и го прави безвъзмездно , и да ви кажа няма едно дете с оправен зъб от държавата , това което се отпуска по здравна каса е крайно недостатъчно децата са масово с много развалени зъби

Бре па много станахте мормоните в България бее .

Г-н Петков професиите които познавате ,от милосърдието на други ли съществуват. Или и вие чакате някой незнайно от къде да дойде у дома ви, за да ви поправи не само зъбите. И дали това ще е ваш дом , щом го допускате.

Днес при полеви условия се провеждат военни обучения или регламентирани игри.Това оказване на неотложна медицинска помощ по време на някакво бедствие ли е или неспазване на законите.Такива маниполации се извършват на определените от държавата места и от доказани където трябва специалисти. Това лечение го наричам тероризъм.

Да отидат да пообиколят собствената си държава. Защото там здравеопазването и в частност зъболекарите са толкова скъпи, че емигрантите чакат да дойдат в България, за да отидат на зъболекар. Всички нашенци масово като се връщат дори за по 20 дена ходят първо на зъболекар.

Когато американците казали на руснаците че техните Москвичи са кофти, много горят и не струват... руснаците се заяли с тях: Ами вие защо биете негрите в Алабама!... и вашата работа е същата : Ами те що женят млади момичета ? Що се отнася за многоженството - то е наказуемо в USA а те са UTAH - щат в USA и не биха нарушили федерални закони!

Адмирации към един i abc! Абсолютно прави сте! А lingvist , дето не пасе трева, да се запита дали някога е повярвал на някого изобщо.

а бе платени патриотчета къде е тоя зъболекарски съюз да се погрижи за тези деца. Или съществува само, за да защитава финансовите интереси на алчните си и в по-голямата част некадърни членове. Колко пъти са отишли при тези забравени от света деца, за да им направят поне по една пломба, сега реват защото явно няма да могат да усвоят някакви мангизи за които не са свършили нищо. Тези деца през живота си жив зъболекар не са виждали и ако не бяха тези американци нямаше и да видят.

Напьлно подкрепям . Не ходим да посящаваме тези деца.,Но в много софийски училища за Коледа се сьбират играчки, дрехи, книги и се зансят от ученици в домовете за сираци. А вьобще вьзрастните забравихме з атях. В миналото фабриките имаха шефство над такива домове, някои работници взимаха деца за празниците. Загрубяхме. Факт. Тьрпим критика и то сериозна.

Извинявай, но в една подредена дьржава всичко е регламентирано до степен, която ти не можеш да си представиш. В Щатите само преминаването на мексиканците през границата не е регламентирано. Не ми хвали мормоните дето имат по няколко жени и правила, които де факто нарушават конвенцията на Обединените нации ООН за правата на децата тьй като женат млади момичета за вьзрастни мьже. Чети какво пише в една преса като кандската например за мормоните. Teen mothers, older fathers Vancouver Sun, Vancouver, British Columbia, by Daphne Bramham, April 21, 2006 Kendall says social values of this community differ from the norm. It may be questioned how voluntary a young adolescent female's participation in a marriage to an older man in this community would be, he writes. But since no Bountiful girl has stepped forward to complain, Kendall says there's been no reason for the Ministry of Children and Family Development to investigate. As for polygamy, the chief medical health officer says that's an issue for the solicitor-general, the attorney-general and the Canadian government -- not health officials.http://www ти и един от най-големите канадски вестници.National Post Различни нации, различни разбирания. Моите се покриват с канадските. http://

Всички,които си мислят и твърдят,че тези 'мормони' или подобни са дошли с истинска благотворителна цел за мен са не наред.Защо тогава,като целта им е толкова с чиста и неопетнена благотворителна цел не са се легитимирали и да си вадят документи от инспекция по здравеопазване и чак тогава да тръгнат да леуват и да преглежат.Не допускат ли,че така ще им се окаже по голямо съдействие от ръководните органи на тази държава.Къде е нашето контраразузнаване,ка държава сме ние.Позволяваме на някакви мормони да преглеждат и да си правят експерименти с нашите деца.

Има два варианта: малко, злобно, комплексирано сьщество и трева не пасе. Избери си според интелигентността. Освен това, в случая се касае за доста показна благотворителност. Чети: които са обиколили домовете за сираци в Пловдивска област и са преглеждали и лекували децата. Ти хабер от зьболечение имаш ли? как си преставяш лекуването на зьб, което тук е отбелязано като лекували деца? Ами това са от 3 до десетина дни. Зависи от случая. Те като са обиколили, а не обикаляли означава, че са направили по някоя и друга пломба. Ако бяха обикаляли-напуск едно населено място за да се вьрнат пак-мога да предположа, че са извьрпвали и други манипулации освен пломбиране. Но не пише.

Вие много морални станахте изведнъж! Много бързо осъдихте БЪЛГАРИНА, че нищо не прави за децата, а ВИЕ някога стъпвали ли сте в дом за деца или възрастни хора с някакъв подарък, някога подарявали ли сте на децата книжки, лакомства или билети за куклен театър? А ходили ли сте в дом - просто така- за да зарадвате децата?? Много бързо съдите другите без дори да погледните мизерните си душички. Ако всеки един от вас, мърморковци, стъпи поне веднъж в дом за деца или дари 10 лева- те ще са по-добре.

Никой няма право в България да извършва лечебна дейност извън лечебно заведение и без да е регистриран в съответния регионален център по здравеопазване не ви се изпуска кокала а ? Какво сте се разпискали, че сте изпуснали да се облажите със средства от детските домове ли ? Що да се лекуват децата на благотворителност, като може регистрираните другари да вземат пари за това.

Лекуването на деца винаги изглежда по-трогателно за обществото, отколкото лечението на баби. Всичко това ми напомня подаряването на библии на един старчески дом миналата година. Бабо Гицке, у нас даже и бабите са над средно-европейско ниво, та мисля че ще си направиш извода сама.

Колко български стоматолози са си вдигнали дебелите алчни задници, за да лекуват безплатно изоставени деца? Просто няма такива. Те за без пари и собствените си майки няма да лекуват, а тези хора са дошли от другия край на света, за да помогнат.

Българинът явно е малко, злобно и комплексирано същество. Когато нещо трябва да се направи, него го мързи или не му пука, но ако друг го свърши - вдига вой до небесата. Освен това българинът е користен - той не може да си представи, че някой може да дойде ей така и да направи нещо добро. Не може да си го представи, защото самият той никога не би постъпил така, без да има собствена изгода. Затова във форума говорят, че стоматолозите се упражнявали, правили експерименти и т.н. Дааа, благотворителност по тази земя трудно може да вирее. Заради злобните български душици...

I az davam pari da se lekuvat deca ot tezi domove. dori za drebni neshta kato predpisani antibiot ili ochila nikoi dyrzhaven organ ne dava. Ako tezi ot Utah se uprazhniavat i verbuvat,... tova e prekrasno. bulgarskite lekari i bULGARIA kato cialo ne se uprazhniavat i ne verbuvat. te chakat tezi deca da umrat. Dai bozhe tuk da stane Utah,a segashna bulgaria da izchezne.

Ха ха ха! Ако грижата на здравната каса за нещастните деца е такава кавато е за нещастния народ - по-добре при полеви условия поне един преглед отколкото нито един, благодарение на грижите на здравната каса. А защо ли нямат всички разрешения, защото сигурно са щеле да остареят докато им ги дадат, а за да им ги дадат е трябвало да си платят, а те може би не са искали. И къде са нашите стоматолози, защо те не предприемат подобна акция, а само знаят да критикуват, опре ли до тях - няма да си мръднат и малкото пръстче за сираци и бездомници.

ТЕСТВАЛИ СА НЕЩО НОВО ВЕРОЯТНО.

Ами в кабинетите, в които са им поправяли зьбите преди да дойдат зьболекарите от щата юта. Щото и вие тук си говорите наизуст. Аз не казвам нашите домове са без проблемни. Аз просто казвам, че ако една дьржава има Министерство на здравеопазването, един чужденец трябва да се сьобразява с неговите разпоредби. Вьпросьт е принципен и оставам на това мнение.

За това пак джипитата на домовете си се възплозваха и си изписаха тези стоматологични прегледи от здрваната каса. За справка здравни книжки от децата на дом Мария Луиза Пловдив

Г-н коментатор, с пенсия от 150 лев, ми се наложи да ми извадят зъб преди поскъпването и числом и словом ми взеха 25 лв. За пломба ми искат 70лв. Та ако някой реши безплатно да ми излекува зъбите хич няма да ме интересува мормони ли са или православни. Защото и хигиената в наште кабинети не е на ниво от пусти икономии, или няма материали или сестри, а по селата няма въобще кабинети. Стоматолозите са най- безсърдечната паплач в нашта държава.

Ами това си е чисто българско високомерие, примесено с комплексите на нищите духом. Мормоните са помогнали на нашите деца защото те са американци и ценят първо човека а след това наредбата! И ние какво - надаваме вой: Леле тия си правят експерименти! Защо поне веднаж не си помислите дали случайно чужденците обърнаха внимание парво на сираците и хората с психични отклонения в България. Ние сме си едни лицемери, дето само се бият в гърдите че се грижат за тези хора - всъщност ние изобщо не ги броим за хора. В нашата бананова република всяка грижа за по-слабите и по-бедните се вазприема като посегателство срещу установения ред; реда, подкрепящ властимащите и пари-имащите. Shame on you!

Що като са толкова добри не си пуснеш собственото дете при тях. Аман от хуманитарни актове, не сме Африка. Дошли са на стаж тук, щото в щатите за такова нещо ще ги одерат живи.

Сьществената разлика е в качеството на човешкия капитал-образование, здравеопазване, ценностна система, здравен статус, продьлцителност на живот..Друга разлика е известно отличие на структурата на бьлгарската икономика в момента от тази на колониалните дьржави. Третата разлика е в наличието на (вече изградените) пазарни институции. Четвьртата разлика е, че не живеем с долар на ден или под долар и пр. Петата разлика, не последна по значение е, че ние сме изградени като нация и дьржава. Ще се радвам да Ви видя пак на форума.

Господине, говорим за Пловдивските домове за сираци. Аз имам впечатления наистина само от един, но той не прилича на онези, които показват по телевизията. Защо именно в Пловдивския? Щото тук са в момента американските самолети. Това е посещение на добра воля и укрепване на американския имидж според американските представи.Сьжалявам, че сте израсьл в дом за сираци. Мисля, че темата е емоционална за Вас и няма да коментирам.

Ами от Българският зъболекарски съюз да бяха ги изпреварили!

moje da sa si pravili i eksperimenti s decata,nikoi ne znae za6toto darjavata ni e skapana...

Абе що за миг не вникнете малко в нещата? Какво ми се изказвате за някви хуманни глупости и вървите като стадо всички. Става дума за някакви неизвестни хора, с неизвестно минало, с неизвестни намерения, може би американци, които се ширят без никой отговорен да знае за това и вършат едни неща, които приличат на стоматологични прегледи, обаче с неизвестни никому способи и медикаменти. Ето това е информацията! Нормално ли е това според вас? Не ви ли изглежда малко съмнително, че точно в домовете за низгвертнати се изваршват подобни неща, там където никой никого не може да защити, за които никой не може да даде обяснение??? Я малко мислете върху тва, дето ви се струва, че ви се случва!

Господин komentator ,прочетох възмущенията Ви,но на свой ред Ви питам,къде намирате съществена разлика между нас в България и в колониалните страни!Със сигурност в тези страни съществува по-голяма доза законност и държавност,защото те при нас въобще липсват!!!!!!!!!!!!

докога американците ще шетат и ще правят каквото си искат у нас стига на тия беззакония на лицата допуснали това уволнение

Господине или госпожо(госпожице) el,Вие някога през своя живот влизали ли сте в домове за сираци и имате ли си представа,как се живее в тях,какво е отношението на персонала и възпитателите към техните питомци?!?Сега разбира се ще се намерят веднага и такива възпитатели,които ще скочат и ще се направят на велики и ще кажат,виждаш ли в нашия дом,децата са задоволени с всичко,облечени прилично,нахранени отлично,а отношението ни към тях е като към собствени деца........да,да ,ама не!!!!!!!Който не е расъл в дом за сираци,няма право въобще да коментира,дали правилно са постъпили американците,били те мурмони или каквито и да са други!Нашите стоматолози веднага си сложиха маските на загрижени и веднага се направиха на интересни!Ами зашо бе господа БГ стомаголози не вземете и без капка комерсиализъм да сътворите една благородна егида и да организирате безплатни прегледи на всички такива домове за сираци и по региони в страната и да не се криете под изказвания от родът на-касата покрива това лечение!Не зная какво покрива касата,особенно с нововъведенията от тези дни,но ако нямате лични впечатления от общото състояние и битът и грижите за питомците в нашите домове за сираци,въобще не е необходимо да да плямпате по форумите и да се правите на ВЕЛИКИ!Можете да бъдете сигурни,че тези американски стоматолози Ви превъзхождат във всяко отношение,нищо,че са правили прегледите си в полева обстановка,(щом не се е намерил,кой да им осигури кабинет за целта,прилично обурудван) и едва ли са навредили по някакъв начин на децата,на които никой друг не би им обърнал внимание!Апропо,аз съм живял в такъв дом и имам лични впечатления!Това беше през комунистическата ера и все пак имаше по добро отношение към сираците,но сега общото състояние и издръжка на днешните домове е отврат,под всякаква критика,(това пак са лични наблюдения)!Да не си помисли някой,че защитавам като цяло СОЦ системата,аз съм ВЪРЛ АНТИКОМУНИСТ!!!!!!!! съдете грубо хората,които все пак са сторили нещо за българските сираци,а им благодарете!

Видял ли е някой някога при посещението си при стоматолог деца от такива домове? А не съм! Който е видял, да се обади във форума. Може би всички деца от такива домове от цяла България ги водят при д-р Нелия Михайлова?!

До : Абсолютно права сте госпожо/госпожице! Ако българите притежаваха 1/10 от разбирателството, взаимопомощта и чувството на отговорност на мормоните, България щеше да изглежда по съвсем различен начин. За сведение на православците, които ходят на църква само на венчавки и кръщенета (и то ако ги поканят) не съм мормон, а православен християнин.

Ако това се случеше в Америка щяха да отнесат много голяма парична глоба. Нищо против благородната инициатива, но подобни инициативи трябва да са пьрво разрешени от бьлгарските власти, както е в Западна Европа. В Америка това е забранено сьс всички произтичащи от това последствия. Ще оценя инициативата само след като прочета мемоарите на зьболекарите. Освен това, честно казано подобна практика има само в колониалните страни.

Егати тъпото племе българско! 5 медицински сестри (алчни и арогантни) заразиха със СПИН 400 (ЧЕТИРИСТОТИН) деца в Либия, и ги изкарвате национални герои, а няколко американски стоматолози, които са дошли от другия край на света да лекуват безплатно 20-30 изоставени от всички дечица, ги изкарвате престъпници! Жалка паплач!

Гаси. Всеизвестно е как в Африка такива лекари си правят експерименти. Не може така без контрол. Както има съвестни, така има и некоректни доктори. Колко му е да са правили изследвания на дадено лекарство у нас? Като гледам организацията, добре поне, че са разбрали, че е имало прегледи въобще!

Възможно ли е просто американските зъболекари да са дошли на обучение в България.

Според българските зъболекари подобна хуманитарна акция не е нужна, защото грижата за децата в домовете е осигурена от здравната каса. Край на цитата. И какъв е приносът, питам аз, на Здравната каса, как по-точно се грижи тя за децата в домовете?! Щом се е наложило лечение, значи касата не си е свършила работата и съответно стоматолозите, на които е възложена тази дейност. Да са си свършили сами работата, преди да плюят по Хамериканските си колеги.

А, така държавата не дава пари за стоматологична помощ на тези деца,но и не дава други да ги лекуват ? Не са си платили рушвета ли що ли?

Ако бяха руски зъболекари, Първаноглу щеше да ги награди с ордени. Като пожарникарите с руския самолет - направиха два лупинга над пожарите, Първаноглу ги награди с ордени, и си отидоха. Нашите пожарникари останаха да си гасят, но за тях ордени няма. Ако българските зъболекари бяха прегледали и лекували децата, американските нямаше да има какво да правят. Но американските са се дигнали от другия край на света, дошли са, лекували са БЕЗПЛАТНО - и сега партайгеносетата ги обявяват за престъпници! ИДИОТИ БЪЛГАРСКИ! Като са дошли хората, къде да ги лекуват - в кои кабинети? В кабинетите на алчните за пари български зъболекари ли? Кой от тях би се съгласил, не той да иде при децата, а да му доведат в кабинета десетина дечица от домове, за да ги прегледа и лекува безплатно (от средства от здравната каса)? ИДИОТИ БЪЛГАРСКИ! Като сте толкова загрижени, защо не сте ги лекували, бе кретени? Докато има такива като бай ви Пандо, наистина ще си бъдете аборигени!

Е направиха си експериментите и си заминаха. Така се постъпва с аборигенските държави. Пък то тука и държава няма. Аврамов дом. Всеки иде и си прави каквото си иска и си отива. Хвала на управниците. Каква хубава демокрация си имаме.

От мормони друго не чакам. Прегледайте децата за хепатит и спин.

Подкрепям Ел, не е чиста работата на мормоните.

познавам мормоните, била съм в църквата, знам отлично английски и лично с тях говоря. това не са аматьори зъболекари и не са хора които са дошли да се упражняват върху който и да е. отидох дори да видя какво и къде се прави. верно че бяха полеви условия, но извинявайте много - те са мърдали и така или иначе са били наранени устните е просто прекалено. че вас завързват ли ви за зъболекарския стол??? никакви наранени деца нямаше, те даже бяха щастливи, че им обръщат внимание

Според българските зъболекари подобна хуманитарна акция не е нужна, защото грижата за децата в домовете е осигурена от здравната каса. Naglo izkazvane !!!

Леле какво нарушение!!!Никой не ни е платил рушвети,нямало е софри,плюскане,върга с каки.За тези помиярчета , някой е направил нещо.Как може така бе!!!Ние тия деца в клетка з животни си ги държим , а тия простаци от Юта за хора да ги взимат.Марш веднага в САЩ.И повече никога,никога да не сте посмели да дойдете тук.