Майки призоваха Масларова да не убива децата

Социалните домове в България през 21 век приличат на концлагери, в които липсва контрол върху директорите и персонала. Децата с увреждания имат нужда от специализирани грижи и образование.

Обратно в новината

Коментари - Майки призоваха Масларова да не убива децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mi mnogo se izvinevam ama blagodarenie na tazi jornalistka evropeicite ni videha kolko struvame. I kakvo izleze ? - takiva kato maslarova ve4e ni ybejdabvat 4e izob6o nqma vinovni za tezi ne4yvani ne6astie i mizeriq. Te izkaraha gorkite bezpomo6ni de4ica vinovni 4e darjavata ni e skapana? dobre maikite im ne sa mogli da se darjat dobre s tqh i sa gi izostavili - ottam natatak te sa pod opekata na darjavata - tq nosi otgoornost za tqhnoto zdrave i dobar jivot. A taq patka maslarova dava podobni pomo6i samo na ciganite za da stne pokazo 4e yj pomaga na nqkogo. Moje li tiq ot soc. ministerstvi da sa takiva nekadarnici 4e da obra6at po golqamo vnimanie na razni bezrabotni neobrazovani marzelivi cigani otkolkoto na gorkite deca ?

Не са нужни специализираните домове за деца. Родителите нямаше да се съгласяват да ги оставят, ако можеха с работа (щото не всеки може да краде) да достигат доходи, с които да покриват специализираните домашни грижи.

Преди време посетих социалните домове в Берковица, поне 5 нощи не спах от ужаса, които видях.Съжалявам,че нямах камера.

отново до Майки ли? : Освен това в повечето случаи, когато детето е с някакво увреждане самите лекари те съветват да го оставиш в дом за да не се занимваш... няма повече да пиша, че само се ядосвам. Браво на РОСИ и на всички от Движение на Българските Майки. Аз също бях на протеста. И ще бъда и на следващия и на по-следаващия и на по-.... и т.н.

Цялото министерство на Масларова е излишно и щатът му само тежи на бюджета. Никой не иска помощите й, освен циганите. На хората са нужни само адекватни заплати. А МЗ да вземе да свърши нещо умно за профилактиката и превенцията. Здравеопазването да стане наистина достъпно. За да не са толкова много възпитаниците на подобни социални домове (затвори).

О, ТЕДИ (09.10.2007 г. 17:20ч.)! Не учителите са тъпи, а ти. Единственото, което може да те облагороди е майчинството. Възползвай се от това щастие! Я, ми кажи, защо така из Европа семействата масово си наемат детегледачки и имат възможност за някакъв избор за училище за децата си? Тооочно такаа - имат по-високи заплати. А защо възрастните пенсионери от Европа се разхождат на екскурзии, а нашите ровят в кофите за недоядената ти кифла. Тооочно така - пенсиите са други. А сега си гушни детенцето и отиди да викаш пред парламента, че искаш един ден и ти да можеш да имаш пенсия, с която да ходиш до морето поне през година. Значи да искаш реална европейска заплата сега, а не помощи от 18 лв. Направи го и детето ти ще ти е благодарно, когато порастне. Защото и неговите доходи ще са съответни. Дано да не му се налага да вика по площадите, както на нас!

Tazi stranna, arogantna i bezsardechna lichnost, koyato e na posta socialen ministar tryabva nezabavno da bade smenena. Vsichko, koeto govori e laja i izlachva negativnost, bezrazlichie i lipsa na kakvato i da e saprichastnost kam nujdite na decata, na maykite y socialno slabite grajdani. Osven tova e nekompetentna kato profesionalist, nezavisimo ot doctorskata si stepen. Dano po-skoro bade SMENENA....

Уважаемите майки първо да се замислят какво правят тези нещастни и изоставени деца в мизерните домове. Защото такива като тях - майки, а може би е по-подходяща друга дума..., изоставят децата си! Недопустимо е акушерката в родилния дом да увещава някаква родилка, или по-точно - инкубаторка - да си вземе детето, а да не го оставя в такъв дом. Като че ли това е въпрос на избор! На всички такива майки, които изоставят децата си, независимо по каква причина - да им се отнемат всички родителски права и да се кастрират! И като намалеят изоставените деца няма да има и такъв проблем. Проблемът трябва да се решава в самото си начало, а не следствието от него.

Ne obijdajte jenicata!!!!!Tja ima nujda ot toaleti,ot pari i ot vsi4ko,tja obi4a luxsa i nejnosti obi4a,pitajte 39 godi6nia i shofjor,toj znae,a vie kakvo iskate,pari za domovete li-njama! Dre6ki li-njama! Pomo6ti li-njama! Tja e dama i ima nujda ot vsi4ko,a nie ne.Tja e ot upravljava6tite,kakv si mislime nie,hi4 ne i e lesno! Biva gadost,no pak 4ak tolkova.Da izmirat li decata na Balgaria,tvojte toaleti i pri4eski li sa po vajni Maslarova? Kakvo li pitam i as....nie da mrem..te da jivejat! Ama da ne stane obratnoto...

След цялата тази всенародна любов към Масларова, чудя са как изобщо я държат още на поста...Или има партийно поръчение....На нейно място всеки нормален човек би си тръгнал изчернен от срам....Но не и комунист....Такъв трябва да бъде изхвърлен...Комуняги са кърлежите на нашето време

ох, ти си и неграмотна

Ако мен питат от асоциацията на майките да видят какво може да се направи, за да се намали броя на изоставените деца, което всъщност е проблема.

тъпата май си ти....не те е срам, а очакваш тези учители да учат и възпитават твоите деца, или имаш частни учители? Съмнявам се, щом получаваш помощи явно си бедничка.

Ne samo socialnite domove,no cyala Bilgariya prilicha na konclager,a bilgarite na konclageristi!

Няма ли кой да се поинтересува за досието на въпросната ПЕРСОНАв икономическа полиция ? То е за безобразията й в Агенцията за помощи/доколкото си спомням името на институцията/.Да ! Сега вече няма депотатски имунитет, зад който се кри през цялото това време. Е, тогава ще се решат проблемите на дечицата.

А какви са тия майки дето са си оставили децата в домове? какво им е виниовна тя на децата които дори собствената майка е отритнала.

Е как? Масларова си има други проблеми- та нали в едно предеване се беше изцепила,че обувките и са от 1000 лева...Оставете жената, нея не я е грижа за нищо- само сменя политически постове,защото е част от политическата мафия! Една позната беше преводачка на една чуждестранна фондация, която искаше да строи детско селище подобно на SOS и да го подари на общината БЕЗВЪЗМЕЗДНО! И знаете ли отговора-не можеееее, а после искаше да подари на децата дрехи,храна и обувки , а отговора от Социално министерство беше- Ама как? Нашите деца си имат всичко!! Ние не щем подаяния! А как не се сетиха хорицата,че се искат парииииии....А Масларова- не я мислете, ако напусне този пост, ще се озове на друг! Некадърна сган!

kak mojaxte, drugarko maslarova.....da stignete do takav post!ta vie ste edna obiknovenna xorimakchiika!izglej i se darjite taka!

Масларова....толкова е неприятна, от къде я изнамериха. А аз дечицата....толкова мъка! Как не я е срам тая крава...не било като в Холандия, то не е и като в свинарник в БГ!

Масларова е канибал - яде деца .

НЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА ДРУГИТЕ,ЗАЩОТО НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ.КОГА НИЕ МАЙКИТЕ СЕ СЪБРАХМЕ И С КАКВО ПОКАЗАХМЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ,ЧЕ ТЕЗИ МИЗЕРНИ 18ЛВ.НЕСТИГАТ ЗА НИЩО.ВИШТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЪПИТЕ УЧИТЕЛИ,НИЩО НЕ РАБОТЯТ А СТАЧКУВАТ И ИСКАТ ПАРИ.НЕКА И НИЕ ДА ПОКАЖЕМ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ ИЗАСТАНЕМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СЪС СВОИТЕ ДЕЦА

Не съм фен на Масларова, обаче всяко дете на този свят произхожда от майка, която пък почти винаги има някакви близки, роднини, не е паднала от небето и ако - не дай си Боже - почине, това дете не е ничие, нито на на държавата, а на майчиния и бащиния си род все пак. Майчината утроба не е просто инкубатор и с раждането мисията на майката да приключва...

Масларова колкото и пари да похарчи за прически,тоалети и разни други-тя няма нюх нито за мода нито за соц.министър!!!!

Министър Масларова изкупи на държавни цени всички имоти на МНО в Стара Загора и 5 почивни бази на държавни /бивши/ предприятия на Старозагорски минерални бани. С толкова ангажименти по поддържане и ремонти на това имущество, кога да мисли и пари да харчи за някакви си деца. Гледа си личния интерес.

Мазната Масларова, която мисли само за прическите си / с трицифрени суми/ и за това как да набута ремонти на фирмата на мъжа си, немедленно да си ходи.... /справка - ремонтът на детската градина в родната и Якоруда, глътнал маса държавни пари чрез надписване/....Аман от безкрупулен комунизъм, опакован в мазни нагли усмивчици...

Масларова е крайно време да изхвръкне от топлото си местенце. На него да дойде кадърен човек, на когото наистина му пука и който да знае как се работи. Ако не за нас, то поне за дечицата да се погрижат.

Майките да не си захвърлят децата също. Ама иди го обясни на мургавелките.

Другарко Масларова, с право е казано,че сития не вярва на гладния.Ако парите,които харчите за пастички,обувки, чантички и прически.... с които напразно се опитвате да се правите на мацка ги дадете на нуждаещите се деца ще бъдете тачена,а не оплювана от хората !!! Засрамете се !!! Петзвездния начин на живот,който демонстрирате на фона на мизерията,която цари в държавата е повече от цинизъм !!!!!!

забравих да кажа, че това което се предоставя на социалните домове, половината се краде от персонала и пр.

По-мъдри от мен хора са казали,че една държава,която не може да се грижи за децата си и за възрастните си хора,заслужава огън да я гори.И то май натам вървят нещата............

Ама Масларова вече и деца ли убива? И защо ги убива? За да ги яде ли или за спорта?

Подкрепям Мими, и аз имам приятели с подобни деца. Едното, което е със 100% инвалидност, беше получило призовка за военна комисия преди 3 години. Освен това по отношение на комисиите, които определят степента на инвалидност - оказва се, че почти година преди такава комисия родителите трябва да започнат да събират необходимите документи.

Социалните домове сега не са по-зле от когато и да било, проблема е че в България се ражда безотговорно и децата се захвърлят като непотребни вещи, тези които ги раждат и захвърлят не хаят, а държавата все нещо прави, има още много какво да се желае , но май напоследък решиха че всичко може да се оправи с протести като с магическа пръчка, 17 години всеки който дойдеше на власт се чудеше как да унищожи създаденото та макар то и лошо, че да се скрие зад грабежите и далаверите си. Много е жалко но това е истината който и да дойде на власт, нищо не се получава , защото това е просто български синдром.

Вярно, концлагери са особенно старческия дом в княжево,

Аз съм майка на дете с ДЦП.Не мога да разбера защо се иска доход на семейството за да бъде майката личен асистент.Само за това че детето не е оставено в социален дом трябва да се стимулира.

Звучи ужасно,но за жалост това е общата картина в държавата ни.Незнам къде отиват всичките тези пари,които България получава от различни фондове,програми и от самия бюджет,който повярвайте ми никак не е малък.Детските домове,сиропиталища, домове и прочие са в окаено състояние и като цяло забравени от държавата.Незнам кога ще се оправят нещата,но мисля че българския народ най-сетне трябва да излезе от тази летаргия и да започне да мисли за живота си.В тази връзка подкрепям напълно стачката на учителите и мисля от доста време никои не е показал такава решителност и борбеност,затова и политиците се качиха на главите ни и ще подмятат да разваляме седянката.нека не позволяваме повече политически своеволия и може би тогава ще се намерят пари за децата на България.

Масларката както се е уяла,с тоя тлъст задник веднъж да пръдне 10 дечица ще се гътнат.

zakriite tezi lageri za deca SRAM za bulgarija ?????? tova li se kazva griga za 4oveka,4ovestina???? napraviha DRYGARITE ZA 45 Godini SRAM ZA BULGARIJA.Po dobre da ima ne 100 a dve takiva zavedenija,no da sa s normalni yslovija za givot ????NAPRAVETE GO - A NE SAMO IZBORI I PROSTOTII, 4E NJAMALO PARI ?????????

Масларова да си ходи, мисли само как да се наяде

до Майки ли? Не мога да разбера как и най-вече ЗАЩО си позволяваш да наричаш и обиждаш по този начин майките, които се бяха събрали на протеста днес. Тези жени искат да помогнат на децата и това, че собствените им родителки са ги захвърлили, не означава, че трябва и ние да го направим. Трябва да се даде шанс на тези деца, както и нормални условия за живот!

dano da pukne taz al4na ovca det s maja si i sina si ograbixa pensionerite

Ne samo socialnite domove,no cyala Bilgariya prilicha na konclager,a bilgarite na konclageristi!

ама много е дебела бе хора