Коментари - Орешарски: Няма да увеличаваме други данъци | dnes.dir.bg
назад

Орешарски: Няма да увеличаваме други данъци

Няма да има увеличение на никакви други данъци. Това заяви финансовият министър Пламен Орешарски в интервю за БНР.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Няма да увеличаваме други данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ploski sa wi glawite s poskupwane na cenite nqma da usetite nisto

CINICI !

Той аргументира и въвеждането на ставката от 10% плосък данък като посочи, че България има най-ниската данъчна ставка в Европа... Хайде сега този специалист, министър на финансите и преподавател /то защото всичките ни преподаватели са такива, затова сме на дъното по жизнен стандарт/ нека ни обясни как при тези ниски ставки няма чужди инвестиции!? И няма ли журналист, който да му задава подобни неудобни въпроси? И всичките му мисли по-надолу са все в тази посока. Как щяла да изсветлеее икономиката, ръководена от кадри на ДС и как вече щели да бъдат честни бизнесмени....! Приказки за наивници, сигурно и това преподава на студентите си. Истината е, че ниските доходи, които са към 80% от всичките /до 400 лв./ ще намалеят още от т.н. плосък данък. А увеличението на пенсиите реално е намаляване /обедняване/, защото не се отчита увеличението на стоки от първа необходимост - ток, вода, мляко, хляб, яйца, пилешко и т.н.....

При 1000 лв заплата - 217 лв данъци. Ех,как си мечтая да плащам 217 лв удръжки.. Уви -ДРЪЖКИ

то няма смисъл да увеличавате другите данъци. - нали вдигате цените

Не разбирам какво общо има Тренчев. Ако този и всички останали синдикални боклуци вършеха нещо, сега нямаше да има работещ с по-малък доход от този, под който плоският данък реално намалява брутните приходи. Оставам с впечатлението, че реват три вида хора: Тези, които не знаят какво искат; Тези, които по една или друга причина продават труда си евтино и тези, които каквато и данъчна политика да има, ще направят всичко възможно да не плащат данъци.

Bravo bulgarin!Nai-posle vsi4ki da plastat!Ne e li cinizam zabolekar i advokat da deklarirat 200 lv zaplata a az s moite 700(bruto)minavam za bogatash....Basi dyrjavata!

Народът изнемогва!!! Щом вдигате цените, вдигнете и заплатите.Аз съм учител с 273 лв. заплата, имам деца, които искат да са добре облечени, добре нахранени и да отидат на море. Мислите ли, че е възможно да им дам всичко това?

Как за нула време си промят мнението тримата великани-власт, власт и само власт. Предизборно са готови да се въртят като фурнаджийска лопата, пък да става каквот ще...

Чета коментарите и направо се смайвам. За мен решението за плоския данък е по-добрия вариант. Замислете се малко. Значи тези, които работят и се осигуряват на високи заплати требе да ги жулят яко с данъци защото са съвестни данъкоплатци. А тези които работят на минимална работна заплата, а всъщност взимат доста повече, да не плащат щот са социално слаби. Е това според мен е наглост. Имаше доста статии в Дир-а и Стандарт за това колко ще плащаме от догодина и колко плащаме сега. Самият аз си направих изчисления също. Оказва се че със заплата около 400 лв бруто се плащат данъци колкото и до сега, а за по-високи намаляват. Излиза, че само заплатите по-ниски от 350-400 лв излизат ощетени и то с около 6 до 10 лв. А не е ли по-добре когато всеки от нас кандидатва за работа да иска заплата над 350 лв и да иска да бъде осигурен на нея. Хем ще плаща по-малък данък, хем ще има и осугуреителен стаж за пенсия. Сега какво излиза осигуряват ни на минималната заплата, а работодателя скътава осигуровки за наша сметка и си ги прибира в джоба вместо това да направи държавата. А и кажете ми колко от този форум визмат чисто под 250 лв след приспадане на данъци и гледат семейство с тези пари ???

Искам да обясня, че съществува т.н.конфликт на интереси. Какъв интерес има правителството хората да плащат по-ниски данъци, това означава по-малко постъпления и по-малко пари за крадене. На книга го има бюдж.излишък от някакви си там имагинерни 2 млрд.лв., но някой попита ли къде точно са тези пари, някой виждал ли ги е - не, защото просто са окрадени ? Кой разполага с тях ? Има ги, но само на книга, някакви си кухи разчети. И щом ги няма, министрите търсят от къде да ги набавят, защото една камара народ чака жалки подаяния за да оцелее. И още нещо, сега залагат 10%, колко е лесно да прогласуват с 50 чужди карти нови 20% и пр. Веднъж приета, цифрата лесно се променя, особено с кухия ни парламентаризъм. Изводът е, че цялото ни нещастие е заложено в порочната ни политико-иконом.сист Навсякъде подобни промени се подлагат на диспут, консулт, сметки и разчети, а у нас - нещата се решават в резиденции по къси ръкави с много секс, алкохол и безотговорност - безкрайно несериозно. И прелюбопитното е, че и тримата велики никога нищо не са работили, една заплата не са изкарали или платити, а пък са много компетентни за неща, дето хич не ги разбират.

Не са високи данъците, високи са ОСИГУРОВКИТЕ, заради това няма да изкарат наяве сивата икономика още дълго време, но поне си намалиха собствените данъци

Не са високи данъците, високи са ОСИГУРОВКИТЕ, заради това няма да изкарат наяве сивата икономика още дълго време, но поне си намалиха собствените данъци

Орешарски: Няма да увеличаваме други данъци - и що? Колко много данъци има за пипане...

Щом обещават, че няма да се увеличават други данъци, значи непременно трябва да вярваме. Партията винаги стриктно си изпълнява обещанията. Без изключения и затова държавата е на такова високо ниво.

Сега пък се разплакаха хората със свободни професии.Знаем какво правят адвокатите например - отвориш ли си устата - 100 лева.зададеш ли въпрос - 200 лева.И защо плоския данък щял да удар точно пък тях ?

Докато в България вилнее върхушката на бивши и настоящи комунисти, никога няма да се оправим. Докато народа спи своя летаргичен сън вече 18 години също няма да се оправим. Докато има продажници и такива богаташи дето се мислят за безсмъртни също няма да се оправим.

Всеизвестно е,че най-малко 50% от работещите се водят на минимална заплата,а получават повече.Аз познавам човек,който получава 900 лева.а се води на минимална заплата.Всеки трябва да плаща данъци.Плоския данък донякъде ще реши въпроса.ако не се опорочи.

Честно казано повече са хората с деклариран доход МРЗ и реална заплата доста отгоре... Надявам се държавния сектор да бъде компенсиран стабилно, тъй като там е най-голямата мъка... Пък за хора, работещи в частни фирми на реално под 500лв - дали няма други частни фирми с по-високи заплати ?

Пламен Орешарски е НАЙ-СЪВЕСТНИЯ министър в този кабинет. Човека знае какво е дисциплина и е наистина еродиран финансист!!!

Малки данъци се плащат за малки доходи.Аз се моля да плащам данък поне 1000 лв. ама нема...

КАКВО ПО ГОЛЯМО УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ ТОВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НЕОБЛАГАЕМИЯ МИНИМУМ.НЕ МИСЛИ , ЧЕ СМЕ НЕГРАМОТНИ , ДРУГАРЮ МИНИСТЪР

Аз съм за с двете ръце за плоския данък. Обаче... трябваше да е 15-16% със запазване на необлагаем минимум. Отделно трябва да отговаря и на данък печалба+данък дивидент (към момента 16.3%). Негодувам заради политиканстването им. Да изпльоскат новината предизборно - 10% пък после типично - недомислено и недоправено. Отделно да се мисли за облекчаване и опростяване на осигуровките. Разбирам нуждата от категории труд, но не разбирам 5те фонда за социални, здравни и т.н. (И промените всяка година)

След като откраднаха ТРИЛИОНИ левове от банките т.е. парите, които родителите ни спестяваха цял живот. След изкуствено създанената инфлация през 1996г., за да доограбят каквото е останало от спестяванията на обикновения човек - 90% от населението, за да станат те супер богати (както каза г-н Костов в предизборната си кампания през 1996г.-Нашите хора са бедни,но ние ще ги направим богати, сега искат да ни одерат и кожите от гърба.

България има най-ниската данъчна ставка в Европа. - защото имаме най-ниски заплати г-н Орешарски, затова. Направете заплатите по 1000 Евро и ще вземате по-големи данъци.

Днес е корегирана средната пенсия в Гърция,която става 500 евро!А преди седмица, румънският презедент вдигна пенсийте, с 40 %,естествено на румънците. Нащи умньовци защо не си дадът оставката?

На мен ми е интересно кои са тези свободни професии които получават месечно по 200-300 лв.Повечето имат хонорари в стотици,а немалко и в хиляди левове ,така че плоският данък много не ги събаря.

zdraweite otnowo porednata nemislica na prawitelstwoto eto towa e edna dobra mativaciq edin mlad i kwalificiran 4owek da napusne Balgaria. kato polu4awa6 330lv. kato zdrawen rabotnik i ti odarjat 70 lv plus tozi danak e za6to da raboti 4owek? po dobre socialno slab v evropa otkolkoto kvalificiran kadar v Balgaria.

Надето има 1 достойнство, изрита го тоя кривоустя веднага като го спипа да се пазари зад гърба на СДС.

Финансово-икономичес престъпници ще борят сивата икономика. Браво. Похвално. За себе си амнистия на заграбеното може би ще предложат.

Честито на богатите. Ще плащат по-малко данък. Другите да духат супата.

много се чудех какъв закон ще извадят срещу предприемчивите --те са вреедни и опасни и трябва да бъдат унищожени ,като неможе с конкуренция ,тогава със закон, ПРЕМАХВАНЕТО НА НЕ ОБЛАГАЕМИЯ МИНИМУМ И НЕПРИЗНАВАНЕТО НА РАЗХОДИТЕ О З Н А Ч А В А ЕДНО 10% ВЪРХУ О Б О Р О Т А!!!! НА ПРИМЕР ИЗВЪРШВАШ НЯКАКВА УСЛУГА , ЗА КОЯТО ВЛАГАШ ТОК ,ТРАНСПОРТ, ИНСТРУМЕНТИ---ВСИЧКО ТОВА СЕ ОБЛАГА И ИДВА ОТ НЕБЕТО , А КАТО СЕ АМОРТИЗИРА - ОБЛАГА СЕ ПАК-----БРАВО , ГАРАНТИРАНО НИКОЙ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ И ДА КОНКУРИРА ,ТЕЗИ НА КОЙТО ДАНАКЪТ ПАДНА НА 10% , ЧЕСТИТО СБОГОМ НАДЕЖДА ,ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ И ВСИЧКО ЗА КОЕНО УЖ СЕ СЛУЧИ 10 НОЕМВРИ, СЕГА ЗАБИВАТЕ МАТРАШКИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА НА НАДЕЖДАТА , ЗНАЕМ УПРАВНИЦИТЕ ,ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ УЖ НЕЩО КОЕТО ТАКА АМА НЕ ТАКА , КАМБАНИТЕ ДА БИЯТ ,МУЗИКАТА ДА СВИРИ ПОКОЙНИЦИ , ИЗВИНЕТЕ ПО ОПТИМИСТИЧНО НЕ МОЖЕ ....

Присъединявам се към мнението на ..(31.07.3007/18:3 че основните данъкоплатци на плоския данък ще са хората с ниски доходи - тези с около 200 лв. Това за мен означава две неща: 1.Хазната естествено е празна(може ли да съществува икономика без производство, каквото е българската?!)и също така естествено ще трябва от мнозинството да се събере данък, за да я понапълни! Иначе как ще се осигурят двете увеличения на пенсиите? Моите уважения към пенсионерите, казвам горното с най-добри чувства към тях, но това е факт! 2. Изложеното пък в т.1 е неоспоримо доказателство, колко е бедно мнозинството от хората в България и как цинично, и по мръснишки правителството посяга към паничката на това мнозинство, което не може да свърже никога двата края и го обрича на гладна смърт, или го тласка към кражби, далавери и т.н.- все способи за почтено забогатяване в България! Не знам bulgarin как си мисли, че чрез плоския данък ще се изкара на светло сивата икономика и един работодател в частния сектор, който осигурява работниците си на необлагаемия минимум, а им плаща примерно 450 лв заплата, от утре с плоския данък ще почне да внася 45 лв данък върху тази заплата?! Не съм икономист, но съм мислещ човек и не вярвам в почтеността на частния сектор в България! Разбира се, че този данък ще облагодетелствува хората с плоски мозъци, които, кой знае защо са с твърде солидни доходи. Оставам с впечатлението, че мозъците им що се отнася до личния им интерес, не са чак пък толкова плоски. Благодарение на техните управленчески решения обаче, държавата ни е в икономически колапс! Бетонирахме природата си, опожарихме горите си, чакаме на главите ни да се стовари плоска данъчна гилотина, продължаваме да даваме доверието си при едни бъдещи избори(според социологически проучвания!) на БСП - водеща партия в настоящата правителствена коалиция! Какво още трябва да се случи, за да се вразуми този наш народ или той е безвъзвратно зомбиран и ликвидиран мисловно от комунистическия вирус?! Има нещо гнило в България!

орешарски изроде, няма ли да се разкараш заедно със скапаните си колеги от това велико правителство... ВЪН предатели от България. Това не си го и представям да се случи :-(

Абе тия ненормални ли са ?Луди хора.Пак бръкнаха в доходите на най-ниско платените.

Стига с тези бедни...няма човек който да работи за минималната заплата. :-) Просто повечето се осигуряват на нея. :-) бедни били, я се огледайте какви коли карат всички. :-) с 200 лева събират ли се пари за Ауди? :-) :-) Нищо не чухме от управляващите относно ДДС-то. Докато не намалят него, изобщо нямат право да обясняват, че сме с най-ниските данъчни ставки в Европа.

що не се замислиш, че необлагаемия минимум е задължителен за всяка цивилизована държава, гарантиращ ОЦЕЛЯВАНЕТО на индивида ( да не говорим, че и с 200 лева не може да се оцелее)

при плосък данък -10% да се запази необлагаем минимум (200 лв.) за заплати (мес. доходи) - до 500 лева

ДО КОГА ТЪПИТЕ ИМ ГЛАВИ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ КАК ДА СВЛИЧАТ КОЖАТА НА БЕДНИЯ НИ НАРОД!АБЕ ТИЯ СРАМ НЯМАТ ЛИ?ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЕ МАХА,НАРОДА НЕ ГИ ИСКА ТИЯ МОШЕННИЦИ!

Аз като човек на свободна практика какво да правя? Абе тея, луди ли са ? Без нормативно признати разходи!!! И без това хората са достатъчно бедни и не си плащат!!! Няммам ДУМИ ИИИИИИИИИИИИ!

Kato si ostanat sami politicheskite klouni v BG ot kogo li ste kradat?

Петилетката за три години! Рапорт даден - рапорт приет. Ура-а-а! Да живее международното положение. Всичките чавдарчета са добри другарчета! Комунистите родината изграждат, комсомолците след тях вървят... и т.н.

Bash harno stana!

Мога да се обзаложа, че половината обещания ще бъдат префасонирани и заложени по друг начин в бюджета за 2008. Аз го слушах интервюто с Орешарски и той изобщо не говореше особено пламенно и убедено, че всичко обещано трябва да се случи.

Престъпен данък разкриващ антибългарската същност на управляващите гадове.

Честно казано, изумен съм от простите изказвания по темата. Какво искате? Преди данъците високи - защо са високи. Сега са ниски - защо са ниски. И защо станало преди избори. Важното е, че стана - имаме едни от най-ниските данъчни ставки в Европа. А хората с по-ниски доходи ще бъдат компенсирани. Помислете кои точно хора имат ниски заплати, прочетете малко повече за компенсаторните мероприятия, сега помислете малко за фирмите от сивата икономика, които осигуряват на минимална заплата, а плащат 2-3 пъти повече. Поне веднъж спрете да плюете и помислете малко!

Това са временни номера-да изкарат на светло всички доходи на фирми и граждани.След това - жална Ви майка. Както свалиха процента на данъците , за една нощ могат да го вдигнат колкото си искат пъти.На социалната държава и многобройните й чиновници и трябват многооо пари.

Пак удрят най бедните.От тях вземат хляб и сирене за да дадът на богатите луканка,която и без това магат да си позволят.Ако отпадне необлагаемия минимум ще бъде ужасно трудно за хората с ниски доходи.Цените се вдигат с по 20-30% на основни хр.продукти.Дълбоко се съмнявам,че някой работодател в частния сектор ще компенсира загубите.Те се интересуват от по добра работа,по ниско заплащане на труда и нови автомобили за себе си. А политиците нека свият и собствените си разходи - не задължително да пътуват в Мерцедеси и БМВ-та, добре ще им стоят и Шкодички например.